FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

damirc
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la damirc » 01 feb 2016, 11:50

carsijaba je napisao/la:Ako Uprava proda Amira za siću, to će biti isključivo njihova greška. Amir Hadžiahmetović ima važeći ugovor sa Željom do 30.6.2017. godine, znači godinuipol.

Sve ispod 1,5 mil. eura je greška. Ako neće da potpiše novi poboljšani ugovor, vratiti ga u juniore ili poslati na tribine i riješen problem, jer ni jedan pojedinac ne može biti iznad Kluba, pa makar na njemu ne zaradili ni jednu marku.

Kakvih ba milion i po eura, pa on ima klauzulu u ugovoru da moze otici od nas ako neko ponudi cini mi se 150 000. Navodno ide pordaja malog Amira, ali se nece aktivirati ta klauzula, sad za koliki ce iznos otici to je pitanje na koje cemo odgovor dobiti u narednim danima

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 01 feb 2016, 11:52

Jedino su to mogli uraditi, zadrzati ga jos jednu polusezonu na silu. Al' i to je rizik, igracu propada transfer, pada moral i mozes se **** onda samo. Amir je glup, povodljiv i Boga pitaj sta su mu sve nagovorili i cime su mu glavu napunili. Da je on pametan ostao bi.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 01 feb 2016, 11:52

Amir ima još 1,5. godina ugovor sa Željom. Ja ga ne bih dao za siću, a za siću je otišao i Baja koji je 3 godine stariji od Amira.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 feb 2016, 11:53

carsijaba je napisao/la:Amir ima još 1,5. godina ugovor sa Željom. Ja ga ne bih dao za siću, a za siću je otišao i Baja koji je 3 godine stariji od Amira.
Nema jos puno ugovora. ;) ;)

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 01 feb 2016, 11:53

Pa znaci po toj logici mi taman da imamo Messija u omladiinskom pogonu mi plafon mozemo dobit 500k e, dajte ljudi kako su kone cimirota tusnule, kako ce tusnut dulju (nece za 2 milke sigurno ali pola od toga ce dobit 100%), a mi najvece dragulje bh fudbala dzaba dajemo a godinu i po ugovora ima, ne mogu da vjerujem stvarno..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 feb 2016, 11:54

ne vezano da li je u pitanju sarajevo ili zeljo ali ne mogu da shvatim da neko ko dobije priliku da igra s 18 godina u svom klubu ,gradu gdje tek treba da sazrije napravi nesto za klub odnosno da i sam sebe afirmise . a onda tako to olako napusti jel je kao vidjeo šansu da zaradi u Turskoj kao da mu je 28 god :crazy: :crazy:

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 01 feb 2016, 11:56

potpisao

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 01 feb 2016, 11:56

bordobijeli je napisao/la:ne vezano da li je u pitanju sarajevo ili zeljo ali ne mogu da shvatim da neko ko dobije priliku da igra s 18 godina u svom klubu ,gradu gdje tek treba da sazrije napravi nesto za klub odnosno da i sam sebe afirmise . a onda tako to olako napusti jel je kao vidjeo šansu da zaradi u Turskoj kao da mu je 28 god :crazy: :crazy:
Smijesno kako smo poletni za parama,gledam onog yarmolenka ljudi nudi pare samo takve nece covjek iz svog grada kluba kad je rat bio kud ces dalje.

KeepTheBlueFlag
Kontakt:

Post Postao/la KeepTheBlueFlag » 01 feb 2016, 11:56

Suzdrzite se suvisnih komentara u vezi Amirovog transfera koji je na nivou medijskih spekulacija. Uprava je postavila stvari sto se ovoga tice vrlo jasno. Ponudjen mu je novi ugovor a postojeci ga prema mojim informacijama veze do kraja sljedece sezone. Iole ozbiljan klub koji ga zeli dovesti to ce uraditi ili sad ili na kraju ove sezone. U oba slucaja je i dalje pod "starim" ugovorom i ne postoji nikakva opasnost da ode djaba ili da se da za neku eventualnu "siću". Svi smo svjesni da ga ne mozemo zadrzati vise od godinu- dvije, a ja sam uvjeren da ce uprava isposlovati najbolje bilo da je ti novi ugovor ili zadovoljavajuce obestecenje. Bez tenzija...

