Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Sva priča oko BvB počinje i završi na isti način a to je da su odabrali politiku razvojnog kluba i kao takvi ne mogu biti konkurent Bayernu a o Evropi da ne pričam.Svoje neuspjehe i priču o "neatraktivnosti" lige prebacivati Bayernu je licemjerno.
Neka komparacija sa PSG je smiješna, oni nastoje biti u top 5-6 timova za titulu CL oni to i jesu, dok Dortmund nije u stanju biti ozbiljan kandidat ni za Kup DFB.
Neka komparacija sa PSG je smiješna, oni nastoje biti u top 5-6 timova za titulu CL oni to i jesu, dok Dortmund nije u stanju biti ozbiljan kandidat ni za Kup DFB.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Da li Vukovi imaju šanse večeras da preokrenu rezultat u svoju korist?
Pa PSG je medju glavnim favoritima vec nekoliko godina. To sto jos nisu osvojili ne znaci da nisu u prvoj skupini. Bilo je tu i dosta nesrece i povreda.kraljttbvb je napisao/la: ↑05 avg 2020, 14:56De zaključajte temu, čovjek sve objasnioledar je napisao/la: ↑05 avg 2020, 12:00Ne razumijem ta dvostruka mjerila - Leipzig isto kupuje mlade igrače i prodaje one koji prerastu kvalitetom (Keita, Werner, za njima će i Upamecano i Konate) i to je u redu a imaju velikog privatnog gazdu koji može šta hoće, dok se žutaljima koji su Kgaa i na tržištu to predbacuje. A nije da nisu napravili određene iskorake - došli su Witsel, Can i Meunier kao etablirani i karakterni igrači.
Ali skok iz drugog ešalona u klub prvih boraca je velik, to se najbolje vidi po PSG-u, dali su preko 600 milki, pokupovali najveće zvijezde i doveli cijenjenog trenera, no u klub prvih boraca nisu uskočili.![]()
Sta je ovo Mbabu koronu fasovo?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Pa nemam neki poseban stav o Mbabuovoj zarazi, to je bilo prije 2 dana, imali su pauzu bili su na godišnjem, tako da dobro je da je samo jedan igrač,a s druge strane ne bi im nešto pomogao posebno, s obzirom da su limitirani za evropska takmičenja, okrećemo se našem sultanu Edinu Višći u drugom poluvremenu.
U zadnjih 10 godina najviše su došli do četvrtfinala, ako je to kriterij za glavnog favorita onda je i Dortmund glavni favorit, jer i oni su imali dosta nesreće (npr. bomba na autobus) i povreda. Obično se PSG doživljava kao neki pritajeni favorit zbog kupljenih zvijezda, inače po ničem. Ove godine posrao ih je ždrijeb pa imaju otvoren put do polufinala, da su dobili bilo koga izuzev Leipziga i Atalante opet bi bilo po tamburi.
-
- Kontakt:
Dodao bih da je ovdje smiješno čitati ode o pojačanjima Herthe, a nitko od njih trenutno ne bi mogao ući ni u 18 u Dortmundu, dok se s druge strane omalovažavaju pojačanja Dortmunda iako bi Hazard, Brandt, Haaland, Meunier i Can bili među glavnim zvijezdama Berlinčanaledar je napisao/la: ↑05 avg 2020, 12:00Ne razumijem ta dvostruka mjerila - Leipzig isto kupuje mlade igrače i prodaje one koji prerastu kvalitetom (Keita, Werner, za njima će i Upamecano i Konate) i to je u redu a imaju velikog privatnog gazdu koji može šta hoće, dok se žutaljima koji su Kgaa i na tržištu to predbacuje. A nije da nisu napravili određene iskorake - došli su Witsel, Can i Meunier kao etablirani i karakterni igrači.
Ali skok iz drugog ešalona u klub prvih boraca je velik, to se najbolje vidi po PSG-u, dali su preko 600 milki, pokupovali najveće zvijezde i doveli cijenjenog trenera, no u klub prvih boraca nisu uskočili.
Max Kruse se vratio u ligu, Union Berlin. Hertha dovela desnog beka iz Groningena, Zeefuika.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
- Kontakt:
Ma glupo je uopće komentirati neisprofilirani projekt herthe sa bvbom koji je među 15 ak klubova, to što ljudi očekuju da bvb bude među 5 u Europi je druga stvarCarlitoBrigante je napisao/la: ↑06 avg 2020, 17:28Dodao bih da je ovdje smiješno čitati ode o pojačanjima Herthe, a nitko od njih trenutno ne bi mogao ući ni u 18 u Dortmundu, dok se s druge strane omalovažavaju pojačanja Dortmunda iako bi Hazard, Brandt, Haaland, Meunier i Can bili među glavnim zvijezdama Berlinčanaledar je napisao/la: ↑05 avg 2020, 12:00Ne razumijem ta dvostruka mjerila - Leipzig isto kupuje mlade igrače i prodaje one koji prerastu kvalitetom (Keita, Werner, za njima će i Upamecano i Konate) i to je u redu a imaju velikog privatnog gazdu koji može šta hoće, dok se žutaljima koji su Kgaa i na tržištu to predbacuje. A nije da nisu napravili određene iskorake - došli su Witsel, Can i Meunier kao etablirani i karakterni igrači.
Ali skok iz drugog ešalona u klub prvih boraca je velik, to se najbolje vidi po PSG-u, dali su preko 600 milki, pokupovali najveće zvijezde i doveli cijenjenog trenera, no u klub prvih boraca nisu uskočili.
-
- Kontakt:
Gdje je Agentzero7 sada? Govorio si o nekakvoj super moci Bundeslige a Wolfsburg i Frankfurt se osramotise. Realno je da je treca liga u Europi, a ti se zaletio na prolazenje grupa. Ponizeni su od Ukrajinaca i Svicaraca. E moj agente, zelen si ti jos.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:

