FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

isakovich
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 06 mar 2012, 16:11

proFCB je napisao/la:Evo ovako skupih muda nakon nekoliko dana da dodjem na forum i nacitam se svega i svacega,mislio sam da ce zutalji biti malo vise naostreni,ipak to ostavljaju za real life,hehehe.
Bravo Anto (brate) :D za komentar,cekajmo utakmice sa Hofenheimom i Baselom,ako se te dvije dobiju,onda smo koliko toliko u igri. Trenutno najvece sanse dajem za osvajanje kupa,jer Gladbach je poprilicno poljuljan,da li je to radi Hermana ili ne nebitno,nisu toliko jaki. Trebali bi ih proci,tako da bi to trebala biti jos jedna utakmica za nas pomocu koje bi trebalo narasti samopouzdanje ili kako je anto rekao trebalo bi biti befreiungschlag.
Trenutno nemamo pravo na bilo kakvo nadanje da cemo spasiti sezonu,jer vise nista ne ovisi o nama u ligi,dok u kupu i lp ovisi.
Mislim da je bespotrebno pisati o tome ko kako igra ko bi i da li bi uopste trebao igrat,to trebamo prepustiti treneru,valjda zna bolje od nas.
Vise me zanima kad se Schweini vraca,koliko smo jos osudjeni na blijede kopije njegovih zamjena???

Nista nije gotovo,ipak smo mi najjaci i to sad trebamo i pokazati! Uostalom sa igrom od pocetka sezone se mozemo nositi sa svakim klubom na svijetu,a da se ne bi mogli nositi sa dvije Borusije!!!
pobugu brate o kome ce ovisiti nego o nama,nejasno mi ovo,,vjeruj mi da Bayern uhvati 7-8 pobjeda u BL i ta BVB bi se strasno poljuljala ,tako da ovisi dosta toga o nama,to se kaze mi moramo pobjedjivati a borusiji prizeljkivati pad forme...sve je jos u igri sve je dosegljivo :) ;)
VOLIM BAYERN

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 mar 2012, 18:10

prije svega, moram te pohvaliti za odlicno sastavljen post.
izgleda da se nismo razumjeli. jednostavno, nijedan klub ne moze igrati kao sto igra barcelona(tiki-taka), jer barcini igraci od malena uvjezbavaju taj stil i nacin igranja. drugo, barca je u prednosti nad ostalim ekipama jer imaju jednog genijalca kakvog nema nijedna druga ekipa, imaju xavija.
sto se tice inieste, on je vrhunski igrac, jedan od najboljih na svijetu, ali ne smatram da je bolji od svajnija u top formi. misljenja sam da je to ista klasa.
dakle, nisam se dovoljno dobro izrazio. misljenja sam da bi bayern trebao kopirati neke dijelove barcine igre a najprije 4-3-3 formaciju.
osim toga, pogrijesio sam kada sam rekao da su roben i riberi krila. krila su valensija iz junajteda, di marija iz reala itd. roben, riberi, ronaldo i njima slicni su krilni napadaci. nadam se da znas razliku.
sad, ti krilni napadaci moraju imati osigurace i zbog toga je najidealnija 4-3-3 formacija. ili to, ili da se okrenu igri na kontru kao sto radi npr. real koji peticom nabije espanjol a nema znatno veci posjed lopte.
nadam se da znas kako to funkcinise u modernom fudbalu(suzavanje u fazi odbrane, sirenje u fazi napada), da se dzaba ne zadrzavam. dakle, tzv. igranje na 3 poteza(najuspjesnija kontra je ona u kojoj se lopta u 3 poteza prenese od svog do protivnickog kaznenog).
bayern ne igra na taj nacin. bayern je ofanzivno nastrojena ekipa - bez balansa, u kojoj igraju dva klasicna spica i dva krila. najblizi je bio neki forumas koji je rekao da bayern ustvari igra 4-2-4 formaciju. dakle, dva super ofanzivna krilna napadaca, dva spica plus ofanzivna sestica(kroos, svajni) od koje i nema neke velike koristi u odbrani. ostaje da se bayern brani sa 5 branica a to je premalo u ovom modernom fudbalu u kojem se svaka ekipa brani sa najmanje 7 igraca.

mislim da mnogi nisu svjesni da mi(rep. bih) imamo odlicno izbalansirane strane sa ofanzivnim bekom mujdzom(odlican trkac) i pjanicem koji i ne radi u odbrani, te defanzivnim bekom papcem + odlican trkac lulic.

