FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tax
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tax » 06 maj 2010, 21:24

ti si jarane nepismen ako ne znas cirilicu
nepismen nepismen
pola literature je na cirilici
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 06 maj 2010, 21:33

Pustite vise to zvizdanje.Ja i svi mi smo znali da ce to biti i iskreno ne zanima me,atmosfera i docek u Bl je bio bolji nego inace.Sto se same igre tice,lose smo odigrali,ali opet smo izvukli odlican rezultat.Fali nam pravi centarfor,Lazo je dobar,ali za nesto vise(evropu)nije kalibar,Alen moze pomoci svojim iskustvom i jedva cekam da se vrati.Nadam se da ce biti spreman za Torpedo.Od ostali igraca izdvojio bi Sehica i Besliju jer su bili bolji od ostalih.Kerla nesiguran,sa Bogicevicem nam odbrana djeluje dosta sigurnije.Bajic solidan,a onaj ko me pozitivno iznenadio je Radovanovic koji je samo jednu utakmicu propustio ove sezone,a sinoc je bio dobar.Ritam srijeda-subota na njemu se nije osjetio.Ostali su bili slabiji nego inace s tim sto su Bekric i Visca solidni bili.Svaka cast Visci za pogodak odlicno je poklopio dosta tesku loptu.Jos nista nije gotovo mada smo u velikoj prednosti.Borac po kvaliteti nije ni blizu zato mislim da smo puno blize i tituli i kupu.Protiv Olimpika ozbiljno uci u utakmicu.Bio bi zadovoljan i minimalnom pobjedom.Ocekujem najmanje 8000,a ako lijepo vrijeme bude i 10000 milja ;)
AMAR OSIM!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 maj 2010, 21:34

" je napisao/la:не $ ја то, $ ' на то о $ ? на % " па " & вас ". ? $ се не $ " " & тога јер & " " " & $ своју страну, " " - ' % ? $ " ;)
Procitah sta si napisao na temi o borcu i ne mogu a da se ne izvinem tebi, ali zvizdanje himni drzave u kojoj zivis i to svi navijaci su pozvani da to urade je nesto sto zasluzuje da se kazni borac ako ima i sekunde pravde u ovoj napacenoj zemlji.Ta himna je nametnuta i nama kao i vama i nije islo od drine do une pa da nekom smeta ti isti ljudi koji zvizde jedu hljeb ove drzave, mislim da se ja i ti u potunosti razumijemo ali masa je ono sto oblikuje sliku o nekom nazalost...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 06 maj 2010, 21:36

rtm86 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Prije 69 godina nam se rodio Ivica Osim!
Sretan rodjendan!!!

:mrgreen:
Pridruzujem se cestitkama!

I ako je doticni vodio meni najomrzeniji klub (mali partizan), jako cenim Osima, veliki je to covek!

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 06 maj 2010, 21:37

Bezbroj puta sam zvidzao na Boze pravde, i psovao im tu himnu, tako da me ne dotice njihovo zvizdanje Jednoj i jedinoj!

To je bar normalno kod nas. Pa mi zvizdimo na himnu Gane :lol:

Sta bi na kraju sa Odovicem ? Gdje je zavrsio ?
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 06 maj 2010, 21:39

sretan rođendan našoj legendi,i ocu našeg najvećeg trenera dabogda nam poživio još toliko :lol: :lol:

U Sarajevu je na današnji dan prije 69 godina rođen, prema mišljenju mnogih jedan od najboljih i najuspješnijih selektora fudbalske reprezentacije Jugoslavije, Ivica Osim.

Osim je započeo profesionalnu fudbalsku karijeru 1959. godine igrajući za Željezničar. Kada je napunio dovoljno godina da može napustiti Jugoslaviju jer su svi transferi u to doba bili zabranjeni za mlađe od 28 godina, počeo je igrati za Strasbourg, a nakon toga za Sedan i Valenciennes.

Kao igrač, bio je član jugoslavenskog nacionalnog tima i igrao je na Olimpijskim igrama 1964. godine. 1968. godine je igrao u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije koju je Jugoslavija u ponovljenoj utakmici izgubila rezultatom od 2:0.

