FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
hahaha ja se nadam da ovi sto ovako komentarisu ovo rade namjerno s nekim zlobnim ciljem a ne zato sto su ograniceni ko balkon , jer mi je tesko da povjerujem da nakon citavog dana diskutovanja i pojasnjena situacije i dalje postoje ovi sto pisu ovakve komentare
-
- Kontakt:
Ja se na Amira ne mogu ljutiti. Nikako. Malo ko me je sa svojih 18 godina i baby face u plavom dresu ucinio ponosnim zadnjih godinu dana kao on. A to sto je otisao sad, to sto je ide gdje ide, to sto cemo dobiti toliko koliko je objavljeno..... dragi moji plavi forumasi, izmedju ostalog, ovo je trziste. Hoce li mi neko reci da smo odbili bolju ponudu, naravno da nece. A i drugi skauti su ga gledali. Znaci, prodali smo ga za onoliko koliko se moglo uzeti. A znamo da se mogla aktivirati ta famozna klauzula. Idemo dalje, a njemu zelim sve najbolje u zivotu.
05. - 07. Oktobar 1992
- jaludovolimte
- Kontakt:
OK, ograničen sam k'o balkon, al Hadise **** za sva vremena. Andrija Živković je ići u Tursku sigurno jer ima ograničenog Hadisa uz sebe ili npr. Dino Čorić koji će također zaigrati za Karisyaku jer ima ograničenog Hadisa uz sebe. A naravno Mamić i direktor Partizana će to dopustiti bez ikakvog problema. 

tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
kad mi budemo i blizu da se plasiramo gdje oni igraju (i klub i reprezentacije), tad će ta poređenja imati mjesta, a sad nažalost nemaju.
ma boli me k. gdje ce amir ici , moze i u siriju sto se mene tice , dovoljno je star da razmislja glavom , nije ga niko puskom natjerao da tamo ide. vazno je da se uzelo para koliko se uzelo i da je u situaciji kakva je bila to i vise nego dovoljno.
Andrija je kad ga vec spominjes syebo Partizan samo tako..jaludovolimte je napisao/la:OK, ograničen sam k'o balkon, al Hadise **** za sva vremena. Andrija Živković je ići u Tursku sigurno jer ima ograničenog Hadisa uz sebe ili npr. Dino Čorić koji će također zaigrati za Karisyaku jer ima ograničenog Hadisa uz sebe. A naravno Mamić i direktor Partizana će to dopustiti bez ikakvog problema.
- diplomatija
- Kontakt:
Ovdje prvo nekim treba objasniti sta je fudbal, biznis i kako to funkcionise, treba da budemo zadovoljni da imamo jednog takvog čovjeka kao sto je zuban, koji ovo sve radi na osnovu svojih poznanstava i veza, nadjite jos jednog menadžera iz bih koji moze dalje od hrvatske odvesti svog igraca, i to dalje od Osijeka, nema šanse, mozes ti biti ultra, giga, mega talenat, ali ako nemaš iza sebe jakog čovjeka sa jakim poznanstvima i vezama, zavrsices u Slaven Belupo i tu ti je kraj
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Stvar je jasna, kad neki sljedeci "amir" bude imao platu 15-20 hiljada KM minimalno i ugovor na 5+ godina onda ce milion KM biti malo. Ovako je ovo maximum sto se mogao uzeti. I ne mozemo porediti ni hrvatske ni srbijanske talente jos uvijek s nasim igracima (pogledati pod "rezultati omladinskih reprezentacija").
momak je generacijski talenat, omladinski prvak svijeta, trpao u grupi LE ozbiljnim evropskim timovima, tim kilometrima ozbiljniji i jači od nas - a biće u minusu na njemu...oni uzimaju svjetsku titulu brazilu u brazilu, a mi gubimo na koševu od kazahstana.cikazubo je napisao/la:Andrija je kad ga vec spominjes syebo Partizan samo tako..jaludovolimte je napisao/la:OK, ograničen sam k'o balkon, al Hadise **** za sva vremena. Andrija Živković je ići u Tursku sigurno jer ima ograničenog Hadisa uz sebe ili npr. Dino Čorić koji će također zaigrati za Karisyaku jer ima ograničenog Hadisa uz sebe. A naravno Mamić i direktor Partizana će to dopustiti bez ikakvog problema.
Al dzaba obasnjavat nasim, lakse doc nervozan s posla pa malo opsovat koju Zubanu i Turcima, prvom meni je zao sto nije neka centralna ili zapadna Evropska liga, al raspitam se u toku dana kako sta i vidim da je ovo u biti okej za sve strane..ChWilla je napisao/la:momak je generacijski talenat, omladinski prvak svijeta, trpao u grupi LE ozbiljnim evropskim timovima, tim kilometrima ozbiljniji i jači od nas - a biće u minusu na njemu...oni uzimaju svjetsku titulu brazilu u brazilu, a mi gubimo na koševu od kazahstana.cikazubo je napisao/la:Andrija je kad ga vec spominjes syebo Partizan samo tako..jaludovolimte je napisao/la:OK, ograničen sam k'o balkon, al Hadise **** za sva vremena. Andrija Živković je ići u Tursku sigurno jer ima ograničenog Hadisa uz sebe ili npr. Dino Čorić koji će također zaigrati za Karisyaku jer ima ograničenog Hadisa uz sebe. A naravno Mamić i direktor Partizana će to dopustiti bez ikakvog problema.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ovo bi bilo moguce samo ako bi izborili Evropu, i tamo dogurali daleko sa Amirom kao najboljim igracem. Nesto sto je Cimirot uradio sa Pitarima.... Sve ostalo je nekoliko destina hiljada eura gore-dole. Naravno, postojala je i mogucnost da mu neko otkine nogu u prvom kolu na proljece, pa da ga i mi i on popusimo.Hadzijalagic je napisao/la:Zuban i te kako smrdi.. Da ne smrdi Amir bi potpisao novi ugovor i mi bi za godinu mogli za njega uzeti duple pare ako ne i više.. Uhljebio svoje guzove, libo njega za Željom..