bayern takodje mora izbalansirati ekipu a to ce uspjeti na dva nacina i nikako drukcije:
1.
izbaciti gomeza(njemu svakako trebaju igraci koji ce ga ´hraniti loptama´) i igrati bez klasicnog spica, dok bi na njegovo mjesto usao jos jedan ´osigurac´.
2.
igrati sa gomezom ali obavezno da riberi predje u sredinu dok bi na nj. mjesto uskocio roben(lam je idealan osigurac za robena koji bas i ne radi u defanzivi), a na robenovo mjesto alaba koji bi se odlicno nadopunjavao sa preofanzivnim rafinjom. ovdje bi zrtvovali mulera.
u svakom slucaju rjesenje je da riberi predje u sredinu. to je shvatio i van gaal ali je ´izrezbareni napoleon´ odbio tu ulogu.

riberi moze igrati u sredini, bez daljnjeg. misljenja sam da je on jedini na svijetu koji moze uraditi ono sto radi mesi.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 07 mar 2012, 08:47, ukupno mijenjano 2 puta.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 mar 2012, 20:19

ma razumjeli smo se, nisam ni ja kontao da bayern igra tika-taka, to bi mogao tek za nekih 10 godina, da sad uvedu taj stil igrre u omladinske pogone pa da se to za nekih desetak godina iskristalise, mislio sam na to da igraju slicnu taktiku kao barca, a ne mora to ni biti tika-taka da bi bilo uspjesno

ako bi riberi igrao u sredini, nema tu vise mjesta za gomeza, ne znam kako bi ih ti smjestio onda u ekipu zajedno, bilo bi to zrtvovanje gomeza za jednog brzog krilnog napaca, dakkle igrac kojem je brzina i prodornost vrlina, ako cemo porediti sa barcom onda bi ovako izgledali napadi

pedro-----messi------alexix i miler----ribery........roben

jedino je tako to moguce, visok napadac tipa gomez nema mjesta u ovim semama, a riberi bi morao radisti sve ono sto radi messi, imati dobru zavrsnicu, imati sjajan pregled igre, vracati se nazad i pomagati veznom redu i tad se formacija pretvara u 4-4-2. kako god to da okrenes dakle gomez nema mjesta jer ne mozes ocekivati od njega da igra krilo, bilo bi to veliko usporavanje igre, ista situacija bi bila kao u barci kad je messi usao s krila u sredinu, fasovao je zlatan i poslije toga barca nikad nije imala niti jednog krupnijeg klasicnog spica, tu mjesta imaju samo igraci koji su jako brzi

ne mora naravno kopirati barcu u svakom segmentu, samo ta neka promjena bi mozda donijela dosta pozitivnog, igra bi bila puno brza, al opet kazem, pitanje je koliko bi to riberi mogao odraditi kvalitetno, morao bi biti i spic, i lazna devetka, i vezni igrac, strijelac i razigravac, cijela ekipa bi se vrtila oko njega, a pitanje je ima li on tu fizicku i psihicku snagu da sve to izgura, po ovome sto je pokazao do sada u karijeru, on je igrac koji nema kontinuitet, igra nekad briljantno, nekad ga ne vidis, nekad ovako, nekad onako, na krilu se nekad i moze tako sakriti, u sredini ako bi bio morao bi biti konstantan skoro u svakoj u utakmici jer svako njegovo zakazivanje znacilo bi i zakivanje cijele ekipe, kao sto barca ne moze dobiti ni getafe kad messi zakaze

ovako kako sad bayern igra, ta krila ili ti krilni napadac, jer istina da riberi i roben nisu klasicni krila, niti klasicni napadaci, pa ih je najbolje zvati krilni napadaci, oni u ovoj igri bayerna doslovno cesto ostaju "po strani", protivnicke odbrane znaju odakle je opasnost, a dobre igrace je uvijek lakse cuvati ako idu sa strane a ne kroz sredu, jer logicno kad si u sredini mozes lijevo-desno, a sa krila mozes na samo jednu stranu ili u aut

ovako kako sad bayern igra, koliko sma ja upratio, krilni napadaci bayerna ne koriste svoj potencijal, odbrana ce ih uvijek procitati jer znaju da i roben i riberi su igraci koji idu okomito na gol i tako se odbrana i postavlja, da bi se to rijesilo, morali bi bekovi istrcavati naprijed i razvlaciti odbranu, ili da centralni napadac gomez se povlaci u sredinu, tako izvlaci odbranu za sobom i otvara prostor riberiju i robenu da udju iza ledja, al on je za to pretezak i prespor, mozda bi olic to nesto mogao odigrati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Klare

Post Postao/la Klare » 06 mar 2012, 21:10

@Romario dosta si rekao, dovoljno da te ne poželimo barem godinu dana. :lol:
Ah, ah, ah, šta pišu, aaa. :o slika
Pa jeste normalni ljudi moji, pa ili se meni čini :? , ili vi spremate taktiku bez najboljeg napadača današnjice, a uz to i ne znate da taj Marion trči kao rijetko ko, dobro eto rećemo da mu Tom Hanks može parirati. :lol:

Pa nemoj mi odmah Ribića u sami špic, nisam za to, dakle neka ga u sredini, ali iza Mariana, a ne znam sa Kroosom na desetki je to blizu tog 4-3-3, al' dobro, svejedno mislim da nam to ne bi upalilo.

