Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Arsenal
Mene ne interesuje ime, sta on mora izgraditi ili ne, mene samo interesuje da li je on ove sezone bio dobar ili ne, i kao takav jel bio bolji od stopera iz suparnickih ekipa. Mislim da je @Arnelinho postavljao tabelu u kojoj pokazuje da on ima najvise uspjesnih klizecih, tj. tackles, odnosno 93% od svih svojih pokusaja, i da je slijedeci igrac tek na 86%?? Ne pricam ja ovdje o imenima, jer da pricamo onda Ferdinand,Vidic i Terry nemaju konkurencije, vec jednostavno pricamo o ovogodisnjim igrama. U vecini formacija koje su smisljali forumasi o najboljih 11 EPL je bio TV, a Kos je po mnogim Arsenalovim navijacima odigrao bolje(u odnosu na ono vrijeme sto je TV odigrao na stoepru ne na beku). I valjda poredimo Santosa sa Clichyem,Evrom i Colom, sam si rekao za te klubove kako imaju bolju odbranu. I Da u prvom mom postu je receno POJEDINACNO, znaci igracki kad bi gledali oni su medju najboljim, ALI timski i na terenu su katastrofa. Kada bi pojedinacno posmatrali svakog onda kazem da se moze smatrati za jednu od najboljih, ovako ima mnostvo boljih odbrana.
edit: a Sagna vs Richards je ipak licni izbor, Sagna je bio najbolji bek prosle godine u EPL, znaci dobar igrac.
edit: a Sagna vs Richards je ipak licni izbor, Sagna je bio najbolji bek prosle godine u EPL, znaci dobar igrac.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 19 feb 2012, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.
- Arsenalisation
- Kontakt:
Ma kakva bolan imena???
Koscielny odigrao 15-ak kako treba utakmica,i sad je on bolji od Vidica,Kompany-a koji su odigrali pregrst takvih tekmi?
TV odigrao jednu sezonu kako treba,povrijedio se,igrao na beku,vratio se i sad izgleda k'o amater na poziciji stopera...o lijevim bekovima ne treba trositi rijeci...
Koscielny odigrao 15-ak kako treba utakmica,i sad je on bolji od Vidica,Kompany-a koji su odigrali pregrst takvih tekmi?

TV odigrao jednu sezonu kako treba,povrijedio se,igrao na beku,vratio se i sad izgleda k'o amater na poziciji stopera...o lijevim bekovima ne treba trositi rijeci...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
KAd se sjetim vremena,i sezone kada je došao u Arsenal do one kobne ozljede koja ga je izbacila više od godinu dana..dođe mi da zaplačem " onclick="window.open(this.href);return false;
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
15 utakmica???? Jel ti ozbiljno pratis Arsenal ili samo valjas gluposti?? Zaboravljas da ovo nije prva sezona Koscielnom u Arsenalu i da je prosle godine imao jakih utakmica. A to sto je TV ispadao kao amater o tome ja govorim. U Arsenalu na treningu izglea nema vjezbe odbrane, nema uigravanja svih igraca nego ako se dva igaca naviknu jedan na drugog dobro je, ako ne igrati ce neko drugi. Je li to lijevi bekovi odnosno Santos ne valja??? I Da i povrede su jedna od krivica Wengera.Arsenalisation je napisao/la:Ma kakva bolan imena???
Koscielny odigrao 15-ak kako treba utakmica,i sad je on bolji od Vidica,Kompany-a koji su odigrali pregrst takvih tekmi?![]()
Celik!3,2,2.
------------Reina-------------
-Glen-Skrtel-Agger-Enriqe--
------------Song--------------
-----Gerard-----Wilshire----
-Suarez----------------Alex--
------------Persi-------------
Ova bi ekipa bez problema osvojila Premiership
-Glen-Skrtel-Agger-Enriqe--
------------Song--------------
-----Gerard-----Wilshire----
-Suarez----------------Alex--
------------Persi-------------
Ova bi ekipa bez problema osvojila Premiership

