FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

MaGiCa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la MaGiCa » 04 mar 2012, 13:41

moustapha je napisao/la:
I onda kazes da ti nije cilj provokacija.

Procitaj jos jednom, tema se zove FC Bayern, a ne Anton, niti bilo koji drugi forumas.
Procitao sam kako se tema zove, ali posto @Antona nigde nema, potrazio sam ga ovde, jer ovde najjcesce ostavlja postove u poslednje vreme. Imas nesto protiv , mozda?

Nisam gledao ovu utakmicu, samo highlightse, tako da je necu komentarisati. Gledao sam ono u Bazelu i vise je nego jasno da je BM u teskim problemima bez Schweinija. Danas citam da Robben hoce u Englesku. To bi znacilo da je kriza u BMu nesto vise od rezultatske.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 mar 2012, 14:47

Nadam se da ce te sto prije proci ovu krizu,jer bez jakog Bayerna nema ni jake Borusie Dortmund. ;) :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 04 mar 2012, 17:42

mma_hz je napisao/la:Nadam se da ce te sto prije proci ovu krizu,jer bez jakog Bayerna nema ni jake Borusie Dortmund. ;) :D
:lol:

Ovo je strasno.... :arrow: 8-) :arrow: :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 mar 2012, 13:21

Znam da su ljudi frustirarani, ali reći da smo mi protiv Kusen odigrali katastrofa ili da smo zasluženo izgubili, e **** onda niste gledali tekmu. Nama se u biti događa to što su jučer rekli u Doppelpassu. u biti svi su rekli sve naše probleme i na svaki taj problem otpada određeni dio postotka zbog ćega mi zaostajemo 7 bodova i zašto trenutačno u gostima ne možemo dobiti utakmicu.

Kolko god to nekima bilo čudno nama je izostanak Schweini, Buytena problem. Čim mi neamo savršenu postavu u ovoj fazi di nam ne ide nastanu problemi. Svaka promjena nama užasTno smeta! Ako gledate našu postavu u tekmi protiv Schalke, **** nas je to što sada nije bilo Riberya. Mi smo toliko poljuljani i pod pritiskom da nas jako male stvari sad trenutačno jebu. uz to sve dolazi do ogromnog peha zbog toga što nismo pravi pa Alaba i kroos nisu dali gol, ko zna zašto. Ja sam mislio prvo da je nešto bilo suđeno da bi tek danas skužio da je to bila prava prilika i da nije bilo ofsajda faula i nićeg tome slično, pa sam se još extra nanerviro, da negovorim kaj je friedrich skinuo i što je mulac sa glavom fulo! Da on to nije diro ziher bi se lopta od Gomeza "odbila" u gol...I tako mi nedamo taj gol i onda sve neobjašnjivo krene nizbrdo jer ne znamo kaj treba raditi - pojedinac nije odlučio tekmu, tymgeist je nestao i nema rezultata.

Naša momčad sada ne može cijelu temu igrati ZA JEDNOG igrača, a trenutačno to je naš ključ za uspjeh. protiv Kusena to je bio robben ali naši igrači si nisu kičmu potrgali da bi igrali za njega. u nekom fucked up svemiru to je taj naš jadni system kojeg ako nesprovedemo u djelo nećemo dobiti tekam.

isto tak nije mi jasTno zašto je Jupp MORO uvoditi polovnog Robbena, a tekma je za Olića bila stvorena,. Oliću ono što treba je bar jedno poluvrijeme da se trener osloni na njega i to ne u situaciji dok se popravljaju stvar već dok se treba utakmica dobiti!

Nabili smo si takav protosak da više niti ne možemo pametno odigrati pa i uzeti remi što bi nam u ovoj utakmici di ne ide bilo sasvim dovoljno. mediji i navijači bi nas tak i onak razapeli ali koga boli **** ako ti znaš da je to najbolje kaj sad moreš napraviti jer 6 bodova razlike i 7 je ogromna stvar zbog toga što sa 7 bodova bvb minimalno 3 puta mora kiksati nebi li ih stigli...

Ja sam se ove tekme pribojavao i zato i nisam poslije tekme sa Schalkeom išo pisati neki komentar nego sam htio vidjeti kako će ova završiti jer sam nekako duboko u sebi znao da Schalke nije taj befreiungschlag koji nam je prijeko potreban. gledajuči ono što Jupp radi imam dojam da on primjenjuje taktiku LvG-a! Forsira jedno te isto i čeka "Torino"...

Za mene prvenstvo i sezona još uvijek nije abgehackt...