Ma džaba nam i to pričati, nije ni u formaciji fazon, jer kako objsniti najbolje igre u zadnjih nekoliko godina sa sistemom 4-2-3-1, ali iskreno da kažem ni meni se ovo nikad nije sviđalo, ama za nas je najbolji staromodni 4-4-2 sa Mullerom i Gomezom u vrhu, njih dvojica u paru su jedan čudesan tandem, tandem el fantastico. :mrgreen:
Ili da pokušamo sa čudesnim 3-5-2 :? , ma znate šta, u qurac više, ovo razmišljanje i formacije samo nasekiraju čovjeka, jer kako god okreneš svaka ima i prednosti i mane, tako da se treba okaniti toga prije no što se poludi :? , ne želite biti kao Favre. :lol: :mrgreen:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 mar 2012, 09:11

majku mu, sastavis post, pregledas ga i postas i tek sutradan vidis da su misteriozno nestali pojedini dijelovi.
haj to, nego me zanima kako je prva recenica zavrsila na mjestu trece, druga na mjestu prve, a trece nema nikako :?
plus, na mjestima fali pola rijeci :evil:
klare, da li se radi o uroti protiv moje malenkosti?
Romariooo je napisao/la:pedro-----messi------alexix i miler----ribery........roben
majku mu, nesto gledam u navale ova dva tima i sve mi govori da je bayo jaci na barem 2 pozicije :D
bayern ima jaci napad, barca sredinu, dok su u odbrani podjednaki. ustvari, i tu dajem blagu prednost barceloni.

slazem se da bi morali zrtvovati ´lipog mariona´(klare, sorry :oops: ).
Romariooo je napisao/la:al opet kazem, pitanje je koliko bi to riberi mogao odraditi kvalitetno, morao bi biti i spic, i lazna devetka, i vezni igrac, strijelac i razigravac, cijela ekipa bi se vrtila oko njega, a pitanje je ima li on tu fizicku i psihicku snagu da sve to izgura, po ovome sto je pokazao do sada u karijeru, on je igrac koji nema kontinuitet, igra nekad briljantno, nekad ga ne vidis, nekad ovako, nekad onako, na krilu se nekad i moze tako sakriti, u sredini ako bi bio morao bi biti konstantan skoro u svakoj u utakmici jer svako njegovo zakazivanje znacilo bi i zakivanje cijele ekipe, kao sto barca ne moze dobiti ni getafe kad messi zakaze
ne znam pratis li dovoljno bayern kao sto ja pratim barcu, a ako pratis, znas da je riberi uz mesija jedini igrac kojeg cuvaju 2, 3 ili 4 protivnicka igraca i opet ce u par navrata bljesnuti.
varas se ako mislis da riberi nema kontinuitet. ok, mozda si ga gledao netom poslije neke ozlijede, ali ako je u top formi, onda nema utakmice u kojoj se ne istica nad ostalima.
u ovoj sezoni najcesce je zabijao probijajuci se kroz sredinu i vecina tih golova su bila mala umjetnicka djela kakva jos radi mesi i niko drugi.
nadam se da ce neki trener napraviti te rokade, pustiti ih par utakmica da se ustele i onda bi gledali strahotu :mrgreen:

klare, klaritose, klaricu, klarence, odake ta ljubav prema lipom mariju?
ja mislim da bi lipog tribalo prodati i uzeti neku kintu. evo, liverpul bi bio kandidat. ala bi ih namirili :mrgreen:
ps.
nesto smo zatajili sa onim cuvenim opkladicama :evil:
ima li kandidata za opkladicu na utakmice protiv bazela i gladbaha?

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 mar 2012, 12:58

@Secer: Ovo za Riberyja i dosta drugih stvari se slažem.....Samo ovo gore ili sam propustio ili nisi napisao, šta ti reče za ovu varijantu bez klasičnog napadača? Jesi li za to da tako igramo ili.....???
I nekako večina govori o problemu sistema, on jest donekle problem, jer bi se mogle vršit brze rotacije pozicija naprijed, ko što se sad malo i vrše, mislim prvenstveno između Riberyja i Robbena, u tome može i Muller učestvovat, što bi zaista zbunilo protivnika. Toga je malo bilo protiv Schalkea ali može to intenzivnije i bolje....

