FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

starigrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 27 jan 2016, 12:47

jos jednom, odajem maksimalno postovanje upravi na ucinjenom u ovom prelaznom roku (ima najava da nije kraj pojacanjima, ali i ovo do sada je premasilo moja najoptimisticnija ocekivanja). medjutim, uz svo duzno postovanje edisa, kroz njegove igre i ljubav prema Zelji, mislim da ce ovo biti prekrupan zalogaj za njega samog. mrve ne sumnjam u njegove najbolje namjere, ne stavljam upitnik nad njegovom strucnoscu, jer je jednostavno na mjestu šss kratko vrijeme, imao je igrace na raspolaganju takve kakvi su bili i nikakav sud o po tom pitanju ne mogu donositi. ali, i amar je oko sebe imao tim pomocnika (po meni, kemo alispahic je bio najkvalitetniji) i vise je vremena provodio negdje oko terena, dok su pomocnici sprovodili na treningu ono na sto ih je amar upucivao. sada u rosteru imamo veliki broj kandidata za prvih 11 i valja to sve propratiti i posloziti na najbolji nacin. za jednog covjeka, preveliki zalogaj.

znaci, da ne bude kako osporavam edisa, pljujem po njemu, tjeram ga i sl. neka ga tu gdje jeste, nek motivise, osmisljava treninge, prenosi znanje (to narocito moze sa odbrambenim igracima), ali bi trebali, pogotovo u ovom i ovakvom trenutku, uloziti i u struku, koja ce edisu max pomoci da se sto prije iskristalise ono najbolje sto imamo i da se to prenese na teren. pogotovo, sto sada, uz ovakav fond igraca, imamo mogucnost mjenjati formacije igre u toku jedne utakmice, jer imamo igrace koji mogu ispostovati ono sto se od njih trazi. velika steta bi bila (ne samo finansijska), da se pod noge baci sve uradjeno dovodjenjem ovih igraca, jer se sa njima nije moglo maksimalno odraditi zamisljeno.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

PlavaPorodica
Kontakt:

Post Postao/la PlavaPorodica » 27 jan 2016, 12:51

Ako ćemo govoriti već nneke činjenice,činjenica je Husejinovic kod kona.Isto tako propao talenat,u manjem klubu od sevilje,pa smo vidjeli šta je radio sa našom ligom.
U prilog tome,takodje ide da stevanovic tek 26-tu puni 29.jula.
Karijera je pred njim,ako se vrati u formu,a sada mu je možda i posljednja šansa.O njegovim kvalitetama je suvišno i pričati, ali opet sve zavisi isključivo do njega i njeggove glave.
Vjerujem da može biti najboljo krilo lige,a vrlo moguće i najveći promašaj.Mada opet vjerujem više činjjjenica ide u našu korist,a i red je da nas i sreća malo pogleda.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 27 jan 2016, 12:53

Ne treba od ovoga praviti neku euforiju, jer, zaista nema mjesta za takvo nesto. Koliko su neke stvari dobre, toliko mogu povuci i na nesto sto ne zelimo, jer ipak sve ima dvije strane. Dosao je ogroman broj igraca, otisao je slican broj, i to su velike promjene koje nikako ne mogu goditi timu. Znamo sta se desilo kada smo se rijesili dosta igraca iz prvog tima ljetos, pa su dosli novi, i na kraju to nije licilo ni na sta. Da je sva bit u imenima, i da ce garantovano biti najbolji onaj koji na papiru ima najbolju ekipu, vjerovatno niko ne bi toliko volio ovaj sport. Imamo mi dobrih igraca, neki su se davno dokazali, neki se jos dokazuju, neki se vracaju, ali mi nemamo tim. Sav pritisak je sada na strucnom stabu, pravio se put ka tome, naglaseno je da ce se biti uz Edisa bez obrizira na sve, on je prihvatio taj pritisak i tvrdio da ce vratiti Zelju gdje mu je mjesto i sada se mora nositi s tim stvarima. Nece mu biti lahko i mnogo posla je pred njim, potrebna mu je nasa podrska, ali vise od icega mu je potreban neki tip mentora, neko ko ce mu ukazati na eventualne greske. Imamo zanimljivu situaciju, ekipa koju treba napraviti, i trener koji to treba postati, i ispada da ce zajedno rasti i da ce se upredo razvijati. To moze biti izuzetno dobra stvar, ali opet se moze desiti da jedno ne isprati drugo i da sve padne u vodu. Primjetio sam da je Edis spreman na to, i da je na taj nacin razvio komunikaciju s ekipom, ukazao im je da se svi moraju boriti za svoje mjesto, i za ovaj tim, i da ce on biti uz njih. Njegovo spominjanje rata i slicnih fraza se odnosi bas na to. Nije to kako neki misle pozivanje na destrukciju i agresivnost van sportskog nadmetanja, to je zblizavanje s igracima, s navijacima i na kraju krajeva s klubom i grbom kojeg nose na dresu. Edis zeli da se stvori neka kohezija medju svima koji su dio ovog kluba, i da se to prenese na teren gdje ce cijela ekipa, bez izuzetka, lomiti protivnika velikom trkom, pritiskom, borbom, gdje ce napadati svih deset igraca, i gdje ce se braniti na isti nacin. Edis ima viziju i sada je treba prenjeti na ekipu, neke sporedne stvari mora ispravljati i uciti da bi postao bolji trener. Zato se nadam da ima nekoga ko mu moze pokazati put kada malo skrene, jer neiskustvo je opasna stvar i moze se desiti da iz najbolje namjere sam sebe ukopa. Ja vjerujem Edisu i vjerujem da ce on postati izuzetan trener, a ono sto je bitinije je to da on voli klub i da sam siguran da ce dati sve od sebe da uradi pravi posao, i bas zbog toga on zasluzuje nasu podrsku i povjerenje.

