FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Okolele
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Okolele » 01 feb 2016, 16:34

Dobro je to sto ce imati tamo Baju da ga uvede u klubu i objasni situaciju i sto je bitno imat ce sa kim provoditi vrijeme i to ni manje ni vise nego upravo sa Bajom s kojim je vec dijelio svlacionicu..To je takodjer vrlo vazno za njegov dalji napredak..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 01 feb 2016, 16:36

InatSilanBosanski je napisao/la:Ma o cemu pricas? Sta je Turska liga? Hahahahah..daj ba, jel pratis fudbal uopste? Liga leglo kriminala.Zna se iz kojih liga se najvise napreduje.
Dobro Zubanu hvala za to, ma da sam rekao da treba naci kontakte u nekoj drugoj ligi, vjerovatno bi s vremena na vrijeme vise inkasirao, vjerovatno ne ovoliko na prvi transfer, ali da njegov jedan igrac uspije u austriji, pa i ceskoj daleko bi vise zaradio.A uslovi su mnogo bolji nego u turskoj, tj zdravije sredine.To sto bosnjo ne vidi dalje od turske..

Sve u svemu sretno amiru, hvala zubanu.Idemo dalje, jedini je Zeljo bitan.Kup ove sezone bi bio slag na tortu dobrom poslovanju kluba ;)
ma lupaju ljudi malo brate,ne postoji liga u kojoj je veci kriminal od Turske...njima su klubovi samo paravani za pranje para i to je tako i bice tako uvijek...jos kad skontas svaki klub dobio fol novi stadion :D :D ....kad pocnu ova hapsanje za namjestanje u fudbalu ugasit ce im ligu skroz majke mi ....samo zbog toga mi se ne svidja sto je Amciga otisao kod njih ali eto ...na hajr na dobro...samo da nam se ne vrati na posudbu za godinu dana kao Zola to ne bi volio nikako ili kao Kvesa u drugol ligi da zavrsi....nadam se da ce Amir da se izdigne iznad ovog svega jer ipak je on igracina za ove gore nabrojane to me malo ohrabruje :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 01 feb 2016, 16:37

pile87 je napisao/la:Meni je bitnija stvar koju niko nije pomenuo. Te pare koje smo dobili su velike za nase uslove pogotovo. Ali treba investirati barem 50000 KM u neke nove mlade i talentovane igrace za te pare mogu se dovesti tri cetri igraca od kojih ce se jedan opet prodati za dobro cifru i to je najbolji put za zaradu.
stvar je u tome sto se ocekuje da mi prodajom jednog igraca, maltene, zatvorimo godisnji budzet. niko nije lud i upoznat je sa situacijom, kako kod nas, tako i kod svakog drugog kluba sa kojim ima namjeru poslovati. znaju se plate, jesu li redovne, koliki je godisnji budzet, infrastukutra, kvalitet lige, status repke i konkretnog igraca u istoj... sve su to preduslovi koji igraju ulogu kod cijene jednog igraca na trzistu. nazalost, mi smo (BiH) na dnu ljestvice po svim parametrima.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 01 feb 2016, 16:37

u 2015. godini prihod od transfera je bio 2.441.000 KM. Prihod od transfera u januaru 2016. je 1.450.000 KM..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 feb 2016, 16:56

DooVe je napisao/la:slika

Momci samo jako :salut:
Razumijem razocarenje, ali pogledajte samo stadion iza gdje ce momak igrati, plus minimalno 5x veca plata, atraktivni protivnici, pun stadion itd... daj da ga vidim koji to nebi prihvatio. Turska liga se ne prati kod nas, ali je sigurno 10x zanimljivija magerima nego nasa i ako pokaze kvalitet ode on brzo dalje za dobre pare, a nama 20% sto nije lose. Za 2 godine nek ode za 10 Mio. i nama 2 Miliona, Elhamdulilah, ja prezadovoljan. Sretno majstore
Anfernee "Penny" Hardaway #1

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 01 feb 2016, 16:58

Tracy3McGrady je napisao/la:

Razumijem razocarenje, ali pogledajte samo stadion iza gdje ce momak igrati, plus minimalno 5x veca plata, atraktivni protivnici, pun stadion itd... daj da ga vidim koji to nebi prihvatio. Turska liga se ne prati kod nas, ali je sigurno 10x zanimljivija magerima nego nasa i ako pokaze kvalitet ode on brzo dalje za dobre pare, a nama 20% sto nije lose. Za 2 godine nek ode za 10 Mio. i nama 2 Miliona, Elhamdulilah, ja prezadovoljan. Sretno majstore
Razumije li se ko? Kakva im je ovo ujdurma na travnjaku? Haman nesta za regeneraciju trave...