E sad pošto gore rekoh da večina diskutuje oko sistema i vidi tu probleme, a šta kažeš šećko o ovom fulanju šansi i toj vrsti psihičke barijere koju sam spominjao....Pričao sam o tome, pa me sad zanima tvoje mišljenje....
Kako to da mi nakon Leverkusena nakon prvog poluvremena ne vodimo minimalno 3:0 nakon onoliko šansi? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 07 mar 2012, 13:28

Psiha je cudo!!! Mislim da u tome lezi glavni problem!!!
Misljenja sam koliko god bili razocarani da moramo
drzati palceve i cvrsto vjerovati u naseg Bayerna!!!!
Sinoc sam sebi pustio par klipova sezone 2001!!!
Da se nalozim i prisjetim!! Kada tad nisam poludio
necu nikad!!! I ako mi u dosta situacija fali onaj
Bajern sto uvijek grize,pa i kada gubi!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2012, 13:32

Ukoliko Bayern ne prodje u finale kupa Njemacke uprava prema pisanju Bild-a ce Heynckesu ponuditi da sam odstupi nakon ove sezone jer ista ne zeli pokvariti svoj ugled kada je u pitanju urucivanje otkaza trenerima i kao moguci nasljednici se spominju Favre i Slomka.

Iako nema spekulacija u tom smjeru, ali nesta mi govori da bi AVB mogao preuzeti Bayern. Razlog je taj sto Bayern ima igrace za njegov sistem koji je igrao u Portu i bilo bi potrebno samo dovesti jednog centralnog veznog igraca i desnog beka.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 07 mar 2012, 13:48

secer je napisao/la:
plus, na mjestima fali pola rijeci :evil:
klare, da li se radi o uroti protiv moje malenkosti?
A čuj :? , sve je moguće, a mogu ti reći da si ti dobro i prošao, jer prgavi Mona je znao u mom postu, sa mojim imenom i potpisom ostavljati kojekakve bezobrazne, proste i nadasve jako uvredljive dijelove istipkane njegovim prljavim mislima. :evil: :oops:
secer je napisao/la:ne znam pratis li dovoljno bayern kao sto ja pratim barcu

E taj ti ne prati ni Barcu, a kamoli... :lol:
secer je napisao/la:klare, klaritose, klaricu, klarence, odake ta ljubav prema lipom mariju?

Sjećaš se da si mi davao raznorazne nazive? :?
Jesi se sjetio? :lol:
Eh dobro, a jedan naziv je bio nešto kao "kontraš" :D , e tako da znaš koliko ste samo vatre skoro svi odreda bljuvali na Mariana, a ja kao takav sam morao slagati kontu. :D
Dosta ste me puta to pitali, čak i neozbiljno shvatali, no Marion zrači pozitivnom energijom, Marion dosta trči, a kad mu se lopta da u prostor tu je u stanju svakom defanzivcu danšnjice potrgati kičmu, živa istina. ;)
Možda ružno izgleda s loptom u nogama, ali ima taj trzaj, slobodno možemo reći nadljudski. :D
Cijenim i to njegovo ponašanje kada je bio u nemilosti van Gaala, nije se predavao, nije puno pričao, ali zato je radi, radio i radio, sve dok nije sa pozicije trećeg došao na poziciju prvog napadača, a svako mora priznati da je od samog dolaska, pa do sada, dosta, dosta napredovao. Podigao je fizičku spremu na jedna nevjerovatno visok nivo, a i ostale sposobnosti je digao level više.
secer je napisao/la:ja mislim da bi lipog tribalo prodati i uzeti neku kintu. evo, liverpul bi bio kandidat. ala bi ih namirili :mrgreen:

Pa dobro, mislim ako bi se pojavio trener koji ima jednu dobitnu formulu bez takvog napadača, zašto se tom protiviti.
Al', ne mislim da bi im ga zabiberili :mrgreen: , jer tek onda bi u Liverpulu vidjeli šta je pravi napadač, naspram onog njihovog kosonje i onog drugog, neću da ga nazivam.
secer je napisao/la:nesto smo zatajili sa onim cuvenim opkladicama :evil:
ima li kandidata za opkladicu na utakmice protiv bazela i gladbaha?
E stvarno, kako te nije stid? :evil:
Mene diskvalifikovao :lol: , ispalio Hantru za put u Minhen, i još ispalio Monu za nezaboravnu noć :lol: , ili ste možda u tajnosti to obavili? :?
I da na to još dodamo petaka ili cener duga kolegi Semiru. :lol:

Nema šta, puno si mi zadužen, trebaš znati kad potegnuti ručnu. :lol:
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 07 mar 2012, 13:52, ukupno mijenjano 9 puta.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 mar 2012, 13:50

Favre ima ugovor sa Gladbachom do ljeta 2013
Agieren statt reagieren

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 07 mar 2012, 14:02

Upravo je na press konferenciji izjavljeno da Bajern ima puno povjerenje u Jupp Hajnkesa.
I da novinari kao i uvijek samo dodaju ulje na vatru i seruu!!!
Prema tome glupo je pricati o smjeni i Favreu kao zamjeni!!
Taj covjek i jeste za B.Gladbach!!!Taj klub se bori zadnjih 30,40 godina za opstanak!
i odigraju jedan dijo sezone dobro i **** Barsu!!! Sada se vide njihove prave mogucnosti!!
Kakon se blizi sezona kraju oni sve tanji i tanji!!!