Sad ću vam reći zašto...Gladan sam a nema đema!

ovo što smo mi sad poćeli raditi, prebacivati lopticu na bvb je jako pametno. šanse su nam minimalne, ali mislim da se od naših još niko nije predo. U ovom trenutku, nitko više na nas neće gledati kao kandidata za prvaka nego će samo tražiti krizu! Krizu koja se neće dogoditi, a kakvu cijela Njemačka javnost pa i šire želi! Trenutačno mi se moramo koncnetrirati samo na slijedeću tekmu i ništa više i kad nas pitaju ko će biti prvak = BvB. Drugo niti ne možemo...Nije to sad neka čarobna formula niti je sad ovo bila taktička varka kako sjebati Bvb nego je to u ovoj jadnoj situaciji najbolje što možemo napraviti.

prije nego odustanem od svega ja ću pričekati još dvije utakmice,a to su ova slijedeća protiv Hoffenheima i Basela. Ako mi dobijemo Hoffu i prođemo Basela ja mislim da će se dogoditi taj toliko potrebni Befreiungschalg i da će nam pasti taj kamen sa leđa i nogu, te da će nam ta dva uspjeha dati dovoljno samopuzdanja da odigramo sezonu do kraja kak spada a ne da nam se dogodi još nekakva glupost. Makar svi znamo da ćemo sa jednim okom svi gledati u Dortmund jer bez njihovih kikseva mi nemremo ništa...

Meni je u glavi taj scenarij i ja si ga nemrem izbiti iz glave!

bvb je do sada previše dobio i negdje mora poćeti gubiti. E sad ako bumo mi i poćeli biti konstanti mi ćemo na njih stvarati pritisak ali huškati medije da će Bvb biti prvak. uspijemo li se mi njima PRIBLIŽITI do ovog rasporeda kada bvB igra ove tekme, ja sam ziher da se može dogoditi to da mi budemo prvaci! U jednom periodu bvB mora odigrati ovo:

Gosti Wolfsburg

DOMA BAYERN

Gosti Schalke

Doma Gladbach

Gosti Kaiserslautern

Svaka ta tekma ovisit će o prethodnoj i ono što se tamo dogodi prenjet će se u slijedeću i tu ja vidim našu šansu.

No naravno to neće biti lako i u to treba imati muda vjerovati. Do te tekme sa Wolfsburgom razlika ne smije više rasti jer onda naravno da nećemo uspjeti. No ako razlika bude ista ili manja sve je moguće!

Ako se pogleda naš raspored, jedine dvije tekme koje bodu za oći su gostovanje u Dortmundu i werderu,a ja se nadam da ćemo mi živjeti za tu tekmu u Dortmundu i da će onda još uvijek postojati, ne teoretska, nego realna šansa da mi budemo prvaci. U ovom trenutku ja bi poptiso da mi u tu tekmu sa - 5 bodova ulazimo, pa ako ih puknemo, onda ćemo svi postati navijači Schalkea...

Da sam velim još jenput kratki zaključak. Moramo odigrati još doma protiv Hoffe i Basela prije nego ja od ove sezone odustanem. Ako u te dvije tekme ne napravimo uspjeh tek ću onda reći, da je sezona sjebana i odusto bum od svih iluzija za naslov, kako u Bundesligi tako i u Europi!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2012, 13:40

E ovako se to ljudi radi, piše ko što je anton uradio, kada doktoriraš na Bayernu i poznaješ srž, dušu Bayerna a isto tako i srž problema....
U ovom mjesecu nam se sezona lomi i svaka naredna utakmica je biti ili ne biti, Tod oder Gladiolen :)
Uskoro dolazi Basel, naredne sedmice a ubrzo i to polufinale kupa te u prvenstvu svaka utakmica je enormno bitna......
Ko god otpiše sve 10 kola prije kraja a navija za Bayern e onda je pogriješio klub....Kad se Bayern otpisivao 10 kola prije kraja....Znamo da su Schalkeu 2001. god. minute presuđivale da izgube titulu a mi je hapili :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 mar 2012, 14:15

Pah, ovo sve dobro izgleda ako cemo zazmiriti i voditi se samo Bayernovim imenom, a ne igrama Bavaraca i igrama njihovih protivnika. Bayern je samo na pocetku sezone igrao sampionski, a kada je to ispuhalo, onda smo vidjeli gdje sve puse i kolike su u stvari pukotine u Bayernovoj igri, pa i menadzmentu.

