AlemC85 je napisao/la:braćo mila, ova tema niđe veze čuj smanjenje, pa zašto su hrvati i srbi povećali broj klubova na 16 odgovor? da bi kvaliteta fudbala bila jednako zastupljena u svim dijelovima kako hrvatske, tako i srbije, ma niđe veze, ukoliko bi se smanjila premijer liga, onda bi morale i prve lige i tako u nedogled, a tada bi bilo dosta nezadovoljstva i čega još, boga pitaj, ovo je samo mašta pojedinaca, toliko...
zato u Hrvatskoj jos iducu sezonu ostaje 16 klubova, nakon tog 12, pa 10, jer je gledanost opala za 50%, nikome se u prvoj drzavnoj ligi ne gledaju sela koja ce odigrat jednu sezonu i bit kanta za napucavanje

.. kad imas 10 klubova - 4 idu u Europu, minimalno 1 ispada, to znaci da pola lige ima neke koriste il stete od odigrane sezone, svi se bore za nesto, a ne vako na polusezoni budu peti i onda na proljece odmaraju jer ce u Europu tesko, a opstanak siguran i boli ih briga .. treba samo rezat, na 10 klubova i to je rijesen problem .. ja mislim da je npr. navijacima Sarajeva zanimljivije da igraju dva puta za Zeljom na svom stadionu, nego da im jednom dodje Zeljo, a da je taj drugi protivnik Buducnost(bez uvrede)
i ovaj gore sto govori 4 bosnjacka, 4 srpska i 2 hrvatska nek se poklopi usima i suti

.. treba ic postepeno kao Hrvatska .. nek jedne sezone ispadne 5 klubova i udje jedan, a druge sezone ispadnu 3 i udje opet 1 i onda dalje nek ispadaju 2 i ulaze dva .. a bolju opciju kod tih 10 ja bi predlozio da ispadne 1 i udje 1, a da je druga liga jedinstvena i da ovaj 9. na tabeli igra doigravanje s 2. iz druge lige