NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Admir_Sa
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Admir_Sa » 27 avg 2010, 17:18

QB
--empty--
WR
--empty--
WR
--empty--
RB
--empty--
RB
--empty--
TE
--empty--
K
--empty--
DEF
--empty--

Ove se pozicije biraju. Kako je sportklub prestao sa prenosima, znam samo okvirno zvijezde svake ekipe, nemam gdje da pratim. Zato sam oslabio totalno

Hvala na dosadasnjim sugestijama, a mogli bi i mi ovde napraviti fantasy ligu
nema potpisa

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 27 avg 2010, 20:52

evo preporuke za kickera: mason crosby iz green baya (samo vidi ovo
nate keading iz san diega ili ryan longwell iz minesote

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 27 avg 2010, 22:02

Admir_Sa je napisao/la:QB
--empty--
WR
--empty--
WR
--empty--
RB
--empty--
RB
--empty--
TE
--empty--
K
--empty--
DEF
--empty--

Ove se pozicije biraju. Kako je sportklub prestao sa prenosima, znam samo okvirno zvijezde svake ekipe, nemam gdje da pratim. Zato sam oslabio totalno

Hvala na dosadasnjim sugestijama, a mogli bi i mi ovde napraviti fantasy ligu
randy_moss preporucuje randy mossa. cash je u pitanju.
sta da ti kazem do jucer bi ti preporucio sve od New Englanda i onda odbrana dopusti 335 yardi zrakom St. Louis Ramsima :shock: :shock: :shock:

sad citam kolumnu jednog pisca na bleacherreport koji je bas nekoliko uvjerljivih dokaza dao da je Bill (Belichick, head coach) htio da izgubi. Zasto?
Izgleda da se ova treca predsezonska utakmica smatra najvaznijom jer starteri tada bas dobivaju vremena za igru. Jos je ostala samo cetvrta utakmica u kojoj starteri skoro NIKAKO ne igraju.
Posto Patriotsi imaju slabosti u vidu nedostatka pass rusha i slabe running backove, zasto sada da ne napravimo da to izgleda jos gore? Kombinovano 3 running backa su imala 28 yardi.
Bradford se ponovo mogao poroditi u pocketu, imao vremena koliko je htio, a kad su driveovi St. Louisa bili pred krajem (treci pokusaji) Patriotsi bi bili kaznjeni sa roughing the passer penaltyem. 15 yardi i automatski prvi down.
A s druge strane, Brady je igrao skoro citavu utakmicu, maestralno, blizu perfektnog QB ratinga, podsjetio igrom na svoju 2007. godinu.
A time cemo pokazati da smo i dalje jednodimeonzinalni tim koji samo baca loptu sto ce uliti samopouzdanja nasim protivnicima jer su Ramsi ekipa koja pripada dnu lige (6-42 u zadnje tri godine).
Forumasi, vasa misljenja? Bill = komplikator (a ako krenemo sa 4,5-0 bice naravno, genije)

I da vrijeme posjeda je bilo STL 44 min. : NE 16 min.
Zadnja izmjena: randy_moss, dana/u 27 avg 2010, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 27 avg 2010, 22:18

eh, admire vjerujem da uglavnom znas ko su igraci prve i druge runde drafta. sve zavisi od pika kojeg dobijes.
sada bi ti preporucio neke od igraca koje bi mogao uzeti koji ce biti raspolozivi u navedenim rundama:
Ovo je i moj izbor na nfl.com/fantasy
QB Matt Schaub 2009. god 4,770 yardi Houston Texans (druga runda)
RB Adrian Peterson oko 1,700 yd total Minnesota Vikings (skoro uvijek ide drugim pikom prve runde)
RB Jonathan Stewart 1,100 yd drugi RB Caroline, iza DeAngela Williamsa koji se ne sjeca kad je zadnji put odigrao citavu sezonu. Ipak, Carolina je jedina ekipa koja ima 2 rb preko 1,000 yardi pa izaberi bilo koga ko je dostupan jer je diskutabilna pozicija QB u Panthersima.
Najbolji WR se uglavnom potrose do cetvrte runde (mislim na Mossa, Johnsona, Waynea, Fitzgeralda kojeg ti preporucujem da izbjegnes u sirooookom luku, Jennings itd itd)
sad ja sam uzeo:
WR Calvin Johnson Detroit startni QB se prosle godine povrijedio, mislim da je samo odigrao 6 utakmica, a bolje ne pitaj kakva je zamjena bila
WR Steve Smith NY Giants, prvi receiver
WR Donald Driver, drugi receiver Green Baya, ali opet otisao preko 1.000 yardi protekle sezone.

