FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

secer
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la secer » 07 mar 2012, 17:55

A čuj :? , sve je moguće, a mogu ti reći da si ti dobro i prošao, jer prgavi Mona je znao u mom postu, sa mojim imenom i potpisom ostavljati kojekakve bezobrazne, proste i nadasve jako uvredljive dijelove istipkane njegovim prljavim mislima
hm, ni u najcrnjim mislima nisam pomisljao, zamisljao i premisljao da bi to mogao biti mona :evil:
ali( :!: ), znao sam da njegovi brkovi nisu za hadza. sve u svemu, hvala ti na ovoj dojavi i budi siguran da cu se u buducnosti cuvati te zmije.

sto se tice gomeza, vjerujem da bi zabijao kao na traci sa 30+ golova po sezoni ako bi bio okruzen momcima koji bi radili za nj. gomez je poput inzagija samo u vecem formatu: nema nista osim ogromne nosine za gol.
E stvarno, kako te nije stid? :evil:
Mene diskvalifikovao :lol: , ispalio Hantru za put u Minhen, i još ispalio Monu za nezaboravnu noć :lol: , ili ste možda u tajnosti to obavili? :?
I da na to još dodamo petaka ili cener duga kolegi Semiru. :lol:

Nema šta, puno si mi zadužen, trebaš znati kad potegnuti ručnu.
stidim se, sramim se, crvenim se, bas ovko :oops:
kaznite me sedmodnevnim zatvorom u nekom od elitnih bordela.
hantri sam se barem djelomicno oduzio iako to nije sve, a sto se tice mone, kako da se oduzim kad jos uvijek nisam bio u lijepoj nasoj :(
ali, ima vremena, oduzice se drug secko - drug koji nikada ne krsi ono sto je obecao.
nego, mislio sam na one stare opkladice, na neki potpis ili avatar koji bi porazeni kandidat morao nositi. nisam mislio na kviz.

a sad ozbiljno.
koga bi vi doveli ako nas hejnkes napusti krajem ove sezone?

a) favre
b) slomka
c) vilas-boas
d) gvardiola
e) neko drugi(molim navesti ime kandidata)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 mar 2012, 18:03

dobro effe, sve si u pravu hehe, sve je stvar kako sebi docaras stvari, to sto pricas za neke moje izvale mrtav hladan kad sam, nadji neku, pa da vidimo ko je lud u cijeloj ovoj prici, nadjes fino sta sam nerealno rekao za bayern bilo kada, a da je bilo mrtvo ozbiljno, a na da ti svojom cudnom logikom interpretiras, znam da sam mnogima vadio zivce jer kad je dosadno obozavam podhebavati kvazistrucnjake, al u nekim ozbiljnim diskusijama s ozbiljnim forumasima ne znam da sam imao neke provale, ako jeste, navedi neku, obrazlozi, dokazi hehe kad se vec naklatio nadji i neki argument, a ne svoje uvrnute interpretacije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 mar 2012, 18:39

@cerSe, :mrgreen:

Hajvan jesam, al' ne prepravljam postove. Posebno ne ovakve u kojima se ima sta procitati (pusti @Klarisu, krivo mu sto sam otrkio njegove vlazne snove o crncima). :mrgreen:

Mislim da se i prije pisalo o Riberyjevoj ulozi. Dakle, da ga gurne u sredinu (ne njega @Klarise :mrgreen: ), te od njega napravi tu laznu devetku. Romario je odlicno obrazlozio da u tom slucaju Gomez nema sta traziti, ili bi u tom slucaju bio iskljucivo plan B. Muller, Shaqiri i Robben bi zajedno sa Riberyjem predstavljali taj ofanzivni dio ekipe. Svi su pokretljivi, prodorni i mogu siriti igru bolje od Gomeza (razumljivo). :mrgreen: Eh, pitanje je da l' bi Gomez pristao na to? Da li bi jedan od najboljih strijelaca u Njemackoj pristao da dobija minutazu na kapaljku? Takodjer, pitanje je koliko bi uprava imala strpljenja sa isprobavanjem ove taktike. U slucaju nekoliko neuspjeha, KHR i ostatak klape bi trazio od trenera promjenu filozofije i onda "gdje si bio? - nigdje; sta si radio? - Nista!"

Btw, postoji li (jos) neko ko bi Kroosa zamijenio, recimo, M'Villom? Ili nekim drugim kvalitetnim zadnjim veznim? S obzirom na to da Schweini u posljednje vrijeme cesto izbiva s terena, mogao bi opet Kroos dobijati sansu da pokaze kvalitet. I to, igrao bi ofanzivnije negoli sada.