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 07 mar 2012, 14:43

Jupp nije trener za Bayerna,uzasan je takticar,doveden radi prijateljstva sa Ulijem,sve ima i pozitivnu stranu pa tako i eventualno ispadanje iz lp i gubitak prvenstva bi znacio nadam se odlazak juppa,vakat mu je vec odavno!!
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 mar 2012, 15:10

bordo je napisao/la:Upravo je na press konferenciji izjavljeno da Bajern ima puno povjerenje u Jupp Hajnkesa.
I da novinari kao i uvijek samo dodaju ulje na vatru i seruu!!!
Prema tome glupo je pricati o smjeni i Favreu kao zamjeni!!
Taj covjek i jeste za B.Gladbach!!!Taj klub se bori zadnjih 30,40 godina za opstanak!
i odigraju jedan dijo sezone dobro i **** Barsu!!! Sada se vide njihove prave mogucnosti!!
Kakon se blizi sezona kraju oni sve tanji i tanji!!!

šta koji **** lupetaš? prije 30-40 godina Borussia je dva puta osvojila Kup Uefa i dva puta igrala finale istog, te jednom finale Lige Prvaka, a da ne govorim da je osvajala i BUndesligu tada 5 puta !!!!... 90-tih smo jednom osvojili kup i jednom igrali finale....

i nismo samo jedan period ove sezone dobro odigrali, nego igramo konstantno dobro od dolaska Favre, tj. od Februara 2011...

Drži se ti Bayerna kad očigledno o ostalim klubovima pojma nemaš...
Agieren statt reagieren

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 07 mar 2012, 15:18

Ma svaka vam cast!!! Nema se sta reci,bilans vam je za svaku pohvalu!!!
:lol: :lol: :lol:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 mar 2012, 15:22

bordo je napisao/la:Ma svaka vam cast!!! Nema se sta reci,bilans vam je za svaku pohvalu!!!
:lol: :lol: :lol:

isto kao i tvoji komentari i znanje ;)
Agieren statt reagieren

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 mar 2012, 15:31

ovaj klare opet o mom pracenju barce, ne znam care koliko ko sta prati, al ako cemo suditi po tome koliko je ko predvidio neke stvari, ispalo je onako crno na bijelo da je romariooo bolje snimio i pratio bayer nego i ti i vecina ljubitelja ovog kluba, dok su bavarci poneseni lijepim pocetkom sezone predvidjali gazenje svih odreda u bundes ligi i minimalno finale lige prvaka, romariooo je elegantno, kulturno i dostojanstveno predvidio ovo sto vam se desava, dakle sve lijepo crno na bijelo

sto se tice gomeza i ove ideje koju je iznio secer, da bayern napravi neke radikalne promjene, tj da u napadackom dijelu igra formaciju i taktiku kao barca, mislim da je to jedno vrijeme u bayernu i funkcionisalo nekako slicno, ako se ne varam, ako me pamcenje sluzi, jel tako nekako bayern igrao pod van galom u ono vrijeme kad ste uzborili finale lige prvaka. ne sjecam se sad nesto dobro al cini mi se da gomez tad nije igrao nesto, ola roben i riberi i jos miler mislim da su uglavnom tad igrali, dakle sve niski i brzi napadaci, s tim da riberi nije igrao tad u sredini, ali to je bilo vrijeme u kojem je bayern imao i najbolje rezultate, dupla kruna i liga prvaka.

opet kazem nisam bas siguran, al mislim da gomez tad nije nesto igrao, da je ola imao prednost, ako grijesim ispravite me

gomez je dobar igrac kad se sve sabere i oduzme, al opet riberi i roben su puno bolji, i ne vidim zasto bi bio problem zrtvovati jednog gomeza ako bi se napravio neki sistem gdje bi ova dvojica imala puno vise prostora. pogotovo jer je sad ocigledno da vam ovako ne ide kako je zamisljeno, nesto stopa, nesto treba mijenjati, a mozda je ta pozitivna neka promjena upravo ovo sto je secer zamislio, primjer za to imate svjez, isto je to barca uradila, bas je sve slicno bilo, najbolji igrac igrao kao krilo kao riberi u vas, onda izbacen zlatan, najbolji igrac u sredu, sve mali brzaci u napadu i sve je to donijelo velike rezultate, mozda je to recept i za bayern, mozda i nije, al kad ne ide nesto treba mijenjati

moze se reci da slicno igra i dortmund, i kod njih nema sporog napadaca, sve su i tu brzaci koji se odlicno krecu, ima tih primjera dosta gdje nema klasicne teske devetke, i sve te ekipe po pravilu igraju jako brzo i lijepo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 mar 2012, 16:34