Treba biti realan i pogledati istini u oci. Dortmund pobjedjuje bez Gotzea i Kagawe, bodovi se pisu i kad se ne igra blistavo, a ove godine redaju pobjedu za pobjedom. Sta radi Bayern? Sistem toplo-hladno, posebno se to vidi na gostovanjima. U pojedinim trenucima podsjecaju na gostujucu Barcelonu iz ove, te gostujuci Manchester United iz prosle godine. :mrgreen:

Ne treba gubiti nadu, al' ne treba davati ni vise od 1% sansi za osvajanje Salatare. U Ligi Prvaka je cak i taj 1% previse. :mrgreen: Kako ocekivati prolaz kontra odlicnog Reala na Bernabeu (ponavljam, pogledati Bayern u gostima), fenomenalne Barcelone, pa i probudjenog Milana? Dakle, u granicama realnosti, da ne bi bilo zabune. Navijacki to moze biti i 99% na strani Bayerna, al' kada pogledamo igre, postavku, formu i sve ostale popratne efekte, onda je taj postotak ipak drugaciji. :mrgreen:

Velika je vjerovatnoca da ce Bayern ipak zavrsiti bez ijednog trofeja. U kupu imaju teske protivnike (dakle, minimalno 2 utakmice, a u obje ce ih cekati Borussije), u Ligi Prvaka nisu favoriti (a i kako bi bili?), dok je zaostatak u domacem prvenstvu tesko nadoknadiv + se gostuje Dortmundu. Ne znam, da sam navijac Bayerna, opet bih dobrano razmislio prije negoli bih dao neku sansu za osvajanje bilo kakvog trofeja. Ovako kao neutralan (haj' mozete reci i hejter, mada to nije tacno) ipak malo drugacije vidim stvari.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 05 mar 2012, 14:35

U velikom broju stvari se slazem sa antonom,nije jos nista izgubljeno to je sigurno,dortmund ce kad tad poceti gubiti,ocekivao sam pad gladbacha a ubrzo to ce se desiti i dortmundu,ali ono sto je kljucno,ono sto se naprosto mora dogoditi jeste bolja igra bayerna,jer bez toga moze borrusia izgubiti sve preostale tekme ali nama nece puno pomoci,stoga kada baya konacno pocne igrati onako kako zna ekvivalentno tome ce nastupiti lose partije dortmunda,sa druge strane ukoliko se i desi katastrofa tipa-sezona bez trofeja opet cu biti zadovoljan jer jupp ode sigurno a sigurno poznavajuci nasu upravu nakon sezone iz "snova" mogli bi i stici par jako dobrih pojacanja,ali ako sto anton kaze sacekati tekme sa baselom i hoffom i nadati se pobjedi i prolasku u cetvrt-finale jer smatram da se jos mozemo izvuci i skrpati prilicno dobru ekipu,stoga vremena i znati cemo na cemu smo....
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 mar 2012, 14:37

Monolog je napisao/la:Pah, ovo sve dobro izgleda ako cemo zazmiriti i voditi se samo Bayernovim imenom, a ne igrama Bavaraca i igrama njihovih protivnika. Bayern je samo na pocetku sezone igrao sampionski, a kada je to ispuhalo, onda smo vidjeli gdje sve puse i kolike su u stvari pukotine u Bayernovoj igri, pa i menadzmentu.

Treba biti realan i pogledati istini u oci. Dortmund pobjedjuje bez Gotzea i Kagawe, bodovi se pisu i kad se ne igra blistavo, a ove godine redaju pobjedu za pobjedom. Sta radi Bayern? Sistem toplo-hladno, posebno se to vidi na gostovanjima. U pojedinim trenucima podsjecaju na gostujucu Barcelonu iz ove, te gostujuci Manchester United iz prosle godine. :mrgreen:

Ne treba gubiti nadu, al' ne treba davati ni vise od 1% sansi za osvajanje Salatare. U Ligi Prvaka je cak i taj 1% previse. :mrgreen: Kako ocekivati prolaz kontra odlicnog Reala na Bernabeu (ponavljam, pogledati Bayern u gostima), fenomenalne Barcelone, pa i probudjenog Milana? Dakle, u granicama realnosti, da ne bi bilo zabune. Navijacki to moze biti i 99% na strani Bayerna, al' kada pogledamo igre, postavku, formu i sve ostale popratne efekte, onda je taj postotak ipak drugaciji. :mrgreen:

Velika je vjerovatnoca da ce Bayern ipak zavrsiti bez ijednog trofeja. U kupu imaju teske protivnike (dakle, minimalno 2 utakmice, a u obje ce ih cekati Borussije), u Ligi Prvaka nisu favoriti (a i kako bi bili?), dok je zaostatak u domacem prvenstvu tesko nadoknadiv + se gostuje Dortmundu. Ne znam, da sam navijac Bayerna, opet bih dobrano razmislio prije negoli bih dao neku sansu za osvajanje bilo kakvog trofeja. Ovako kao neutralan (haj' mozete reci i hejter, mada to nije tacno) ipak malo drugacije vidim stvari.
Kako si "gore" blize ...osjeti se sampionski smek aaa ?? hahaha
Nisi dosao na temu da pohvalis "miljenika" :x :P :P haha

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 15:36

Većina nas razmišlja kao anton, vjerujem da se svi mi oslanjamo na taj niz Dortmunda protiv težih protivnika, ali...