A onda desni bek + stoper i to je to. :mrgreen:

Also, ako hocete anketu, posaljite pp, jer se @Geronimo ulijenio. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 mar 2012, 19:31

Monolog je napisao/la: Hajvan jesam, al' ne prepravljam postove. Posebno ne ovakve u kojima se ima sta procitati (pusti @Klarisu, krivo mu sto sam otrkio njegove vlazne snove o crncima)
ti pocesto dolazis ´pod gasom´ , tako da ne iskljucujem nijednu soluciju. osim toga, klarkson je dovoljno upucen u ono o cemu govori, tako da :x
Monolog je napisao/la:Mislim da se i prije pisalo o Riberyjevoj ulozi. Dakle, da ga gurne u sredinu (ne njega @Klarise :mrgreen: ), te od njega napravi tu laznu devetku. Romario je odlicno obrazlozio da u tom slucaju Gomez nema sta traziti, ili bi u tom slucaju bio iskljucivo plan B. Muller, Shaqiri i Robben bi zajedno sa Riberyjem predstavljali taj ofanzivni dio ekipe. Svi su pokretljivi, prodorni i mogu siriti igru bolje od Gomeza (razumljivo).
majku mu, cita li neko moje postove :x
u pismu koje poslah nasem vrlom treneru bijase i opcija u kojoj bi riberi igrao tzv. laznu devetku i to bi izgledalo ovako:
muler-----riberi--------roben s tim da bi muler i romen mijenjali strane. kakav sad crni mario gomez, ko njega pita za misljenje?! mislis li da ga je gaal pitao za misljenje kada ga je smjestio na prilicno udobnu bayernovu klupu?
veliki ljudi donose velike odluke, zar ne? jup hejnkes nije veliki trener i zato je ova nj. misija osudjena na propast. ustvari, pred nama je, bum vidjeli. vjeruj da drug secko nece imati nista protiv da ga prikujete za stub srama i ispljujete ako se desi suprotno mojim prognozama.
Monolog je napisao/la:Btw, postoji li (jos) neko ko bi Kroosa zamijenio, recimo, M'Villom?
nemam pojma o kome govoris(ko je m´villa?). da li bi zamijenili kroosa? hm, mozda nekom radilicom koja je podjednako dobra i naprijed i nazad, nekim poput gladbahovog hermana ili njemu slicnim.
kroos je premekan, bez daljnjeg.
nego, nesto me bode u oci, nesto o cemu sam htio popricati s tobom. naime, radi se o sljedecem :oops:
djelujes mi totalno nesigurno iako si za ove dvije godine naucio dosta o fudbalu.
samo neki kompromisi(da nisi pojeo sulejmana tihica :mrgreen: ) i borba da se ne zamjeris nekome od forumasa za koje mislis da znaju nesto o fudbalu. kao da strahujes da bi te kolega u diskusiji mogao poniziti ako kazes ono sto stvarno mislis. pratim ovu aktuelnu raspravu na pdf ´engleska liga´ i vidim da po ko zna koji put pravis kompromis sa magicom iako svako ziv zna da su u pravu oni koji govore da je engleska liga u jednom vremenskom periodu dominirala nad ostalim ligama.
eto, ispravi me ako grijesim.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 mar 2012, 19:33

Ja cu pojesti monitor ako Riberi odigra iole dobru sezonu na poziciji koju u Barsi igra Mesi ili Kagava u Dortmundu. On nije taj igrac. Njegov najveci kvalitet su prodori u trku. Nema on potrebne karakteristike za poziciju ofanzivni vezni/poluspic. Ako vec to imate na umu, onda bolje da ste predlozili Robena koji ima neuporedivo bolje karakteristike za tu poziciju. Al' nije ni on taj, bas kao ni Kristiano Ronaldo. Njihov najjaci adut su prodori u trku. Fenomenalni krilni napadaci, ali nikako 'pakeri', posebno ne Riberi.

Bajern se vrlo lako moze transformisati u formaciju 4-3-3. Roben i Riberi su rodjeni da igraju tu formaciju. U tom bi se slucaju Gomez i Miler mjenjali na poziciji napadaca, dok bi Miler komotno mogao odigrati krilnog napadaca, sto je za njega prirodnija pozicija od klasicnog krila.

Mislim da bi ta formacija odgovarali i Saciriju. Skeptican sam po pitanju njegovih mogucnosti na krilnoj poziciji. Ne izgleda mi ka prodoran igrac. To sam vec jednom napisao. Vidjet cemo.

----------------Gustavo-------------
------Saciri--------------Svajn-----
-----Roben---Gomez--Riberi----- Miler moze mijenjati sva tri napadaca.

