Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la Heller » 15 nov 2012, 21:47

Konglomerat, breča ovo ono :mrgreen: ;) diskordantni sedimenti su na jednoj slici ;) nisam upucen bas toliko, ima vremena al ono nije vidjelo piramide
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 15 nov 2012, 21:49, ukupno mijenjano 2 puta.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 nov 2012, 21:47

http://www.piramidasunca.ba/bs/aktuelno ... ida-sunca-" onclick="window.open(this.href);return false;–-foto-galerija.html i ovaj rub piramide je obicna stijena,jel tako?? samo,kad je ovo sve otkriveno,je brze bolje zabranjeno daljnje iskopavanje na povrsini piramide sunca,pa ljudi to i ne mogu vidjleti mozda,ali postoje dokazi,evo ;) toliko od mene ;) zadnja slike te galerije koju sam postavio je rub...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 15 nov 2012, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 15 nov 2012, 21:49

pa ove velike plohe su normalne jer su tu milionima godina i dolazi do pucanja i pukotina a onda se one zatrapavaju zemljom

Kad jedan relevantni Naučnik iznese dokaz da postoje piramide javite se

Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić je još jedan dokaz koliko su stručni Osmanagić i ekipa

Da se razumijemo jos jednu stvar ako se to moze iskoristi za razvoj turizma i zaposljavanje ljudi bujrum, al kako je krenulo Osmanagic ce kliziste napravit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nullius in verba

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 nov 2012, 21:58

Ja bih to rekao ovako: Tu definitivno nešto ima, dali je piramida (govorim samo za Visočicu) ili su neki djelovi onog starog grada Visoki, i ti silni prolazi, kanali kako god, ploče, staze..to treba fino istražiti i urediti da ako ništa, pokažemo svijetu, da je tu nekad bio Stari Grad Visoki.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 15 nov 2012, 22:00

hilmo je napisao/la:Ja bih to rekao ovako: Tu definitivno nešto ima, dali je piramida (govorim samo za Visočicu) ili su neki djelovi onog starog grada Visoki, i ti silni prolazi, kanali kako god, ploče, staze..to treba fino istražiti i urediti da ako ništa, pokažemo svijetu, da je tu nekad bio Stari Grad Visoki.
Moguce, samo onaj intelektualac bi to mogao uništiti zbog svojih gluposti
Nullius in verba

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 nov 2012, 22:03

Mislim da je Zavod za zaštitu kulturno - historijskog naslijeđa zabranio iskopavanja u blizini onih ruševina na vrhu Visočice, baš da se ne bi desilo to što ti napominješ.
Sve institucije se trebaju uključiti da se to što prije završi pa da vidimo ko je u pravu a ko prodaje maglu.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 nov 2012, 22:06

Najtužnije je što ove "stručne" institucije nedaju da se vrše iskopavanja od strane Osmanagića, a sami neće da kopaju.Ako neće da Osmanagić uništi nešto, zašto se oni ne angažuju ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 nov 2012, 22:19

Osmanag je iznio dosta toga, ja mu vjerujem da tu ima piramidä.

Ali, opet, ako je piramida, kakvi smo mi, to se nece nikada otkopati(ili sta vec)

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 15 nov 2012, 22:41

bagrcavi je napisao/la:Najtužnije je što ove "stručne" institucije nedaju da se vrše iskopavanja od strane Osmanagića, a sami neće da kopaju.Ako neće da Osmanagić uništi nešto, zašto se oni ne angažuju ?
najtužnije je što mu ne zabrane, jeste vi svjesni sta nekontrolisano otkopavanje brda moze donijet??? pogotovo sto se mogu unsititi ostatci grada Visokog
Nullius in verba

MirzaLukavac
Kontakt:

Post Postao/la MirzaLukavac » 16 nov 2012, 01:46

TO NIJE PIRAMIDA!

Prirodna inekako, ali ljudskih ruku djelo-NE!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2012, 17:57

MirzaLukavac je napisao/la:TO NIJE PIRAMIDA!

Prirodna inekako, ali ljudskih ruku djelo-NE!
Eto ti znas za razliku od Osmanagica koji je obisao cijeli svijet i svojim ocima vidio kako one izgledaju...Fuj kakav smo mi narod!Debilan...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2012, 18:03

Heller je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Najtužnije je što ove "stručne" institucije nedaju da se vrše iskopavanja od strane Osmanagića, a sami neće da kopaju.Ako neće da Osmanagić uništi nešto, zašto se oni ne angažuju ?
najtužnije je što mu ne zabrane, jeste vi svjesni sta nekontrolisano otkopavanje brda moze donijet??? pogotovo sto se mogu unsititi ostatci grada Visokog
Ja ne znam sto pises ti ovdje sve napamet!Obmanjujes ljude ili sta vec!?Ako si protiv,reci protiv sam i ne pisi dezinformacije!!Bilo je zabranjeno,donesena sudska presuda kojim se 'zastitna zona'' sa 20m,prosirila(samo zbog Osmanagica i njegovih istrazivanja) na 250m,a u nju se ukljucuje stari grad Visoki!Osmanagic se borio protiv toga,legalno,ali su u medjuvremenu bila zaustavljena sva istrazivanja na povrsini(zato se i cistilo samo u tunelima),da bi nova presuda suda isla u njegovu korist i ponovo su dozvoljena istarazivanja na samoj piramidi.Toliko o tome ko je,barem sudski,u pravu! ;) Njihov primarni cilj je bio da se on zaustavi,a nikako sama zastita starog grada Visoki,jer su njegovi ostaci u tom krugu od 20m,a nikako na samo dnu priamide...Grad Visoki,za neupucene,se nalazi na samom vrhu piramide Sunca!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 nov 2012, 18:07

Žao mi je što se ljudi sprdaju s ovim.

