Snooker

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Edin TM87
Kontakt:

Re: Snooker

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2013, 19:44

tarikz je napisao/la:Ja se nadam da neće, mislim da je Selby isuviše jak psihički da bi dozvolio da mu Robertson ukrade ovaj trofej...
Bit ce gusto to znam, al' kolko god psihicki jak Selby bio, ako Robertson bude igrao kao sto igra citav turnir, a Selby malo zakaze, mogao bi okrenuti ovo u egal zavrsnici. A vala bi i sreca mogla malo okrenuti ledja Selbyu, ona smedja kugla Dotta jucer :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 20 jan 2013, 20:10

Je li u 21h druga sesija :?: ,i hoce li biti prenosa na ES... :?:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 jan 2013, 20:22

BluesForever je napisao/la:Je li u 21h druga sesija :?: ,i hoce li biti prenosa na ES... :?:
DA i DA :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 20 jan 2013, 22:09

Kako glupa postavka igre Robertsona u drugoj sesiji,isto kao da on vodi 6-2 pa svaku tesku kuglu moze igrati napadacki i otvoreno,to Robertson i radi za sada i ne donosi mu nista dobro,treba igrati defanzivnije Robertson i cekati svoju priliku a ne svaku daleku kuglu probati ubaciti,glupa taktika ali za Selbya naravno nije jer sve te teske kugle sto Robertson ne ubaci,Selby pretvori u frejm koji ide na njegov konto.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 jan 2013, 01:07

Zasluženo Selby, Robertson naivno u nekim situacijama i to ga je i koštalo....
A nije imao ni sreće nekad.Sve u svemu, dobar meč i čestitke osvajaču.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 21 jan 2013, 01:16

Da, nije mi jasan ofanzivni pokušaj Robertsona u zadnjem frejmu, ono ni na kompjuteru ne ulazi...
Selby surovo kažnjavao greške protivnika, bio je na nivou od početka (za razliku od prošlih mečeva) i zasluženo uzeo svoj treći trofej.
Idemo po tripletu u maju :!:
Someone's mouth said paint them all red.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 21 jan 2013, 01:21

svašta će čovjek ovdje pročitati...

Odličan meč, Selby sasvim zasluženo uzeo titulu. Iskoristio je i najmanju grešku svog protivnika i u pojedinim trenutcima uz veliku dozu sreće uspio to da materijalizuje i po treći put se domogne titule na Mastersu. U odličnoj je formi, 16 pobjeda zaredom a sada će biti još opasniji i imati još više motiva na idućim turnirima.

Robertson me malo razočarao, jer nije bio onaj pravi. Pravio je dosta grešaka a kada je već bio u zaostatku morao je igrati agresivnije i pokušati povratiti samopouzdanje ali nažalost u pojedinim trenutcima kugle jednostavno nisu htjele u rupu i to je to. Malo je pokvario statistiku što se tiče učešća u finalima, ali brzo će on da preboli ovaj poraz. Možda već u Njemačkoj možemo očekivati revanš meč i osvetu jer je evidentno da su današnji suparnici trenutno u najboljoj formi na touru.
FORZA MARŠAL !!!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 21 jan 2013, 10:41

Ukljucih se sinoc na 8:6, taman kad je krenulo ono snukerovanje sa obje strane. Inace nisam pratio turnir ali cujem da su se obojica provlacili, pogotovo Selby. Kako god, ono sto sam vidio u posljednja dva frejma (a pretpostavljam da je tako bilo i vecinu meca) je odlicna igra Selbya. Kada krene takticko nadmudrivanje, nema tu sta Robertson traziti. Neil je dobio par sansi pred kraj da proba nesto, iako bi tad bilo tek 9:7, ali je bilo ocigledno da ce Mark uzeti. Cestitke najboljem na svijetu.

A igraci su polako poceli prizivati povratak Ronniea. Williams je na twitteru napisao da zeli da se Ronnie vrati i da bi on sa lakocom osvojio ovaj Masters. Neil i Selby su se poslije sinocnjeg finala takoder oglasili kazavsi kako bi bilo sjajno za snooker da se O'Sullivan vrati i brani titulu svjetskog prvaka u Sheffieldu.