Ne izgleda lose. Ekipa bi imala istu snagu u napadu, dok bi u sredini i odbrani postali znatno cvrsci. Jednostavno imaju igrace za tu formaciju. Druga je stvar zele li tako igrati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 mar 2012, 19:46

@Secko,

Ne dozvoljavaju mi obaveze. :mrgreen: Ovako imam vremena samo malo baciti pogled, jer uporedo pricam sa zenom i citam ovaj forum. Sve se bojim da nekom od vas ne napisem da ga volim. :mrgreen:

M'Villa je jedan od buducih upgradeovanih Makalelea (recimo to tako). Odlican zadnji vezni, s tim da zna s loptom. Prava radilica, francuski reprezentativac, beskompromisan u duelima. Dakle, u defazivnim zadacima je x puta bolji od svih Bayernovih veznjaka. Moguce je da ga nisi upratio, jer nastupa za Rennes. No, velike su sanse da ce ove godine napustiti Francusku i okusati se u nekoj jacoj ligi i nekom jacem klubu. Interesanata je mnogo, vjeruj mi.

Za 2 godine sam naucio neke druge stvari; prvenstveno da odrvenim kad treba. Ovdje vise naucih o psihologiji negoli o fudbalu. :mrgreen: Mada, lijepo je razmijeniti misljenja sa mnogim likovima, tako da mi s te strane nece nikad biti zao sto se prijavih. Nego, da ne idem u totalno oftopicarenje, ti se to brines za moje "mudovanje", a? :mrgreen: Nema tu straha od poraza ili pobjede u nekoj diskusiji. Zayebi to. Jednostavno, mislim da je dovoljno receno u ona 2 posta, te nema potrebe da dalje objasnjavam sta predstavlja 3/4 polufinalista. Neko ce to nazvati dominacijom, neko ovako, neko onako. Bez lazne skromnosti, smio bih "na crtu" :mrgreen: stati svima sa foruma, nebitno o kojem forumasu se radi. Naravno, ne odnosi se na pikado, stoni tenis, hokej, bilijar, odbojku i ine sportove koje pratim samo kad mi je uperen pistolj u glavu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Klare

Post Postao/la Klare » 07 mar 2012, 20:01

:shock:
E ako mu ovaj post nije za bana, onda stvarno ne znam šta je? :?
Dakle, vidiš čak je i priznao te mutne radnje :o , ko bi rekao? :?
Al' trebamo svi znati da je to zmija u koži jednog nevinog janjeta! :!:
Monolog je napisao/la:Also, ako hocete anketu, posaljite pp, jer se @Geronimo ulijenio. :lol:
Možemo biti sretni pa da nismo u poziciji da moramo od tebe nešto tražiti. ;)
Hvala, al' ne treba! :!:

I da, dođe on pod gasom, to je mila majka, ali šta kad dođe pod štan-gasom :? , aaaaaa :o , jer se on i ne sjeća onog što je radio prošlog dana, e o tom ti ja pričam. :x

@Valencia, eto ne mora značiti, ali kada pogledam ovaj tvoj zadnji post, nekako mi je mišljenje potpuno suprotno od svega onog što si ovdje napisao. :D

Šakiri je čiso krilo, tu nema sumnje, gledao si ga jednom, ili dvaput :? , al' ono što je nejasno jeste da nas uopšte i ne slušaš, a toliko puta smo ponovili da je strahovito brz i eksplozivan, dobre tehnike, dobrog šuta.

Robben u sredini nema šta tražiti, haj' to si na kraju i rekao, ali si isto rekao da bi to odgovarlo više njemu, nego Riberiju.
E ne bi, i upamti kad ti kažemo da je Riberi talentovaniji, bolji igrač od Robbena, uvijek bio.
Robben sa operisanom desnom nogom tu nema šta tražiti, dok se on namjesti propala situacija, a u nogometu na vrhunskoj razini vrlo malo je igrača koji podjednako dobro igraju i lijevom i desnom, eh to je Riberi, a pritom se njemu ta lopta lijepi za nogu, kao rijetko kome, ma nemam ti šta reći, Riberi je unikat, takav igrač se ne rađa baš često.
Roben traži prostor, u sredini ga ima i najmanje, dok Riberi nema takvih zahtjeva, ne da mi se više...

Normalno, sad će ovo gore ispasti samo jedno subjektivno mišljenje, rekli bi ništa neobično za ovu temu. :D

