Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2010, 00:45

djokica je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Adin Vrabac je talentovan decko, to stoji, ali covjek u zivotu jos nije nista odigrao, o cemu onda mi pricamo ovdje...Dok npr. njegovi vrsnjaci igraju superjake turnire za mlade, prolaze vrhunske pripreme i slicno...

P.S.Barem kako sam ja cuo da bi trebao preci u KK Bosna, mada znajuci ovu upravu i mesetarenje tesko ce da bude ista od toga..
Cuo sam za tu ponudu bosne. Realno kome da dodje. Mladje selekcije nemaju ozbiljnog trenera, a u prvom timu rasulo. A mali je u dobrim rukama trenutno. Ja samo kazem da je grehota i sramota da se bolje radi sa djecom u Sparsu nego u Bosni. Pa moze li Bosna dovesti nekog treera i imati neku strategiju za mlade igrace???

Evo prosle 2 godine otkad je izasla talentovana generacija (tako oni kazu), pa gdje su? ko je dobio sansu?
Generacija od koje se ocekivalo da se izvade 3 -4 korektna igraca je ova generacija koja je osvojila u Sirokom titulu kadetskog prvaka, mada i to sada pada u vodu sa ovim razmisljanjem i nacinom rada...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 30 jul 2010, 00:53

ma ja. isto to su pricali za generaciju 86, sa dankom kadicem, zimom, batinom, condicem...
pa za generaciju 88-89 sa mladjim sehom, suljagicem...
pa za 90 sa djedom,camcem, maricem,klincem,majstoricem...

pa ko je valjao pobjegao, ostali nisu dobili sansu, ai da jesu oni tu sansu nisu zasluzili svojim ne(kvalitetom). Momci nisu krivi nista tu, krivi su oni koji rae sa njima, i oni koji vode klupsku politiku.

Ja kad vidim imena ko je trener tioh mladjih selekcija u bosni sada, dobijem osip. Nema TRENERA nijednog tu
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2010, 00:54

djokica je napisao/la:ma ja. isto to su pricali za generaciju 86, sa dankom kadicem, zimom, batinom, condicem...

pa ko je valjao pobjegao, ostali nisu dobili sansu, ai da jesu oni tu sansu nisu zasluzili svojim ne(kvalitetom). Momci nisu krivi nista tu, krivi su oni koji rae sa njima, i oni koji vode klupsku politiku.

Ja kad vidim imena ko je trener tioh mladjih selekcija u bosni sada, dobijem osip. Nema TRENERA nijednog tu
Generacija '94 je od samog pocetka selektirana, od Mini - basketa...

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 30 jul 2010, 01:25

Daj ziv bio reci mi koji u to igraci
Eto nabroj mi 3-4 imena i reci mi ko ih je selektirao?

A ja ti opet kazem, zivim od kosarke , radim u inostranstvu i radim to vec 20 godina, pa znam nesto o tome
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2010, 14:50

djokica je napisao/la:Daj ziv bio reci mi koji u to igraci
Eto nabroj mi 3-4 imena i reci mi ko ih je selektirao?

A ja ti opet kazem, zivim od kosarke , radim u inostranstvu i radim to vec 20 godina, pa znam nesto o tome
Cekaj malo, zar ti nisi branio Feliksa i govorio da mi ne trebamo da napadamo njega, a sada pises da zivis u inostranstvu, pusti mi to zivis od kosarke....

Residovic, Vukovic, Zahiragic, Damjanovic (stari ga je doduse sad odveo u Srbiju)....

plus mali Emir Kobaslic koji je nazadovao..Ima ovdje igraca koji se mogu izvaditi..

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 30 jul 2010, 16:25

Branio sam Feliksa jer znam da je dobar igrac, druga je stvar sta je i kako ( i zasto radio u Bosni): Muda je pokazao
u Aleksandrovcu kad su se drugi usrali.