Vjerovali ili ne, Ronnijeva trenutna zanimacija je volonterski rad na farmi. :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 21 jan 2013, 11:38

Ja bih volio njegov povratak čisto da vidim bi li imao odgovor na ovakvog Selbyja.
Ronnie je par puta istakao kako ne voli igrati sa njim, vjerovatno jer nema živaca da ulazi u duža taktička nadmudrivanja...

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 21 jan 2013, 14:53

Bertrand je napisao/la:
Vjerovali ili ne, Ronnijeva trenutna zanimacija je volonterski rad na farmi. :mrgreen:
ekscentričan kao i uvijek :D

tarikz je napisao/la:Ja bih volio njegov povratak čisto da vidim bi li imao odgovor na ovakvog Selbyja.
Ronnie je par puta istakao kako ne voli igrati sa njim, vjerovatno jer nema živaca da ulazi u duža taktička nadmudrivanja...
da, upravo zbog toga...ali eto, vidjelo se i na SP prošle godine da mu ni takva igra nije strana, samo kad ima dovoljno strpljenja i volje za nadmudrivanjem..jadni Ebdon i Carter pokušavali kako su znali i umjeli da ga uspore, iznerviraju, al' im nije pošlo za rukom...

i ja se nadam povratku za SP, da ga ponovo vidim za stolom, ali mislim da će ipak ova pauza ostaviti traga na njemu i da neće napraviti neki zapažen rezultat koliko god mi to htjeli...a možda je i bolje da se konačno penzioniše dok je nosilac najvećeg trofeja kao aktuelni svjetski prvak..ne znam :roll:
FORZA MARŠAL !!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2013, 15:08

Samo me zutokljunac obori za 70 sinoc :lol:

Kakva greska sto nisam izabrao Selbya, prevarili su me oni preokreti... Selby je majstor da umrtvi igru, Robertsonu je itekako falilo zivaca, pogotovo u zadnjem dijelu meca.

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 21 jan 2013, 15:49

hodža je napisao/la:
Bertrand je napisao/la:
ekscentričan kao i uvijek :D

tarikz je napisao/la:Ja bih volio njegov povratak čisto da vidim bi li imao odgovor na ovakvog Selbyja.
da, upravo zbog toga...ali eto, vidjelo se i na SP prošle godine da mu ni takva igra nije strana, samo kad ima dovoljno strpljenja i volje za nadmudrivanjem..jadni Ebdon i Carter pokušavali kako su znali i umjeli da ga uspore, iznerviraju, al' im nije pošlo za rukom...

i ja se nadam povratku za SP, da ga ponovo vidim za stolom, ali mislim da će ipak ova pauza ostaviti traga na njemu i da neće napraviti neki zapažen rezultat koliko god mi to htjeli...a možda je i bolje da se konačno penzioniše dok je nosilac najvećeg trofeja kao aktuelni svjetski prvak..ne znam :roll:
Sad troši ove pare zarađene prošle godine a kad potroši eto njega nazad. ;) :mrgreen:
Čovjek je u TOP 5 svih vremena, zbog njega sam i ja počeo pratiti ovu igru ali me malo nervira što je toliko gladan za medijskom pozornošću - kao on eto mora ići kod psihologa, pa ne zna bi li potpisao ugovor sa WPBSA o novoj sezoni itd...
Snooker se gleda i bez njega, mečevi su i dalje izrazito kvalitetni ali je činjenica da bi to bilo još zanimljivije sa njim. Ne mogu da dočekam novi epski duel Higgins - O'Sullivan i volio bih da se što prije desi. :)
Edin TM87 je napisao/la:Samo me zutokljunac obori za 70 sinoc :lol:

Kakva greska sto nisam izabrao Selbya, prevarili su me oni preokreti... Selby je majstor da umrtvi igru, Robertsonu je itekako falilo zivaca, pogotovo u zadnjem dijelu meca.
To samo govori koliko je kompletan igrač, tako smiren u defanzivi i taktičkoj borbi a opet vlasnik rekorda po broju ubačenih centuryja u jednoj sezoni. Najbolji igrač svijeta definitivno. :!:

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 21 jan 2013, 15:59

Mora se priznati da Selby uopšete nije odigrao perfektno ili odlicno ovaj turnir od pocetka pa sve do kraja,provlacio je se kroz iglene uši a imao je i mnogo mnogo srece,sinoc kada je bilo 8-6 i kada se je igrao ukupno 9 frejm vidjeli smo kako je sretno kugla ušla u rupu sto je i Selby osvojio taj frejm i otisao na 9-6 i tuvise nikakve sanse nije imao Robertson.