Licno mislim da je dolazak Miroslava Stevanovica najbolja stvar koju je klub napravio u ovom prelaznom roku. Momak je bio clan nase reprezentacije u vrijeme kada smo igrali najbolje i bili najjaci, igrao je u onim kvalifikacijama kada smo izborili plasman na Mundijal, sto znaci da ima potreban kvalitet. Opet, potpisao je ugovor sa Seviljom, a svi znamo sta predstavlja taj klub. Jednostavno ljudi zive od te mreze skautinga i napravili su mnoge igrace koji su kasnije bili nosioci igre Reala ili Bareselone, i opet znamo sta to znaci u fudbalu. Dakle, ljudi koji se bave tim poslom u Sevilji znaju sta rade i koga dovode, sto opet govori da Stevanovic ima kvalitet. Istina da mu je karijera u uzasnom padu i da konstantno ide dole. Nije on vise ni mlad, ali nije ni star da zapecati svoju karijeru. Miroslav je u dobrim godinama, dovoljno zreo da zna da je trenutak da krene ispocetka, i dovoljno mlad da se moze nadati ponovnom usponu u svijetu fudbala. Siguran sam da on ima strasan motiv da se jos jednom izdigne i da ispravi greske iz proslosti, a kvalitet ima, to je svima jasno.

Pisao sam jos tokom prosle polusezone da je najvaznije da postoji vizija i da ljudi znaju sta zele napraviti i sada to dolazi na svoje. Postavljen je mladi Kjosevski na gol kao velika nada i buducnost tima, tu je Aco kao lider i izuzetno kvalitetan stoper, mali Amir, iskusni Bekric, Stevanovic, Tiago, Memija kao kostur ekipe za nesto duze vrijeme. Ostali su tu da doprinesu uspjehu ekipe. Niko ne zna sta ce se desiti, mozda drugi Stevanovic postane najbolji desni bek lige, ili Lendric najbolji strijelac, Halvadzic i slicno. Bitno je da postoje opcije i da igra nece zavisiti ni od jednog igraca. Svako ce traziti svoje mjesto i tokom ove polusezone ce se jasno iskristalisati prava slika ekipe, koliko ko moze doprinjeti i koliko neko ne moze, ali jasno je da ce nam ostati jedan kostur ekipe za buducnost koji ce se konstatno nadogradjivati i pojacaviti. Sve one stvari koje ostaju u sjedni, i koje su nas u buducnosti sputavale se uporedo rijesavaju i ovaj klub sada ima buducnost. Ako se ne izbori Evropa necemo se raspasti, necemo strahovati od nekih dugova koji nas vuku dole, i svako ce imati svoje odgovornosti, kako strucni stab i igraci, tako i ljudi koji se brinu o klubu.