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 01 feb 2016, 17:11

Ma malo 500 000 za Amira kakve god da su okolnosti i još u situaciji kad nam navodno pare ne gore. Pa pitari uzeli milion za mrtvog cimirota a traže dva za duljevića i još nisu iz njihove škole. Potpuno pogrešan potez i pogrešna poruka igračima za ubuduče.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 01 feb 2016, 17:12

FKZ1921 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:

Razumije li se ko? Kakva im je ovo ujdurma na travnjaku? Haman nesta za regeneraciju trave...
Imitacija sunca, svjetlost i toplota.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 01 feb 2016, 17:15

Pored Zelje B imamo i Zelju C
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 feb 2016, 17:16

Amir nas napustio, Ajzea se vrati ... idemo u nove pobjede i trofeje. :tokralju:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 feb 2016, 17:22

Pola miliona eura je fantastična cifra kad se u obzir uzme da nije imao višegodišnji ugovor i da je želio otići, a pogotovo ako je istina da je imao klauzulu u ugovoru. To je činjenica i onaj ko to ne vidi tako ili ne razumije kako stvari u fudbalu funkcionišu ili je jednostavno zloban.

Da je potpisao ovaj novi ugovor sve bi bilo drukčije, ali nije i tako nam je kako nam je. Zašto nije, ne znamo, ali vjerujem da je htio otići i da je to razlog, odnosno, da se niko nije javio i poslao ponudu do kraja ovog prelaznog roka, ostao bi i potpisao bi.
Ovako je dobio priliku da ode u bolji klub, da ima bolje uslove i bolju platu i donekle ga razumijem.

Ali ono što ne razumijem je zašto baš Turska, pa zar nema nijedna liga u koju može otići igrač Želje osim Turske. Nije to liga za mlade igrače zbog više razloga, prije svega zato što imaju pravila i ograničenja kad su strani igrači u pitanju.
A i prevaranti su teški kad su pare u pitanju, ne samo prema klubovima već i prema igračima.

Znam ja da je jako teško prodati igrača u dobru ligu i za dobre pare, ne očekujem Inter i 10 miliona eura, ali zar ne može bar neki klub u Austriji, Češkoj, Belgiji, Holandiji. Poslije Zole sam mislio da bi to moglo biti to, da se otvorilo zapadno tržište, ali ništa od toga izgleda.

Nije mi nešto teško pao Amirov odlazak iako mi je drag igrač i veliki talenat, neka ide gdje je bolje, neka napreduje, ali mi je krivo jer nije otišao negdje gdje bi mu bilo daleko bolje jer posjeduje potencijal da bude novi Džeko i da se još više obrati pažnja na Želju i njegov omladinski pogon.
Šehić je također imao potencijal da bude odličan golman, pa završi tamo gdje je završio, a uvjeren sam da bi imao bolju karijeru da je iz Želje otišao u bolju ligu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 01 feb 2016, 17:24

Koliko mi imamo procenata od Bajićevog narednog transfera..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 01 feb 2016, 17:37

[youtube][/youtube]

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 01 feb 2016, 17:45

Minjore je napisao/la:u 2015. godini prihod od transfera je bio 2.441.000 KM. Prihod od transfera u januaru 2016. je 1.450.000 KM..
Na šta se odnosi ova cifra poslije milijuna? 450.000KM od koga? Nije valjda Antolović :crazy:
Životni saputnik! 1921