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 mar 2012, 20:05

valencija, svaki insan bi trebao pricati o onome sto zna a nikako o onome o cemu nema pojma.
ti ne znas ko su roben i riberi i zbog toga donosis te pogresne zakljucke.
mislim da je kolega romario prilicno dobro objasnio zasto gomez ne moze igrati u formaciji 4-3-3, a ti ga i dalje furas.
osim toga, ta formacija koju si zakacio nam odaje da se plaho ne razumijes ili ti ne vladas materijom.
jedan spori svajnstajger bi se tesko uklopio u tu formaciju. sakiri nikako. igraci koji bi igrali ispred gustava moraju biti podjednako dobri u defanzivi i ofanzivi, moraju biti neumorni trkaci i beskompromisni borci i radilice.
dalje, roben ne moze igrati tu poziciju(lazna devetka) jer igra samo jednom nogom a to znaci da nije bas jak u duelima na malom prostoru.
snimci koje cu postaviti govore da je riberi rodjen za tu poziciju, jer ono sto on radi moze jos mesi i niko vise.
vjerujem da bi ronaldo slomio obadvije noge da pokusa uraditi ono sto rade mesi i riberi.
i da, on je taj tip napadaca koje si spomenuo.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

bavarci, parite oci :D
ps.
mona, prihvatam to sto si napisao iako sam i dalje ubjedjen da je istina barem jedan dio onog sto napisah.
pps :D
klare me preduhitri(vezano za robena, naravno).
jos nest :oops: klarence, pogledaj drugi video na 2:56 kako tvom mjezimcu ukrade cist gol :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 mar 2012, 20:33

Jedno bi želio prokomentarisat , što se evo po malo vrti, a to je za ovu igru bez klasičnog špica ko što Barca igra....
Već sam znao spomenut da taj Barcin sistem jeste sjajan, da se razvija još od mlađih kategorija, da je ta igra Barce izuzetno dobra , lijepa i učinkovita, al sad se spominje ovo za Bayern igra bez klasičnog špica a zaboravlja se da je Barca kako je počela na ovaj način igrat ipak malo manje učinkovita, pogotovo protiv ekipa koje se zatvore i igraju faktički bunker...
A znamo kako protiv nas mnoge ekipe igraju i zato jesam za fleksibilnu zamjenu pozicija i rotacije tokom igre u ofanzivnom dijelu, ali nisam za ovo da se klasični špic izbaci iz igre..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 00:04

Secer

Do sada nisam upoznao covjeka sa vise arogancije, a manje pokrica. Samo tvoje pisanje odaje polupismenost i intelektualnu limitiranost. Ti covjece imas kompleks vise vrijednosti i tipicni 'mesijanski sindrom'. To dovoljno pokazuje pismo upuceno Jupu :mrgreen: . U kojem ti paralenom paralelnom univerzumu zivis, pobogu si. Spusti se malo, na ovom podforumu ima nekolicina momaka koji su u svakom pogledu ispred tebe pa se opet ponasaju pristojno.
mislim da je kolega romario prilicno dobro objasnio zasto gomez ne moze igrati u formaciji 4-3-3, a ti ga i dalje furas.
Gomez nije igrac po mom ukusu. Ja ga ne bih stavio ni u jednu formaciju. Al' kada je igrao Drogba 4-3-3, moze i Gomez. Slican su profil igraca, samo je Drogba duplo kvalitetniji.

Jasno da je za formaciju 4-3-3 najbolje rjesenje pokretljiv i tehnicki potkovan igrac. Falkao je recimo perfektno funkcionisao u formaciji 4-3-3. Al' moze i Gomez igrati tu poziciju. Ipak nije klasicni 'trut'.
jedan spori svajnstajger bi se tesko uklopio u tu formaciju. sakiri nikako. igraci koji bi igrali ispred gustava moraju biti podjednako dobri u defanzivi i ofanzivi, moraju biti neumorni trkaci i beskompromisni borci i radilice.
Svajn je brzi igrac od Cavija i Buskeca. Stavljam glavu na panj da jeste.

Problem je sto svi formaciju 4-3-3 gledaju kroz Barsu. Ko Barsa niko ne moze igrati, to zaboravite. Bajern moze igrati kao Celzi, Porto ili Inter. Jos me neko treba ubjedjivati da Luco, Mota i Balak mogu, a Svajn ne moze igrati centralnog veznog u formaciji 4-3-3.

A sta znaci ovo da podjednako dobro moraju igrati defanzivu i ofanzivu!?? Pa valjda bi Svajnu bilo lakse sa dva igraca u vezi pored sebe nego sa samo jednim!? Cista logika!?

Saciri je jos uvijek 'neistrazen' igrac. Ja ga vidim u veznom redu. Mozda nisam dobro upratio, ali imam osjecaj da on dobru karijeru ne moze izgraditi na poziciji krila. Zivi bili pa vidjeli.
dalje, roben ne moze igrati tu poziciju(lazna devetka) jer igra samo jednom nogom a to znaci da nije bas jak u duelima na malom prostoru.
snimci koje cu postaviti govore da je riberi rodjen za tu poziciju, jer ono sto on radi moze jos mesi i niko vise.
vjerujem da bi ronaldo slomio obadvije noge da pokusa uraditi ono sto rade mesi i riberi.
i da, on je taj tip napadaca koje si spomenuo.
Nisam ni rekao da moze. Ali kako god, Roben je u SVAKOM pogledu bolji igrac od Riberija. Momak je pokazao vrhunsku igru gdje je god igrao, iako su ga kroz cijelu karijeru pratile povrede. On je po meni u rangu sa Gigsom. Riberi je vrhunski igrac, ali nije u rangu sa najboljim krilnim igracima. On je imao dvi fantasticne sezone u Bajernu, dok je ostalo bilo toplo - hladno. Ima veliko opravdanje u ucestalim povredama. Ali njegov nivo igre nije nikada bio na nivou Robena.