Sasvim sam siguran ako se i mi navijaci probudimo i vratimo tamo gdje nam je mjesto (a nema razloga da tako ne bude), da ce sve ovo donjeti mnogo uspjeha i dobrih rezultata u buducnosti. Nije vise nase da se brinemo koliko ima igraca, da li je gomilanje ili ne, koliko je ovome plata, koliko su pripreme i takve stvari. Nase je sada da dodjemo na stadion i da uzivamo ili da se nerviramo zbog stvari na terenu. Bez obzira kakvu ekipu imali fudbal je cudna stvar, i tu ce biti mnogo uspona i padova, dobrih rezultata, ali i razocarenja i tako treba gledati na stvari. Nesto ne vjerujem da bi pobjedili sve utakmice do kraja i da imamo Mesija u ekipi, uvijek tu naleti neki los dan ili losa sreca. Neuspjeh ne bi bio da ostanemo bez Evrope ove sezone, jer smo imali mnogo pehova do sada, ogroman broj promasenih zicera, prosipanja bodova gdje god smo stigli i sada ne treba biti bezobrazan i od ove ekipe koja se tek stvara ocekivati sve pobjede do kraja. Pokusati treba, uci s tim cijem, jako i hrabro dati sve od sebe, pa cemo vidjeti na kraju sta cemo postici.

Treba biti sretan i zadovoljan, vratiti se na stadion i ispratiti ovaj projekat, ali opet kazem neke euforije ne smije biti, jer mi jos uvijek nismo nista napravili sto bi ukazivalo da smo neka sila i slicno. Potrebno je od ovih pojedinaca napraviti tim, od Edisa dobrog trenera, a za sve to treba vremena i strpljenja. Nasa podrska bi mnogo znacila momcima na terenu i nadam se da ce je imati. Zamisljam opet prepunu dolinu cupova i sada je pravi trenutak da se svi vratimo tamo gdje pripadamo..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 jan 2016, 12:56

Svaka čast upravi na svemu odrađenom u ovom prelaznom roku! :tokralju:

Činjenica je da smo na papiru strahovito jaki ali sve to treba uigrati i posložiti jer to će na proljeće biti haman druga ekipa. Kad bolje skontam, više od pola u početnih jedanaest će se izmijeniti. Ostaju Kosorić, Hodžurda vjerovatno, Memija (na drugoj poziciji), Amir i Tiago. To je pet igrača koji će ostati u prvih 11 plus još kad uzmemo u obzir da je i Hodžurda silom prilika tu uletio i gledajući da će Memija igrati drugu poziciju faktički ostaneš na samo tri igrača koja će ostati na onim pozicijama gdje su bili i jesenas.

Zato je bitno odigrati što više prijateljskih utakmica makar gubili od Pofalićkog rezultat nije bitan, bitno je da se igrači upoznaju i osjete na terenu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 27 jan 2016, 12:58

Ono sto smo svi trazili a to su pojacanja i da se treba uloziti ako zelis neki uspjeh. Ovo prvo smo odradili a sad ostaje da se naprave rezultati. Necu biti skeptik ali ja dalje mislim da Mulalic ovo nece moci iznijeti ne zbog toga da ne zna vec da nema iskustva. Ja se nadam da ce mi iznenadit i da ce sve ovo sastaviti kako treba jer mu je puno lakse kad ima jaku ekipu...
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 27 jan 2016, 13:01

Uprava je breme sa svojih ledja donekle i trenutno skinula,obezbjedili su dovaljan broj igraca na svim pozicijama..Sad se sve to prebacuje na ledja Edisa,struke i igraca..Edisa da sve to ukomponuje u kratkom vremenskom periodu i igraca da usvoje trenerove zamisli i opravdaju ukazano povjerenje u nastavku sezone..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 27 jan 2016, 13:04

Valja ovo ispratiti sa plaćama sto nije malo :shock: , evropa se mora osigurati da nne bi bilo jos zaduženja.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jan 2016, 13:08

Sad svi moramo imati strpeljenja sve do pocetka prvesnstva da se ovo sto bolje uigra. Ove probne utakmice kako god da zavrse ne treba dizati prasinu niti euforiju, jer su probne samo da se oni uigraju, kombinacije, taktiku, sve fazone.

Vidjet cemo protiv ovih Ukrainaca, Slovaka, Danaca koji su nama totalni stranic kako stvari stoje, ako se protiv njih budemo dobro nosili mislim da nece biti problema.

Samo strpljenja i pustiti Edisa i igrace da rade svoje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 27 jan 2016, 13:13

Kad se sa veledom igra ?

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 27 jan 2016, 13:13

dell21 je napisao/la:Kad se sa veledom igra ?
petak
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 27 jan 2016, 13:13

dell21 je napisao/la:Valja ovo ispratiti sa plaćama sto nije malo :shock: , evropa se mora osigurati da nne bi bilo jos zaduženja.
Svi igrači su u sklopu budžeta dovedeni tako da što se tiče toga straha nema.Bile su i neke dodatne finansijske injekcije od Baje, pa sad od Antole, napisao sam ranije da će vjerovatno neko i ići na ljeto. Ovi ljudi što su u klubu neće se dodatno zaduživati to je sigurno ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 27 jan 2016, 13:15

Uprava cista 10-tka

Igraci i strucni stab na vama je da se dokazete.