Da bismo imali pravo tu nešto kalkulisati, prvo što moramo jeste pronaći našu igru, a tom nizu Hoffenhaim i Basel bi još produžio gostovanja Herthi i Gladbachu.
Dakle, tih 12 dana nam daje odgovore na kompletnu sezonu.

Pojačanja :? , ko još o tom razmišlja? :?
Kakav bi to igrač podigao kvalitet u našoj ekipi :? , povratkom Bastiana naša ekipa je bez mane, a svakako da nam je veliki problem mala klupa, jer mnogi potcjenjuju Buytena, a Buyto toliko znači.

Na ljeto dolazi do raskida sa čak petoricom, najmanje.

Sattlmaier, Butt, Pranjić, Usami, čak i Breno mislim da već pakuje stvari. Za Brenu sam se nadao da će u zadnji tren nešto dokazati, ali opet povreda :? , 4 godine, a utakmice pošteno nije odigrao, splet mnogih okolnosti, greške stručnog štaba, Uprave :? , a Bogami i njega samog.

Dakle, ovih 5 igrača apsolutno ni čemu ne služi.

Pridodajmo još tu i nezadovoljnog Olića, tako da je i njegov odlazak vrlo blizu.

S druge strane dvojica preostalih, Tymo i Buyto, mislim da neće nikuda, jer to bi ipak i previše bilo.
Dakle, jedino što je potrebno je rad na masi*. :mrgreen:

*masa - povećanje kadra

Za Ligu prvaka nismo među favoritima, to treba da nam godi.
Liga prvaka je dosta drugačije takmičenje, sigurno da nam ne bi bilo lako gostovati u Madridu i Barceloni, ali na našem terenu navedeni uz pritajnog Milana bi se proveli kao bosi po trnju! :!:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 mar 2012, 15:53

Mrsko mi duže pisati ali mogu samo reći da je prvenstvo daleko od odlučenog. Ništa nije gotovo, mada smo mi u velikoj prednosti. Opet jedna tekma može sve promijeniti barem što se tiče uzbudljive završnice.
Poslije tekme BvB - FcB ćemo znat više.

Bayern se mora skoncetrisat na svoju igru i pokušat pobjeđivat na strani a ostalo će se pokazat. ;)
Nije 7 bod. prevelika prednost, ali dosta toga Bayern mora promijenit. Samo jedan poraz BvB-a i pobjeda Bayerna bi učinila sve mnogo optimističnijim za FCB fanove. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2012, 16:25

Klare je napisao/la:Većina nas razmišlja kao anton, vjerujem da se svi mi oslanjamo na taj niz Dortmunda protiv težih protivnika, ali...
Pa da dosta tako razmišlja, ali Boga mi se neki od ovih naših navijača ovde i predali, što mi je isto čudno? A opet i svako razmišlja na svoj način.....Naravno da dosta razočarenja postoji, a neki se brzo razočaraju, a ja bi za Bayern navijao da ispadnu i u Zweitaru :)

Uvijek u procjenama ishoda sezone imaju 2 strane ona navijačka, što ide srcem i ona druga realna. Nekad je teško biti realan, ali ja znam kod sebe kad baš post realan napišem i potrudim se biti, pa tako bude i kad hvalim i kad kritikujem našu ekipu. Opet tačno se naznači nekad i kad su oni navijački postovi.

Međutim ovaj post gore antonov i moj koji je slijedio bio je samo protumačen sa strane kao neka navijačka nada. Naravno da je dosta puta ovde bilo kritički postova na račun Bayerna, ali koji nisu od strane tih hejtera.
Et taj Monin izraz sad upotrijebih. :) Hejteri su naravno oni koji dođu samo kad Bayernu ide loše, a ev pade mi primjer jednog Ramirala i još njih par koji znaju doć pohvalit, ali kad se kritikuje onda moramo i mi od strane drugih prihvatit kritiku ali ako je opravdana, potkrijepljena nekim činjenicama.
Na primjer ako neko dođe i kaže da je igra protiv Leverkusena bila loša. Jel to onda opravdana kritika? Dal se može reći za ekipu koja u prvih deset minuta stvori 3 ogromne prilike i nastavi tim tempom pritiskat protivnika i stvarat šanse da je igrala loše??? Upotrijebljen je bio neki dan izraz blijeda partija.....

E sad naravno se postavlja par pitanja, za one prije svega koji su rekli da smo bliže negativnom ishodu sezone .....