Krilni igraci su po pravilu losi na malom prostoru!? Ima li neki da nije? Riberi je igrac koji uveliko zavisi od brzine. On na postavljenu odbranu nema sta traziti u igri kroz sredinu. Njegova tehnika, lucidnost i pas igra ni blizu ne zadovoljavaju poziciju 'desetke'. Smijesno ga je porediti sa Mesijem. Ja bih rekao da Gece na toj poziciji mozda moze pruziti dobre igre. Riberi? NIKAKO!!

Bas bih volio da se sa njim pokusa na poziciji 'desetke' da se uvjerite koliko ste bili u krivu.

A ti klipovi nista ne pokazuju. Svaki vrhunski igrac ima nekoliko situacija koje ga prikazuju kao majstora na odredjenoj poziciji.

Klare

Sta imam slusati? Pa imam oci ebo ga ti :) !?

Al 'ajde, nisam ga previse gledao da bi izricito mogao tvrditi. Ne mogu biti toliko siguran, kao u slucaju sa Riberijem kojeg sam gledao milion puta. Stekao sam utisak da od Sacirija nema vrhunskog krila. Ima veliki talenat koji moze u vrhunski kvalitet pretvoriti samo na sredini terena. To je moj utisak. Vidjet cemo.

Riberi je vrhunski igrac, ali nije nivo Robena, Gigsa, Figa, Ronalda itd. Riberija bi uporedio sa recimo Mark Overmarsom. Slican profil igraca. Oba fantasticni, naravno.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 08 mar 2012, 00:50

i ja evo gledam vec dva dana ,ribery u sredinu ...ono,predjem samo....nemam namjeru ulaziti u raspravu...
bayern pratim relativno kratko,ali sa igrama standarnih igraca sam upoznat....
precjenjivanje riberya je standardna dijanoza svakog bayernovog simpatizera,sto mi je i normalno postalo....anomalija koja se x puta ponavlja....
za ono utakmica sto sam upratio riberya primjetio sam ogroman,ali neartkulisan talent,lik je "neobrazovan" igrac u nekoj takticko-tehnickoj dimenziji i njegovu igru karakterise minimum zrelosti....djeluje mi prenabijeno emocijama i sa nerealnom slikom o sebi kao igraci sto se u igri manfestuje kroz iracionalne poteze,kojih je na pretek...
ne procjenjuje pravilno situacije na terenu i sopstvene sposobnosti...zalijece se u tri igracai kad treba i kad ne treba..
forsira ...itd.....sve u svemu....da je sa onolikim talentom trenirao u nekoj holandskoj skoli fudbala ili barcinoj,puno bi na bolje izasaoonakav talenat...ovako,i dalje jedan od najboljih bayernovih igraca....ali kojeg trener mora obuzdati da malo vise gleda na suigrace...

inace,robben je cak i po ovom jadu od igre sto pokazuje u bayernu ( u realu je bio visestruko bolji i raznovrsniji igrac) je bolji od njega....

a ajd,kad sam vec ovoliko napisao :D sto se tice formacije...misljenja sam da treba forsirati istu cetvorku u napadu ..muller,robben,ribery,gomez.....sa vise rokada u igri...i vise instrukcija da kada se lopta pusti protivniku,kontra se otvara dugom loptom u prostor robben ili ribery...ko je gledao real espanyol mogao vidjeti kako real super brzog ronalda koristi tako-...dbra duga lopta ga spoji sa golom

Klare

Post Postao/la Klare » 08 mar 2012, 01:01

Valencia, mrsko mi citirati mic po mic, jer ovaj post je ogroman, pa ću se osvrnuti samo na ono što stignem.

Prvo i prvo, Roben nije bolji igrač od Riberija, niti je ikada bio, samo što moramo priznati jeste da je određeni period bio u boljoj formi.
Roben je ograničen igrač, to svako zna, dok je Riberi čista suprotnost.
Riberi ne zavisi od velikog prostora i od svoje brzine, kako ti govoriš, to možeš reći za Robena, njega nikako. ;)
Dalje, sve te osobine što ih ne pripikavaš Riberiju, sve to on ima, ako ijedan igrač ne zavisi od prostora i brzine, onda je to Riberi. Ako ijedna igrač ima viziju i inteligenciju, onda je to Riberi, nebrojeno puta dokazano, a opet ću ponoviti da skoro nijedan igrač na svijetu nema podjednako dobru lijevu i desnu nogu.