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Ma kojeg najboljeg beka.Sagnu po cemu de odredi kriterij po cemu je to on najbolji.Pa naravno da ce svako reci da je Clichy bolji od Santosa.Koscielny gazi sve redom haha.Boze dragi sta neces sve procitat.Ako se nakon ove zadnje dvije utakmice niste uvjerili kako je limitirana odbrana Arsenala ne znam kad cete.Ali i dalje ovdje vrijedi sledece.Szeczny>Hart, Koscielny>Lescott, TV>Kompany, Sagna>Richards, Santos>Clichy.Samo jos da nam neko da kriterije po cemu su doticni bolji.Vjerovatno ih necemo dobit jer ih nema...AllGunsBlazing je napisao/la:Arsenal ima najboljeg desnog beka u ligi tacno??? Sami govorite da Tv spada u najbolje stopere, a ove godine Koscielny gazi sve redom, jedino je lijevi bek problem(defanzivno naravno).. Neces mi valjda reci da je Clichy bolji od Santosa??? Posto mi se cini da je on prvi lijevi bek u Cityu. I jos uz TVa i Kosa dodas Pera i to je sasvim dobra odbrana, imenima naravno..
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Naravski, naravski.
Čudi me da onda Liverpool nije bolje plasiran, jer ipak ima 7 igrača koji su potrebni da bi se bez problema osvojio Premiership.

Čudi me da onda Liverpool nije bolje plasiran, jer ipak ima 7 igrača koji su potrebni da bi se bez problema osvojio Premiership.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Odbrana koja je igrala protiv Milana nije igrala 6 mjeseci zajedno
Rođen s tobom da budem
sagna je i juče pokazo zašto je najbolji desni bek.
pričajte šta hoćete al onakvog desnog beka nema
nijedna postava nije više rotirala od arsenalove. jedan Song je dočeko da bude u ulozi plejmejkera u mnogo utakmica, da igra štopera , da igra zadnjeg veznog. coquelin je prošo većinu pozicija, sastav je konstantno mijenjan, znači katastrofa. Wenger je griješio i previše ove sezone al nije on tbj Bog da uvježba 20 mogućih opcija na terenu. znači mi smo se krpili čitavo vrijeme, i kad se vratila kolko tolko prva postava, e onda se opet osjetila da neuigranost. teška će biti ovo sezona, teška.
pričajte šta hoćete al onakvog desnog beka nema

nijedna postava nije više rotirala od arsenalove. jedan Song je dočeko da bude u ulozi plejmejkera u mnogo utakmica, da igra štopera , da igra zadnjeg veznog. coquelin je prošo većinu pozicija, sastav je konstantno mijenjan, znači katastrofa. Wenger je griješio i previše ove sezone al nije on tbj Bog da uvježba 20 mogućih opcija na terenu. znači mi smo se krpili čitavo vrijeme, i kad se vratila kolko tolko prva postava, e onda se opet osjetila da neuigranost. teška će biti ovo sezona, teška.
Vođa zna.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da, al' to zahvaljujući Gibbsu.Faraon iz Visokog je napisao/la:Odbrana koja je igrala protiv Milana nije igrala 6 mjeseci zajedno

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ima,a to je sergio ramos i dani alves.sagna je i juče pokazo zašto je najbolji desni bek.
pričajte šta hoćete al onakvog desnog beka nema![]()
Ima jedna ekipa koja vise rotira a to je Barcelona.Sergio i Mascherano su vezni igraci,a imaju nekada ulogu na stoperu,Puyolova prirodna pozicija je stoper,a u dosta navrata igrao kako desni ili lijevi bek.Iniesta i Thiago su takodjer veznjaci,a u dosta navrata igrali su po krilima.Ima tu jos igraca poput Fabregasa,Alvesa,Messia koji se neprestalno rotiraju,tako da i neznam sta vise igraunijedna postava nije više rotirala od arsenalove. jedan Song je dočeko da bude u ulozi plejmejkera u mnogo utakmica, da igra štopera , da igra zadnjeg veznog. coquelin je prošo većinu pozicija, sastav je konstantno mijenjan, znači katastrofa. Wenger je griješio i previše ove sezone al nije on tbj Bog da uvježba 20 mogućih opcija na terenu. znači mi smo se krpili čitavo vrijeme, i kad se vratila kolko tolko prva postava, e onda se opet osjetila da neuigranost. teška će biti ovo sezona, teška.