TE Antonio Gates iz San Diega. strasno brz igrac i svake godine 1000+ yd i 10+ TD. Ako odlucis da malo zrtvujes ovu poziciju, pokusaj draftovati Roba Gronkowskog iz New Englanda, rookie je, a koliko mu znaci igranje pokazao je na dan drafta kad je zaplakao kad su ga draftovali Patriotsi, i svako hvatanje zeli izvuci do maksimuma i kad svi odustanu on zeli osvojiti jos dotadnih yardi.

K je ti predlozio sandiego, i dodaj i Stephana Gostkowskog iz Patriotsa
DEF New York Jetsi (samo ako se Revis vrati, stanje oko ugovora prati pa se odluci da li ces ih izabrati) Minnesota, Dallas, Pittsburgh, Green Bay.

nadam se da sam bio od pomoci.

A posto dajete subjektivne prognoze na igrace iz ekipa za koje navijate, evo i moje:
Svaki Patriota osim running backova.

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 avg 2010, 00:26

A-ha, randy_moss, tu sam te čekao :)
Konačno sam priznaješ da ste skroz jednodimenzionalan tim, a kada sam ja prognozirao da će Jetsi uzeti vašu diviziju ti se nisi baš slagao sa tom procjenom. Brojevi koje si iznio govore puno. Iako ja stalno ponavljam da ove pripremne tekme ne daju jasan odraz snage ekipa. Passing game je veliko oružje vašeg tima, ali bez puno pomoći od rushinga. A ni odbrana ne spada među najbolje. Kvaliteta za doigravanje sigurno imate, ali šanse u samom doigravanju vam nisu baš velike.
Bill B. je vjerovatno najveći strateg u NFL-u i to Patriotse čini dodatno opasnim, ali vidjeli smo u zadnje 2 sezone u par navrata da je njegova samouvjerenost, što bi neki čak protumačili i arogancijom, skupo koštala.
Uh, osjeti se po našim komentarima da se početak sezone polahko približava.
Čekamo da se Salty uključi i da svoje (navijačke) preporuke za fantasy :)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 avg 2010, 01:16

Od igrača koje treba vrebati iz prikrajka sam pomenuo Flaccoa kao QB-a. Objasnio sam i za Camarilla kao WR-a za prvi dio sezone, a slažem se sa sandiegochargersom u vezi Floyda. Obratite pažnju i na Breastona. Nakon odlaska Boldina dobiće još više prostora za pokazivanje kvaliteta. Malo će ga ipak zezati što mu QB više neće biti Kurt W. Vjerujem i da će Aromashodu imati veliku sezonu.
Od RB-ova je Greene onaj koji bi trebo najviše iskočiti u prvi plan u odnosu na prošlu sezonu nakon odlaska Jonesa, iako će dijeliti loptu sa Tomlinsonom. Ali to mu može biti i rasterećenje. Taylor je stigao u Bearse i tu će tek pokazati koliko vrijedi. Dobiće puno više prostora za dokazivanje nego kada je igrao iza Petersona jer Forte pokazuje da ne može biti tako veliki nosilac rushing gamea. Hightowera uvijek vrijedi uzeti, iako nema neke sjajne statistike u rushingu, ali hvata puno lopti i daje mu se lopta kada se približi zoni za poentiranje.
TE-ovi su najslabija karika fantasya. Ja lično ako vidim da ne mogu uzeti Gatesa, Gonzalesa, Clarcka ili Wittena onda i ne obraćam previše pažnju na ovu poziciju za vrijeme drafta. Ove sezone bi se moglo više pažnje posvetiti Danielsu jer Houstonova igra je skroz bazirana na bacanju.
U vezi kickera ne žnam zaista šta reći. Ovise pravo puno o tome u koje pozicije ih ekipa stavlja i teško je skroz prognozirati koga se najviše isplati uzeti.
Od odbrana koje ne spadaju među najbolje, a koje su vrijedne istakao bih New Orleans. Prošle godine su dozvoljavali protivnicima osvajanje puno jardi i primali su puno poena, ali su to nadoknađivali provociranjem fumbleova, sackovima, interceptionima i poentiranjem. Meni su prošle sezone donijeli pravo puno poena. Očekujem sličnu sliku i ove godine.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 28 avg 2010, 09:19