A ev par pitanja:

Jel Bayern bio apsolutno bolji od Leverkusena u prvom poluvremenu? Osim ispuštenih šansi imali se još bilo šta zamjerit toj igri? Jesmo li trebali vodit s najmanje 3:0 nakon prvog poluvremena? Šta će biti s protivnikom kada Bayern u jednoj utakmici iskoristi te prilike? Zašto to igra više nije šampionska kao na početku? Šta će biti kada se Schweini vrati? Koliko to ekipa može imati veći posjed lopte protiv Bayerna? Šta će biti kada Bayern uzme posjed ekipama koje su navikle na njega? Koliko se to ekipa može vratit i koliki je postotak šanse da se vrate ekipe protiv Bayerna, kad Bayern povede? Koliko to velikana pa i od ovih svih preostalih učesnika Lige prvaka nema oscilacija u igri???

E sad svako može na pitanja nešto napisat, a može ih sam sebi odgovorit i postavit i odgovorit. :) E nakon toga će svako znat, ako naravno dođe do srži pitanja , kolike su šanse Bayernu da napravi još nešto dobro od ove sezone i znat će dal je ono gore bilo puko nadanje , ono pisanje antona i ono moje poslije.

Ja sam već pisao, istina je da mi nismo daleko od provalije, mnoge se neobjašnjive stvari dešavaju s ekipom, ali toliko toga se može okrenut nabolje. Već sam više puta iznosio te argumente.
Znači u fudbalu je sve moguće, vidjeli smo više puta i vidjeli smo da se ni ManU u snu nije nadao da će protiv Basela izletit pa jeste, pa i mi smo se u početku nadali kako je krenulo da će sve glat ići pa se sve naopako okrenu, ali određeni argumenti i sagledavanje situacije pokazuju da ipak ima dosta više razloga za optimizam po pitanju Bayerna nego što mnogi misle.
A u krajnjem slučaju svako ima pravo na mišljenje, svako ima pravo na sud, a crno na bijelo će stići ono što bude na kraju sezone. E tad možemo onda analizirat koliko je ko bio upravu.....

Al usput jedni su uvijek upravu, a to su oni što uvijek proriču lošu sudbinu Bayernu, pa ko stalno to tako radi onda je logično da i pogodi :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 17:49

@Monolog,

Badstubera nastojim prikazati jednim dobrim stoperom, što njegove partije i govore, jer većina ovdje ima onog Badstubera iz prošle sezone, a ovogodišnje njegove odlične partije(svjesno :? ) zanemaruju.

Nakon prošle sezone sam bio među grupom koja je odustala od Holgera, rekavši da taj ne posjeduje karakteristike koje bi ga mogle učiniti stoperom dostojnog Bayerna.
Rekli smo, ali se i prevarili, jer očito nismo znali da Holger ima ogromno mudo. :mrgreen:
Partije iz ove sezone su odlične, naš najagresivniji igrač, tik uz protivnika, veliki broj dobivenih zračnih duela, i ko rekao da će nam onakav naš napad zadavati glavobolje, a odbrana biti stabilnija no ikad? :?

Badstuber je znao kiksati mnogo puta, znali su mu potrgati kičmu, ali ove sezone je ostavren neviđen napredak, tako da te situacije možemo izbrojati na prste jedne ruke. ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 05 mar 2012, 18:15

Klare je napisao/la:S druge strane dvojica preostalih, Tymo i Buyto, mislim da neće nikuda, jer to bi ipak i previše bilo.
Dakle, jedino što je potrebno je rad na masi*. :mrgreen:
Ne zna se koji je gori :mrgreen: .

Zar Roben nedavno nije nagovjestio odlazak iz Bajerna. Da li je to medijska patka?

Sto se tice Stubera i Boatenga. Ti prvenstveno posmatras ocigledne greske (kojih ne fali), a zanemarujes njihovo katastrofalno postavljanje i nikakvu koordinaciju.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 mar 2012, 18:30

Valencia je napisao/la:
Zar Roben nedavno nije nagovjestio odlazak iz Bajerna. Da li je to medijska patka?
Ma bilo sve gotovo oko novog ugovora ali nešto se onda žalio u holandskim medijima da možda neće produžit ugovor jer ga kao Jupp dovoljno ne cijeni. E sad to mediji nastoje prenapuhat, a Robbenu povrijeđen ego.
Ma dosta kod njega zavisi od ishoda sezone, ako Bayern ostane bez i jedne titule u ovoj sezoni neće Hoeness žalit da mnoge nogira :D :D :DNaravno ove što zafrkavaju.... Ima da gori na sve strane..... :)
Valencia je napisao/la: Sto se tice Stubera i Boatenga. Ti prvenstveno posmatras ocigledne greske (kojih ne fali), a zanemarujes njihovo katastrofalno postavljanje i nikakvu koordinaciju.
Njih dvojica su mi za veliku pohvalu, oni toliko odrade prljavog posla, jer Rafinha na beku ne trči pa onda se zahebaju i ovi drugi u veznom redu i onda na njih dvojicu padne ogroman teret......
A moje je mišljenje prije da su njihove mane određena sporost na momente, iako mislim da rade dobro posao i da je Boateng u postavljanju dosta dobar.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 19:19