Visca el Barça ! Mes que un club !
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Jest,al TV je beka igro vecinu utakmicaMonolog je napisao/la:Da, al' to zahvaljujući Gibbsu.Faraon iz Visokog je napisao/la:Odbrana koja je igrala protiv Milana nije igrala 6 mjeseci zajednoOstala trojica su ipak prvi izbor na svojim pozicijama (Sagna, TV i Kos).
Rođen s tobom da budem
Do odbrane nije sigurno, jer sačuvati svoju mrežu u 10 utakmica od 25 nije nimalo lahko. Nešto ti zeleno zapalo za zubeMonolog je napisao/la:Naravski, naravski.![]()

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Ljudi Arsenal nema vodje na terenu, al istinskog vodje, to cak i izjavili mnoge bivse ledende ovog kluba, pa cak i drugi igraci i treneri.
Roy Keane jer otvoreno rekao da je ovo najlosiji Arsenal kojeg poznaje.
Nema vise pobjednickog duha ovdje, nije u stanju da se vraca iz zaostatka za rezultatom.
Jednodimenzionalan sto je rekao Bergkamp, jer se sve svodi na RvP.
Iskreno RvP je odlican napadac, ali nemoze biti vodja ovog tima, nema tu karizmu.
AW je od Fabr.pravio vodju i kitio igrace oko njega, imao je dobru zamisao, bio bi to jak Arsenal bez daljnjeg, al nije racunao na njegov odlazak i sada je u klubu haoticna situacija.
Treba ovu sezonu privest kraju sto je moguce sa manje pritiska, i pocet razmisljet o sljedecoj sezoni, i graditi ponovo tim.
Steta sto je Jack tako mlad jer taj decko bio bi vodja sadasnjeg Ars.to je neminovno, ali postat ce u narednom periodu, samo je pitanje koliko godina ce mu trebati da postane.
Tom je decku Ars.u srcu i ovakvi klub ne izdaju, i zbog toga misljenja sam da bi trebao on vodit novi Arsenal, sa svojim mladim nadama ovog kluba i oko njega gradit tim, zajedno sa Ox.om, Ryom, Coquel.-om i drugim.
Nece se to moci za jednu sezonu postic, treba ocekivat vise god.dok ovi ne sazriju sa 25god u prosjeku.
A do tada treba trazit iskusne igrace koji ce odrzavati Ars.u vrhu i nametati mladim taj pobjednicki duh da im ga se usadjuje u srce, kako bi mogli preuzet poslije odg.
Evo vam primjer Barsa, dovodili su i Ronaldh., Eto-a, Figo-a i brojne, dok su cekali na Xavia, Iniestu i companiu.
Barsa ima sad tim cijim venama tece Katalonia, a to je vrijednije za klub od bilo koje zvijezde trenutno.
To Ars.fali.
Roy Keane jer otvoreno rekao da je ovo najlosiji Arsenal kojeg poznaje.
Nema vise pobjednickog duha ovdje, nije u stanju da se vraca iz zaostatka za rezultatom.
Jednodimenzionalan sto je rekao Bergkamp, jer se sve svodi na RvP.
Iskreno RvP je odlican napadac, ali nemoze biti vodja ovog tima, nema tu karizmu.
AW je od Fabr.pravio vodju i kitio igrace oko njega, imao je dobru zamisao, bio bi to jak Arsenal bez daljnjeg, al nije racunao na njegov odlazak i sada je u klubu haoticna situacija.
Treba ovu sezonu privest kraju sto je moguce sa manje pritiska, i pocet razmisljet o sljedecoj sezoni, i graditi ponovo tim.
Steta sto je Jack tako mlad jer taj decko bio bi vodja sadasnjeg Ars.to je neminovno, ali postat ce u narednom periodu, samo je pitanje koliko godina ce mu trebati da postane.
Tom je decku Ars.u srcu i ovakvi klub ne izdaju, i zbog toga misljenja sam da bi trebao on vodit novi Arsenal, sa svojim mladim nadama ovog kluba i oko njega gradit tim, zajedno sa Ox.om, Ryom, Coquel.-om i drugim.
Nece se to moci za jednu sezonu postic, treba ocekivat vise god.dok ovi ne sazriju sa 25god u prosjeku.
A do tada treba trazit iskusne igrace koji ce odrzavati Ars.u vrhu i nametati mladim taj pobjednicki duh da im ga se usadjuje u srce, kako bi mogli preuzet poslije odg.
Evo vam primjer Barsa, dovodili su i Ronaldh., Eto-a, Figo-a i brojne, dok su cekali na Xavia, Iniestu i companiu.
Barsa ima sad tim cijim venama tece Katalonia, a to je vrijednije za klub od bilo koje zvijezde trenutno.
To Ars.fali.
- Arsenalisation
- Kontakt:
Santos je negdje oko 10.mjesta u EPL,sto se tice bekova...Mrsko mi ponovo pisat,vrati se par strana unazad.Da pratim Arsenal al' objektivnim ocima,a ne kao vecina ovdje.Lahko je odigrat dobru odbranu,kad napadas i ponekad pokupis koju loptu, zaustavis kontru i sl.,A protiv Milana(koji nas je napadao) je isto tako sjajno odigrao prvo poluvrijeme je l' tako?AllGunsBlazing je napisao/la:15 utakmica???? Jel ti ozbiljno pratis Arsenal ili samo valjas gluposti?? Zaboravljas da ovo nije prva sezona Koscielnom u Arsenalu i da je prosle godine imao jakih utakmica. A to sto je TV ispadao kao amater o tome ja govorim. U Arsenalu na treningu izglea nema vjezbe odbrane, nema uigravanja svih igraca nego ako se dva igaca naviknu jedan na drugog dobro je, ako ne igrati ce neko drugi. Je li to lijevi bekovi odnosno Santos ne valja??? I Da i povrede su jedna od krivica Wengera.Arsenalisation je napisao/la:Ma kakva bolan imena???
Koscielny odigrao 15-ak kako treba utakmica,i sad je on bolji od Vidica,Kompany-a koji su odigrali pregrst takvih tekmi?![]()

