Nerim je napisao/la:
nece on reci, erci cu ti ja, Biljino polje je rupčina najveca na ovom svjetu, a Grbavica je stadion kojim se može ponositi, , stadion vam je pravo jako loš... hahahhahaha
jbt. koliko ima bolesnika ovdje, bez sekunde realnosti! reci da je BP "rupcina najveca na ovom Svijetu", a da je "Grbavica je stadion kojim se može ponositi" stvarno ne prizemlje nego podrum.
nije ni BP sad nesto specijalno, ali ovo izjaviti....
evo reci da ovo sto sam napisao o Grbavici na temi "gdje da igra repka", nije istina!
Pasha je napisao/la:logicno je da i ti, a i bilo koji navijac Zelje volite Grbavicu kakva je da je. isto tako cinjenica je da je tu bilo ratno podrucje.
ipak to nema nikakve veze sa onim sto ja pisem o blesavom izgledu tribina. tu mislim naravno sa arhitektoske strane. da obrazlozim iako je to manje-vise poznato i napisano bar hiljadu puta.
Sjeverna tribina. kad bi mi neko vezao oci i doveo pred ulaz sjeverne tribine, pomislio bih wow ovo bi mogao biti neki extra stadion. a onda kad se udje slijedi razocarenje. ne znam da igdje u svijetu sjeverna tribina bude glavna. znaci natkrivena i jedina sa stolicama za obicne gledaoce. bit ce odlicna pocetna baza kako da stadion izgleda u svom konacnom izgledu, ali ovako samo izgleda kao strano tijelo.
Istocna tribina. stajanje sa 4-5 redova. tu stvarno nema sta dodati.
Juzna tribina. iako su Manijaci najemotivnije vezani za tu tribinu i ona odudara od klasicnih standarda, samim tim sto je ukopana u brdo. to bi kad se bude radio stadion normalnijeg izgleda moglo prestavljati ozbiljan problem.
Zapadna tribina. jos poznata i kao drvena tribina koja je izgorila na pocetku rata, opet potpuno se razlikuje od sve tri tribine.
Grbavica bi kad bi se napravio taj stadion u kome bi se sve cetri tribine izjednacile, mogla biti idealno rijesenje za utakmice repke. stadion bi primao oko 25000 gledalaca(sasvim dovoljno za nase uslove) imao bi odlicnu akustiku, a tribine bi bile uz sami teren kao i u Zenici.
sad je problem jos novac za tu izgradnju. Zenica je u zadnje 3 godine dala oko 42 miliona maraka, za atletski stadion Kamberovica polje, Arenu i sada za popravke na Bilinom polju. onda nemogu shvatiti da Grad/Kanton Sarajevo nije u stanju da izdvoji 50-60 milona, kad se zna da je budzet puno veci nego i u opcini Zenica i u ZDK.