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 01 feb 2016, 17:45

sergejevic je napisao/la:Samo ne znam odakle vama da su to neki vanserijski talenti za koje se uzimaju milioni. Recimo Amiru je najveci uspjeh trece pretkolo evropa lige. Reprezentacija u kojoj igraju ti neki nasi nevjerovatni talenti popusi hladno od Azerbejdzana, u21 kuci bude razvaljena od Kazahstana itd. Tu se jasno vide mogucnosti Dade, Amira, Radovca, Pirica i ostalih satro buducih zvijezda liga 5. Mora se nesto ozbiljno napraviti da bi se pricalo o milionima eura a mi smo par puta bili blizu i to je sve.
Najvaznija stvar! :salut: Malo se mi precjenjujemo, i zivimo jos u vremenu kad su nam 3 minute falile za Real. Realnost je da imamo ligu koja je po renkingu a i po ugledu pri dnu profesionalnih liga u Evropi.
Nema valjda niko ko ocekuje da bi Amirova vrijednost iznosila 3 miliona kad bi pristao da se za neke malo jace pare zayebaje jos koju godinu po ovim nasim livadama? :think: Ovako je uradio sto bi svako uradio: osigurao sebi i porodici egzistenciju. Turska liga i nije na nekom glasu, ali sve se to polako mjenja, pa pogledajte im samo stadione :tokralju: Vrjednost Konye je otprilike tu sa Standardom, recimo.

Naravno, cisto sa navijackog aspekta, ne mogu biti zadovoljan jer gubimo jednog od najvaznijih igraca, ali sta je tu je. Amiru sve najbolje! :bih:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 feb 2016, 17:51

a jebboga banovici, tamam konto danas doci napokon radovat se stani i stevanovicu i onda vidim ovo za amira :(
kako mi je taj momak postao drag tek sad evo vidim..naravno da mu zelim svu srecu, da napravi karijeru u rangu dzeke samo mi je malo krivo sto je otisao bas u tursku al hajd on i baja ce praviti dar mar po evropi zajedno kao miske i dzeko u njemackoj

sta je sa ove utakmice sa njima, kad gdje ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 01 feb 2016, 17:54

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:u 2015. godini prihod od transfera je bio 2.441.000 KM. Prihod od transfera u januaru 2016. je 1.450.000 KM..
Na šta se odnosi ova cifra poslije milijuna? 450.000KM od koga? Nije valjda Antolović :crazy:
Zukanovic, Behram i Antolovic :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 01 feb 2016, 17:57

Da vam pravo kazem, bas mi je krivo. Nisam ga se nikako nagledao.
Nikad zaliviji odlazak igraca od ovog, a otisli su mnogi dobri igraci.
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 01 feb 2016, 18:04

Eh ovako..

Prije svega hvala Zubanu, Zeljo je njemu puno dao i on to cijeni i vraca..

Sto se tice Turske lige, to je trenutno 6.Liga u Evropi (kosarkaska liga Turske je ove godine nezvanicno preuzela primat u Evropi od Spanske), cinjenica je da se igraci malo slabije prodaju iz Turske lige, ali bitno je da oni dobro igraju, pa za repku i onda doci ce transver, a te lige sto nabrajate austrijska, ceska po meni nisu bolje opcije za Amira bile, i ja sam zadovoljan izborom sredine naseg plemenitog veznjaka, imat ce Baju da mu pomogne, tako da ja Baju vidim u Feneru, a Amira u transferu prema zapadu u dogledno vrijeme.

Sto se tice cifre od 500 000€, mislim da je ok, jest da je Amar pokusao na nekim igracima uzeti vise love i nije ih davao po toj cijeni, al s obzirom na klauzulu uugovoru to se nije moglo, samo to je bio problem, jer da tog nije bili, ne bi se jos islo u prodaju.

Konya je veoma dobar i organizovan klub, a tradicionalno azijski dio Turske je posteniji narod, velicina grada od 1.5 mil stanovnika je sasvim dobra, sa Bajom je bio u veoma dobrom odnosu tako da su svi preduslovi stvoreni da se nastavi razvijati jos vise i bolje.

Nadam se da Memiju necemo prodati u ovom prelaznom jer od njeg ocekujem najbolji fudbal ove polusezone, jaka konkurencija, te vrijeme za transfer, tako da bi njeg mogli prodat aBd poslije evropskih tekmi, kao baju prosle godine.

Nadam se brzom povratku Dade, od njeg ocekujem da preuzme Amirovu ulogu, steta zbog povrede, ima li iko info kako je on i kad bi mogao na teren.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 01 feb 2016, 18:07

Zubane odyebi od Želje.. A upravi se ponjamke u stau zbog ove greške..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.