Hrvatska kosarkaska reprezentacija

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Android
Kontakt:

Re: Hrvatska kosarkaska reprezentacija

Post Postao/la Android » 05 jul 2015, 21:50

[youtube][/youtube]

:tokralju:

Samo radit, radit sa ovom djecom, ogroman potencijal se krije u njima
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 jul 2015, 21:51

Android je napisao/la:[youtube][/youtube]

:tokralju:

Samo radit, radit sa ovom djecom, ogroman potencijal se krije u njima
a što je najluđe Zubac je duplu blokadu složio najvećem potencijalu (Giles) a Slavinca drugom najvećem potencijalu (Tatum) Amera :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2015, 23:03

Epidaurus je napisao/la: Broj 7, ne znam kako nisi primjetio s kakvom sigurnošću i inteligencijom momak igra. Pogotovo jučer protiv Grka kad je lomio utakmicu
Video sam tog malca, ali daleko je CP3...
Pre ce u NBA da urade neshto ovi visoki - nego backcourt igrach.
Elem, daleko je ovaj USA tim od onih koje su Ameri znali da poshalju na U19 WC. ;)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 jul 2015, 23:08

MaGiCa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Broj 7, ne znam kako nisi primjetio s kakvom sigurnošću i inteligencijom momak igra. Pogotovo jučer protiv Grka kad je lomio utakmicu
Video sam tog malca, ali daleko je CP3...
Pre ce u NBA da urade neshto ovi visoki - nego backcourt igrach.
Elem, daleko je ovaj USA tim od onih koje su Ameri znali da poshalju na U19 WC. ;)
Sigurnost lopte, smirenost i lakoća kreiranja podsjeća na CP3. Mislim da mali može itekako strašan play postat. Vidjećemo uglavnom.

Što se tiče samih potencijala svih igrača, meni se kao najveći čini ovaj mali Tatum iako je po ESPNu Giles broj jedan. Ima mali ono nešto scorersko u sebi, a i dužina i šut su odlični. Baca malo na Duranta al ima on još puno puno radit da se povlače takve usporedbe.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 jul 2015, 00:08

Cestitke na velikom uspjehu! Citam, slobodno vas dijelilo od titule, steta...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 jul 2015, 09:59

slika

:ljepota:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 06 jul 2015, 12:51

Svaka čast, imate odličnu generaciju i nadam se da je nećete uništiti u seniorskoj selekciji.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 jul 2015, 16:29

radosevic otpao za eurobasket

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 jul 2015, 17:38

Mario Hezonja ipak bi mogao otkazati nastup na Europskom prvenstvu. Megatalentirani Dubrovčanin u četvrtak je posjetio trening-kamp reprezentacije, razgovarao s Velimirom Perasovićem, ali službenih informacija, izjava ili komentara još uvijek nema

Još prošli tjedan pisali smo o Hezonjinu odgovoru američkom novinaru da “nije siguran hoće li igrati na EP-u”. Vodstvo Orlanda na čelu s trenerom Scottom Skilesom pritišće 20-godišnjeg Dubrovčanina da se već u kolovozu pojavi na Floridi i počne prilagođavati NBA.

Naravno, Hezonja je potreban i Hrvatskoj, a Perasović mu planira dati veliku ulogu pa se mladi košarkaš našao između dvije vatre.

EP traje od 5. rujna do 22. rujna, a izbornik ga je na pripremama očekivao 1. kolovoza kada se NBA igrači smiju priključiti svojim reprezentacijama. Po informaciji koja je stigla zaobilaznim putem Hezonja još uvijek nije definitivno otkazao, ali zavjet šutnje koji vlada sugerira da je vrlo blizu takve odluke. Hezonja je bio predodređen da bude jedna od zvijezda reprezentacije koja uvodni dio EP-a igra u Zagrebu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 jul 2015, 07:48

MARIO HEZONJA ipak će nastupiti na Eurobasketu, potvrđeno je Indexu u subotu navečer. Podsjetimo, nastup jednog od najvećih europskih košarkaških talenata na EP-u došao je u pitanje nakon što je Hezonja potpisao za NBA momčad Orlanda.

Treneri su ga željeli zadržati na ljetnim pripremama kako bi spreman dočekao prvu NBA sezonu, no Hezonja bi se ipak trebao priključiti pripremama pod vodstvom izbornika Perasovića 1. kolovoza.

Perasović je poručio da dileme oko Hezonjinog nastupa nikada nije niti bilo.

"Zadnjih dana je bilo puno govora o mogućem otkazivanju nastupa Maria Hezonje na Eurobasketu 2015. Nije bilo nikakvih izjava ni od strane HKS-a, niti od mene kao izbornika a niti od samog Maria Hezonje. Razlog tome je komplicirana situacija u kojoj se našao Mario u odnosu na njegov novi klub Orlando Magic, a dijelom i zbog ozljede koju je zadobio na NBA ljetnoj ligi u Orlandu.

Želja Marija za igranjem u reprezentaciji Hrvatske za mene koji sam bio u kontaktu s njim nikada nije bila upitna i nikada nisam sumnjao u to. Obavještavam Hrvatsku sportsku javnost da ce se Mario Hezonja priključiti pripremama za Eurobasket 1.08.2015. kao i svi ostali NBA igraci", zaključio je Perasović.