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 21 jan 2013, 16:52

Nije odigrao perfektno, perfektno možeš odigrati jedino ako si sam za stolom. Bilo je loših njegovih mečeva ali ne samo zbog njega samog nego i zbog izuzetno raspoloženih rivala. Jedino Williams nije bio na nivou protiv njega i donekle Robertson. Međutim, Mark je odigrao svoj najbolji meč na turniru u finalu i uzeo trofej. Mnogo se pričalo na ovoj temi o Robertsonovoj konzistentnosti a činjenica je da Selby ima niz od 16 uzastopnih pobjeda i 3 uzastopna osvojena trofeja (ne računam Premijer ligu i razne Shootout turnire).

Da se malo ostavim Toura, igra li iko od vas snooker uživo (ne na kompjuteru :mrgreen: ) ? Ja idem redovno u Zetru i u Skenderiju i više mi ne pada na pamet da kažem da je neki igrač fulio lahku kuglu... :mrgreen:
Koliko lakše ono izgleda kad majstori igraju...

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 21 jan 2013, 19:34

Ja igram Bilijar i odlican sam igrac,ali nikada nisam zaigrao Snookera,ali kazu da je Snookerski stol duplo duzi i siri od bilijarskog,kao i sto su rupe manje i kugle manje u Snookeru,vjerovatno par meceva kada bi odigrao cisto da se malo naviknem ali i uštelim vjerovatno bi i u Snookeru bio neprikosnoven :mrgreen: .

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 21 jan 2013, 19:47

I ja sam odličan u bilijaru ali je snooker potpuno duga priča... Kad igramo jarani i ja procenat safetyja 98%. :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2013, 21:51

I ja sam odlican u bilijaru, a igrao sam i snooker u zetri par puta, slabo igram jer mi niko od raje ne igra, ja se cudim kad naprave mali promasaj kad pucaju preko citavog stola, a kamoli kad pogode. Da ne pricamo o onim zicerima njihovim, to nisu lagani udarci kako se cine preko TV-a, rupe su premale, kugle su premale, stapovi su manji, mogucnost greske je prevelika, a kada je uz martinelu crvena rupa je toliko uska da kugla za obicni bilijar ne moze proci :D

Sto se tice defanzivne igre i safetya, tu sam jako dobar :) A najgore se snalazim kad mi je bijela priljubljena uz martinelu, a stapovi i krede nisu toliko kvalitetni da bi se moglo normalno odigrati :mrgreen: Obicno faul pravim tada :mrgreen:

Mogli bi se dogovoriti da odigramo nekad, ako se slazete :mrgreen:

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 21 jan 2013, 21:57

ja slucajno sinoc udjoh na ovu temu i procitao neko spominje selby-a i vidim ga dns u ponudi i odigram keca na njega.. pobjedio :D fina kvota 1,8

:D

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 21 jan 2013, 21:59

Ja sam nekad znao igrati bilijar. U meduvremenu, totalno sam ofalio, osjecaja gotovo nemam. Trebat ce mi neko vrijeme da se vratim u zivot. A kao i svima, safety ide najbolje, koliko god to bilo cudno za bilijar. :mrgreen:
A nisam nikad snooker igrao. Mogu zamisliti kakva je to razina u odnosu na bilijar.
Edin TM87 je napisao/la: Mogli bi se dogovoriti da odigramo nekad, ako se slazete :mrgreen:
Sto se mene tice, moze. :)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2013, 22:04

Pa ako ste iz Sarajeva haj da se dogovorimo, ne vjerujem da cu ikad naci jarane koji igraju snooker :)

Bertrand, ti se prvo usteli pa se javi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.