Romariooo je napisao/la:ovaj klare opet o mom pracenju barce, ne znam care koliko ko sta prati, al ako cemo suditi po tome koliko je ko predvidio neke stvari, ispalo je onako crno na bijelo da je romariooo bolje snimio i pratio bayer nego i ti i vecina ljubitelja ovog kluba, dok su bavarci poneseni lijepim pocetkom sezone predvidjali gazenje svih odreda u bundes ligi i minimalno finale lige prvaka, romariooo je elegantno, kulturno i dostojanstveno predvidio ovo sto vam se desava, dakle sve lijepo crno na bijelo
:D :D :D :D Nemoj da opet spominjemo tvoje fule od kojih stalno bježiš :) :) Al ja tebe stvarno ne shvatam opšte ozbiljno, zato često tvoje postove preskočim, samo obično se javim kad mene nešto prozivaš.....Ovaj put sam se morao javit, iako me nisi prozvao i prvo se malo nasmijat.....

Samo se pitam dal ti u realnom životu ovoliko stvari pogrešnih izvališ pa onda kažeš kako si bio upravu, jer tamo ti ipak svi znaju ime i prezime......Samo ću te podsjetit da si rekao da je Manchester city puno jači od Bayerna i da će onu grupu Bayern teško proći??? Nakon te izjave te ovde nije bilo sedmicama.....A da si bio čovjek i došao bi ovde i čestitao na tim sjajnim partijama Bayerna......

I imaš ti i pametnih komentara, al na ovoj temi su ti nakon dugo vremena bili dobri i analitični ovi postovi u diskusiji sa secerom......I onda se svi ponadaše Romarioo došao pameti, a on opet pokušava dokazat kako je uvijek sve znao......

Ti od svih navijača Barce najmanje želiš vidjet Bayerna kao protivnika Barce u nastavku Lige prvaka i već upučuješ molbe Bogu da Bayern ispadne od Basela naredne sedmice :lol: :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 mar 2012, 16:59

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:ovaj klare opet o mom pracenju barce, ne znam care koliko ko sta prati, al ako cemo suditi po tome koliko je ko predvidio neke stvari, ispalo je onako crno na bijelo da je romariooo bolje snimio i pratio bayer nego i ti i vecina ljubitelja ovog kluba, dok su bavarci poneseni lijepim pocetkom sezone predvidjali gazenje svih odreda u bundes ligi i minimalno finale lige prvaka, romariooo je elegantno, kulturno i dostojanstveno predvidio ovo sto vam se desava, dakle sve lijepo crno na bijelo
:D :D :D :D Nemoj da opet spominjemo tvoje fule od kojih stalno bježiš :) :) Al ja tebe stvarno ne shvatam opšte ozbiljno, zato često tvoje postove preskočim, samo obično se javim kad mene nešto prozivaš.....Ovaj put sam se morao javit, iako me nisi prozvao i prvo se malo nasmijat.....

Samo se pitam dal ti u realnom životu ovoliko stvari pogrešnih izvališ pa onda kažeš kako si bio upravu, jer tamo ti ipak svi znaju ime i prezime......Samo ću te podsjetit da si rekao da je Manchester city puno jači od Bayerna i da će onu grupu Bayern teško proći??? Nakon te izjave te ovde nije bilo sedmicama.....A da si bio čovjek i došao bi ovde i čestitao na tim sjajnim partijama Bayerna......

I imaš ti i pametnih komentara, al na ovoj temi su ti nakon dugo vremena bili dobri i analitični ovi postovi u diskusiji sa secerom......I onda se svi ponadaše Romarioo došao pameti, a on opet pokušava dokazat kako je uvijek sve znao......

Ti od svih navijača Barce najmanje želiš vidjet Bayerna kao protivnika Barce u nastavku Lige prvaka i već upučuješ molbe Bogu da Bayern ispadne od Basela naredne sedmice :lol: :lol: :lol: :lol:

heh, problem je sto ti umislis neke stvari, kad smo raspravljali prije tog meca sa citijem, fino sam rekao da city ima pojedinacno bolje igrace, al bayern bolji timski duh i da ce to biti gutavo, umislio si sebi da sam tvrdio da ce city pobijediti, nikad to nisam rekao, a i bio sam odmah poslije utakmice, cestitao i sve to, al problem je sto ti imas neke svoje umisljene istine heh, izvrces rijeci starog romarija, koji sto kaze il je bilo, il ce biti