Taktičar je napisao/la:A-ha, randy_moss, tu sam te čekao :)
Konačno sam priznaješ da ste skroz jednodimenzionalan tim, a kada sam ja prognozirao da će Jetsi uzeti vašu diviziju ti se nisi baš slagao sa tom procjenom. Brojevi koje si iznio govore puno. Iako ja stalno ponavljam da ove pripremne tekme ne daju jasan odraz snage ekipa. Passing game je veliko oružje vašeg tima, ali bez puno pomoći od rushinga. A ni odbrana ne spada među najbolje. Kvaliteta za doigravanje sigurno imate, ali šanse u samom doigravanju vam nisu baš velike.
Bill B. je vjerovatno najveći strateg u NFL-u i to Patriotse čini dodatno opasnim, ali vidjeli smo u zadnje 2 sezone u par navrata da je njegova samouvjerenost, što bi neki čak protumačili i arogancijom, skupo koštala.
Uh, osjeti se po našim komentarima da se početak sezone polahko približava.
Čekamo da se Salty uključi i da svoje (navijačke) preporuke za fantasy :)
To svi misle da jesmo, opet protiv Falconsa Taylor i Morris su imali preko 50 yardi na mali broj nosenja, svaki po TD.
Protiv New Orleans 125 yardi trcanjem, protiv Atlante 120. Protiv St. Louisa 28 yardi :shock: Kad bi nekad Billa vidio, prvo bi ga stocem opalio, koliko mi je godina samo skratio, a onda bi autogram trazio.
Jetsi nikad nece osvojiti AFC East, dizu svi Greena u zvijezde odigrao tri utakmice, odigraj 16 pa se cujemo, Cromartie ne zna imena djece, Revis hoce da mu Jetsi pokazu lovu, i koga ono imaju za QB. Silu, trepet i snagu zvanu Mark Sanchez.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 avg 2010, 11:56

Pa ako moram dati svoj prijedlog onda bi sigurno za manje para uzeo Flaccoa za QB , jer ove godine ima i dosta solidne recivere i vjerujem da ce najvise napredovati.Sto se tice runing beckova, onda bi sigurno uzeo isto za male pare Mathewsa iz San Diega.....Cutler ne kosta mnogo, a vjerujem da ce imati odlicnu sezonu, tako isto mislim i na recivera Johny Knoxa iz Bearsa...iz Bearsa bi uzeo i kickera Golda koji je po meni jedan od boljih u ligi, ali ipak za fantasi je tek na desetom mjestu, sto znaci da ni on ne kosta bas mnogo....samo se sjetim sad au prijateljskoj protiv San Diegom, kad aje sutao sa 55 yardi i pogodio, a medjutim ponistili su mu, iz razloga jer se desio penal za San Diego, pa su Bearsi dobili first down :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 28 avg 2010, 14:31

pusti ti saltya, ako uzmes cutlera proklinjaces i njega i onoga ko te natjera da ga uzmes do week 5.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 avg 2010, 16:46

:)...bogami Cutler da ima offence line, bio bi on top...pa zadnje 3 utkamice u sezoni kada su mu malo ovi iz offence pomogli vidio si sta je napravio u zadnje dvije utkamice 8 TD ili 9 nisam siguran
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 avg 2010, 17:07

A sta se vishe broji sto se poena tice, pasovi QB za TD ili Yarde RB-ova
nema potpisa

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 28 avg 2010, 19:47

Evo ti tekst:

There are variations in scoring systems, but many use the following system or something close to it:

A touchdown results in six points for the scoring player. If the touchdown is the result of a passing play, the quarterback is also awarded the same.

Field goals count as three points for the kicker. Some leagues offer more points as the field goals get longer. Generally, anything more than 40 yards counts as four points and anything more than 50 yards is awarded five points.

Kickers also receive one point for extra points after touchdowns, and a player scoring on a two-point conversion receives two points.

Offensive players can also pick up points based on receiving, passing, and rushing yardage. One of the more common formulas awards one point for every ten yards rushing, one point for every ten yards receiving, and one point for every 25 yards passing.

Offensive players can also lose points by throwing an interception (-2) or fumbling the ball (-1).

On defense, a team's score is based on how many points they give up, combined with bonus points for sacks, turnovers, and defensive touchdowns scored. There are a number of variations in scoring based on the number of points given up. Sacks generally add one point each to that score while turnovers provide two points each.

