Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Moguce, samo onaj intelektualac bi to mogao uništiti zbog svojih glupostihilmo je napisao/la:Ja bih to rekao ovako: Tu definitivno nešto ima, dali je piramida (govorim samo za Visočicu) ili su neki djelovi onog starog grada Visoki, i ti silni prolazi, kanali kako god, ploče, staze..to treba fino istražiti i urediti da ako ništa, pokažemo svijetu, da je tu nekad bio Stari Grad Visoki.
najtužnije je što mu ne zabrane, jeste vi svjesni sta nekontrolisano otkopavanje brda moze donijet??? pogotovo sto se mogu unsititi ostatci grada Visokogbagrcavi je napisao/la:Najtužnije je što ove "stručne" institucije nedaju da se vrše iskopavanja od strane Osmanagića, a sami neće da kopaju.Ako neće da Osmanagić uništi nešto, zašto se oni ne angažuju ?
Eto ti znas za razliku od Osmanagica koji je obisao cijeli svijet i svojim ocima vidio kako one izgledaju...Fuj kakav smo mi narod!Debilan...MirzaLukavac je napisao/la:TO NIJE PIRAMIDA!
Prirodna inekako, ali ljudskih ruku djelo-NE!
Ja ne znam sto pises ti ovdje sve napamet!Obmanjujes ljude ili sta vec!?Ako si protiv,reci protiv sam i ne pisi dezinformacije!!Bilo je zabranjeno,donesena sudska presuda kojim se 'zastitna zona'' sa 20m,prosirila(samo zbog Osmanagica i njegovih istrazivanja) na 250m,a u nju se ukljucuje stari grad Visoki!Osmanagic se borio protiv toga,legalno,ali su u medjuvremenu bila zaustavljena sva istrazivanja na povrsini(zato se i cistilo samo u tunelima),da bi nova presuda suda isla u njegovu korist i ponovo su dozvoljena istarazivanja na samoj piramidi.Toliko o tome ko je,barem sudski,u pravu!Heller je napisao/la:najtužnije je što mu ne zabrane, jeste vi svjesni sta nekontrolisano otkopavanje brda moze donijet??? pogotovo sto se mogu unsititi ostatci grada Visokogbagrcavi je napisao/la:Najtužnije je što ove "stručne" institucije nedaju da se vrše iskopavanja od strane Osmanagića, a sami neće da kopaju.Ako neće da Osmanagić uništi nešto, zašto se oni ne angažuju ?
Upravo to i ja govorim,ali pojedini negiraju ono sto je ocigledno....Onakve blokove,plocice,oblik....tunele koji su ispod svake piramide u svijetu itd itd Hajde da vjerujemo da je to istina,barem to predoceno,a kad se vise otkopa da vidimo i da li je to sto se i tvrdi....Nemoj da negiramo ove dijelove koji su dokazani....badblueboylivno je napisao/la:Žao mi je što se ljudi sprdaju s ovim.
Ono, ne mora biti tu piramida, ali ovo brdo, ovaj oblik kakvog nema nigdje u svijetu daje zaključiti da tu ima nešto što nije prirodno - nešto što je sagradio čovjek. Za konačni sud treba pričekati otkopavanje, ali kako smo jadni i zatucani, teško ćemo u skorom vremenu vidjeti konačne rezultate.
I ti pises napamet,ugao je od 45 stepeni potreban,ne 40 i nas geodetski zavod je izmjerio taj od 45 ,samo sto su,oni koji ne zele razvoj projekta rekli da je 25.Uzmi sliku ili otidji i vidi sam....Ako je ugao od 25 stepeni,vrlo je 'nizak' i moze se primetiti 'golim okom' da je manji od 45.Medjutim kad stanes na samu piramidu vidis koliko je to strmo...Uostalom,ne zelim da se raspravljam,svi imamo svoja misljenja,ali imam osjecaj da mnogi od vas pisu ono sto su procitali negdje,a licno nisu bili tamo,niti su culi argumente druge strane...zizu1991 je napisao/la:Piramida nije, moguće da je nešto nastalo ljudskom rukom, al sigurno nije piramida, jer postoje određeni parametri ( osnovni ) koji se moraju ispuniti da bi se određena građevina zvala piramidom.
Recimo stranice piramide su građene pod uglom od 40 stepeni, i to je osnovni preduslov, dok stranice Visočice su građene pod uglom ( ako su građene ) od 25 stepeni, tako da je to jedan od naučno neoborivih dokaza da piramida u Visokom nema.
Ima nešto, a šta ima, to nek Osmanagić otkrije.
Tako je,covjek je iznio svoje teze,ja jos nisam vidio da ga je neko potukao argumentima,ali ne pricama o njegovom backgroundu,vec argumentima...Sheyi je napisao/la:Imamo i arheologe.
Svi koji misle da nije piramida, bujrum, u Visoko i dokazite nam to...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.