U četvrtak je Mario posjetio kamp hrvatske reprezentacije u Sv. Martinu gdje dio momčadi sa šireg popisa već odrađuje prvi dio priprema.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jul 2015, 11:23

Mario ce igrati na Eurobasketu :cool: :salut:

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 21 jul 2015, 12:39

na kraju Dukan uspio u NBA upast :rol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 16:55

tomas se prikljucuje reprezentaciji

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 avg 2015, 15:31

U karijeri mi nedostaje samo medalja s reprezentacijom!
'Igrat ću još dvije ili tri godine za reprezentaciju. a onda ću uživati u slobodnim ljetima.'

Jedini cilj koji nisam ostvario u karijeri je medalja s reprezentacijom. Igrao sam u NBA ligi i najvećim europskim klubovima, osvojio petnaestak trofeja, ali u repki mi nedostaje nešto konkretno. To je jedan od glavnih razloga što još nosim reprezentativni dres. Nadam se da će se kockice posložiti pa da se i to ostvari, to bi bila kruna moje karijere – kaže Roko Leni Ukić (30) u intervjuu za Večernjakov sportski tjednik Max!... Roko će predvoditi našu reprezentaciju u još jednom pokušaju osvajanja medalje na velikom natjecanju. Kapetan se uvijek rado odaziva pozivu izbornika, a sada je s 30 na leđima postao i najiskusniji na reprezentativnom popisu igrača, iako je prije samo pet-šest godina bio najmlađi.

– Košarka je moj život. Igrat ću za reprezentaciju još možda dvije ili tri godine, a onda ću do kraja života, ako Bog da zdravlja, imati vremena uživati u slobodnim ljetima. Vuče me neka ambicija da probamo nešto napraviti. Svake godine smo blizu, ali nikako da učinimo i taj odlučni korak – kaže Ukić.

Oprezan je u najavama uoči Eurobasketa. Ističe da je Hrvatska danas kvalitetna, ali i upozorava da još najmanje pet-šest država ima barem jednaku, ako ne i bolju momčad od nas. Prošao je nekoliko prvenstava u kojima smo ispali na jednu loptu. U Sloveniji smo prije dvije godine bili najbliže, došli u polufinale, pa ostali bez goriva. Ipak, sada imamo prednost domaćeg parketa. Osim toga, nekoliko mladih igrača je stasalo, a od starijih nitko nije u silaznoj putanji.

Roko tvrdi da smo danas i jači nego uoči Slovenije 2013. Je li to znak da je došlo vrijeme za prekid posta dugog dva desetljeća?

– Uhvatimo li pozitivan zamah i dobru startnu poziciju u skupini, u drugom dijelu koji će biti presudan možemo si olakšati posao. Pozitivni smo i optimistični, a kako će sve skupa ispasti, nitko ne može jamčiti. Lani je također bila slična situacija, pa smo kiksali.

Ukić smatra da su Grci u našoj skupini daleko najjači. Nakon njih dolazimo mi, a onda su tu Slovenci koji će vjerojatno biti oslabljeni neigranjem glavnog igrača Gorana Dragića. Što se pak tiče kandidata za zlato, u prvi plan gura Francuze i Španjolce.

– Francuzi su domaćini, brane zlato i imaju odličnu momčad, a Španjolci su, u kakvom god sastavu došli, uvijek dobri. Nakon njih ima dosta reprezentacija koje se mogu uplesti u borbu za medalje. Među njima smo i mi. Srbi su lani napravili sjajan rezultat na SP-u, to je reprezentacija koja nas sigurno može pobijediti, ali možemo i mi njih – nastavlja iskusni razigravač.

– Košarka je moj život. Igrat ću za reprezentaciju još možda dvije ili tri godine, a onda ću do kraja života, ako Bog da zdravlja, imati vremena uživati u slobodnim ljetima. Vuče me neka ambicija da probamo nešto napraviti. Svake godine smo blizu, ali nikako da učinimo i taj odlučni korak – rekao je Ukić čiji razgovor možete pročitati u sportskom tjedniku Max!

Oprezan je u najavama uoči Eurobasketa. Ističe da je Hrvatska danas kvalitetna, ali i upozorava da još najmanje pet-šest država ima barem jednaku, ako ne i bolju momčad od nas. Prošao je nekoliko prvenstava u kojima smo ispali na jednu loptu. U Sloveniji smo prije dvije godine bili najbliže...

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 16 avg 2015, 23:44

Odlicna utakmica danas pogotovo obrana puno bolje je to izgledalo nego u petek
najveci dobitak ovih priprema je definitivno Tomas :tokralju: kako mi je drago zbog njega nakon svih ozljeda vjerojatno se ni on nije nadao da ce opet za repku zaigrati ali evo ga mslm da ce ga Peras uvrstit u 12

:salut:

A ovako dobrog Zoric nisam u zivotu gledao valjda ce prenit formu na eurobasket
Laff se nesto ozljedio valjda nije ozbiljnije pa da ostanemo na Ukic-Stipcevic :facepalm:

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 avg 2015, 21:10

laffayette otpao

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 avg 2015, 19:13

gdje na netu se moze gledati tekma?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 avg 2015, 19:18

filip13 je napisao/la:gdje na netu se moze gledati tekma?
http://www.hahasport.com/c-6.html

Inace, vrhunski izgledamo!

Odgovori

Natrag na “Košarka u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.