Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 24 maj 2016, 12:08

Fino to zvuči ali treba sačekati. Sve su to manje-više spekulacije novina, ponajviše bilda. Neke izjave od Eberla vezano za veznjaka , nekih novinara ili insajdera kojim vjerujem po pitanju novih veznjaka nije bilo.
Vezni red sa Kramer-om , Rode-om, Dahoud-om, Strobl-om te mladim snagama Sow-om i Ndenge-om bi bio respektabilan i dovoljan za iduću sezonu na tri fronta.

Još sto se transfera tiče sve je izgleda sa Vestergaardom i Werderom završeno i ubrzo bi trebalo biti i službeno.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 maj 2016, 07:48

Ode Favre u Nicu, kaže da je oduševljen projektom koji mu je prezentiran... Pametan izbor, lijep je život na azurnoj obali, pogotovo kad imaš para i kad si jedan od popularnijih baja tamo :)

A evo i Šubija malo:
BILD: Trotz Platz vier und einer Ausbeute von fast zwei Punkten im Schnitt gab es Spekulationen, dass Markus Weinzierl sie ablöst. Wie sind Sie damit umgegangen?
Schubert: „Ich habe das nicht verstanden. Aber ich kann es mir erklären: Weinzierl ist ein interessanter Trainer, der auf dem Markt war und für den ein Klub gesucht wurde. Und es werden bei mir immer wieder Dinge aus der Schublade geholt. Es gab in der Vergangenheit bei St. Pauli sicher mal Situationen, wo ich Leuten auf die Füße getreten bin. Das kann ich nicht mehr ändern. Aber ich wundere mich schon, warum das immer noch hervorgekramt wird. Und von einigen ist bestimmt der Punkt, dass wir uns am Anfang mit der Vertragsgestaltung viel Zeit gelassen haben und nicht in Hektik verfallen sind, als Zweifel an meiner Position ausgelegt worden.“
BILD: Sie selbst hatten nie Zweifel, dass Borussia ohne Sie plant?
Schubert: „Nein, keine Sekunde. Ich habe zu keinem Zeitpunkt vom Präsidium, dem Sport-Chef oder irgendeinem anderen Mitarbeiter auch nur annähernd das Gefühl vermittelt bekommen, dass es da eine Diskussion gibt. Null. Die Zusammenarbeit war zu jedem Zeitpunkt angenehm. Wir hätten die ganze Saison nie so gut hinbekommen, wenn das ernsthaft ein Thema gewesen wäre.“

BILD: In den Playoffs im August droht ManCity – mit Pep Guardiola. Schon Angst, dass es zu diesem Hammer-Los kommt?
Schubert: „Wir haben diese Saison gezeigt, dass wir vor keinem Gegner Angst haben – auch nicht vor ManCity. Respekt ja. Wir haben in einer Gruppe mit Juve, die fast Bayern rausgeschmissen hätten, mit Champions­League-Halbfinalist ManCity und Europa-League-Sieger Sevilla auf Augenhöhe gespielt. Wir hätten keines dieser Duelle verlieren müssen. Das gibt uns viel Selbstvertrauen für die Aufgaben in Europa.“

BILD: Jogi Löw hat keinen Gladbacher für die EM nominiert. Nachvollziehbar?
Schubert: „Klar hätte ich schon welche gesehen, die da reingepasst hätten. Lars Stindl, der seine hohe Qualität auch in der Champions League bewiesen hat. André Hahn hat zum Saisonende überragend gespielt. Beide sind angenehme und fantastische Typen, die man sich bei einem langen Turnier wünscht. Und es wäre auch keine falsche Wahl gewesen, Mo Dahoud mitzunehmen. Aber das muss ja der Bundestrainer entscheiden. Und nicht ich!“
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 maj 2016, 08:18

Dakle City, Villareal i Porto su sigurni nositelji u play offu LP. Iznad Gladbacha su po koeficijentu još Shakhtar, Ajax i Anderlecht, ali oni moraju tek ući u play off. Da bi Gladbach dospio među nositelje trebali bi ispasti 2 od ova 3 što nije nemoguće pošto su nenositelji u 3. pretkolu Monaco (po meni jači od Ukrajinaca, Nizozemaca i Belgijanaca) i Rostov. Ali ni to ne bi bilo jamstvo laganog play offa pošto su nenositelji Roma i (vjerovatno) Monaco. Trebati će Fohlenima sreće.