Btw:pitanje za ostale dali se moze i ako moze kako nekog staviti na blok listu da ne vidis njihove iskompleksirane komentare? Hvala unaprijed.
-
- Kontakt:
Ja volim Bundesligu, ali sam realan za razliku od tebe. Pisao sam da je treca liga svijeta, i jeste napredovala ali nedovoljno. Vidimo ko je kompleksas i ko vrijedja preko pp-a

Imas listu gnjavatora, onda samo vidis kad neko tu osobu citiraagentzero7 je napisao/la: ↑07 avg 2020, 15:20Btw:pitanje za ostale dali se moze i ako moze kako nekog staviti na blok listu da ne vidis njihove iskompleksirane komentare? Hvala unaprijed.

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Joj Hardene da vidis kako agent salje pp-ove 

Kompletan raspored Bundeslige za iducu sezonu.
https://media.dfl.de/sites/2/2020/08/Sp ... 0-2021.pdf
https://media.dfl.de/sites/2/2020/08/Sp ... 0-2021.pdf
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
-
- Kontakt:
Haha hvala Hardene i zbogom ovom tipu.
Inace da ne bude da smaramo, sinoc sam ocekivao da mogu mozda nesto i zakomplicirati Bundesligasi Al **** ga prelosi rezultati iz prvih susreta.
Inace da ne bude da smaramo, sinoc sam ocekivao da mogu mozda nesto i zakomplicirati Bundesligasi Al **** ga prelosi rezultati iz prvih susreta.
-
- Kontakt:
Mislim da u četvrtfinalima Lajpcig i Bajer nemaju neke šanse, a između Bajerna i Barce sve je moguće.
Ajntraht i Volfsburg totalno razočarali u ovim dvomečevima, pogotovo Ajntraht jer je Bazel daleko od onih vremena kad je imao Šaćirija, Džaku, Zomera, Salaha...
Ajntraht i Volfsburg totalno razočarali u ovim dvomečevima, pogotovo Ajntraht jer je Bazel daleko od onih vremena kad je imao Šaćirija, Džaku, Zomera, Salaha...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Šta je ovo večeras na utakmici City - Real ukazali se Rafinja i Ulriech 