1978. godine, Osim preuzima trenerski posao u Željezničaru, gdje je i ostao do 1986. godine. Sa Željezničarom, Osim je završio prvenstvo Jugoslavije dva puta na drugom mjestu, nastupio jednom u finalu Kupa Maršala Tita, a Željezničar je igrao i u polufinalu Kupa UEFA 1986. godine.

Od 1986 godine postaje selektor Jugoslavije i vodi reprezentaciju do četvrtfinala 1990. u Italiji. 1991. preuzima kormilo Partizana iz Beograda, ali tu ostaje samo jednu godinu kada napušta Jugoslaviju koju nije htio voditi na Evropsko prvenstvo, jer mu je porodica bila u Sarajevu pod opsadom.

Najveći uspjeh u trenerskoj karijeri je postigao na Svjetskom prvenstvu 1990. godine, kada je kao selektor reprezentacije Jugoslavije doveo ekipu do četvrtine finala. Za reprezentaciju Jugoslavije, Osim je igrao 16 puta.
Igrao je za sljedeće klubove:

* Željezničar Sarajevo (1959-1971)
* RC Strasbourg (1971-72 i 1976-77)
* Sedan (1972-75)
* Valenciennes (1975-76)

1992. godine odlazi u Grčku gdje trenira Panathinaikos, a onda 1994. godine u Austriju gdje sa Sturm osvaja prvenstvo Austrije 1998. i 1999., Kup Austrije 1999. i Superkup 1998. i 1999. godine.

Od 2003. godine, Osim trenira JEF United Ichihara iz japanske J-Lige sa kojim 2005. osvaja Yamazaki Nabisco Cup. Nakon tri sezone u JEF Unitedu zamjenio je dotadašnjeg selektora Zica na mjestu selektora Japana.

U novembru 2007. godine doživljava teški moždani udar u svojoj kući u Tokiju.

Ivica Osim trenerska karijera:

* Željezničar Sarajevo 1978 – 1986.
* Jugoslavenski fudbalski olimpijski tim 1984-86.
* Jugoslavensku A reprezentaciju 1986-92.
* Partizan 1991-92.
* Panathinaikos 1992-94.
* Sturm 1994-2002.
* JEF United 2002-06.
* Japanska A fudbalska reprezentacija 2006-07.

Jedan od najboljih sarajevskih fudbalera svih vremena trenutno živi u svom rodnom gradu Sarajevu.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 06 maj 2010, 21:40

1921 je napisao/la:Bezbroj puta sam zvidzao na Boze pravde, i psovao im tu himnu, tako da me ne dotice njihovo zvizdanje Jednoj i jedinoj!

Sta bi na kraju sa Odovicem ? Gdje je zavrsio ?
zviždanje bilo čije himne je primitivan čin, i odraz kulture i odgoja pojedinca...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 06 maj 2010, 21:42

Mislim da Radovanović zaslužuje svaku pohvalu, kad ga se već znalo standaradno kritikovati. Dosta dugo nam ne škripi ta strana kad on igra, a imao je i ekstra asistenciju protiv Borca i fakat je odličan. Bio je neko vrijeme u krizi, ali sad je više nego korektan. Pogotovo što se i Ibro više rotira nego on.
Još da me hoće neko obradovati informacijom da bi protiv Olimpika mogao i Alen zaigrati... On je spominjao da očekuje povratak za derbi. Lazar se sad slabije rotira. Rovčanina nigjde.

Tako bi neke vijesti bilo super pročitati na oficijelnoj. Recimo prekjučer da li je Mirso spreman, u kakvom je Alen sad stanju, kakav je status Pelaka, Hasanovića, Arsenijevića, šta Amar kaže za Čolića, Rovčanina, od kojih su mnogi očekivali da budu standardniji, šta kaže za Selimovića, šta kaže predsjednik za moguću izgradnju istoka, koliko su redovne plate...