A safety results in a two-point bonus for the defense.

Some leagues include special teams play in the defensive score while many do not.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 avg 2010, 03:34

nevjerovatni su ovi Bearsi stvarno :)...Opet su profulali dva field gola :)...Odbrana dosta dobra, a Pappers odlican, samo 3down los skroz...Napad nije los, ali ne mogu reciveri ni uhvatiti.Mislim iskljucivo na Hestera.Samo se beze iznerivam u ovim prijateljskim utakmicama majkemi
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 29 avg 2010, 04:10

Pa zar nisu ovi "NFL Fantasy File" klipovi fake? :oops:
Jest da se i zovu fantasy ali citam neke komentare amera ispod...I oni vode diskusiju oko ovog... :?
Jest da su oni glup narod ali valjda bi trebali ovo znati... :mrgreen:

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 29 avg 2010, 09:09

meni je ovaj crosbyev fantasy file najubjedljiviji. ni ja ne mogu da vjerujem da maroney moze skociti kroz auto ili da jason campbell moze pogoditi loptu loptom u zraku.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 avg 2010, 11:59

Ovi su opet Cutlera rusili 4-5 puta :shock: ...pored toga jos treba dodati da je i on bio los ebiga....utjeha je samo sto su 2006 odigrali cak i losije ove pripremne utakmice, a poslije u regularnom dijelu sezone su bili najbolja ekipa u ligi uz Coltse..
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 29 avg 2010, 12:20

SaltCityAttack je napisao/la:Ovi su opet Cutlera rusili 4-5 puta :shock: ...pored toga jos treba dodati da je i on bio los ebiga....utjeha je samo sto su 2006 odigrali cak i losije ove pripremne utakmice, a poslije u regularnom dijelu sezone su bili najbolja ekipa u ligi uz Coltse..
Kasnio je na onom pasu za Knoxa godinu dana. Iako je predsezona, statistika od 10-20 za 189 yardi 0 TD I 2 INT ne ulijeva nikome povjerenje za potencijalni WildCard.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 avg 2010, 13:37

Ma dobro nisu mu vala ni oni jdno 3 ciste uhvatili sinoc... posebno dvije lopte za Hestera..... ona drugu dugu loptu kuju je bacio za Hestera,i koji je iskreno pobjegao odbrani, ali je nije uspjeo uhvatiti.Doduse bilo je malo tesko pratiti tako dugu loptu koja je isla sigurno 60 yardi, ali ako Hester zeli biti prvi reciver onda se ono moralo uhvatiti ebiga...Offence line je prvi dio utkamice odigrao dosta dobro nisu dozvolili da bas ugrozavaju Cutlera, ali poslije se i to promjenilo...odbrani nemam sta prigovoriti izuzev 3 down gdje uobicajno su dosta losi i svaki out QB uspjeva ih prevariti.Ma sto se tice Cutlera ja se ne sikiram, ja znam da on moze mnogo bolje, ali me binu ovi ostali ebiga.Sinoc se jos Briggs povrijedi i napustio je igru u prvom qoteru i nije se vracao.Nadam se da nije nista ozbiljno i da ce igrati u prvoj utakmici sezone.
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 30 avg 2010, 06:37, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 29 avg 2010, 23:25

Pošto nam se početak sezone opasno približava vrijeme je da postavim svoju prognozu za posljednju diviziju i da sve prethodne prognoze pokušam ubaciti u predviđanje za doigravanje.

NFC South:

1. New Orleans 13-3
2. Atlanta 9-7
3. Carolina 6-10
4. Tampa Bay 3-13

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 29 avg 2010, 23:46

U doigravanje prolaze:

NFC:
New Orleans i Minnesota; wild card: Dallas, Arizona, Green Bay i Chicago.

AFC:
Indianapolis i NY Jets; wild card: San Diego, Baltimore, New England i Cincinnati.

randy_moss naše prognoze glede ko prolazi iz AFC-a se razlikuju samo u tome što ja imam Jetse a ti Houston. A što se tiče NFC-a razlika je što ti umjesto Chicaga i Arizone imaš San Francisco i Philadelphiu. Znači imamo 9 od 12 istih timova. Znači li to da imamo slična gledišta ili je ova sezona prilično predvidljiva što se tiče kvaliteta klubova?

U pogledu na doigravanje se razlikujemo jer ti navijački pristrasno predviđaš da titula dolazi u New England. Ja ću svoje viđenje doigravanja dati u narednom postu.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.