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Postavljena nova anketa na temi HSVa.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Generalno ova sezona bundesligaša u Evropi se može okarakterisati kao dobra. Svakako za razliku od prošle koja je bila loša pa vjerovatno i najlošija u zadnjih par godina. 2 tima u četvrtifnalu LP (šteta što nisu i tri, jer BVB nije bio daleko da izbaci PSG) i 1 u četvrtfinalu EL je dobar bilans. Pa čak i kada se uzme u obzir i poređenje s drugim ligama petice.
U osminifinala oba takmičenja su bila po 3 tima. Što se tiče kritikovanja ovdje od neki dan, na račun Wolfsburga i E. Frankfurta i to je malo pretjerano. Oba tima jesu imali protivnike koje su i mogli izbaciti, iako Wolfsburg je imao ekipu koja je kalibar za LP u većini slučajeva i kada se sve sabere jeste nezgodan pa čak moguće i jači tim od Vukova. Dok kod E. Frankfurta se u ovoj sezoni sve skupilo, jednostavno u protekle dvije sezone su imali jako puno utakmica (prošle sezone su bili sjajni i čak iznad očekivanja sa polufinalom EL). Ove sezone su najranije ušli u sezonu sa ozbiljnim utakmicama, jer su igrali i pretkola, na kraju ih je to slomilo. A ne treba zaboraviti i promjene u timu, odlaske i dolaske. Kod njih je tu igrački bilo značajnijih promjena. Ovaj potrebni ljetni odmor će im dobro doći da se regenerišu, pripreme i možda napadnu evropske pozicije u narednoj bundesligaškoj sezoni. Oni zaslužuju za ove dvije sezone sa polufinalom i osminomfinala EL veliki respekt.
Sve u svemu evropska sezona može dobiti za sada dobru ocjenu i to se neće promjeniti, a sada može doći samo bonus da govorimo o izuzetno uspješnoj sezoni.
U osminifinala oba takmičenja su bila po 3 tima. Što se tiče kritikovanja ovdje od neki dan, na račun Wolfsburga i E. Frankfurta i to je malo pretjerano. Oba tima jesu imali protivnike koje su i mogli izbaciti, iako Wolfsburg je imao ekipu koja je kalibar za LP u većini slučajeva i kada se sve sabere jeste nezgodan pa čak moguće i jači tim od Vukova. Dok kod E. Frankfurta se u ovoj sezoni sve skupilo, jednostavno u protekle dvije sezone su imali jako puno utakmica (prošle sezone su bili sjajni i čak iznad očekivanja sa polufinalom EL). Ove sezone su najranije ušli u sezonu sa ozbiljnim utakmicama, jer su igrali i pretkola, na kraju ih je to slomilo. A ne treba zaboraviti i promjene u timu, odlaske i dolaske. Kod njih je tu igrački bilo značajnijih promjena. Ovaj potrebni ljetni odmor će im dobro doći da se regenerišu, pripreme i možda napadnu evropske pozicije u narednoj bundesligaškoj sezoni. Oni zaslužuju za ove dvije sezone sa polufinalom i osminomfinala EL veliki respekt.
Sve u svemu evropska sezona može dobiti za sada dobru ocjenu i to se neće promjeniti, a sada može doći samo bonus da govorimo o izuzetno uspješnoj sezoni.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Hertha u pol poziciji za dovodjenje McKenniea i Szobolszlaia.
Sa ovom dvojicom imali bi ozbiljan vezni red, vjerovatno najmladji u ligi.
Prate se i opcije u napadu...
Sa ovom dvojicom imali bi ozbiljan vezni red, vjerovatno najmladji u ligi.
Prate se i opcije u napadu...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.