Manijaci i ostali sipatizeri kluba na vama je da se dokazete.

Ps Stevanovic bi uz vracanje stare forme mogao biti nas prvi igrac za kojeg cemo klepit milion eura
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 27 jan 2016, 13:16

DooVe je napisao/la:
dell21 je napisao/la:Valja ovo ispratiti sa plaćama sto nije malo :shock: , evropa se mora osigurati da nne bi bilo jos zaduženja.
Svi igrači su u sklopu budžeta dovedeni tako da što se tiče toga straha nema.Bile su i neke dodatne finansijske injekcije od Baje, pa sad od Antole, napisao sam ranije da će vjerovatno neko i ići na ljeto. Ovi ljudi što su u klubu neće se dodatno zaduživati to je sigurno ;)
Pokrivena je ova godina a sta je sa narednom jer su ugovori uglavnom na 2 godine. Zbog toga sam napisao da je evropa skoro pod moranjem da bi bili bez ikakvog opterecenja.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 jan 2016, 13:16

Ne bi nasi ovo radili da ne mogu ispratiti. Sada im vec mogu vjerovati u to. Nijedan transfer nije napravljen bez pokrica, sto znaci da kupovina bilo kojeg igraca ne zavisi od prolaska u evropu, vec je to i bez evrope finansijski pokriveno. Igraci ce redovno imati svoje plate i kao sto je Dejan Nikolic na pressu izjavio, igracima je ostalo da se samo usredotoce na teren.
Isto se to vidi i na nekim primjerima gdje se vidi da nasi dobro plivaju. Antolovic je imao jaku platu, sigurno oko pet milja, nasima je bio cilj da Veca stane na gol, Antolovic je otisao, oslobodio se budzet za takvu platu na godisnjoj osnovi, a dosao je Fejzic koji ima sasvim sigurno mnogo manju platu. To im odmah ostavlja prostora i visak u budzetu. Tako da se vidi da razmisljaju o tim stvarima, stoga me i nije nesto strah ovolikih troskova, koji su po njihovim rijecima budzetirani i osigurani, bez obzira na prolaz ili neprolaz u evropi. Bilo bi naravno dobro da uspijemo, jer ce biti u tom slucaju mnogo lakse.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 27 jan 2016, 13:19

@dell21, naravno da bi sa evropom bilo sve lakše i nadam se da ćemo je izboriti, ali ne treba sad stvarati atmosferu da ćemo se srušiti kao kula od karata i raspustiti sve igrače ako se ne ode. Ta su vremena prošla ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 jan 2016, 13:19

ma bilo bi dobro da složimo memiju... :mrgreen:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 27 jan 2016, 13:21

E još Medunjanin i Spahić i dosta je za ovaj prelazni rok.
DRUG NEBI TI PUNCA

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 27 jan 2016, 13:21

Stanić, Fejzić i Stevanović potpisali ugovore

http://fkzeljeznicar.ba/stanic-fejzic-i ... ore/18154/

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 27 jan 2016, 13:22

DooVe je napisao/la:@dell21, naravno da bi sa evropom bilo sve lakše i nadam se da ćemo je izboriti, ali ne treba sad stvarati atmosferu da ćemo se srušiti kao kula od karata i raspustiti sve igrače ako se ne ode. Ta su vremena prošla ;)
Ne stvaram atmosferu samo onako konstatujem. Ove godine smo strasno dobro prosli u evropi i zaaradili preko milion i bili smo blizu da zaradimo 2 mil. Sa tim parama bi bili daleko u najboljoj poziciji u ligi i ja se nadam tome ove godine.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 27 jan 2016, 13:24

dell21 je napisao/la:
DooVe je napisao/la:@dell21, naravno da bi sa evropom bilo sve lakše i nadam se da ćemo je izboriti, ali ne treba sad stvarati atmosferu da ćemo se srušiti kao kula od karata i raspustiti sve igrače ako se ne ode. Ta su vremena prošla ;)
Ne stvaram atmosferu samo onako konstatujem. Ove godine smo strasno dobro prosli u evropi i zaaradili preko milion i bili smo blizu da zaradimo 2 mil. Sa tim parama bi bili daleko u najboljoj poziciji u ligi i ja se nadam tome ove godine.
Ma nisam na tebe ni mislio nego generalno govorim :D . Nadamo se najboljem svi naravno, VTŽ!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lokomotifa i 48 gostiju.