Ono, ne mora biti tu piramida, ali ovo brdo, ovaj oblik kakvog nema nigdje u svijetu daje zaključiti da tu ima nešto što nije prirodno - nešto što je sagradio čovjek. Za konačni sud treba pričekati otkopavanje, ali kako smo jadni i zatucani, teško ćemo u skorom vremenu vidjeti konačne rezultate.
Hayley <3

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2012, 18:12

badblueboylivno je napisao/la:Žao mi je što se ljudi sprdaju s ovim.

Ono, ne mora biti tu piramida, ali ovo brdo, ovaj oblik kakvog nema nigdje u svijetu daje zaključiti da tu ima nešto što nije prirodno - nešto što je sagradio čovjek. Za konačni sud treba pričekati otkopavanje, ali kako smo jadni i zatucani, teško ćemo u skorom vremenu vidjeti konačne rezultate.
Upravo to i ja govorim,ali pojedini negiraju ono sto je ocigledno....Onakve blokove,plocice,oblik....tunele koji su ispod svake piramide u svijetu itd itd Hajde da vjerujemo da je to istina,barem to predoceno,a kad se vise otkopa da vidimo i da li je to sto se i tvrdi....Nemoj da negiramo ove dijelove koji su dokazani....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2012, 18:17

Piramida nije, moguće da je nešto nastalo ljudskom rukom, al sigurno nije piramida, jer postoje određeni parametri ( osnovni ) koji se moraju ispuniti da bi se određena građevina zvala piramidom.
Recimo stranice piramide su građene pod uglom od 40 stepeni, i to je osnovni preduslov, dok stranice Visočice su građene pod uglom ( ako su građene ) od 25 stepeni, tako da je to jedan od naučno neoborivih dokaza da piramida u Visokom nema.
Ima nešto, a šta ima, to nek Osmanagić otkrije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2012, 18:18

I jos jedna stvar,malo sam citao,validne podatke o ovom Osmanagicu.Covjek je bio ucenik generacije u gimnaziji,ima 2 fakluteta,magistar je ekonomije,doktor sociologije ima uspjesan biznis i onda ka pojedinci nazivaju kvazistrucnjakom i pseudonaucnikom ili sta ja znam vec....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 nov 2012, 18:22

Pa dobro, ima tu neznanja pomiješanog sa zlim namjerama, takav smo mi narod, u svačije se sumnja, i ničije ne valja, samo moje valja, i svačije se obezvrijeđuje.
Samo eto, neki njegov rad, i stručnost gledaju možda kroz ovaj projekat " piramide sunca " pa ga na taj način pokušavaju obezvrijediti i njegovu stručnost.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2012, 18:22

zizu1991 je napisao/la:Piramida nije, moguće da je nešto nastalo ljudskom rukom, al sigurno nije piramida, jer postoje određeni parametri ( osnovni ) koji se moraju ispuniti da bi se određena građevina zvala piramidom.
Recimo stranice piramide su građene pod uglom od 40 stepeni, i to je osnovni preduslov, dok stranice Visočice su građene pod uglom ( ako su građene ) od 25 stepeni, tako da je to jedan od naučno neoborivih dokaza da piramida u Visokom nema.
Ima nešto, a šta ima, to nek Osmanagić otkrije.
I ti pises napamet,ugao je od 45 stepeni potreban,ne 40 i nas geodetski zavod je izmjerio taj od 45 ,samo sto su,oni koji ne zele razvoj projekta rekli da je 25.Uzmi sliku ili otidji i vidi sam....Ako je ugao od 25 stepeni,vrlo je 'nizak' i moze se primetiti 'golim okom' da je manji od 45.Medjutim kad stanes na samu piramidu vidis koliko je to strmo...Uostalom,ne zelim da se raspravljam,svi imamo svoja misljenja,ali imam osjecaj da mnogi od vas pisu ono sto su procitali negdje,a licno nisu bili tamo,niti su culi argumente druge strane...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 nov 2012, 18:23

Imamo i arheologe.

Svi koji misle da nije piramida, bujrum, u Visoko i dokazite nam to... 8-)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2012, 18:25

Sheyi je napisao/la:Imamo i arheologe.

Svi koji misle da nije piramida, bujrum, u Visoko i dokazite nam to... 8-)
Tako je,covjek je iznio svoje teze,ja jos nisam vidio da ga je neko potukao argumentima,ali ne pricama o njegovom backgroundu,vec argumentima...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 16 nov 2012, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.