Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Koliko para toliko muzike, FIBA voli pare, armenci imaju pare, kraj priče..
Al ako ispadnemo u ovim kvalama nacekat ceno se da opwt repku gledamo
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Idealna bi bila oba grupa FVucevich je napisao/la:Uglavnom, stvarno trebamo zavrsit na 1. mjestu u ovim pretkvalima... zbog ovog:

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da je A, G i H grupu izbjeći baš jake grupe.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Onda nakon toga, svaka grupa se spoji (A-B, C-D, E-F, G-H) i ide novi krug kvalifikacija sa grupama od 6 timova, gdje top 3 idu na svjetsko.
Evo gledam i ne znam kako je H grupa jaca od D..Unofficialpage je napisao/la:Da je A, G i H grupu izbjeći baš jake grupe.
Veliki respekt za Musu - već sada je više dao repki nego jedan Juka. Momak od 18 godina sa mudima. Vidi se kod dosta naših igrača nedostatak samopuzdanja. Šteta za Švedsku gdje su po meni mnogo bolje odigrali nego ovu utakmicu ako ne računamo zadnjih nekoliko minuta.
Musina povreda nije ozbiljna, došlo je do malog nagnječenja, ali on je momak koji ima veliki talenat, potencijal i put. Pred Cedevitom je velika odgovornost kada je on u pitanju".
U sustini mi moramo prvo rijesiti ove kvale, onda u tim novim sa svim raspolozivim snagama(jukom, mirzom, gordom, kikanom i novim amerikancem) uz musu, loncara, lazica, atica probat sta napraviti
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma da je ovo proći zbog atmosfere, kao što Melloo reče, nacekati ćemo se repke.
Penny Hardaway #1
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Rumunija mi je nepoznanica i kontam da je slabija od Izraela ili V. Britanije.SF6 je napisao/la:Evo gledam i ne znam kako je H grupa jaca od D..Unofficialpage je napisao/la:Da je A, G i H grupu izbjeći baš jake grupe.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Koliko sam svjestan, ne smije Juka (ni Mirza) igrat. Nisu dozvoljeni igraci iz Eurolige ili NBA.esprit24 je napisao/la:U sustini mi moramo prvo rijesiti ove kvale, onda u tim novim sa svim raspolozivim snagama(jukom, mirzom, gordom, kikanom i novim amerikancem) uz musu, loncara, lazica, atica probat sta napraviti
Izrael i VB nisu uopste neke toliko opasne reprezentacije, puno bi teze bilo u grupi sa Hrvatskom i Italijom. Koliko god da su u pitanju ekipe koje zavise od NBA igraca, naviknute su na uspjehe i iz tog razloga ih ne bi bilo lagano dobiti.Unofficialpage je napisao/la:[
Rumunija mi je nepoznanica i kontam da je slabija od Izraela ili V. Britanije.
Ostavite se tih prognoza, treba prvo proci u kvalifikacije. Osim toga, bitna cinjenica je da, nakon sto se odigraju mecevi sa svim repkama u grupi, dolazi do spajanja grupa (po principu A sa B, C sa D, itd), tako da je jednako bitno s kim ces igrati i u toj novoj, prosirenoj grupi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Moram te malo prizemljiti i probuditi iz sanjarija, jer to nečeš dočekati da ti ljudi igraju zajedno iz raznih razloga. Mirza je košarkaška prošlost, sa Jukom nikad nisi siguran na čemu si, Gorda je več dovoljno dao repci - eventualno Kikan ima još uvijek prostora za repku, izgubili smo Đedovića ...esprit24 je napisao/la:U sustini mi moramo prvo rijesiti ove kvale, onda u tim novim sa svim raspolozivim snagama(jukom, mirzom, gordom, kikanom i novim amerikancem) uz musu, loncara, lazica, atica probat sta napraviti
Nisam optimista što se tiče neke budućnosti mada je sve drugačije izgledalo prije dvije godine. Volio bi da dobijemo ovog Atića jer ima potencijal da uz Musu bude vođa nove repke. Tu je i Sani, možda se pojavi još neko ime u međuvremenu.
Ovdje ljudi raspravljaju o budućim protivnicima, kao da smo već prošli. Bojim se da se to neće desiti jer da nije bilo Muse ne bismo dobili ni ovu Slovačku
Ne moras ni gledati kvalitet Rumunije.Dovoljno je da znas da pored Italije i Hrvatske nemas nikakvih sansi,a vamo se itekako imas cemu nadati.Unofficialpage je napisao/la:Rumunija mi je nepoznanica i kontam da je slabija od Izraela ili V. Britanije.SF6 je napisao/la:Evo gledam i ne znam kako je H grupa jaca od D..Unofficialpage je napisao/la:Da je A, G i H grupu izbjeći baš jake grupe.
EDIT:Tek sad vidjoh,3 prolaze dalje?
-
- Kontakt:
Mi cemo imati velike sanse ako prođemo ove pretkvalifikacije iz razloga sto EL i NBA igraci nece igrati. Mi cemo tu dobiti puno pogotov s Kikanovicem koji je jedan od najboljih u Evropi od tih sto ostane.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- Jakobsen91
- Kontakt:
Jest, tri prolaze dalje i onda ide spajanje grupa AB CD EF GH. Iz te prve grupe se prenose bodovi s odigranim utakmicama od preostala dva protivnika koja takodjer prolaze, pa onda u narednoj grupi imas jos tri meca s ovim iz grupe s kojom se krizas. Tako da kad gledate grupe, gledajte dvije "komsijske". 