Moram ti priznati da mi sve ovo malo čudno objašnjavati, jer vjerujem da će ti 9 od 10 ljudi koji prate Bayerna reći baš ovo što i ja sada pišem.

Ovaj drugi klip mnogo toga govori, nemoj da se varaš. ;)
Obrati pažnju na rad nogu, ovo Roben nikad nije mogao, ovo Ronaldo i njemu slični mogu samo sanjati. Da se razumijemo ovim ne govorim da je bolji igrač od Ronalda, ali Hejko mora pokušati sa Riberijem u sredini, mora se pružiti ta šansa.

S tim što to ne bi striktno tako bilo, nego bi se često mijenjale pozicije, te zbunjivao protivnik, to su sve pokretljivi igrači, ne može mi neko reći da su to samo puste želje.

Možda ovo nekome zvuči i čudno, nekome čak glupo :? , no šta ja ovim hoću da kažem.
Ovim pisanjem želim da naša igra više ne bude jednodimenzionalna, to nam se odavno dešava, jednostavno s Robenom, Mulerom i Riberijem, a Bogami i Gomezom moraš iscrpiti sav potencijal koji dostiže nevjerovatne granice.
Želim da se naša igra pretvori u pravu enigmu za protivnike, želim sistem u kome nabrojana četvorka neće uvijek na istom mjestu primati lopte okruženi već pripremljenom odbranom protivnika, mora se iskoristiti sav potencijal, a to se može samo jednom raznovrsnošću u napadačkim akcijama.

I za secera 100% nisi u pravu, samo ti moram reći da secer ne trpi budalaštine, nego odmah otvoreno kaže, a stvarno evo ja ti iskreno govorim da ti onaj gore post qurcu ne valja, a vjeruj da će ti to potvrditi 90%ljudi sa ove teme.
Možda pomisliš da smo svi čudni :D , ali ne znam koga još tu da uključim kad mi se čini da vas većina pogleda bayerna jednom mjesečno. :?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 01:10

@Klare: Slažem se za ovo da je Ribery bolji igrač od Robbena jer posjeduje bolji dribling i puno bolje tehnički potkovan, znači na malo prostoru može više uradit, a Robbenu treba više prostora...Robben međutim ima dobru i ekspresnu završnicu ulaskom u sredinu, Ribery bi htio nekad da su mu golovi prelijepi pa bi da se ušeta u gol i onda fuli šanse kao protiv Basela.....

@Makaveli: Određene stvari si dobre rekao, kao na primjer da Riberyju nedostaje taktičke zrelosti i da je prenabijen emocijama.....Ne bi se složio da je precjenjen, nego većina Bayernovi navijača znaju koji je njegov potencijal pa stalno od njega očekuju čuda...Al definitivno je ove sezone najbolji igrač Bayerna, večinom je pružao dobre partije...Na određenim taktičkim stvarima te ovim svojim emocijama mora radit. Simpatičan je lik, pravi sjajne poteze, zadivljuje publiku, često su potezi efektni, a uz popravku ovih stvari bio bi još veči.
Npr. jedan Zidane je imao sjajnu tehniku, ali je imao nevjerovatnu inteligenciju, shvatao je i proračunavao igru na fantastičan način. To je meni bilo impresivno. To da ima Ribery ne bi mu bilo ravnog.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 mar 2012, 01:25

secer je napisao/la: hantri sam se djelomicno oduzio
Kako ja ne znam za to. :?
Omo govori! :lol:

4-4-2, 4-3-3 il' 4-2-3-1?
Bayern svakako ima kvalitet za bilo koju od ovih formacija. ;)
Posto sad ne ide sa 4-2-3-1 logicno je da treba nesto mijenjati. 4-4-2 je dobro oprobana varijanta i sigurno da je jedna od najboljih formacija. ;)
Samo ima jedan problem, a taj je da je Bayernova igra ''procitana''. Svi znamo da lopta odmah ide na krila i ona pokusavaju probiti protivnika. Sa 4-4-2 bi i dalje nastavili sa istim stilom igre, cak bi se jos i vise islo na krila jer znamo kakvu vaznost ona imaju u toj postavci. Najbolje je pogledati Manchester. ;)

4-3-3 bi bilo nesto sasvim novo i drugacije. Zbog toga je potrebno dosta vremena da se ovo uigra, ne ide to preko noci. Stoga sam misljenja da ako se zeli preci na tu formaciju, to treba odraditi za vrijeme priprema za novu sezonu. Sad mijenjati kompletan sistem mislim da nema smisla. :ugeek: (cemu sluzi ovaj smajo u pm). :mrgreen:
Ribery bi se definitivno bolje snasao na poziciji lazne devetke od Robbena. Arjen je ipak igrac koji se najbolje snalazi kada krene od linije, a njemu ta linija uopste ne smeta (kao sto je smetala Messiju) jer dribling na desnu stranu kod njega gotovo da i nije opcija. :|

