Humanitarna utakmica (valja dobro naglasiti, neki su se naložili da je ovo neka vrsta provjere

) je po prikupljenim sredstvima i samim činom dovođenja reprezentacije u pitomu sredinu kakva je Gradačac, u cjelosti ispunila očekivanja. Rezultat je bio u drugom planu, to ko ne vidi...

Bilo 5-0 ili 0-5, potpuno svejedno, bitno da se prikupio novac za ljude unesrećene poplavama i da smo po ko zna koji put pokazali jedinstvo.
Što se tiče igre, naši su ovo odradili prilično rutinski. Ipak, fascinantno je da smo bolje odigrali u drugom dijelu, kada je na papiru igrala dosta slabija postava (rezerve). Pozitivna iznenađenja su svakako Bešić, Hajrović i Višća. Sva trojica su odlično odigrali, a treba pohvaliti i Vedu, koji se zaista trudio i dao sve od sebe da pokaže da nije za odbaciti. Misimović također pokazao djelić svoje genijalnosti, mada se obrukao onim promašajem na početku.

Ostali su manje-više bili tu negdje, nije bilo potrebe da se forsira previše obzirom na revijalno-humanitarni karakter meča.
Mladima skidam kapu. Odigrali su iznad svojih mogućnosti i bili solidan rival u prvom dijelu. U drugom su pali, ali oprostit ćemo im obzirom da se nisu ni spremali za utakmicu. Posebno su me oduševili Stanić i Kuzmanović. Za prvog se ispostavilo da može naučiti Avdiju centaršutu, a drugi je čini mi se napravio Spahu levatom. Obojica su imali nekoliko sjajnih prodora. Cimirot je isto tako bio jako dobar. Od Hodžića sam jedino očekivao više. Treba spomenuti i Gojaka, koji je tako mlad dobio priliku zaigrati u utakmici protiv starijih kolega. Usudit ću se reći da je možda i najveći talent poslijeratne Bosne i Hercegovine i budući lider naših Zmajeva.
A pošto je Izet bio fantastičan u svakom segmentu fudbalske igre (čak se stizao vraćati u odbranu

), ne mogu a da ne probam s jednom postavom u kojoj bih upario njega i Misketa, a pozadi kao osigurača stavio Bešića. Iz postave su izbačeni Medunjanin i Salihović, jer stvarno ne vidim njihovu ulogu u timu, osim da guše i usporavaju igru. Famozna 4-1-4-1 koju Pape defintivno mora isprobati, a u kojoj opet na klupi imamo Ibiševića, Salihovića, Medunjanina, Višću, Vranješa, Zukanovića...
Još jednom moram naglasiti da je susret bio pun pogodak.