Valencia je napisao/la: Tymo i Buyto
Ne zna se koji je gori :mrgreen: .
Hej, hej, zar misliš da ću dopustiti takvo ponižavanje ruske škole i stamenog, elegantnog Belgijanca. :evil:
Ne, ne, grdno si se prevario, ta dvojica su uvijek na visini zadatka, a moram ti reći da i onim najvećim mrziocima lika i djela Buytena, on itekako u ovim teškim trenucima nedostaje.
Jednostavno meni nije to ta ekipa, bio on na terenu ili na klupi, dugo je tu da bi ga se tako lako zaboravilo, a ja posebno cijenim one koji su zahvalni i poslušni, bore se, i izbore za dug ostanak u Minhenu, ne mogu si pomoći, takvi su mi najdraži.
Oni čije poštovanje prema klubu nije na visokoj razini sigurno da ne mogu opstati, vratimo se samo u vrlo blisku prošlost i pogledajmo kako se riješiše dugo godina prisutnog Demichelisa, pa čak i kapitena Bommela, javašluk se ne trpi, i na kraju krajeva zbog zahvalnosti i profesionalnosti, a Bogami i igračkih kvaliteta Tymo i Buyto itekako zaslužuju nove ugovore. ;)
Valencia je napisao/la:Zar Roben nedavno nije nagovjestio odlazak iz Bajerna. Da li je to medijska patka?
Eh, tom liku se na ćehri vidi šta je, i kako ustvari razmišlja, nisu potrebna nikakva napuhavanja i bombe od strane novinara.
Robben odavno ne diše sa ekipom, mi bi voljeli da se on pronađe, da produži ugovor, ali ako ovako nastavi bojim se da s njegovim temperamentom u Bayernu neće imati stpljenja, a na kraju krajeva pod takvim okolnostima bi otkaz bio i najbolje riješenje.
Valencia je napisao/la:Sto se tice Stubera i Boatenga. Ti prvenstveno posmatras ocigledne greske (kojih ne fali), a zanemarujes njihovo katastrofalno postavljanje i nikakvu koordinaciju.
Šta ti znači ovo označeno :? , kao da puno kiksaju :? , oder? :?
Činjenica je da sjajno igraju, to ja tebi kao nekom što ne prati redovno Bayerna ne mogu dokazati, a ako ćemo tražiti onog koji ne daje dovoljno odbrani, onda je to Rafinha, a dobro sam uvjeren da će povratkom Buytena Brazilac izgubiti svoje mjesto, i da će ta odbrana još bolje izgledati.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 mar 2012, 19:59

jao, raspravljate se sa monom, valensijom i ovim zutaljima o stvarima o kojima nema rasprave.
cuj, doslo je dotle da se bayrnovi igraci porede sa tamo nekim dortmundjanima :lol:
pustite ih neka koriste ove (ne)prilike koje vladaju u minhenu i neka se slade i pisu komentare na koje ce se nasmijati svako ko zna nesto o fudbalu.
vidjeli smo koliki je potencijal ove ekipe kada je vodi neki solidan trener(da gaal je drugorazredni evropski trener), a sta se, pak, desava kada ti isti momci dopadnu u ruke trenera kojeg je pregazilo vrijeme(hejnkes).
dok je bayern vodio gaal i dok nije doslo do sr.anja koje je sam napravio, nije se pitalo hoce li bayern pobijediti dortmund, nego se pitalo kolikom razlikom.
prbo pv protiv guzena je bilo vise nego dobro i samo su falili golovi da bude odlicno.
male promjene i rokade u navali(roben lijevo, muler desno) dadose odlicne rezultate.
istina, poslao sam pismo hejnkesu(u njemackoj mozes pisati i samom kancelaru i znati da ce to pismo i dobiti), ali ne da bi ja njega nesto ispravljao ili ucio, daleko od toga. jednostavno, htjeo sam da zna da smo i mi zabrinuti ali da istovremeno vjerujemo da se ne nalazimo u bezizlaznoj situaciji. dakle, postoje rjesenja koja bi nas izvela iz ove krize.
u subotu zanemarih instinkte i osjecaje, iskustvo... i povjerovah da se desilo cudo koje bi, naravno, islo u moju korist. povjerovah da je hejnkes usvojio jedan od prijedloga.
po prvi put otkako je dosao u bayern roben odigra citavo poluvrijeme na poziciji lijevog krila.
rezultat je fantasticna igra ekipe na koju leverkuzen nije imao odgovor.
roben postaje koristan timski igrac istovremeno bjezeci od uloge koju je imao na koju protivnici imaju spreman odgovor. muler je takodje imao 4-5 vrhunskih prolazaka po desnoj strani, igralo se vise nego obicno kroz sredinu(gusta i alaba su visili na njihovom sesnestercu) itd.
da, to je jedna od stvari koju sam naveo. dakle, pisao sam o staticnoj igri za koju su protivnici pronasli odgovor i mogucnostima koje postoje da bi se to popravilo.
kada sam vidio da riberi ulazi umjesto gomeza, pomislih to je to 8-)
igra bez klasicnog spica bijase jedan od prijedloga.