P.S. Navodno je i Gladbach zagrijan za Embola i spreman fino keširati Baselu. Navijam za ovaj transfer.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 maj 2016, 10:13

Jako teško da se poklopi da dva od tri tima sa jačim koef ispadnu, ne i nemoguće ali jako teško ... ali kako god se okrene bit će hebeno teško za proći , ali nije ni s druge strane Gladbach sigurno najpoželjniji izbor.

Mislim da ništa od Embola , preskupa je to igračka. Iako ga licno smatram kao jednog od najvećih ofanzivnih talenata evrope mislim da je suludo dati 30 mil za njega , barem iz perspektive Borussije.
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 maj 2016, 13:14

Pa City bi jedini bio izraziti favorit protiv vas. Villareal i Roma su možda malo bolji, a Porto, Monaco, Shakhtar, Ajax, Fener i Anderlecht su tu negdje ili čak slabiji. Znalo je biti sezona sa puno grdnijim nositeljima, pa ovo i nije tako crno.

Što se tiče Embola, spominje se svota od 20-ak milja Ojra (plus možda bonusi), a možda je njegova želja baš Gladbach pošto su Granit i Sommer napravili odličan potez za karijeru baš takvim izborom. Inače je neki vaš glavešina rekao da će sva para od Šipca biti reinvestirana u momčad, a to nije baš mala svota (45m minus postotak koji ide Baselu). Samo se nadam da nećete preplatiti mrtvog Rodea (špekulira se o nekih 8-10m).
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 maj 2016, 17:54

Ode Granit, kažu novine za 45 mil eura + bonusi sa kojima cifra lako može preći 50 mil. Poslije De Bruynea najveći izlazni transfer bundeslige svih vremena i najviše plaćen švicarski igrač ikada... Odličan posao. :salut: I Basel ima pravo na jedan manji dio kolača...

E, sad je Eberl na potezu no nemam nimalo sumnje da će najbolji manager lige ponovno da uradi posao sa stilom :kafa:

Otvara se sad prilika da se kavalitet kadra podigne na još jedan veći nivo, bit će ovo svakao jako interesantno i napeto ljeto ...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 maj 2016, 16:33

