Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 01 apr 2012, 21:31

DiNo_OL je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:ma ko se ****? de mi ti reci kad smo igrali zadnji put u evropi molim te....nemam ništa protiv šalkea kao kluba ali tvoji postovi su stvarno neumjesni i neozbiljni i nema potrebe da se puno osvrćem na njih... i nisi mi odgovorio na pitanje
odg cu ti na pitanje pobjedili smo HSV na Veltinsu 3:1 i jos nesto ja sa ovim komentarima nisam nista lose mislio za klub nego sam time htio reci s obzirom da ste tek ove sezone poceli parirat sa vecim ekipama poput bayerna i schalkea i ako nastavite ovim tempom da imate pravo bit optimisti za daljnje uspjehe jel sad jasno,citaj izmedju redova i onda nesto reci :evil: :evil:
postovi su ti nekako jadni tako da je teško bilo šta između redova pročitati... i pokaži malo više poštovanja prema aktualnom prvaku ;)

@amerosm

donekle se slažem u neku ruku, ali opet možda nas sreća malo i pomazi, uvijek postoji mala šansa da izvučemo možda i nekoga nenositelja pa da imamo onda šanse za prolaz...u četvrtom pretkolu su se dešavali takvi susreti, tako da su i ''manje'' ekipe uspjele ostvari plasman u grupnu fazu..a i ako ne uspijemo u pretkolu u svakom slučaju imamo zagarantovan nastup u Evropa Ligi, tako da je i to u neku reku super stvar koju dobijamo sa 4 mjestom...
Tako da ipak to 4 mjesto i nije toliko loše, no treba svim silama stremiti 3 mjestu kao cilju... A Šalke ako bude 4 njima će posao biti mnogo olakšan za ulazak u grupnu fazu zbog koeficjenta
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 apr 2012, 21:41

Pale_Companion je napisao/la: A Šalke ako bude 4 njima će posao biti mnogo olakšan za ulazak u grupnu fazu zbog koeficjenta
E to je to, postovani kolega. ;)
Amer, ja, i mnogi drugi koji vole BuLi iznad svega, na neki nacin navijamo da Schalke zauzme 4 mjesto iz razloga sto imaju sjajan koeficijent i sto bi trebali dobiti kudikamo slabijeg protivnika. Od onog sto, naprimjer, prijeti Gladbachu.
Ali, kao sto ti kazes, fortuna je cudna, tako da se nikad ne zna.
Vom Jäger zum Gejagten

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 apr 2012, 21:41

DiNo_OL je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:
DiNo_OL je napisao/la:objektivno zadovoljite se sa 4. mjestom klub takvog nivoa se mora time zadovoljit ;) ;)
Cime se onda mora zadovoljit Scheise 04 ? Da nikad ne osvoji titula ma ja znamo ok .
vi pcelice se proslavite jos ove godine ako uopste uspijete onda ste pusiona ja nezz sto vas zovu milioneri????jel zato sto vam je rival Bayern posudjivao koji milion da ne idete u stecaj jel zbog toga??? sramote doofmundske :lol: :lol:
ma ti si sramota ljudskog roda...ZIVIO LEGENDO.. :lol: :lol:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 apr 2012, 21:52

Nemojte ba odgovarati isto ili slicno na ovakve postove. To nam samo otezava posao.
Vjerujte da se sve prati i da nista nece proci neprimjeceno ili nekaznjeno.

Ako neko tako misli, a vama blesavo ili smijesno, samo ga zaobidjete. Ima da se odmah zaobada (kao vas kralj svojevremeno :lol: ). Mada se poslije ispostavilo da je on jedan vrlo dobar forumas. Za razliku od mnogih koji na ovakav nacin pocnu svoju "karijeru".

