FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rios

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rios » 29 jan 2016, 16:18

sajo10 je napisao/la: Mailson MORA igrati u vezi, ne smije se stavljati na bek jer onda propustamo njegov kvalitet.
Isto razmisljamo definitivno :thumbup:
Odlicna tehnika,jako brz a i njega smamog cini mi se vise vuce napad nego igranje u defanzivi.Ne znam,Edis ce presuditi naravno gdje mu je potrebniji,ali mislim da bi on na krilu ili mozda cak iza napadaca donio dosta dobrih stvari.

Inace sto se same utakmice tice veliki problem je,bar ovo drugo poluvrijeme koje sam gledao,previse defanzivni Velez,ljudi bunker skoro igrali,i onda je tesko kobinovati i igrati nesto.
I danas sam primjetio puno dugih i visokih lopti,iako je bilo i igre po zemlji,no u ove 3 priljateske smo dosta forisirali takav nacin igre.Mozda upravo zbog defanzivno postavljenih protivnika kako sam i spomenu iznad,tako da se nadam da ce u drugom dijelu priprema to izgledati sasvim drugacije i da ce se posvetiti vise paznje kobinatorici,akcijama nekim i sl. :thumbup: Veliki broj igraca je dosao,treba vremena svakako da se sve poslozi i uigra.Ne bih,izuzev ovo o Mailsonu,nesto puno pisao o pojedincima,treba sacekati jace provjere i sami pocetak sezone svakako pa donositi neke zakljucke.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 29 jan 2016, 16:18

Zbog Tiagovog zaloga u prošloj polusezoni, to što je igrao kad niko nije, očito je da ćemo ga morati trpiti iako nije u nekoj formi.
Ako ovako nastavi, sad hvala Bogu imamo opcija, neka ga na klupi, kratko i jasno.
Zadnja izmjena: Omark, dana/u 29 jan 2016, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 29 jan 2016, 16:18

Minjore je napisao/la:
struja je napisao/la: i ja sam tako nešto vidio,hodžurda dobar a tiago hmhmhm :? :?
Treba sjest veceras, zaliti ovu pobjedu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
obavezno :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 29 jan 2016, 16:20

Minjore je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Koliko smo se raskukali ovo danas i nije bilo lose toliko.. Dosta se trcalo i bar protiv Veleza se uspijevao konstantno igrati presing tako da Velez, u jednoj prijateljskoj utakmici, nije maltene konkretno ni centar presao.. Hodzurda je igrac za prvih 11 po meni.. Mailson mora igrati blize golu jer je tu korisniji a Tiago u spica gdje se najbolje snalazi.. Jos je rano donositi ozbiljnije zakljucke ali i Edis mora imati vise rjesenja u postavci igre.. Predugo se pokusava doci do gola na jedan nacin.. Kada vidis da neide zarotiraj nesto, bar probaj.. Trebamo vise pokusavati i sutevima sa distance.. Toga ima premalo u nasoj igri.. Evo da Edisu predlozim formaciju za sledecu tekmu :mrgreen:
slika
Ma previse bi onda dobrih igraca zavalio na klupu jer u toj formaciji imas samo dva beka koji su u isto vrijeme krila. Trebala bi im samo takva snaga . To se moglo uraditi dok je Kvesa bio tu a Memija igro desno. A sve u svemu odlicna formacija, kad se uigra i ukomponuje :salut:
Ali zato imas nazad tri stopera koji mogu zatvarati prostor iza ofanzivnih bekova.. Hodzurda je u Slaviji igrao i lijevog beka dok je Kosoricu sekundarna pozicija desni bek.. Mailson djeluje kao neki ful bek ali cini mi se da voli vise otici naprijed nego hljeba se najesti.. Djeluje mi prirodnije u napadu.. Memija ili M.Stevanovic isto tako bi trebali da mogu odigrati dobro u oba pravca a i kad sta zeznu nazad imaju osigurac iza sebe.. Naprijed bi sa dva spica bili dosta opasniji jer bi tako lakse razbijali bunkere.. Volio bih da bar probamo neku drugu varijantu osim 4-2-3-1 koju forsiramo zadnjih 6 godina..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 29 jan 2016, 16:23, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 29 jan 2016, 16:22

Neki dan jedan forumas napisao da je Edis u prednosti, aman-zaman uz duzno postovanje I blago receno Edis treba jos pure. Motivacija ok, taktika i postavka igre slabo ba brat bratu.

Neka Edisa ali Amar bi nam ko budali samar lego.
Ima tu dosta dosta dobri igraca koje treba uklopiti.
Nece moci preko noci.

Meilson koja majstorija (Meilson je Alberto Tomba), nesto sam bio 100% siguran da ce on biti pojacanje, sad za sad to pokazuje.
Hodžurda ko Maldini :D
Ljudi (aldin) ga pljuvo kad je tek dosao iz Slavije a momak pojacanje pravo ;)
Beganovic je sretan a kad si sretan kazu nisi ni u wc gladan :rol:
Samo malo da vise poradi u teretani itd.
Tiago sebican I ševa sam sebe, ozbiljno Tiago smanji fejsbuk inace klupa ti je kako igras.
Jedva cekam da odemo u Tursku tamo su jace ekipe.