licno bi jako volio da igramo protiv bayerna pa da vidite napokon gdje ste i u kakvom stanju, jako bi me radovalo da prodjete bazela pa da se sastanemo, a i onako inace bi volio da prodjete bazela da jer ipak bayern je ime, al ti opet kao i obicno ne poznajes elementarne stvari kad su neke diskusije u pitanju, ako ja kazem bice tesko bayernu, ti umislis da sam mrzitelj i da ne spavam nocima moleci se bogu da bayern ispadne. jedini put kad sam nesto pogrijesio u vezi s bayernom je bilo onda kad ste izbacili united, tad sam tvrdio da je united veliki favorit sto i jeste bio, al bayern je hrabro i uz ogromnu srecu to prosao, nista tu puno nisam ni pogrijesio, al ti to nesto pamtis godinama i stalno nabijas na nos.

ne radi se tu o tome da romariooo nesto izvaljuje, nego ti sebi sam docaras, i ne samo ti nego i jos poneki koji su cak i ismijavaju neke neke najnormalnije stvari koje kazem, ne smatram sebe nekim velikim strucnjakom, najobicnije i najvidljivije stvari iznesem, a neki to ismijavaju, sto je samo dokaz da ima tako nekih forumskih kvazistrucnjaka nabrijanih koji ne da nisu nikakvi strucnjaci, nego samo pokazuju koliko su napaceni i kako samo ispadaju smijesni kad nekoga potcjenju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 mar 2012, 17:21

Romariooo je napisao/la:

heh, problem je sto ti umislis neke stvari, kad smo raspravljali prije tog meca sa citijem, fino sam rekao da city ima pojedinacno bolje igrace, al bayern bolji timski duh i da ce to biti gutavo, umislio si sebi da sam tvrdio da ce city pobijediti, nikad to nisam rekao, a i bio sam odmah poslije utakmice, cestitao i sve to, al problem je sto ti imas neke svoje umisljene istine heh, izvrces rijeci starog romarija, koji sto kaze il je bilo, il ce biti
To za čestitanje od tebe ne znam, ti si ovde samo nakon nekog poraza.....Vidiš i ovom dijelu posta opet glumiš da sve znaš.....Čuj "il je bilo, il ce biti" :lol: :lol: :lol: Pa nisi ti meni toliko interesantan da ja umišljam.....Ja ne znam ko je koga poredio s ratnim zločincima i političarima....Znači kad ne znaš kako se oprat , tako udaraš...
Romariooo je napisao/la: licno bi jako volio da igramo protiv bayerna pa da vidite napokon gdje ste i u kakvom stanju, jako bi me radovalo da prodjete bazela pa da se sastanemo, a i onako inace bi volio da prodjete bazela da jer ipak bayern je ime, al ti opet kao i obicno ne poznajes elementarne stvari kad su neke diskusije u pitanju
Ti poznaješ elementarne stvari pa si zato na svakom pdf-u, izuzev pdf-a Barce zakuhao..... :) Svi te ljudi već znaju ko prosvjetitelja nacije.
Romariooo je napisao/la: ako ja kazem bice tesko bayernu, ti umislis da sam mrzitelj i da ne spavam nocima moleci se bogu da bayern ispadne.
Sve bi bilo dobro, al da si ti to rekao kako sad tvrdiš. ;)
Romariooo je napisao/la: jedini put kad sam nesto pogrijesio u vezi s bayernom je bilo onda kad ste izbacili united, tad sam tvrdio da je united veliki favorit sto i jeste bio, al bayern je hrabro i uz ogromnu srecu to prosao, nista tu puno nisam ni pogrijesio, al ti to nesto pamtis godinama i stalno nabijas na nos.
Sreća te očigledno zeznula u procjeni....Al konačno si priznao jednu grešku, pa et kad dodamo ono za City to su dvije, pa ono da Riberyja Barca nikad nije htjela 3......A da ne govorimo da si ove igrače toliko nekad omalovažavao ko da su neki prosjek....
I sreća te zezne u procjeni, valjda i Barcu zeznula sreća za onih -10 u prvenstvu. Stručnjaci kažu kod Barce je do sreće, kod Bayerna do manjka potencijala......Tvoje viđenje je od prilike takvo....Jako zanimljivo naravno :)
Romariooo je napisao/la: ne radi se tu o tome da romariooo nesto izvaljuje, nego ti sebi sam docaras, i ne samo ti nego i jos poneki koji su cak i ismijavaju neke neke najnormalnije stvari koje kazem, ne smatram sebe nekim velikim strucnjakom, najobicnije i najvidljivije stvari iznesem, a neki to ismijavaju, sto je samo dokaz da ima tako nekih forumskih kvazistrucnjaka nabrijanih koji ne da nisu nikakvi strucnjaci, nego samo pokazuju koliko su napaceni i kako samo ispadaju smijesni kad nekoga potcjenju
Pa ti sam od sebe praviš lika za ismijavanje. Ja sam nekad mislio da si reko onako provokator, pa dosadno ti pa ideš ovako zajebavat raju po forumu, ali što je najgore ti si mrtav ozbiljan u svojim nekim tvrdnjama.