:tokralju: :tokralju: :tokralju:
" Vorbereitung ist alles..."
Das Heimspiel gegen Kaiserslautern läuft und schon heute Abend ist irgendwie klar, dass Borussia nach dieser Spielzeit als Absteiger in die Sommerpause geht.Trainer Rainer Bonhof hat in der Winterpause unter anderem den rechten Verteidiger Max Eberl aus Fürth verpflichtet.Eben dieser Max Eberl glänzt an diesem Abend nicht nur durch sein hellblondiertes Haar, sondern durch enormen Biss in jedem Zweikampf und ein Laufpensum, welches an diesem tristen Abend nur die wenigsten Borussen an den Tag legen. Er kämpft um jeden Ball, zelebriert seinen "Tunnelblick", welcher Zielstrebigkeit, Focus auf die Situation und den unbedingten Willen irgendwie zu gewinnen, ausdrückt.
Er ist gerade erst Teil des Teams und dennoch überstrahlt er schon fast alle Kollegen in Bezug auf seine Arbeitsmoral....
Bekannt ist weiterhin, dass er gedanklich schnell ist, einen höflichen und bodenständigen Umgang pflegt und seine Familie in Bescheidenheit wertschätzt.Erwähnenswert ist es deshalb, weil auch dies im Profigeschäft nicht unbedingt die Regel ist....
Viel ist inzwischen geschehen.Mancher Borusse ging mit stolzgeschwellter Brust.Die sportliche Perspektive, der persönliche Horizont und dessen Erweiterung, die ganz großen Ziele - es gab manchen Grund für so viele Spieler und Verantwortliche den Verein zu verlassen.Max Eberl blieb als Spieler und bildete sich im Bereich Sportmanagement, nach der täglichen Trainingsarbeit einfach so weiter, geräuschlos.
Er informierte sich außerdem über die Lage und den Betrieb ortsansässiger Firmen, saugte viele Eindrücke wissbegierig auf - wohlgemerkt als Spieler.Sicherlich gab es ein paar Menschen, welche hier gerne mit Rat zur Seite standen, wichtig besonders für einen jungen Spieler, der gerade erst in Gladbach ankam.Dennoch war dieser positive "Tunnelblick" des Max Eberl ein ganz entscheidender Faktor - und dies bis Heute.
Der Rest der Geschichte ist längst...zur Erfolgsgeschichte geworden.
Beeindruckend ist, dass es für viele Borussen kaum vorstellbar ist, welch enormer Druck auf dem Sportdirektor lasten muss.Wer kann sich vorstellen, sowohl Öffentlichkeit als auch fachlich involviertes Personal gleichermaßen, abgeklärt und routiniert zu bedienen?! Genau, sehr nüchtern, loyal und trotzdem sehr menschlich, so verhält sich Eberl seit langen Jahren im Zeichen der Raute - das ist beachtlich, denn man kann sich nur im Ungefähren ausmalen, wieviele Menschen im Tagesgeschäft profitieren, partizipieren und machmal auch zu ihren Gunsten manipulieren wollen.
Dank und Respekt für die wertvolle Arbeit für unsere Borussia!
Eberl selbst, äußerte manches Mal augenzwinkernd den Begriff "Fußballromantik", welche hier und da sinngemäß "fehl am Platze.." sei`. Längst können die meisten Beobachter sicher sein, dass Eberl trotz aller Professionalität einer der letzten Fußballromantiker ist. Ich appelliere an ihn sich dies zu erhalten! Die positiv verrückten ......
Juan Arango, Lucien Favre zu holen, den noch unbedarften Reus, den damals noch dankbaren und bodenständigen Dante, ..Herrmann so konsequent aufzubauen, der sehr produktive Schulterschluss mit den Abteilungen und Hans Meyer, Rainer Bonhof...die sehr gute Jugendarbeit, und jetzt die mutige Installation von Andre Schubert...als das hat schon einiges mit einem "Fußballromantiker" gemein.
Genau deshalb ist er hier in Mönchengladbach so goldrichtig!
" Vorbereitung ist alles..." und"Fußballromantik" ist das Element, welches aus Kindern Fußballer werden lässt-völlig egal ob voller Freude oder/und voller Ehrgeiz. In diesen Zeiten besonders wertvoll...!

Novi Zidane :ljepota: :ljepota:

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 26 maj 2016, 19:06

e j,ebiga pale, ne znam kojem si qurcu lijepio ovaj tekst gore?
Daj prevedi to u par rečenica.

Inače koliko je prvobitno bio vrijedan transfer Xhake u Gladbach, bez ovih bonusa Baselu koje morate sada isplatiti?

Pale_Companion
Kontakt:

Re: RE: Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 26 maj 2016, 22:27

Klare je napisao/la:e j,ebiga pale, ne znam kojem si qurcu lijepio ovaj tekst gore?
Daj prevedi to u par rečenica.

Inače koliko je prvobitno bio vrijedan transfer Xhake u Gladbach, bez ovih bonusa Baselu koje morate sada isplatiti?
Yebiga, ja se uvijek vodim mišlju da većina nas ovdje špreha švapski, mada vjerovatno sam u zabludi.

Ukratko , tekst je o Eberlu . Piše o tome kakav je bio kao igrač i kao osoba, njegov mentalitet i karakter te kako je svoje ljudske i igračke karakteristike personificirao i kasnije kao manager kluba. Interesantan text za kojeg ne bi trebalo biti žao uložiti truda da ga se pročita , posebno za ove fudbalske romantike [emoji6]

Xhaka je onda plaćen Baselu 8,5 mil. Mada nikad službene brojke nisu izašle, ali to je čini mi se najvjerodostojnija cifra.
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2016, 22:40

Zanimljiva se imena spominju , pa bi se ove pare od Xhake mogle fino reinvestirati...Kramer, Rode, Tielemans, Vestergaard....Da vaša uprava kupi trojicu od ove četvorice, sjajan bi to posao bio i moguće onda da bi to čak bila i jača ekipa od ove prošlosezonske.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Re: RE: Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Klare » 26 maj 2016, 23:09

Pale_Companion je napisao/la:Xhaka je onda plaćen Baselu 8,5 mil. Mada nikad službene brojke nisu izašle, ali to je čini mi se najvjerodostojnija cifra.
Upravu si sad sam se i ja sjetio da je tako bilo, a evo sada prema zadnjim informacijama ovom prodajom Basel će dobiti još 10, tako da su od Gladbacha oni ukupno dobili 18,5.