Zna li ko je li pare od ulaznica za finale kupa idu savezu ili klubovima?
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 06 maj 2010, 21:47, ukupno mijenjano 1 put.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 maj 2010, 21:45

Ne pratim toliko Premierligu, malo sporedno, inace pratim samo Bundesligu i reprezentaciju. Ali ovu utakmicu sam gledao, jer malo simpatiziram sa Zeljom, a i Borac mi nije los. Jeste da sam malo vise ocekivao, posebno od Zeljeznicara, ali bilo je u redu, mislim da ce sljedeca utakmica biti jaca. Amar Osim je stvarno kralj, covjek je za mene neka vrsta bosanskog Felix Magath, samo sto je jos mlad i ima mnogo pred sobom.

Sto se tice utakmice, prvo poluvrijeme izjednaceno, u drugom se Zeljo probudio, prave izmjene Osima. Borac se tu povukao, iako su tu i tamo imali konkretnije mogucnosti koje nisu odigrali do kraja. Borac pozadi dosta dobar, Zeljo se tu i tamo uznervozio bio.Sa jakim padom kondicije pri kraju utakmice mislim da Banjalucani mogu biti sretni sa nerjesenim, koji sve u svemu jeste realistican rezultat ove utakmice. Sudija strasan.

Ovo sto neki spominju navijanje i zvizdanje i sto Sajin kaze da zvizdanje ovaj put nije bilo toliko jako. Pa ako je tako onda mislim da taj trend treba produziti, na toj stvari sa himnom malo poraditi, malo taj stadion u BL jos poboljsati, tako da kad nam reprezentacija bude tamo igrala, sve bude kako treba. ;) Pozdrav.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 maj 2010, 21:45

Blagoje Bratić je napisao/la:1978. godine, Osim preuzima trenerski posao u Željezničaru, gdje je i ostao do 1986. godine. Sa Željezničarom, Osim je završio prvenstvo Jugoslavije dva puta na drugom mjestu, nastupio jednom u finalu Kupa Maršala Tita, a Željezničar je igrao i u polufinalu Kupa UEFA 1986. godine.
ako vec uzimas wikipediju kao izvor, onda bi trebao znati kao navijac zelje:

prvo: polufinale kup UEFA smo igrali 1984/1985, a ne 1985/1986

drugo: zeljo je bio jednom treci u osimovom mandatu (1983/84, 2 boda manje od prvaka zvezde) a ne dva puta drugi

;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 06 maj 2010, 21:48

1921 je napisao/la:Bezbroj puta sam zvidzao na Boze pravde, i psovao im tu himnu, tako da me ne dotice njihovo zvizdanje Jednoj i jedinoj!

& " ¥ на посту. То је оно % ја све " ". " се на ' ? на % ', ? $ ' у $ ? постова ? " -.
" $ вас & са " се ' стварно ? ". ' $ - " $ """ " % " " са """, ? " " важно са " ", све $ " ? ? " ? ".

$
"" ПУТ ""

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 06 maj 2010, 21:59

pile87 je napisao/la:
" je napisao/la:не $ ја то, $ ' на то о $ ? на % " па " & вас ". ? $ се не $ " " & тога јер & " " " & $ своју страну, " " - ' % ? $ " ;)
Procitah sta si napisao na temi o borcu i ne mogu a da se ne izvinem tebi, ali zvizdanje himni drzave u kojoj zivis i to svi navijaci su pozvani da to urade je nesto sto zasluzuje da se kazni borac ako ima i sekunde pravde u ovoj napacenoj zemlji.Ta himna je nametnuta i nama kao i vama i nije islo od drine do une pa da nekom smeta ti isti ljudi koji zvizde jedu hljeb ove drzave, mislim da se ja i ti u potunosti razumijemo ali masa je ono sto oblikuje sliku o nekom nazalost...
jel problem da pises jarane na latinici smori se dok procitam tvoj post na cirilici?
Za zivot cijeli!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 06 maj 2010, 22:03

" je napisao/la:

