Svi znaju igr'o u Želji, razvaljivo je

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Mislis na Pereiru bio dobar u Modrici otisao u prvu Belgijsku ligu tamo odigrao lose dosao u Laktase odigrao jos gore i sad je negdje u BraziluBarney Stinson je napisao/la:kako je se zvao onaj iz modrice, meni nije bio los a i dobro se prodao...
e na njega, ja kako se sjecam iz modrice bio je dobar...FK Sarajevo je napisao/la:Mislis na Pereiru bio dobar u Modrici otisao u prvu Belgijsku ligu tamo odigrao lose dosao u Laktase odigrao jos gore i sad je negdje u BraziluBarney Stinson je napisao/la:kako je se zvao onaj iz modrice, meni nije bio los a i dobro se prodao...![]()
Al on vise nije stranac sad ja Bosanacnime_tm87 je napisao/la:Dialiba![]()
Svi znaju igr'o u Želji, razvaljivo je
A ovaj Kenijac gdje je poslije Zelje otisaomirzza je napisao/la:Prvi stranac u BH ligi poslije rata je bio portugalac Joao Paolo, koji je igrao za Celik,
Zatim je Sarajevo angazovalo Jean Luis Noukena, (mislim da se tako pise),
U sezoni 99/00, Zeljo potpisuje 2 brazilca, Santosa i Oliveiru, Santos je zabio 2 gola (1 slobodi iz slobodnjaka), dok Oliveria sa svojom trbusinom nije mogao daleko.
Vec ste spomenuli brazilce iz Sirokog, Dialibu iz Zelje, Marisana iz Sarajeva, zatim kamerunac Tabi iz Sirokog (isto dobar igrac za nase uslove).
Danas imamo jos Kolumbijca Jacksona u Celiku, prejak igrac za nase uslove.
Ako se okrenemo jos malo u sezone iza nas, sjetit cemo se Zablona Amanake, kenijskog reprezentativca koji je uspjesno igrao za Zelju, zatim engleza Neila Wood-a izdanka mancesterove skole.
Tu je i gruzijac u dresu slavije Levani Kutalia, koji je pruzio odlicne igre, tada je u dresu slavije igrao i rumun Muskalu ili tako nesto.
Trenutno u zrinjskom igra par tamnoputih igraca Boby Prince i ne mogu da se sjetim drugog.
To je ono cega se ja mogu sjetiti za sada.
neupitan kvalitet ali problem su postale sve učestalije ozljede...FK Sarajevo je napisao/la:Sjecas se Roniele-a,Celsona i Alexandrea ali zasto su oni onda pred-prosle sezone otjerani kad im je istekao ugovor receno im je da se na njih neracuna koliko ja znam i sad igraju po 3-4 brazilskoj ligi svi su bili odlicni igraci Celson je bio malo slabiji ali opet za nasu ligu dobar igracŠB_Fidelis je napisao/la:Pa i ne bih se bas u potpunosti slozio, bilo je tu dobrih igraca osim Wagnera i Marciana, da ne zaboravim slucajno jednog Ricarda Baiana. Jedan Ronielle (brojni ce se sjetiti njegovog slobodnjaka u kupu uefa), Celson (sjajan odraz za tako niskog igraca i brzina, volio bi da je i sad tu), npr., pa Alexandre (sam izbacio partizani), pa i mali Diogo koji pokazuje napredak i igra fino na desnom bocnom. Treba istaknuti i Vareu, mada je on Argentinac, al jedan odlican igrac, mlad, a opet bio prvotimac Sarsfielda. Medjutim, dosta ih jednostavno ''prodje'' kroz klub, sve to stoji, al opet lakse je pokusati naci kvalitetnog igraca po referencama i sl. za manje pare, nego katkad isprobati ili riskirati sa istrosenim, nemotiviranim ili preplacenim nogometasem iz regije.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zablon_AmanakaFK Sarajevo je napisao/la:A ovaj Kenijac gdje je poslije Zelje otisaomirzza je napisao/la:Prvi stranac u BH ligi poslije rata je bio portugalac Joao Paolo, koji je igrao za Celik,
U sezoni 99/00, Zeljo potpisuje 2 brazilca, Santosa i Oliveiru, Santos je zabio 2 gola (1 slobodi iz slobodnjaka), dok Oliveria sa svojom trbusinom nije mogao daleko.
Vec ste spomenuli brazilce iz Sirokog, Dialibu iz Zelje, Marisana iz Sarajeva, zatim kamerunac Tabi iz Sirokog (isto dobar igrac za nase uslove).
Ako se okrenemo jos malo u sezone iza nas, sjetit cemo se Zablona Amanake, kenijskog reprezentativca koji je uspjesno igrao za Zelju, zatim engleza Neila Wood-a izdanka mancesterove skole.
Tu je i gruzijac u dresu slavije Levani Kutalia, koji je pruzio odlicne igre, tada je u dresu slavije igrao i rumun Muskalu ili tako nesto.
Trenutno u zrinjskom igra par tamnoputih igraca Boby Prince i ne mogu da se sjetim drugog.
Pomalo ga se sjecam,vise na klupi bio nego sto je igro,lafo prije 3,4 sezoni pred potpisom za Dinamo bioamEl_rooB je napisao/la:Christian Hernan Revaniera argentinac igrao prije 2 sezone u celiku.....
strasan sut je imao...
Kud ces bolju karijerumirzza je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/Zablon_AmanakaFK Sarajevo je napisao/la:A ovaj Kenijac gdje je poslije Zelje otisaomirzza je napisao/la:Prvi stranac u BH ligi poslije rata je bio portugalac Joao Paolo, koji je igrao za Celik,
izgleda u keniju se vratio
Vi za Marciana niste ni marke dobili njemu je bio istekao ugovor sa Sirokim ako si citao trebao si znatiKevin je napisao/la:ali mislim da nitko kao Široki nije profitirao sa strancima...
jer prodali smo Bajana i Marciana za dobre pare..a za wagnera uvijek ponuda nekakvih ima...sumnjam da će Varea duže tu biti a imamo ugovor s njim 3 godine..
zaključak: uprava radi odličan posao..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.