Mislim da je dobar igrac i to je to. A zar je problem sto zivim vani i sto sam kosarkaski trener. Dovoljno dobro poznajem sve mlade igrace u Bih ali i nacin rada i kvalitet rada i igraca kod nas i vani.

Damjanovic ide u Norvesku sa ocem cuo sam. Kobaslic je najvise obecavao ali je stao zadnje 2 godine. Ta ekipa nije selektirana od mini basketa jer su dovedeni Kobaslic sa Ilidze, Residovic iz Hadzica, Damjanovic iz Vogosce... sve u zadnjih nekoliko godina. Ako mene pitas, ja mislim da su puno perspektivniji igraci u Sparsu. Mi treneri to ne gledamo samo trenutno, jer trenutno oni i Bosna igraju ravnopravne utakmice, ali ovi igraciiz sparsa imaju vise kosarkaske gradje i prostora za napredak. I sto je bitno imaju dobre trenere
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2010, 16:39

djokica je napisao/la:Branio sam Feliksa jer znam da je dobar igrac, druga je stvar sta je i kako ( i zasto radio u Bosni): Muda je pokazao
u Aleksandrovcu kad su se drugi usrali.

Mislim da je dobar igrac i to je to. A zar je problem sto zivim vani i sto sam kosarkaski trener. Dovoljno dobro poznajem sve mlade igrace u Bih ali i nacin rada i kvalitet rada i igraca kod nas i vani.

Damjanovic ide u Norvesku sa ocem cuo sam. Kobaslic je najvise obecavao ali je stao zadnje 2 godine. Ta ekipa nije selektirana od mini basketa jer su dovedeni Kobaslic sa Ilidze, Residovic iz Hadzica, Damjanovic iz Vogosce... sve u zadnjih nekoliko godina. Ako mene pitas, ja mislim da su puno perspektivniji igraci u Sparsu. Mi treneri to ne gledamo samo trenutno, jer trenutno oni i Bosna igraju ravnopravne utakmice, ali ovi igraciiz sparsa imaju vise kosarkaske gradje i prostora za napredak. I sto je bitno imaju dobre trenere
Sto se tice Feliksa, ja nemam nista protiv njega, cak smatram da je jedan od igraca koji se uvijek najvise trudio i koji je srcem igrao...

Ja znam malog Kobaslica odavno, obecavao je puno, ali je stao...Nije uopce problem sto si ti vani, nisam ja to rekao, nego vidio sam neku prepisku sa @kk sirokim gdje si ti rekao da ce Vrabac da ima obestecenje od 500. 000 eura, sto je po meni malo degutantno, pa jedan MVP prvog dijela Eurolige je otisao za 650. 000 eura, koliko god mali ostao u Sparsima i napredovao 500. 000 eura ne da je previse nego je smijesno...Imaju ti momci odlicni trenere uslove, to niko ne porice ali ih je Bosna opet dobila..Mali Edo tu ima najvise sanse da postane odlican igrac, ali nikada ne mozes znati sta ce da bude u buducnosti...

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 30 jul 2010, 16:47

Ma malo je to pogresno shvaceno, neki od menadzera su rekli da je decko taj potencijal za pola miliona, naravno ne sada. To je ono sto rekoh, treba gledati malo unaprijed. A on ima predispozicije da se razvije, ako se bude pravilno razvijao u all-round igraca, a takvi su najcjenjeniji ( Bodiroga, Kukoc...).Decko igra 1 i 2 sa 202 cm i 4.je godiste
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2010, 23:13

djokica je napisao/la:Ma malo je to pogresno shvaceno, neki od menadzera su rekli da je decko taj potencijal za pola miliona, naravno ne sada. To je ono sto rekoh, treba gledati malo unaprijed. A on ima predispozicije da se razvije, ako se bude pravilno razvijao u all-round igraca, a takvi su najcjenjeniji ( Bodiroga, Kukoc...).Decko igra 1 i 2 sa 202 cm i 4.je godiste
Laicki gledano ja koji to pratim, ako su tebi to rekli ti menadzeri pojedini, onda oni ili nemaju veze sa svojim poslom ili se oni tu vide u nekim necasnim rabotama. Pa Vrabac nije ne znam mali Dario Saric ili Miljenovic iz FMP - a. Sve je to uredu, predispozicije decko ima, ali on tek treba sada da pokaze nesto, do sada je to sve bilo ja bih rekao na nekom amaterskom nivou...Pa Nihad je sa 16 godina bio u prvom timu KK Bosna...