Ko ce oboriti rekord u visini transfera?
Ja se kladim na Vecu...Eto,ko hoće da uloži, bujrum.
- PlavaPorodica
- Kontakt:
Ali isto tako stoji da mi sa svojim renomeom u slucaju Alena Halilovica, ne bi uzeli vise 1,5 mil eura..
Danas se samo gleda koji je klub,sta je sa reprezentacijom uradio i dobijes toliko.
Klub smo za koji mnogi u evropi culi nisu, a i sami ste sve rekli kakva nam je u21 rep.
Tu se zavrsava prica,nama je ovo ekstra lova,ali ostaje žal za njim
Danas se samo gleda koji je klub,sta je sa reprezentacijom uradio i dobijes toliko.
Klub smo za koji mnogi u evropi culi nisu, a i sami ste sve rekli kakva nam je u21 rep.
Tu se zavrsava prica,nama je ovo ekstra lova,ali ostaje žal za njim
krajprice rjesavas li ta pojacanja sta si se opustio

- PlavaPorodica
- Kontakt:
Veca je vanserijski talenat,ali nisam baš siguran,jer se i u svijetu za golmane sića se dobija.FKZ1921 je napisao/la:Ko ce oboriti rekord u visini transfera?
DadoFKZ1921 je napisao/la:Ko ce oboriti rekord u visini transfera?
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Je li se sa Hadžovićem raskinuo ugovor ili je otišao negdje na posudbu?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- GoodisonPark
- Kontakt:
Neka je Amiru sa srećom, da ga povrede zaobiđu i da uvijek ostane skroman i čestit momak bez obzira na "novac i slavu". Sve je do njega, mora nastaviti vrijedno da trenira i da napreduje, jer još je on daleko od vrhunskog igrača.
Naravno da je svima žao što odlazi ali takav je današnji fudbal i normalno da igrač ide tamo gdje su mu primanja 5 puta veća nego do sada. On je kod nas vjerovatno imao oko 2k mjesečno i to ni blizu nije dovoljno da ga prodaš za par miliona eura. Po meni smo izvukli maximum iz ovakve situacije i hvala Zubanu i Amiru što su Želji omogućili da zaradi mnogo više od onoga što smo prema klauzuli mogli zaraditi. Kada mlade talente budemo mogli vezati jačim ugovorima i jačim platama i kada sa takvim igračima napravimo iskorak u evropi, tada ćemo i moći prodavati za milionske cifre u euro valuti.
Ovih 20% od narednog transfera je odlična stavka i ona može biti i više milionska cifra, otišao je u klub koji napreduje, tu je i Bajić sa kojim se odavno poznaje i koji će mu mnogo pomoći da se adaptira na novu sredinu, sve za 10. Mi sada svakako imamo igrače koji ga mogu zamjeniti i mislim da se u našoj igri neće mnogo osjetiti njegov odlazak.
Naravno da je svima žao što odlazi ali takav je današnji fudbal i normalno da igrač ide tamo gdje su mu primanja 5 puta veća nego do sada. On je kod nas vjerovatno imao oko 2k mjesečno i to ni blizu nije dovoljno da ga prodaš za par miliona eura. Po meni smo izvukli maximum iz ovakve situacije i hvala Zubanu i Amiru što su Želji omogućili da zaradi mnogo više od onoga što smo prema klauzuli mogli zaraditi. Kada mlade talente budemo mogli vezati jačim ugovorima i jačim platama i kada sa takvim igračima napravimo iskorak u evropi, tada ćemo i moći prodavati za milionske cifre u euro valuti.
Ovih 20% od narednog transfera je odlična stavka i ona može biti i više milionska cifra, otišao je u klub koji napreduje, tu je i Bajić sa kojim se odavno poznaje i koji će mu mnogo pomoći da se adaptira na novu sredinu, sve za 10. Mi sada svakako imamo igrače koji ga mogu zamjeniti i mislim da se u našoj igri neće mnogo osjetiti njegov odlazak.
povratak otpisanih!
Bila je opcija posudbe u N.Travnik ali ce najvjerovatnije Ici u Gorazde.DooVe je napisao/la:Je li se sa Hadžovićem raskinuo ugovor ili je otišao negdje na posudbu?
Jos je kod nasDooVe je napisao/la:Je li se sa Hadžovićem raskinuo ugovor ili je otišao negdje na posudbu?
Trenutno korisnika/ca: 1921TM87, Hansestadt, Paromlinac, Redfire16, ristagrad i 19 gostiju.