Prema tome vi ste na njemu ovo ljeto umjesto 45 dobri 35 plus možda neki bonusi kasnije ako postoje. :?

effe biće ova ekipa još jača, ali meni i dalje trn u oku 8 mil za Hofmana, taj transfer mi nikad nije bio logičan,
takvi transferi se ne bi smjeli skorije ponavljati.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 maj 2016, 23:32

Nisam siguran da će Basel baš toliko dobiti od ovog transfera , ja sam naletio na neke brojke od 5-7 mil.

A Hofmana ja jos uvijek ne bih otpisivao , sačekati ću još iduću sezonu za konačni sud. Znam da tebi ovaj transfer nije bio jasan od samog početka , vidjet ćemo sta će budućnost donijeti.
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 26 maj 2016, 23:55

Ne stavljam upitnik ja na to hoće li napredovati, možda da možda ne.

Ali u pitanju je reputacija sa kojom je kod vas stigao, a ta reputacija vrijedi max 4 mil., ni centa više.

Ali rezultati u sezoni su ostvareni i iznad očekivanja, tako da je to ispravljeno i nije toliko bitno.

Usput mislim da ćete u playofu, bili nositelj ili ovo drugo, biti ekipa koju će svi htjeti izbjeći.
Za mene ne bi bilo iznenađenje ni da najjačeg, a to je neuigrani City tu izbacite,
protiv svih ostalih egal ili favorit.

Kao pojačanje se pominje Edimilson Fernandes iz Siona, ima 20 godina, i igra veznog više ofanzivno.

Nakon Elvedija evo Pale najavljujem ti još jednog talenta iz Švicarske, tu sam brži od tebe. :)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 27 maj 2016, 07:43

Klare je napisao/la:
Kao pojačanje se pominje Edimilson Fernandes iz Siona, ima 20 godina, i igra veznog više ofanzivno.

Nakon Elvedija evo Pale najavljujem ti još jednog talenta iz Švicarske, tu sam brži od tebe. :)

Snimio sam ja to moj Klare, ali nadam se nekom ozbiljnijem i poznatijem imenu, barem što se tih pozicija tiče. Talenata već ima dosta u klubu na toj poziciji (Sow, Ndenge, Marvin Schulz, Rutten)... A i taj predsjednik Siona nije baš normalan, navodno ispod 10 mil za tog Fernandesa neće ni da priča ...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 maj 2016, 12:15

Nach BILD-Informationen will Manager Max Eberl (42) das viele Geld aus dem Arsenal-Transfer von Granit Xhaka (23/45 Millionen Euro) zu einem Großteil in Andreas Christensen (20) investieren.
20 mil za Christensena + 10-15 za Vestergaarda i odoše skoro sve pare od Xhake... Defanziva bi bila odlična ali šta je sa zamjenom za Xhaku? Valjda će biti dovoljno novaca u rezervi i da se jedan-dva DM-a sa kvalitetom dovedu ...
Agieren statt reagieren

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 31 maj 2016, 23:38

25m£ za Dahouda I da ga vodimo ? :D
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 31 maj 2016, 23:50

Pale_Companion je napisao/la:
Nach BILD-Informationen will Manager Max Eberl (42) das viele Geld aus dem Arsenal-Transfer von Granit Xhaka (23/45 Millionen Euro) zu einem Großteil in Andreas Christensen (20) investieren.
20 mil za Christensena + 10-15 za Vestergaarda i odoše skoro sve pare od Xhake... Defanziva bi bila odlična ali šta je sa zamjenom za Xhaku? Valjda će biti dovoljno novaca u rezervi i da se jedan-dva DM-a sa kvalitetom dovedu ...
20 za christiansena? :damn: jes talentovan ali nije za te pare :facepalm:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jun 2016, 16:15

gaston je napisao/la:25m£ za Dahouda I da ga vodimo ? :D
Ne može. Iduće sezone je sigurno kod nas ! A za par godina ga možemo utopiti za 50+ mil ....
irfo je napisao/la:20 za christiansena? :damn: jes talentovan ali nije za te pare :facepalm:
Možda sad nije toliko vrijedan, ali za koju godine vrijedit će i duplo više od toga.