Ostalo je samo ime.....

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 31 jul 2010, 14:53

djokica je napisao/la:ma ja. isto to su pricali za generaciju 86, sa dankom kadicem, zimom, batinom, condicem...

amar suljagic nikada nije igrao u mlađim kategorijama bosne. ponikao je u kk vogosca

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 31 jul 2010, 15:17

sandiegochargers je napisao/la:

amar suljagic nikada nije igrao u mlađim kategorijama bosne. ponikao je u kk vogosca

Ma pusti mi se tih divljih klubova i trenera. Znam da je osao iz vogosce ali sam samo rekao da nikad nije dobio sansu u bosni
FKS❤️1946

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 01 avg 2010, 16:25

kunem se da sam bolji od svih vanjskih igraca koje ima u18 reprezentacija

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 avg 2010, 19:23

sandiegochargers je napisao/la:kunem se da sam bolji od svih vanjskih igraca koje ima u18 reprezentacija

a koji si ti? :?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 01 avg 2010, 19:27

znal iko sta bi sa jetom bajramovicem,on je bio extra igrac,tj potencijal,nigdje ga nema
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 01 avg 2010, 22:14

BIHfan je napisao/la:
sandiegochargers je napisao/la:kunem se da sam bolji od svih vanjskih igraca koje ima u18 reprezentacija

činjenica je da je tesko biti zapažen ako igraš u malom klubu i ako nisi visok 205+ i ne skačeš do neba ali činjenica je da znam igrati košarku.dođi u vogoscu na basket pa ces vidjeti ko sam ja. evo ti i broj telefona 062506530. zovi ih sve. niko od njih nema pojma. od ovih sto su u reprezentaciji trojica zasluzuju biti tu. ovi ostali ulaze po nacionalnom kljucu ili štelama. poznanik koji je bio na širem spisku kaze da su na treninge vecinu igraca dovozili audiji,mercedesi i bmw. pa eto vidite. bulić,mujić zasluzuju biti u reprezentaciji i možda begagić ali sa daleko manjom ulogom nego što je sad imao.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 01 avg 2010, 22:46

pa jel igras makar za vogoscu?imal neko ime prezime

znam ija 5 sa spiska 35 pa sta,nemogu ih poredit kad nisam gledo pola od ovih,i kako znas da si bolji kad nisi nikad vidio ove iz drugih gradova
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 01 avg 2010, 23:42

sandiegochargers je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

činjenica je da je tesko biti zapažen ako igraš u malom klubu i ako nisi visok 205+ i ne skačeš do neba ali činjenica je da znam igrati košarku.dođi u vogoscu na basket pa ces vidjeti ko sam ja. evo ti i broj telefona 062506530. zovi ih sve. niko od njih nema pojma. od ovih sto su u reprezentaciji trojica zasluzuju biti tu. ovi ostali ulaze po nacionalnom kljucu ili štelama. poznanik koji je bio na širem spisku kaze da su na treninge vecinu igraca dovozili audiji,mercedesi i bmw. pa eto vidite. bulić,mujić zasluzuju biti u reprezentaciji i možda begagić ali sa daleko manjom ulogom nego što je sad imao.
pa jarane moj, sto ti nisi tamo? trebao si ganjati neku stelu.
A kako su neki prije tebe iz Vogosce bili u reprezentaciji, jesu li oni imali stelu ili je neko platio za njih?
Ili su samo bili dobri?
Bio je ako se sjecam Suljagic, Maric i sad ovaj mali Demir ( na sirem spisku )