roben-------riberi--------muler
-------alaba(pr.)----kros--------
--------------gustavo------------

muler i roben bi mijenjali pozicije dok bi se riberi izvlacio prema sredini vukuci stopere i sestice za sobom istovremeno ostavljajuci mjesta za krila.
kako sam se zayebao. blentavi francuz predje na ´svoju´ poziciju istiskujuci robena koju u prvih 10 min. nakon riberijevog ulaska nije imao pojma sta, kako i gdje. muler se takodje pogubio pa je visio izmedju kaznenog i aut-linije. da, on i roben su smetali jedan drugom.
sve se syeba, sve propade i onda smo gledali ´preporodjeni´ l´guzen kako dominira igrom iako su ih u prvih 10-ak min. ´vile pronosale´ da ne prime 5 komada.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Klare

Post Postao/la Klare » 05 mar 2012, 20:16

Da seckoslave, kako sam to mogao smetnuti, a vjeruj da sam u prvom poluvremenu duboko razmišljao o famoznom pismu, naravno da su riječi doprle do Hejkomana, a kako i ne bi, kad su to bile zamisli koje i najpametnijem izgledaju odlične. 8-)

Ali eto, i to što kažeš, Hejko se nije znao prilagoditi ulaskom Riberya, jesi li mu i to pisao :? , čini se da jesi :? , možda zato što ga malo vrijeme pregazilo, pa taj dio nije upamtio, inače trebao je pismo unijeti na teren, pa ono kao fol ispod oka njegove zamisli, a ostali ne bi mogli ni slutiti šta se tu krije.

Od izlaska Gomeza centra nismo prešli, bili smo natjerani u naš šenesterac, a vrlo lako se moglo do pobjede, yebavat ga, natjerao četvoricu u liniju, trojicu na krila, tako da je ovo gore jedan kvalitetan post, post za one koji ne znaju da nešto i nauče. :D

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 mar 2012, 23:46

Evo ovako skupih muda nakon nekoliko dana da dodjem na forum i nacitam se svega i svacega,mislio sam da ce zutalji biti malo vise naostreni,ipak to ostavljaju za real life,hehehe.
Bravo Anto (brate) :D za komentar,cekajmo utakmice sa Hofenheimom i Baselom,ako se te dvije dobiju,onda smo koliko toliko u igri. Trenutno najvece sanse dajem za osvajanje kupa,jer Gladbach je poprilicno poljuljan,da li je to radi Hermana ili ne nebitno,nisu toliko jaki. Trebali bi ih proci,tako da bi to trebala biti jos jedna utakmica za nas pomocu koje bi trebalo narasti samopouzdanje ili kako je anto rekao trebalo bi biti befreiungschlag.
Trenutno nemamo pravo na bilo kakvo nadanje da cemo spasiti sezonu,jer vise nista ne ovisi o nama u ligi,dok u kupu i lp ovisi.
Mislim da je bespotrebno pisati o tome ko kako igra ko bi i da li bi uopste trebao igrat,to trebamo prepustiti treneru,valjda zna bolje od nas.
Vise me zanima kad se Schweini vraca,koliko smo jos osudjeni na blijede kopije njegovih zamjena???

Nista nije gotovo,ipak smo mi najjaci i to sad trebamo i pokazati! Uostalom sa igrom od pocetka sezone se mozemo nositi sa svakim klubom na svijetu,a da se ne bi mogli nositi sa dvije Borusije!!!
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 mar 2012, 10:19

misljenja sam da formacija 4-2-3-1 nije za ekipe koje igraju na posjed lopte poput bayerna.
jednostavno, radi se o formaciji koja je kao stvorena za ekipe koje dobro igraju na kontru.
ali, ako igras na posjed, onda fali jos jedan u vezi koji ce pomagati u zaustavljanju protivnickih kontri i zatvarati rupe koje nastaju zbog previse razmaknutih branica.
dakle, misljenja sam da bajern mora imati osigurace za robena i riberija. sad, ili to ili da promijene nacin igre vracajuci se sistemo u kojem su povremeno igrali pocetkom ove sezone. dakle, prvenstveno osifurati odbranu, pa tek onda gledati sta uraditi u napadu. bayernov par krila je najbolji na svijetu i treba im podrediti ekipu(da trce za njih) a ne da se oni trose igrajuci pred bayernovim kaznenim. njihova odbrana mora biti na protivnickoj polovini - bas kao kod barcelone.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 mar 2012, 15:39