P.s. toliko je bio dobar prosle godine da su nas Sczezny i on kostali titule u Liga kupu...

“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
@Bosco, odlican video, mozda najbolji koji sam pogledao vezano za arsenal, muzika odlicno uklopljena sa vizuelnim dijelom, hvala na shareu
[youtube][/youtube]
Evo jedna pjesma za Mr. Miyaichia
[youtube][/youtube]
Evo jedna pjesma za Mr. Miyaichia
[youtube][/youtube]
Pogledaj sve ostale klipove od tog lika, najbolji su. Posebno ti preporucujem onaj o Wilsheru, zatim RvP - Rain Over Me i Arsenal - New divide. Stvarno vrh!Desole je napisao/la:@Bosco, odlican video, mozda najbolji koji sam pogledao vezano za arsenal, muzika odlicno uklopljena sa vizuelnim dijelom, hvala na shareu
dani alves? mora da me zayebavaš, onaj što se baca po terenu ko da ga nevidljive sile salijeću? moguće.Ima,a to je sergio ramos i dani alves.
barca rotira jer ima igrače da rotira i to radi zato što gledaju koja im je najbolja formacija, a to im se već obilo o glavu. a arsenal to radi zato što mora, zato što nema igrača na određenim pozicijama isključivo zbog povreda.Ima jedna ekipa koja vise rotira a to je Barcelona.Sergio i Mascherano su vezni igraci,a imaju nekada ulogu na stoperu,Puyolova prirodna pozicija je stoper,a u dosta navrata igrao kako desni ili lijevi bek.Iniesta i Thiago su takodjer veznjaci,a u dosta navrata igrali su po krilima.Ima tu jos igraca poput Fabregasa,Alvesa,Messia koji se neprestalno rotiraju,tako da i neznam sta vise igrau
Vođa zna.
- vedofeelgood
- Kontakt:
Sad bi bilo najbolje kad bi neko od moderatora napravio anketu o tome da li wenger treba da ide ili da ostane
Da vidimo sta bi mi ovdje odlucili, a sta bi se desilo ustvari .

If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Ili kad bi moderator banao ove trollove što pišu o nečem šta nema veze sa arsenalom 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.