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 01 feb 2016, 11:57

cikazubo je napisao/la:Pa znaci po toj logici mi taman da imamo Messija u omladiinskom pogonu mi plafon mozemo dobit 500k e, dajte ljudi kako su kone cimirota tusnule, kako ce tusnut dulju (nece za 2 milke sigurno ali pola od toga ce dobit 100%), a mi najvece dragulje bh fudbala dzaba dajemo a godinu i po ugovora ima, ne mogu da vjerujem stvarno..
Nama bar sve ide u našu kasu, u tome je razlika..

Fakat nas kone najbolje opisaše, od euforije do depresije :urnebes:
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 01 feb 2016, 11:58

pinki je napisao/la:potpisao

Zna li se za koliko?

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 01 feb 2016, 11:59

Depresija uopste nema ;) zna se gdje boravi depresija. Samo sabur momci, sabur.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 01 feb 2016, 11:59

Haj ni ovo nije lose, zamisli da nas je u minus zavalio ko Zivkovic Partizan :lol: :lol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 01 feb 2016, 11:59

**** pise 500 000 € i 20 % sljedeceg transfera.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 01 feb 2016, 12:00

damirc je napisao/la:
pinki je napisao/la:potpisao

Zna li se za koliko?

Amir Hadžiahmetović, jedan od najperspektivnijih mladih nogometaša u BiH, karijeru nastavlja u Konyasporu.

Željezničar tako ostaje bez bitnog veznog igrača, ali zauzvrat dobija najveći transfer u svojoj historiji, s obzirom na to da obeštećenje za Hadžiahmetovića iznosi 500.000 eura, plus 20 posto od narednog transfera. Nakon Riada Bajića, koji je također otišao sa Grbavice u Konyu za pola miliona eura, Hadžiahmetović je tako drugi igrač koji će nastupati u ovom turskom sastavu.

"Potpisat ću ugovor na četiri i pol godine i u isto vrijeme sam sretan i tužan. Sretan, jer je ovo iskorak u mojoj karijeri, a tužan jer ostavljam porodicu. Željo mi je dao priliku za dokazivanje i nadam se da sam je opravdao. Međutum, ponuda je bila takva da sam ipak odlučio ići dalje, pogotovo jer će me u Konyasporu dočekati moj bivši saigrač Riad Bajić, koji mi je rekao sve najbolje o treneru, klubu, gradu i radujem se novim izazovima. Želji u nastavku sezone želim sve najbolje i uvjeren sam da će ekipa, predvođena Edisom Mulalićem, na kraju uspjeti ostvariti sve zacrtano. Hvala i Upravi koja je bila maksimalno korektna", riječi su Hadžiahmetovića, čija je želja da u skorijoj budućnosti obuče i dres A selekcije, te je i to jedan od razloga zbog čega je želi graditi karijeru u nekoj jačoj ligi.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 feb 2016, 12:01

PipiDugaCarapa je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Pa znaci po toj logici mi taman da imamo Messija u omladiinskom pogonu mi plafon mozemo dobit 500k e, dajte ljudi kako su kone cimirota tusnule, kako ce tusnut dulju (nece za 2 milke sigurno ali pola od toga ce dobit 100%), a mi najvece dragulje bh fudbala dzaba dajemo a godinu i po ugovora ima, ne mogu da vjerujem stvarno..
Nama bar sve ide u našu kasu, u tome je razlika..

Fakat nas kone najbolje opisaše, od euforije do depresije :urnebes:
i ne vjerovati baš svemu što piše, puno su relevantniji događaji koji su uslijedili nakon rekordnog sega mega transfera...

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 01 feb 2016, 12:01

tm8782 je napisao/la:Depresija uopste nema ;) zna se gdje boravi depresija. Samo sabur momci, sabur.
Ma ja sam u depresiji, odo raskinut sa djevojkom pa onda istući kera..
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 feb 2016, 12:02

Jeste potpisao je sigurno. Evo gledam na cometu da je jutros raskinut ugovor sa nama.

Amiru nek je sa srecom iako mislim da je bolju ligu mogao izabrati za igranje,ali eto.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 feb 2016, 12:04

Meni je krivo sto ide u Tursku, yebo ga dan zar ne mozemo prodati igraca u neku europsku ligu, kako je moguce da se neki tim ne interesuje za nase sem ovih turskih.

Nadam se da nije otisao ispod 500.000 €.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 01 feb 2016, 12:05

500k eura + 20% od sledeceg transfera
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 43 gosta.