To ipak ne znaci da je Ribery kvalitetniji igrac od njega. Jedni ubijedjeni da je Ribery bolji, dok drugi ne zele ni da cuju jer je Robben klasa iznad.
Ja cu reci da ni jedni ni drugi niste u pravu. Kod njih dvojice je samo pitanje ko je u boljoj trenutnoj formi. Klasu i jedan i drugi ocigledno posjeduju i sve je to pet deka.

Makaveli je napisao/la:djeluje mi prenabijeno emocijama i sa nerealnom slikom o sebi kao igraci
Fakat sam pomislio da pricas o Ibrahimovicu. :lol:
Znamo svi kakve je izjave davao, kako se ponasao. Pa taj je od treceg osnovne ubijedjen da je najbolji na svijetu. :mrgreen: Ipak, niko mu ne moze osporiti njegove igracke kvalitete i definitivno je jedan od najboljih u svijetu fudbala. ;)
Ribery i nije toliki egoist, mada sigurno ima svojih bubica.
Al' definitivno bih slagao ako bih rekao da mi nije znao izvuc zivce s ulaskom medju tri igraca. Samo sta onda tek rec' za Robbena... :mrgreen:
a) favre
b) slomka
c) vilas-boas
d) gvardiola
e) neko drugi(molim navesti ime kandidata)
Moj odgovor je pod g). :lol:
Slucajno (ili namjerno :? ) si izostavio Rafu Beniteza. Smatram da je jedan od najboljih takticara u svijetu, a kao takav bi bio pravo rjesenje za Bayern. Veliko je ime, a to zna igrati veoma vaznu ulogu kod fudbalera i trenerovog izgradjivanja autoriteta u svlacionici.
Sto se mene tice, more odma' doc'. 8-)

P.S.
Evo Klarito uleti prije mene i napisa dosta stvari koje sam i sam spomenuo. :evil:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Klare

Post Postao/la Klare » 08 mar 2012, 01:28

:o aaaa, effe, odakle tako brzi prstići, pa stvarno sam malo i tužan, jer kako stvari stoje jedan sam od najsporijih kucača :( , a mislim da je i Hantro pod štan-gasom dosta brži. :lol:
Al' ozbiljno, njega nema, šuti :? , šuti, eto ga ide. :?

Al' effe tebe ne citiram, ne zamjeri :D , jer mrsko mi uvijek govoriti:"Slažem se, slažem se". :mrgreen:
Jer ovo je rijetkost da s nekim dijeliš mišljenje u 99% slučajeva. 8-)

A Makaveli je jedino dobro rekao u ovom zadnjem pasusu, t.j. da nam treba više rokada u igri, a uglavnom samo pravi poznavaoci Riberija znaju koliko on može. 8-)

PS:Znači ipak je Hantro veoma spor, garant štan-gas(a jesam dosadan u pm :lol: ).
:geek: :ugeek: De, ako neko zna nek' javno objasni šta je ovo? :?
Dakle, Hantri je za ovaj postić trebalo čitavih pola sata, najmanje. :lol:
Al' kako sam ga prozvao u ovom gore, šuti, šuti, a hantro je tu, sreća na vrijeme sam ga opazio, dobro je, nije nas čuo. :? :D
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 08 mar 2012, 01:36, ukupno mijenjano 1 put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 01:35

Klare je napisao/la::o aaaa, effe, odakle tako brzi prstići, pa stvarno sam malo i tužan, jer kako stvari stoje jedan sam od najsporijih kucača :( ,
Ma moram biti brz, kad hiljadu poslova nekad radim u istom trenutku :lol: :lol: ....Samo ne kucam sa neuobičajnih mjesta, tad mi jedino Bayo nije na pameti :lol: :lol: :lol:
Klare je napisao/la: Al' effe tebe ne citiram, ne zamjeri :D , jer mrsko mi uvijek govoriti:"Slažem se, slažem se". :mrgreen:
Jer ovo je rijetkost da s nekim dijeliš mišljenje u 99% slučajeva. 8-)
Ma jasno druže.....
Klare je napisao/la:A Makaveli je jedino dobro rekao u ovom zadnjem pasusu, t.j. da nam treba više rokada u igri, a uglavnom samo pravi poznavaoci Riberija znaju koliko on može. 8-)
Ma čovjek je iznio svoje mišljenje , bio jako rječit, iznio par zanimljivih stvari i ja sam se u jednom dijelu složio.
Mislim poštuje se ovde i mišljenje drugih, ne samo naše, ali jedino ne mogu podnijet kad ljudi površno nešto analiziraju ili stalno ponavljaju iste stvari ko papagaji i pokušavaju naći slabosti Bayerna tamo gdje ih nema.
A ovo od Makavelija je bio korektan post.....A ono uvijek ispadne da su svi ostali za nas hejteri, a et vidi se još jednom da u tome nema istine. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 mar 2012, 01:45

