jao, raspravljate se sa monom, valensijom i ovim zutaljima o stvarima o kojima nema rasprave.
cuj, doslo je dotle da se bayrnovi igraci porede sa tamo nekim dortmundjanima
pustite ih neka koriste ove (ne)prilike koje vladaju u minhenu i neka se slade i pisu komentare na koje ce se nasmijati svako ko zna nesto o fudbalu.
vidjeli smo koliki je potencijal ove ekipe kada je vodi neki solidan trener(da gaal je drugorazredni evropski trener), a sta se, pak, desava kada ti isti momci dopadnu u ruke trenera kojeg je pregazilo vrijeme(hejnkes).
dok je bayern vodio gaal i dok nije doslo do sr.anja koje je sam napravio, nije se pitalo hoce li bayern pobijediti dortmund, nego se pitalo kolikom razlikom.
prbo pv protiv guzena je bilo vise nego dobro i samo su falili golovi da bude odlicno.
male promjene i rokade u navali(roben lijevo, muler desno) dadose odlicne rezultate.
istina, poslao sam pismo hejnkesu(u njemackoj mozes pisati i samom kancelaru i znati da ce to pismo i dobiti), ali ne da bi ja njega nesto ispravljao ili ucio, daleko od toga. jednostavno, htjeo sam da zna da smo i mi zabrinuti ali da istovremeno vjerujemo da se ne nalazimo u bezizlaznoj situaciji. dakle, postoje rjesenja koja bi nas izvela iz ove krize.
u subotu zanemarih instinkte i osjecaje, iskustvo... i povjerovah da se desilo cudo koje bi, naravno, islo u moju korist. povjerovah da je hejnkes usvojio jedan od prijedloga.
po prvi put otkako je dosao u bayern roben odigra citavo poluvrijeme na poziciji lijevog krila.
rezultat je fantasticna igra ekipe na koju leverkuzen nije imao odgovor.
roben postaje koristan timski igrac istovremeno bjezeci od uloge koju je imao na koju protivnici imaju spreman odgovor. muler je takodje imao 4-5 vrhunskih prolazaka po desnoj strani, igralo se vise nego obicno kroz sredinu(gusta i alaba su visili na njihovom sesnestercu) itd.
da, to je jedna od stvari koju sam naveo. dakle, pisao sam o staticnoj igri za koju su protivnici pronasli odgovor i mogucnostima koje postoje da bi se to popravilo.
kada sam vidio da riberi ulazi umjesto gomeza, pomislih to je to
igra bez klasicnog spica bijase jedan od prijedloga.
roben-------riberi--------muler
-------alaba(pr.)----kros--------
--------------gustavo------------
muler i roben bi mijenjali pozicije dok bi se riberi izvlacio prema sredini vukuci stopere i sestice za sobom istovremeno ostavljajuci mjesta za krila.
kako sam se zayebao. blentavi francuz predje na ´svoju´ poziciju istiskujuci robena koju u prvih 10 min. nakon riberijevog ulaska nije imao pojma sta, kako i gdje. muler se takodje pogubio pa je visio izmedju kaznenog i aut-linije. da, on i roben su smetali jedan drugom.
sve se syeba, sve propade i onda smo gledali ´preporodjeni´ l´guzen kako dominira igrom iako su ih u prvih 10-ak min. ´vile pronosale´ da ne prime 5 komada.