Ako te nije vidio selektor, imas li nekog trenera da kaze selektoru da te pogleda, mislim ako stvarno vrijedis???
FKS❤️1946

huseinkapetan
Kontakt:

Post Postao/la huseinkapetan » 02 avg 2010, 08:43

ALEN OMIĆ 05.06. 1992. TUZLA 216 cm
za Sloveniju u "A DIVIZIJI":
G Min 2P FG FT Reb AS PF
8 25.9 47/ 85 55.3% 20/ 32 62.5% 3.8 4.1 7.9 0.6 2.4
TO ST BS Pts Avg
1.1 0.8 1.0 114 14.3

* » Ranks #4 in Offensive Rebounds (3.8)
* » Ranks #17 in Field Goals Attempted (10.8)
* » Ranks #4 in 2 Pts Field Goal Percentage (55.3%)
* » Ranks #12 in Blocked Shots (1.0)
* » Ranks #4 in Double-Doubles (4)
* » Ranks #9 in Total Rebounds (7.9)
* » Ranks #4 in 2 Pts Field Goals Made (5.9)
* » Ranks #17 in Free Throws Percentage (62.5%)
* » Ranks #4 in 2 Pts Field Goals Attempted (10.6)
* » Ranks #2 in Field Goal Percentage (54.7%)
* » Ranks #9 in Points Per Game (14.3)
* » Ranks #9 in Free Throws Made (2.5)
* » Ranks #8 in Free Throws Attempted (4.0)
* » Ranks #5 in Field Goals Made (5.9)
* » Ranks #20 in Defensive Rebounds (4.1)

a mi pricamo o nekim našim talentima iz "B DIVIZIJE"

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 02 avg 2010, 09:04

Vidim vodi se zestoka rasprava kosarkaskih strucnjaka i trenera pa ako se necete ljutiti ja bih imao jedno pitanje. O cemu vi uopste pricate? O kojim talentima? Ljudi dragi pa mi smo jedva 8 u B diviziji !! 5 ili 6 poraza,jedna Belgija nas razbije 40 razlike !!!!!! Koji hurcevi talenti.
Ako raspravljate o pravim BH talentima onda pricajte o onima koji igraju za SLO i HR jer tu mozemo govoriti o talentima kao i o razlozima zasto oni ne igraju za nas.
Mislim da je vrijeme da se ova tema zakljuca jer je postalo izlisno razgovarati o nekim talentima (to su samo mladi igraci nikako talenti jer je talenat neko ko obecava a ja takve ne vidim) kad A selekcija ne moze da skupi 12 igraca na pripremama,a ako se nesto uskoro ne promjeni narednih godina ce biti i gore.Da nije smijesno bilo bi zalosno....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 02 avg 2010, 12:42

Sa obzirom koliko se radi sa mladim igracima, dobro smo prosli :D osim Slobode donekle godinama niko ne pravi mlade igrace koji ce igrati za BH repku. Ne znam kakva je situacija sa klubovima iz RS-a, tu mozda i grijesim, dok je Siroki pravi rasadnik talenata koji idu za Zagreb i mi nikad nikakve koristi od njih necemo imati.
Nedavno sam citao intervju sa ovim mladim igracima koji su igrali za U20 ili U18 koje se odrzavalo u Makarskoj. Bilo je tu 3,4 igraca Sirokog koji su jasno izjavili da su imali ponudu BH saveza da igraju za BiH ali da su kategoricno odbili jer su oni Hrvati.

Rad u bh klubovima je katastrofa, ide se na rezultat sa matorim i isluzenim igracima a mladi dobijaju mrvice. Sve dok se to ne promijeni, a to mora inicirati savez, nema napretka nama nigdje.
Cuva Bog Zelju svog!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.