AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Evil Genius
- Kontakt:
Re: AS Roma
koliko god da sam frustriran ovakvim nacinom poslovanja uprave, radije cu to prihvatit nego prodaju nekih igraca (mexes i slicni)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
- Evil Genius
- Kontakt:
Phillipe Mexes
'Ne vidim zasto bi napustio Romu, volim zivjeti ovdje, volim klub, navijace i imam ugovor koji namjeravam ispostovat (do kraja).' . . . konacno !
jucer smo odigrali prijateljsku utakmicu s nizerazrednim klubom (seria D) l'aquila calcio, roma je dobila sa 5-1 . .
ROMA (4-3-1-2): Julio Sergio( 46′Artur); Mexes, Motta, Faty(78′Antei), Cassetti(78′Frascatore); Cerci (61′ Taddei), Brighi, Perrotta; Menez (61′ Florenzi); Totti (46′ Scardina), Toni (46′ Pettinari)
A disposizione: Artur, Brighi, Andreolli, Scardina, Pettinari, Antei, Florenzi, Frascatore.
Allenatore: Ranieri
L’Aquila Calcio: Migliaccio, di Stefano, Martoianni, Ruscitti, di Francia, Ianni, Battistelli, Serafini, Colella, Pietrella, Sparacio.
A Disposizione: Modesti, Nesti, Pilla, Martellucci, Recchiuti, Bontà, Natalucci, Jaho, Cavasinni, Prete, Giansante
Allenatore: Cifaldi
Arbitro: De Rubeis di L’ Aquila
Risultato finale: L’Aquila Calcio-Roma 1-5
Marcatori: 8′Perrotta , 19′Colella,72′ Florenzi, 80′Motta (Rig.), 83′ Scardina (Rig.), 88′Scardina
Note: 38′ Totti centra la traversa su punizione, 45′ Cerci colpisce il palo
drago mi je vidit da je scardina zabio 2 gola, iskreno se nadam da je on taj sljedeci u nizu rimskih talenata i da ce dobit priliku iduce sezone
'Ne vidim zasto bi napustio Romu, volim zivjeti ovdje, volim klub, navijace i imam ugovor koji namjeravam ispostovat (do kraja).' . . . konacno !
jucer smo odigrali prijateljsku utakmicu s nizerazrednim klubom (seria D) l'aquila calcio, roma je dobila sa 5-1 . .
ROMA (4-3-1-2): Julio Sergio( 46′Artur); Mexes, Motta, Faty(78′Antei), Cassetti(78′Frascatore); Cerci (61′ Taddei), Brighi, Perrotta; Menez (61′ Florenzi); Totti (46′ Scardina), Toni (46′ Pettinari)
A disposizione: Artur, Brighi, Andreolli, Scardina, Pettinari, Antei, Florenzi, Frascatore.
Allenatore: Ranieri
L’Aquila Calcio: Migliaccio, di Stefano, Martoianni, Ruscitti, di Francia, Ianni, Battistelli, Serafini, Colella, Pietrella, Sparacio.
A Disposizione: Modesti, Nesti, Pilla, Martellucci, Recchiuti, Bontà, Natalucci, Jaho, Cavasinni, Prete, Giansante
Allenatore: Cifaldi
Arbitro: De Rubeis di L’ Aquila
Risultato finale: L’Aquila Calcio-Roma 1-5
Marcatori: 8′Perrotta , 19′Colella,72′ Florenzi, 80′Motta (Rig.), 83′ Scardina (Rig.), 88′Scardina
Note: 38′ Totti centra la traversa su punizione, 45′ Cerci colpisce il palo
drago mi je vidit da je scardina zabio 2 gola, iskreno se nadam da je on taj sljedeci u nizu rimskih talenata i da ce dobit priliku iduce sezone
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti
Kako pise i prenosi Forza Roma,Artur,Baptista i Doni gotovo sigurno napustaju Romu..."zvijer" ima veliko interesovanje od Španskih klubova,al on ide najvijerovatnije u Englesku,najbolju dosad dao Totenhem ponudu....!!!!!
Za ove izvuc kako 15-ak milki....dovesti Rosi-ja,taman toliko kosta 15 milki(ili ako ne moze Rosi onda Vagner Lov),onda bi strasan dvojac u napadu imali....Adriano,Rosi(Love)...!!!
Za ove izvuc kako 15-ak milki....dovesti Rosi-ja,taman toliko kosta 15 milki(ili ako ne moze Rosi onda Vagner Lov),onda bi strasan dvojac u napadu imali....Adriano,Rosi(Love)...!!!
- Evil Genius
- Kontakt:
ma prije svega obezbjedit ostanak nekih igraca kao npr mexes, brighi i motta prije svih . . . onda se rijesit gore nabrojanog otpada i tu ubrat koju paru, dovest zamjenu za taddeija tj desnog veznjaka jer ovaj ocigledno nece ostat u romi zbog odugovlacenja s produzenjem ugovora . . . isto tako treba nam jedan playmaker kao zamjena za pizarra jer on cim se povrijedi il' zaradi suspenziju to odma nije ista ekipa i jednostavno izgledamo bezidejno na terenu bez njega i naravno obavezno potpisat burdissa na jos 2, 3 godine
Roma i Taddei izgleda obnavljaju ugovor na jos 4 godine,dogovorili se...!!!!!
----------------
Naravno da treba dovesti jednog playmaker-a kvalitetnog...sto se tice Mexesa,stvarno ne znam on igrac nije za klupu,al izgleda da kod Ranieri-ja jeste...mozda je i bolje da ga sada prodaju i uzmu koji paru jer njemu istice ugovor na kraju godine(ja mislim ako se ne varam)...cak je Ranieri izjavio da ne zuri i da razmisli...!!!!
----------------
Naravno da treba dovesti jednog playmaker-a kvalitetnog...sto se tice Mexesa,stvarno ne znam on igrac nije za klupu,al izgleda da kod Ranieri-ja jeste...mozda je i bolje da ga sada prodaju i uzmu koji paru jer njemu istice ugovor na kraju godine(ja mislim ako se ne varam)...cak je Ranieri izjavio da ne zuri i da razmisli...!!!!
- Evil Genius
- Kontakt:
to za taddeija ne znam, ako je istina onda je to mac sa dvije ostrice . . zasto ? pa znamo da je vec zaso u 30te godine i da je roma s razlogom predlagala ugovor na 2 il' 3 sezone, ovako ce u u klubu ostat do 34. godine a ja ga i ne vidim bas kao standardnog clana prvog tima (pa ni klupe ako cemo bit iskreni) vec od naredne sezone a da ne pricam za buducnost, samim tim ce zauzimat mjesto nekom mladjem igracu (pettinari il' scardina) a i primace pozamasnu sumu novca za koju bi se mogo dovest (ruku na srce) bolji igrac . . . naravno tu postoji i svjetlija strana price jer je on bas igrac po ranierijevom ukusu, pokriva dosta prostora, savrseno se uklapa u formaciju (bilo koju ako cemo bit iskreni) i dobar je u defanzivi . . .
sto se mexesa tice, obavezno ga treba ostavit u timu jer sad kad igramo ligu prvaka trebace nam sto vise kvalitetnih igraca tj po dva solidna igraca za svaku poziciju . . . tako da u mexesu, burdissu i juanu (donekle i andreolliju ako ne ode na posudbu) imamo strasnu odbranu . . . eh sad druga je stvar sto prade i kompanija ne razmisljaju o produzenju ugovora
http://www.football-italia.net/jun01v.html
potpisali smo simplicia
sto se mexesa tice, obavezno ga treba ostavit u timu jer sad kad igramo ligu prvaka trebace nam sto vise kvalitetnih igraca tj po dva solidna igraca za svaku poziciju . . . tako da u mexesu, burdissu i juanu (donekle i andreolliju ako ne ode na posudbu) imamo strasnu odbranu . . . eh sad druga je stvar sto prade i kompanija ne razmisljaju o produzenju ugovora
http://www.football-italia.net/jun01v.html
potpisali smo simplicia
Dobar posao za Romu, Fabio Simplicio iz Paalerma presao kao slobodan igrac 