I ja sam pravio greške, ali greške bar priznam, ali ne izvrčem poslije riječi....Mi ako završimo loše sezonu ja ću prvi svoje greške priznat, ko što sam krivo procijenio da će Reus doći u Bayern, ali 90 % mojih tvrdnji je zasnovana na činjenicama.
I tebi uvijek smeta kad se neko raduje uspjesima, tebi je ovde smetalo što su ljudi dizali Bayern u nebo, ali Bayern je doživio čudan pad koji je neobjašnjiv i naravno da bi većina ekipa u Evropi koje su u Ligi prvaka pogotovo htjele da ovo ovako ostane, jer zna se kakav je Bayern na početku bio i da se samo određena psihološka barijera mora razbit da bi to krenulo naprijed.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 mar 2012, 17:40

@Secer: Ovo za Riberyja i dosta drugih stvari se slažem.....Samo ovo gore ili sam propustio ili nisi napisao, šta ti reče za ovu varijantu bez klasičnog napadača? Jesi li za to da tako igramo ili.....???
da, ja sam za to da se pokusa sa tom varijantom u kojoj bi igrali bez klasicnog spica i sa dosta radilica koje bi pozatvarale silne rupe koje nastaju zbog preofanzivne formacije sa 2 spica(gomez, muler), dva krilna napadaca(roberi) i krajnje ofanzivnom desetkom ili sesticom(kros, zavisno gdje igra).
E sad pošto gore rekoh da večina diskutuje oko sistema i vidi tu probleme, a šta kažeš šećko o ovom fulanju šansi i toj vrsti psihičke barijere koju sam spominjao....Pričao sam o tome, pa me sad zanima tvoje mišljenje....
mnogima je poznato da sam u mladosti trenirao boks i...bio prilicno uspjesan. mnogi su mi predvidjali uspjesnu karijeru i to je sve islo dok me yebena povreda ledja nije udaljila od svega pa tako i boksa, inace moje najvece ljubavi. i, najavi se ovaj glavni trener kojeg i nisam nesto pretjerano vidjao a u kojeg smo gledali kao sveca(svi rade, on dodje i pokupi kajmak).
najavljeno je da ce izabrati par od nas koji ce imati cast(za mene je to bila velika cast) boksati na nekom od turnira(ne sjecam se tacno kojem).
pripremi mene ovaj moj trener(cova me je gotivio kao rodjeno dijete) i za sparing partnera izabere djecka s kojim sam se inace poigravao.
sad, ulazi taj trener sa par ljudi i pocinje sou kojeg cu se sjecati dok sam ziv.
kad su me prozvali odjednom noge i ruke postaju teske, olovne. trebam li napominjati da me taj djecko naprasio bez da sam pokazao bilo sta sto bi me preporucilo za taj turnir.

zamisli sad kako je to na najvecem moguem nivou, na onome na kojem igraju igraci bayerna.
neki kazu da se ziv insan moze navici. qrac! moze se istrenirati da to malo potisne i nista vise.
dakle, tada i one jednostavne stvari postaju gotovo pa nemoguce.
pogotovo u bayernu u kojem vazda vlada taj pritisak.
u dortmundu nema tog pritiska, barem ne u toj mjeri. bayern MORA biti prvak, bayern MORA najmanje u 1/4 finale lp-a...
najbolji treneri su oni koji taj pritisak skidaju sa igraca. murinjo je najbolji u tome.
igraci moraju vjerovati treneru i to slijepo vjerovati. vjerovati da on zna najbolje, da ih moze unaprijediti, da ce njegova taktika upaliti itd.
bayernovi igraci ne vjeruju hejnkesu. dovoljno je procitati izjavu gomeza za bild u kojoj kaze kako ovaj sistem ne funkcionise i da ti bude dosta.
zamisli tek kakvo je stvarno stanje kad ovako krupne rijeci izlaze u javnost?!
znate li uopste sta znaci kada igraci sumnjaju u trenerove takticke zamisli?!

dakle, bayern ima vise problema, pocevsi od loseg psihickog stanja igraca, pa do same formacije.
eto, druze, to je moje misljenje.
ps.
zasto se se naklatili na romarija :)
ja se takodje u mnogo cemu ne slazem s njim ali ne mogu reci da je fula kao npr. vecina dortmundovih navijaca.
izgleda da je momak potcijenjen kao sto je potcijenjen nas saruman a svi znamo da se radi o dobrom forumasu.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.