Loncar ce morati puno raditi na ledjnoj tehnici, plus kilazu mora dobiti,jer pretanak je totalno za centra.Ima on finu ruku i mislim da se mogao raditi s njim pick and pop gdje bi uredno pogadjao sa poludistance.Sreca pa je otisao iz Cedevite.. nema ko s njim tu da radi i pravi je potez po meni sto je u Sirokom, jer tu ima ljudi od struke koji ce ga sigurno unaprijediti.
Musa je predan košarci i s takvim zalaganjem, uz upijanje pokoje riječi Vujoševića i sličnih mu, samo može ići naprijed. Ljudska volja planine čupa. Mislim da talentom i radom iritira veliki broj i košarkaša i navijača, pa mu ovi prvi lome nos, ovi drugi psovke. Dobar put potvrdio je navijanjem za FKS.
Nego, obratio sam pažnju na Bajramovića koji je tu uz Vujoševića. Bojim se da je za njeg kasno da bilo šta nauči, što možda nije slučaj sa Pandžom. Volio bih da Marković za godinu-dvije ponovo bude selektor. Mnogo je znanja pokupio od posljednjeg mandata.

Nego, obratio sam pažnju na Bajramovića koji je tu uz Vujoševića. Bojim se da je za njeg kasno da bilo šta nauči, što možda nije slučaj sa Pandžom. Volio bih da Marković za godinu-dvije ponovo bude selektor. Mnogo je znanja pokupio od posljednjeg mandata.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Wandelanoite je napisao/la:Boatright, Fischer i Hess nemaju nikakve veze s Armenijom.Chstal je napisao/la:Kako mislis smrdi? Otac ili majka mu iz Armenije. U Americi imas oko 2 miliona Armenaca.Vucevich je napisao/la:Ma da, smrdi to malo. Ne znam kako to FIBA dopusti al hajd':
Ryan Boatright (Illinois, USA)
Luke Fischer (Wisconsin, USA)
AJ Hess (Arizona, USA)
Andrew Chrabascz (Massachusetts, USA)
Kris Yanku (Istanbul, Turkey)
Amiran Amirkhanov (Moscow, Russia)
Aram Arslanian (California, USA)
Matthew Madoian (Rhode Island, USA)
Arkadiy Mkrtychyan (Ashgabat, Turkmenistan)
Artem Tavakalyan (Moscow, Russia)
Ararat Kochinyan (Tbilisi, Georgia)
Karren Chivichyan (California, USA)
Evo provjerio sam Boatright je naturalizovan. Ovaj dvojac Fischer i Hess vuku korjene iz Armenije, obojica sa majcine strane. Imas i u U20 Armenije nastupaju 2 "Amerikanca" koja vuku korjene iz Armenije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.