Danas me Fohleni iznenadili, u smislu da su bili dosta odmorniji i rastereceniji, a nisu neku partiju pruzili (gledao sam mec, ali ne tako pazljivo).
Cini mi se da je mali ter Stegen mogao bolje odreagovati kod jednog primljenog gola....
Vom Jäger zum Gejagten

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 01 apr 2012, 22:32

neznate ni gdje se te ekipe nalaze a vamo nesto pricate borussia M borussia D...kad se fino zavrsi sezona onda cemo pricat onda cemo tek raspravljat ;) ;)
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 02 apr 2012, 00:34

@Pejl druže... mislio sam da ćete iskoristit' danas umor H96, ali ipak sam se prevario.
Još uvijek ne treba gubiti nadu za direktan plasman, jer 3 boda razlike nije puno, a S04 nije konkurent koji može ostvariti neki ozbiljan niz pobjeda. Mada ste u nekom padu forme ali to sve jedna dobra utakmica može promijenit'.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 apr 2012, 00:42

geronimo je napisao/la:Ima da se odmah zaobada (kao vas kralj svojevremeno :lol: ). Mada se poslije ispostavilo da je on jedan vrlo dobar forumas. Za razliku od mnogih koji na ovakav nacin pocnu svoju "karijeru".

Jel' me neko trazio? :mrgreen:

Mada dje ronimo, mora se priznati da sam teatralno upao na forum. Prvi post i odmah nabijanje nekoliko bajernovaca na ponos :mrgreen: . Sta cu, uvijek sam volio ulijetati klizeci 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 apr 2012, 01:05

Semir bvb je napisao/la:@Pejl druže... mislio sam da ćete iskoristit' danas umor H96, ali ipak sam se prevario.
Još uvijek ne treba gubiti nadu za direktan plasman, jer 3 boda razlike nije puno, a S04 nije konkurent koji može ostvariti neki ozbiljan niz pobjeda. Mada ste u nekom padu forme ali to sve jedna dobra utakmica može promijenit'.
u potpunosti dijelim mišljenje
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 apr 2012, 17:21

u subotu derbi kola u 18:30 na Borussia Parku protiv Herthe :D ... Na papiru je to jedna priča a u stvarnosti je nešto potpuno drugo... Gledao sam ih u prošlom kolu kontra Wolfsburga i ne mogu vjerovati šta su sve uspjeli fulat igrači Herthe.. Trebali su po šansama i da dobiju tu utakmicu... Tako da Favre mora odlično nešto tu da složi da bi se ova utakmica dobila... očekujem tešku tekmu, ali nadam se i pobjedi...

Ova utakmica ima još jedan značaj, a to je u vezi Raffaela... Uglavnom ako Hertha ispadne iz Bundeslige sigurno će ih Raffael napustiti, a tu je naša šansa onda da ga maznemo... tako da možemo sebi napraviti lijepu uslugu ako ih dobijemo i približimo cvajti...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 apr 2012, 18:27

Die Tipps von Marco Reus für den 29.Spieltag im Überblick:

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 1:2

1.FC Köln – SV Werder Bremen 1:1

VfB Stuttgart – FSV Mainz 05 2:0

SC Freiburg – 1.FC Nürnberg 1:0

1.FC Kaiserslautern – 1899 Hoffenheim 1:1

FC Bayern München – FC Augsburg 2:0

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC 2:0

FC Schalke 04 – Hannover 96 1:1

Hamburger SV – Bayer 04 Leverkusen 2:2
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2012, 23:15

Nadam se da će Reus pogodit' makar prvi par koji je tipovao ;) .

U subotu vas očekuje naizgled lagan meč. Iako ste u padu forme sutrašnja eventualna pobjeda bi vas mogla približit' tom željenom trećem mjestu i direktnom plasmanu u LP. Ovakve utakmice se moraju dobijat', jer ovo je možda i posljednja šansa da se ulovi S04.
S04 očekuje težak meč protiv H96 i nije nerealno očekivat' da kiksaju.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 02:37

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 13:55

http://www.nach-dem-spiel-ist-vor-dem-spiel.com/?p=5069" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mobil.express.de/;s=ocw33GamBivv ... ne34kk.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 apr 2012, 14:14