SportSport.ba hvala za prenos, aferim!
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 29 jan 2016, 16:24

Kod amara bi Enis bio priv tim samo da nervira navijače...
Ali ozbiljno on bi pola ovih igrača otjerao kakav je ters, jer ne voli glumu...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jan 2016, 16:34

Kud ne zijanismo kad se tako opterecujete da imate i razlog... opusteno ba pa jos se i ne uigravaju rade na fizickoj spremi ove utakmice sluze da se igraci malo istrce...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 29 jan 2016, 16:37

Dok se zavrse pripreme, ekipa malo bolje uigra jos uz to huk sa punih tribina, ovo ce bit za makar 70% bolje ;)

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 29 jan 2016, 16:42

A sta ste se docepali Enisa...To ona logika:kritikuj ga za svaki slucaj. Ni sekunde nije manje pokazao od bilo kojeg novajlije. Ili,ni jedan od novopridoslih nije nista vise pokazao od njega. Sad,drugo je pitanje treba li ikoga u ovoj fazi kritikovati. Ja mislim da ne treba. Ali ovo koji vec kritikuju,gledajte malo kako ko igra.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2016, 16:44

Da li je Edis dao izjavu nakon utakmice, da li je zadovoljan ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 29 jan 2016, 16:50

Elegant je napisao/la:Da li je Edis dao izjavu nakon utakmice, da li je zadovoljan ?
Jedini pogodak na utakmici djelo je Dženisa Beganovića sredinom drugog dijela poslije jednog pokušaja veznjaka Plavih Enisa Sadikovića.

"Dosta novih igrača, a za ovaj prvi dio možemo biti zadovoljni. Puno veći napredak u odnosu na prošlu utakmicu. Posjed bolji, malo u nekim situacijama žurimo, na tome ćemo raditi i to je normalno. Pojedinci igraju prvi put zajedno i mislim da će kroz svaki trening biti sve bolji i bolji. Bitno je da kroz svaki trening i utakmicu pohvatamo ono što hoćemo i mislim da ćemo svakog dana biti uigraniji. Neke stvari su normalne pa se vide greške. Bitna je ideja i ono što tražimo. Napredak je vidljiv i valja nam dalje raditi", rekao je šef stručnog štaba Edis Mulalić.

Na pitanje da izostankom Bekrića nedostaje kreacija u veznom redu Mulalić je odgovorio:

"Kakva će biti kreacija kada je gotovo cijela ekipa Veleža stala iza lopte? To je teško probiti. Bekrić ima udarac i pošteđen je, ovakve nas utakmice čekaju i u ligi gdje dosta ekipa stane iza lopte bez ikakve ideje. Radićemo na tome i mislim da će ta kreacija doći sa nekim igračima.'
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 29 jan 2016, 16:51

@fkz1921 ako si mislio na mene ja ga kritikujem da ga ljudi ne-ureknu paša :P
Nista protiv njega barem ja namam ali mora malo eksperimentisati pa igramo protiv Velezovih juniora s jednim napadacem, nista povezano ni sec ali hajde valjda je bolje kad se suti.
Mozda kakve merdevine I na njima stolica /krov da se stave I bice ok.
Nesto kao gdje sudije za tenis sjede.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 jan 2016, 16:53

al se lupaju gluposti malo je rec, ne valja edis, ne valja ovaj ne valja onaj, yebo majku ne trebaju nam dusmani, nego ocjenjuje se sve nakon tri trening (ne pripremne) utakmice, svaka cast :bow:

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 29 jan 2016, 16:55

Kad se vracamo u Sarajevo i igramoli kakvu tekmu ovdje?
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 29 jan 2016, 16:56

Merhaba je napisao/la:Kad se vracamo u Sarajevo i igramoli kakvu tekmu ovdje?
Vraćaju se sutra, igraju protiv Viteza 3.2. al kako sam pročitao neće se u Sarajevu igrati, a onda 7.2 protiv Žepča u Žepču (barem tako piše na fb stranici Žepča).
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 29 jan 2016, 17:00

MuhamedTM je napisao/la:@fkz1921 ako si mislio na mene ja ga kritikujem da ga ljudi ne-ureknu paša :P
Nista protiv njega barem ja namam ali mora malo eksperimentisati pa igramo protiv Velezovih juniora s jednim napadacem, nista povezano ni sec ali hajde valjda je bolje kad se suti.
O cemu to ti? Procitaj ponovo moj post.

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 29 jan 2016, 17:00

Željezničar – Olimpic 0:0

Željezničar – GOŠK 0:0

Željezničar – Slavija 0:0

Željezničar – Leotar 2:2

Ovako smo igrali u Međugorju na zimskim pripremama u sezoni kad smo sve zive rekorde porusili.. :kafa:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 29 jan 2016, 17:03

Ne valja ova pobijeda nista. Da smo zijanili, do veceras bi dosla 3 nova igraca. Medunjanin, Ugljesa i Burekovic. Ovako vide mozemo i bez njih hehehe
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 29 jan 2016, 17:09

FKZ1921 je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:@fkz1921 ako si mislio na mene ja ga kritikujem da ga ljudi ne-ureknu paša :P
O cemu to ti? Procitaj ponovo moj post.
Procitao I opet kazem/pisem "ako" se odnosi na mene.
Procitaj I ti nekad.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 29 jan 2016, 17:29

Ja sam napisao da se ofrlje kritikuje Enis Sadikovic. Napisao sam da u ovoj fazi priprema nije vrijeme za kritikovati ikoga,a ako se vec hoce kritikovati,bilo bi lijepo gledati kako ko igra.
Ti o merdevinama...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 15 gostiju.