& " ¥ на посту. То је оно % ја све " ". " се на ' ? на % ', ? $ ' у $ ? постова ? " -.
" $ вас & са " се ' стварно ? ". ' $ - " $ """ " % " " са """, ? " " важно са " ", све $ " ? ? " ? ".
$
Niste dobro ni jedan ni drugi. Čoban je ko god zviždi himnoj bilo koje države. U Sarajevu to nikako nije praksa, osim na himnu Srbije i svojevremeno Hrvatske. Da ne idem u politiku, ali mislim da je to svakako bilo opravdano i razumljivo. U Zenici je to dosta drugačije, mada se u zadnjim utakmicam reprezentacije i to smanjilo, ali valjda što dođe dosta Sarajlija :mrgreen:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Lesinar1987
Kontakt:

Post Postao/la Lesinar1987 » 06 maj 2010, 22:06

Da vam i ja cestitam u ovom trenutku je Zeljo ispred Borca i to dosta, titula je vasa a i kup je na korak od vas, solidan broj manijaka u BL mada sam ocekivao i vise al radni je dan tako da je opravdano. Zelim vam srecu u nastavku prvenstva i evropi. Vidimo se na Grbavici :D :D :D :D

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 06 maj 2010, 22:20

Lesinar1987 je napisao/la:Da vam i ja cestitam u ovom trenutku je Zeljo ispred Borca i to dosta, titula je vasa a i kup je na korak od vas, solidan broj manijaka u BL mada sam ocekivao i vise al radni je dan tako da je opravdano. Zelim vam srecu u nastavku prvenstva i evropi. Vidimo se na Grbavici :D :D :D :D
Da je ispred Borca fakat jeste,ali da je dosta ispred,nije vjeruj mi...

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 06 maj 2010, 22:23

Ne znam sto je nekog to zvizdanje toliko iznenadilo,sasvim ocekivano od njih samo mi zao sto mi nismo stigli na himnu da je otpjevamo kako mi to znamo gromoglasno :D
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 06 maj 2010, 22:23

Borčevac je napisao/la:
Lesinar1987 je napisao/la:Da vam i ja cestitam u ovom trenutku je Zeljo ispred Borca i to dosta, titula je vasa a i kup je na korak od vas, solidan broj manijaka u BL mada sam ocekivao i vise al radni je dan tako da je opravdano. Zelim vam srecu u nastavku prvenstva i evropi. Vidimo se na Grbavici :D :D :D :D
Da je ispred Borca fakat jeste,ali da je dosta ispred,nije vjeruj mi...
? је " $ &,$ " $ " ? него &,? су ' 2-3 ваѕна " у ? &,паа по " " " у 2 $ сеѕону ? ' $ вас ? ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 06 maj 2010, 22:27

slika

ovo mi je drago vidjeti, samo nek' se koti kapital! :mrgreen:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Lesinar1987
Kontakt:

Post Postao/la Lesinar1987 » 06 maj 2010, 22:29

Pa dobro ovde nema ekipe koja toliko odskace puno al je za korak ispred i ljudi znaju sta hoce dok ovaj nas maric nezna ni sada sta je sinoc radio, a sto se tice zvizdanja o tome netreba puno pricati pojedinci kvare sliku o svemu a dovoljno je kod nas da jedan pocne zvizdati pa da se za njim zapali jos hiljadu budala to se nemoze kontrolisati :mrgreen:

Vlak
Kontakt:

Post Postao/la Vlak » 06 maj 2010, 22:30

" je napisao/la:

$

Jedno je zvizdati na himnu Jedna si i jedina, a nesto sasvim drugu na ovu postdejtonsku koja predstavlja ovu situaciju i ove ljude. To ti dodje k'o da zvizdis sam sebi. Ako cemo iskreno i normalno, zadrto, necivlizirano i kako sve ne je zvizdati bilo kojoj himni, pa tako i Gane, Srbije, BiH, ili Nikaragve.
Opet, Italijani kazu da nije primjereno ni mahati prstima na onu njihovu veselicu, al' to je jaca od mene (pa cak i od Schumachera svojedobno).

No, pustimo se toga. Ona zastava Portugala je fakat pacenicki ondje ispala (ako je tu zato sto...). Opet, kako rece komentator na PTPC ubrzo ce stadion u Banja Luci biti osposobljen za reprezentativne utakmice... :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel, svrakino1921 i 47 gostiju.