Xhaka je odlično pojačanje. Sačekat' ću još oficijalnu potvrdu prije nego što čestitam na transferu.
To je vjerovatno zamjena za Neustadtera. Sad samo još pronaći zamjene za Reusa i Dantea. Imena koja se spominju za te pozicije su Stindl i Santana. Vidjet' ćemo da li ima šta od toga...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 14:43

ma pitanje je koliko ima istine u ovome,ipak je expres izvor, no znaju i oni ''okrmačat'' ponekad, tako da se nadam da ima istine... bio bi odlično pojačanje za nas, smatram da je već sad bolji igrač od neustadtera
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 apr 2012, 17:29

za reusa po meni jansen bi bio idealan ,nije skup mozda 7-8 milki ,iskustvo igranja u evropi a vase je gore list a ako cemo realno kad ga povrede zaobidzu momak je medzu najboljim igracima bundeslige tako da...bilo bi dobro da se obistini ovo za xhaku...treba vam takodzer i lijevi bek jer daems je vec penzioner....

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 08 apr 2012, 17:50

Jansen je vrlo dobar igrač, ali on je bek/krilo a tu smo solidno pokriveni... Daems je za mene odličan igrač, igra fenomenalnu sezonu, doduše pao je i on malo no i cijela ekipa je pala.. Smatram da Daems može odigrati još i slijedeću sezonu na ovome nivou, a tu je i Wendt kao prva alternativa, koji je vrlo isto dobar igrač...

Reus-ova zamjena koja bi mogla biti je po meni De Jong iz Twentea, jer postoje dobro pouzdani izvori koji govore da smo blizu njegovog potpisa. Jer kod nas Marco većim dijelom sezoner igra čistog napadača sa ulogom ''lažne devetke'' u određenim dijelovima meča, tako da nam treba igrač takvog profila kao njegova zamjena, a Jansen to nije. Tu su još u igri i Raffael i Bas Dost...

Izgleda da nije šuplja za Xhaku, puno je medija danas potvrdili da je on naredne sezone naš igrač 8-)

Ako je to istina, onda Eberl svaka čast, doveo si pravoga dragulja u naše redove :D
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 apr 2012, 20:44

Moguce je da vam siknemo Petersena. Pozajmica na dvije godine.
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 apr 2012, 23:03

Da sam ja na poziciji Eberle pojačanja za sljedeću bi bila: De Jong, Santana, Xhaka, Petersen i mozda Luciano Narsingh.Ovo bi se uklopilo u predviđenih 25-30 mil eura koliko je najavljeno za pojačanja.Ovaj tim bi mogao dobre stvari napraviti sa Favreom.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 apr 2012, 01:06

FRANK RIBERY je napisao/la:Da sam ja na poziciji Eberle pojačanja za sljedeću bi bila: De Jong, Santana, Xhaka, Petersen i mozda Luciano Narsingh.Ovo bi se uklopilo u predviđenih 25-30 mil eura koliko je najavljeno za pojačanja.Ovaj tim bi mogao dobre stvari napraviti sa Favreom.

Da sam i ja na poziciji Eberla i ja bih pokušao dovesti te igrače... Jedino za Petersena ne znam, skroz sam ga malo gledao ove sezone, doduše nije se on ni baš puno naigrao..

Odakle info za Petersena? Danas nisam naišao na tu vijest o njegovom mogućem dolasku... Možda i ne bi bilo loše ako bi nas on pojačao, momak je potencijal, a Favre jako dobro radi sa takvim igračima...

Za sutrašnji meč protiv Werdera smo u problemima zbog ozljeda. Na povrede se žale Reus, Jantschke, Wendt, Marx, i vrlo je izgledno da niko od njih neće biti na raspolaganju... Ne znam šta da očekujem, Werder će sigurno krenuti dosta ofanzivno jer su im bodovi od krucijalne važnosti, a mi upravo volimo takve situacije.. I Werder je u strašnoj krizi, dosta je pomutnje u njihovim redovima... Bio bih dosta zadovoljan i sa bodom ali i mišljenja sam da imamo optimalne šanse i za pun plijen...
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.