secer je napisao/la:misljenja sam da formacija 4-2-3-1 nije za ekipe koje igraju na posjed lopte poput bayerna.
jednostavno, radi se o formaciji koja je kao stvorena za ekipe koje dobro igraju na kontru.
ali, ako igras na posjed, onda fali jos jedan u vezi koji ce pomagati u zaustavljanju protivnickih kontri i zatvarati rupe koje nastaju zbog previse razmaknutih branica.
dakle, misljenja sam da bajern mora imati osigurace za robena i riberija. sad, ili to ili da promijene nacin igre vracajuci se sistemo u kojem su povremeno igrali pocetkom ove sezone. dakle, prvenstveno osifurati odbranu, pa tek onda gledati sta uraditi u napadu. bayernov par krila je najbolji na svijetu i treba im podrediti ekipu(da trce za njih) a ne da se oni trose igrajuci pred bayernovim kaznenim. njihova odbrana mora biti na protivnickoj polovini - bas kao kod barcelone.

vidim cesto govoris o tim nekim idejama da bayern igrao kao barcelona, barem takticki, al to je jako tesko, mozda i nemoguce, jer nemate takve igrace, tu uigranost, i takvog trenera kao barca

bayern ima dva mocna krila, to treba maximalno koristiti, al pitanje je kako. da bi krila bila funkcionalna, moraju imati pomoc bekova, tj roben i riberi uvijek moraju imati blizu sebe i bekove da razvuku odbranu i naprave im prostor. al pitanje je onda sta je s odbranom, nazadostaju samo stoperi koji nisu neka klasa i onda je svaka kontra protivnika pola gola

da bi igrali ko barca morate imati savrsenstvo u posjedu lopte, dakle minimalan rizik da protivnik slozi kontru, za to vam se moraju roditi xavi i iniesta, niko drugi u svijetu ni priblizno ne moze tako diktirati igru kao njih dvojica, morali biste imati i zadnjeg veznog kao sergio, igrac koji je spreman povuci se nazad kad bekovi odu naprijed i tako popuniti rupu u odbrani. bayern takodje nema igraca tog tipa, morali biste onda eliminisati i gomeza, jer za takvu igru klasican spic je poguban, zato je pep otjerao zlatana koji je puno bolji centarfor od gomeza, al kad se taako rizicno igra svaki igrac mora biti brz, prema tome da bi bayern igro sistem igre kao barca trebaju tu radikalne promjene, a pitanje je sta bi ispalo od toga

barcina krila nisu ni priblizno ko bajernova, pedro alexix i vilja dok je bio zdrav, svi su puno ucestvovali u odbrani, rdili su presing, vracali se, riberi i roben nisu taj tip igraca, oni su mozda veci nogometni majstori, al nisu tipovi koji bi se podredili ekipi i zaganjivali protivnika, oni cekaju loptu gospodski i igraju samo prema naprijed

u barci samo messi ima slobodnu ulogu, svi ostali jako puno ucestvuju u odbrani, tj u presingu, posto su svi niski i brzi, napadaju kao osice, nema tu nekih kontranapada i opasnosti iako nazad ostaje malo igraca, u bajernu gomez kao klasicni spice te jos dva gospodska krila skoro ne ucestvuju u odbrani, i to je po meni najveci razlog zasto bayern ima labavu igru, tri gospodina na terenu je previse, barci su dva gospodina bila previse pa je ibra dobio nogu

ideja da riberi igra u sredini je dobra, samo pitanje j moze li on to, u sredini bi sigurno vise koristio ekipi, na krilu su mogucnosti suzene, zato je messi uostalom i presao u sredinu, dobra je to ideja za riberija, samo onda sto morate se kutarisati gomeza, ako bi riberi otisao u sredinu, klasicni krupniji napadac onda nema mjesta u ekipi, mogli bi igrati po rilima jedino miler, roben i olic, riberi bi morao puno vise da se trosi jer bi onda cijela ekipa morala da se okrece oko njega, a on onako psihicki mislim nije taj covjek za tog posla, nema on tu psihicku snagu za tu ulogu, cesto bi on tu zakovao i onda bi zakovala i cijela ekipa. riberi je umjetnik koji igra kad ima inspiraciju, a cesto je nema, a jedan klub kao sto je bayern ne moze zavisiti od toga kako ce se koji dan rberiju dignuti neka stvarka i koliko ce se zrtvovati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.