Fortuna verliert Riesentalent Hanraths an Gladbach
Düsseldorf. Das vielleicht größte Düsseldorfer Fußballtalent der vergangenen Jahre steht kurz vor der Unterschrift bei Borussia Mönchengladbach.
:kafa:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jun 2016, 21:27

Izgleda da se Krama vraća :opaopa:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 jun 2016, 12:30

Predstavljanje Kramera bi trebalo biti do kraja sedmice. Sad je gotovo i izvjesno da se vraća :thumbup:
Cijena je navodno 15 mil eura uz moguće bonuse, što će ovo stoga biti i najveći transfer ikad Borussie. Leverkusen je tražio 20 mil a Gladbach nudio maksimalno 15 mil, a Kramer je bio taj koji je isključivo htio natrag u Gladbach i iz tog razloga je na kraju i Rudi Feler pristao na tih 15 milja da bi se izašlo u susret igraču. Napoli je odmah bez problema nudio 20+ mliona što je i Bayer prihvatio, no Kramer je to kategorički u startu odbio te je jedina opcija za njega bila povratak u Borussiu :clap: . Navodno i prema nekim izjavama njegovih saigrača iz Bayera, Kramer nije nikada u potpunosti bio sretan tamo, Borussia je izgleda jedini pravi klub za njega :D :salut:
S njim znamo šta imamo, a sigurno je da će i svojim liderskim kvalitetima nadomjesiti odlazak pojedinih igrača. Uz njega i Dahouda imamo i vjerovatno najjači vezni trkački duo u ligi. Ovako na prvu gledajući Kramer će biti zadužen kao box ti box veznjak za defanzivni balans i pokrivanje prostora i leđa Dahoudu, dok će organizaciju igre uz Dahouda preuzeti više i zadnja linija ( Vestergaard, Christensen i Dominguez ako bude spreman). Imat ćemo zadnju liniju koja je dobra na lopti i u otvaranju, a vjerovatno će biti i podignuta nešto više na terenu ...
Dobar potez Eberla, iskreno mislim da je pametnije (iz ugla Borussie pogotovo) dati 15 mil na Kramera nego li na Rodea... Kramer je samo u protekloj sezoni imao minuta na terenu nego li Rode u protekloj sezoni, a tu su i povrede itd.

Što se Vestergaarda tiče i njegov transfer bi trebao biti možda naredne sedmice finaliziran. On je nedavno za danske novine izjavio da želi da se stvar što prije okonča, on je svoju odluku oko prelaska u Gladbach donio odavno i ostale su još neke sitnice između Eberla i Baumanna da razriješe.

Transfer Doucourea također blizu realizacije, prema pisanju francuskih medija igrač je već na putu za Njemačku. Riječ je o kapitenu mlade ekipe PSG-a i jako obećavajućem stoperskom talentu kojem je ovog ljeta i isticao ugovor sa francuskom ekipom... PSG je na kraju svim silama pokušavao da zadrži Doucourea, šeici mu nudili i milijun eura za produženje ugovora, no on se odlučio za prelazak u Borussiu gdje vidi bolje šanse za minutažu i razvoj svoje karijere :thumbup: . Mislim da će on biti jedna vrsta iznenađenja naredne sezone, igrač koji bi mogao igrati i više nego li se očekuje i biti jedna vrsta otkrića, nešto ala Christensen ove sezone...

Prema pisanju nekih talijanskih medija Gladbach je uz Schalke zainteresiran za dovođenje Nianga iz MIlana... Jedan user na transfermarktu je i prije nekih 10-15 dana postavio sliku Eberla sa milanskog aerodroma :hmmmmm:
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.