Roma zainterosavana za veznog igraca Cardiff City-a-Joe Ledley...Sa YouTube-a vidim da je lijevak...!!!!
---------------------------
- Evil Genius
- Kontakt:
ledley je odlican igrac al' to znam samo po football manageru
znam da moze igrat u sredini veznog reda i lijevog beka, o njegovom kvalitetu ne bi znao nista osim par postignutih golova s youtubea al' s obzirom da se radi o relativno mladom igracu imace dosta prostora za napredak a u romi ce svakako imat od koga ucit . . . drago mi je sto se nase ime veze za neke mladje igrace jer lagano postajemo ko milan

znam da moze igrat u sredini veznog reda i lijevog beka, o njegovom kvalitetu ne bi znao nista osim par postignutih golova s youtubea al' s obzirom da se radi o relativno mladom igracu imace dosta prostora za napredak a u romi ce svakako imat od koga ucit . . . drago mi je sto se nase ime veze za neke mladje igrace jer lagano postajemo ko milan
De Rosi je dao izjavu za sluzbenu stranicu FIFA-e.U interviju o repki Italije i mogucnostima Italije na S.P,na kraju je prokometarisao o govoru da je moguce da napusta na ljeto Romu...De Rosi je Izjavio "Razmisljao sam o tome i pitao sam se kako bi bilo igrati u Inostranstvu, ali da budem iskren Roma mi znaci sve, to je moj zivot,ne osjecam da bih mogao biti tako sretan negdje drugo...."!!!
----------------------------------
Adriano izgleda ima da zaglavi zatvor....
heheheheh
----------------------------------
Adriano izgleda ima da zaglavi zatvor....