Klare je napisao/la:Moram ti priznati da mi sve ovo malo čudno objašnjavati, jer vjerujem da će ti 9 od 10 ljudi koji prate Bayerna reći baš ovo što i ja sada pišem.
Pitanje je koliko su simpatizeri Bajerna objektivni kada je u pitanju Riberi.

Isto vazi za simpatizere Junajteda koje sam godinama ubjedjivao da Nani nije i nikada nece biti igrac ekstra klase. Vec sada vidim da polako nadolaze i prihvataju cinjenice.

Vi ste previse subjektivni kada je Bajern u pitanju. To ce vam svi potvrditi. Meni je relevantniji podatak sta drugi misle o vama, nego sta vi mislite o sebi :mrgreen: . Navijaci nikad nisu bili poznati po objektivnosti :mrgreen: .

Bajern sam gledao u makar 50% utakmica u ovoj sezoni. Vrlo dobro poznajem igrace Bajerna.

Makaveli je napisao neke karakteristike iz igre Riberija koje su 101% tacne. Tako to vide objektivni i neutralni posmatraci.

A sto se tice Secera. Dobar je forumas, jedan od boljih, ali na ovom forum ima nekolicina momaka koji su u svakom pogledu ispred njega. Al' ne vidim da se neko od njih podcjenjivacki odnosi prema svakom zivom, niti da sebe velica u svakom komentaru. Mene je bilo sramota kada je saopstio da je pisao Jupu savjete na nekoliko stranica :oops: . Vjeruj da me bilo stid. Uvijek mi je neprijatno kada se neko toliko blamira. Koliki moras biti narcis i kompleksas da bi uradio nesto tako i hvalio se sa tim :o :shock: !??

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 mar 2012, 01:51

Klare je napisao/la: od najsporijih kucača :( , a mislim da je i Hantro pod štan-gasom dosta brži. :lol:
Jesi siguran? :lol:
Inace seco je poznat kao ubjedljivo najsporiji, ako mu je za vjerovat.
Klare je napisao/la:Al' ozbiljno, njega nema, šuti :? , šuti, eto ga ide. :?
Ne htjedoh da kvarim zabavu tebi i seci, al' vidim i ovi drugi se mijesaju, pa reko... Sto ne bih i ja. :mrgreen:

Klare je napisao/la:PS:Znači ipak je Hantro veoma spor
I nisam toliko spor koliko je problem u tome sto svaki moj post mora proci opseznu analizu, ispravljanje gramatickih gresaka itd. Pogotovo kad si ti tu. :mrgreen:
Klare je napisao/la:garant štan-gas(a jesam dosadan u pm :lol: ).
Malo je rec' da si dosadan, ne sjecam se kad ti je post prosao bez ovog cuvenog izraza. :?
Misljenja sam da si si zeljan kafane, al' te nesto sprjecava. :?

effe evo Klare te ne smije citirat', haman se boji onog sto je secer prikacio Moni - kontraargumenata i ulaska u ozibljnu raspravu sa ozbiljnim forumasima. :lol:

:geek: :ugeek:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 mar 2012, 02:00

JetSet_Hantraga je napisao/la:
effe evo Klare te ne smije citirat', haman se boji onog sto je secer prikacio Moni - kontraargumenata i ulaska u ozibljnu raspravu sa ozbiljnim forumasima. :lol:

:geek: :ugeek:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nego čuješ kad se ev neka ova priča vrti, kad ćemo više na tu ljutu??? :) Stalno te Klare proziva pa reko da vidim kad ćemo zalomit :)

A sad ovo ozbiljan forumaš dal sam? Kažu neki da sam quasi stručnjak :lol: :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 mar 2012, 02:08

effe_sa je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nego čuješ kad se ev neka ova priča vrti, kad ćemo više na tu ljutu??? :) Stalno te Klare proziva pa reko da vidim kad ćemo zalomit :)
Ma 'ta ces se s njim zalomit, taj se i od samog mirisa alkohola pocne skidati. :lol:
Treba nam neko ozbiljniji, barem sto se tice snalazenja na kafanskim terenima. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:A sad ovo ozbiljan forumaš dal sam? Kažu neki da sam quasi stručnjak :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma boli te ku... briga :lol: , ti si slika.
Ne moze ti niko nista. 8-)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.