Kakav crni Ledley i ostala nizerazredna engleska buranija. Pa kad se neki Britanac proslavio negdje van otoka?Google je napisao/la:Roma zainterosavana za veznog igraca Cardiff City-a-Joe Ledley...Sa YouTube-a vidim da je lijevak...!!!!

nema potpisa
Zanimljiva kombinacija dresova,mada sam ja vise za jednobojne dresove...!!!
-----------
Par servisnih informacija:
Adriano je stigao u Italiju u MIlanu je,u utorak dolazi u Rim da potpise za AsRomu...!!!!
Fiorentina(Mihajlovic)zainteresovana za Brigija...Po nekim navodima Fiorentina je spremna ponuditi 13mil....!!!!
-----------
Par servisnih informacija:
Adriano je stigao u Italiju u MIlanu je,u utorak dolazi u Rim da potpise za AsRomu...!!!!
Fiorentina(Mihajlovic)zainteresovana za Brigija...Po nekim navodima Fiorentina je spremna ponuditi 13mil....!!!!
na prvi pogled izgleda jako lijepo.. ali kada pogledas kako se grb uopste ne uklapa u ovu pozadinu shvatis da nije nesto.. bolji su ovi sto imate..toffee je napisao/la:Kad bi vam ovo bili novi dresovi, eeeeeeeeeeeh...
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.
Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sluzbeno potvrdjena informacija da je Adriano potpisao trogodisnji ugovor sa Romom. Detalji ugovora nisu navedeni. Inace, Adriano je dosao bez odstete.
Cestitke Romi na ovom transferu, ali koliko je dobar, toliko moze imati i losih osobina. Adriano je odlican igrac, ali ako nastavi sa svojim lumpovanjem, sumnjam da ce se i u Rimu dugo zadrzati.
Cestitke Romi na ovom transferu, ali koliko je dobar, toliko moze imati i losih osobina. Adriano je odlican igrac, ali ako nastavi sa svojim lumpovanjem, sumnjam da ce se i u Rimu dugo zadrzati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Adriano je strasan igrac i vec je igrao u Seri A tako da ne teba da se privikava....samo da prestane praviti probleme i da se posveti fudbalu...SRETNO..!!!
Menez---Totti---Mirko
Adriano
-----------------
Sad treba osigurat ostanag Burdisa...!!!!
Menez---Totti---Mirko
Adriano
-----------------
Sad treba osigurat ostanag Burdisa...!!!!
- Evil Genius
- Kontakt:
. . . i mexesaGoogle je napisao/la: Sad treba osigurat ostanag Burdisa...!!!!

mislim da nam je napad osiguran (s tim da racunam da je adriano ostavio probleme i lumpovanja iza sebe); u odbranu dovest zamjenu za riisea ili eventualno mottu (ako ode negdje) - mozda ebouea koji se spominje sve cesce; i mislim da definitivno trebamo ojacat vezni red jos jednim kvalitetnim veznjakom (simplicio jeste dobar al' mislim da trebamo jos jednog)
Naravno Mexes...
Citao sam i ja to za Ebue...Prade se valjda nalazi u Londonu i pregovara sa par igraca....!!!!

Citao sam i ja to za Ebue...Prade se valjda nalazi u Londonu i pregovara sa par igraca....!!!!
dobar je adriano,zelim mu uspjeh u rimu i da se roma ravnopravno bori za drugo mjesto

prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO
Brate,ne dolati u obzir vise 2 mijesto...sledeće sezone samo Scudeto i ništa drugo...!!!
Totti je zaslužio da još jednom osvoji naslov prvaka,stvaro bi mi bilo žao da ovakav igrać ima samo jedan Scudeto...!!!
Totti je zaslužio da još jednom osvoji naslov prvaka,stvaro bi mi bilo žao da ovakav igrać ima samo jedan Scudeto...!!!
- Evil Genius
- Kontakt:
hahahah ovaj interovac samo pod*ebava
bice zanimljiva iduca sezona - inter, roma i juve (ako se pojacaju kako treba) prije svega za scudetto . . . mislim da mi imamo odlicne sanse jer i ove sezone smo pokazali da novac i ne igra neku preveliku ulogu, znaci igracki kadar nam je sposoban za titulu plus smo doveli par pojacanja (a bice ih jos nadam se); bitno je samo da ne izgubimo nekog bitnog igraca . . .

slazem se to za tottija i dodao bi i de rossija koji je definitivno zasluzio taj scudetto - vec vidim njih dvojicu kako podizu trofejGoogle je napisao/la: Totti je zaslužio da još jednom osvoji naslov prvaka,stvaro bi mi bilo žao da ovakav igrać ima samo jedan Scudeto...!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.