Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
53%
2. Ne
47
47%

Ukupno glasova: 101

StevieG8
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la StevieG8 » 14 sep 2020, 13:10

scorpy je napisao/la:
14 sep 2020, 12:36
Evo pojacanje. Novi golman.

The Reds have agreed a £1.8million ($A3.2m) deal for Fluminense goalkeeper Marcelo Pitaluga, according to reports in Brazil.
Jurgen Klopp’s men are said to have been monitoring the 17-year-old for several months, and have been in talks with the Brazilian club for three weeks - already having one bid turned down.

Al za akademiju.
Koliko smo mladih golmana doveli od kako je dosao Klopp to nije humano :urnebes:
Alisson is in a poor run of form, thwarting just 17 of the last 35 shots on target he has faced
Nesto o cemu smo ovdje govorili nakon utakmice, nadat se da ce sto prije vratit formu inace ce Achterbergu stolica opet da se trese :mrgreen:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Scouser
Kontakt:

Post Postao/la Scouser » 14 sep 2020, 16:58

Vandevoordta smo trebali ugrabiti, dok je jos jeftin relativno :kafa:
This Klopp fella, he's not bad is he?

"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."

"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 14 sep 2020, 17:53

Ne znam, ne miriše dobro, igrači koliko god su uigrani, toliko su i istrošeni, svima je poznat koncept igre, i zato je nužno bilo da se dovede neko osvježenje. Bojim se već ove prve prepreke, jer puno toga škripi u ovoj ekipi.

Iako rijetko kad pišem i mislim da to nema nekog efekta, ali da se ja pitam u EPL protiv 18 protivnika bi u ekipi volio imati prije Thiaga nego Wijnalduma, mada gledajući ovaj završni turnir LP, Thiago je u nekim utakmicama pored sjajne ofanzive, odlično igrao i defanzivu i oduzimao lopte, presjecao napade i slične stvari i zbog toga bi ga vjerovatno stavio i u toj 19oj utakmici protiv Sitija, jeer pored Hende i Fabinha sjajno bi se uklopio...

Također, ono što govorim zadnjih godinu dana ljudima sa kojima gledam utakmice je da Firmino koliko god učestvuje u presingu na odbranu protivnika i koliki god da je radnik, u napadu puno situacija upropasti, tako je veliki broj kontra napada upropastio svojim meljanjem lopte, umjesto da ubrza protok. Dalje, realizacijom se također ne može pohvaliti, jer situacija iz ovog kola gdje ga Keita sjajno proigrava, a on nakon tog samo komplikuje i pokušava vratit loptu nazad gdje 5 protivnika pokazuje da ili je izgubio filing za gol, ili je nedostatak samopouzdanja, ali jednostavno kao da se osilio i pomislio da nema zamjene prvih 11 i to mu omugaćava ležeran položaj.

Treća karika je mali TAA, koji je još mlad i igra promjenljivo. Protiv Leedsa se također vidjelo, da zna ostaviti propuha iza sebe, a također i zna ispasti i napraviti problem. Po meni je realno previše dignut u zvijezde i dovoljno je pogledati zadnjih 15tak utakmica, na utakmici napravi po 20tak ubacaka u šesnesterac, pa jedno 13-14 bude sigurno neupotrebljivih jer ili ne dobaci ili sve prebaci...

I naravno, gdje trebalo tražiti još jedno osvježe jeste pozicija štopera. Matip je svako malo sklon povredama, Gomez je također nesiguran, a nadati se da Virgil bude zdrav, ukoliko nam se Virgil povrijedi, bit će sezona ko kad je JK tek stigao...
Tako blizu, a tako daleko.

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 14 sep 2020, 22:11

Sheffield i Villa gledaju Brewstera.

Fener bi Origija na posudbu uz otkup 15m funti.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 sep 2020, 22:19

mirgerr je napisao/la:
14 sep 2020, 22:11
Sheffield i Villa gledaju Brewstera.

Fener bi Origija na posudbu uz otkup 15m funti.
Cuj 15m :rol: udario hasis u glavu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 sep 2020, 00:44

S obzirom na proslu utakmicu i iznenadjenje s Fabinhom na klupi kakav vezni red ocekujemo u nedjelju?

Mislim da ce Keita nazad na klupu, nekako mi je precesto gubio loptu uz kamion prostora iza sebe sto nas je moglo kostat par puta.

Gini-Fab-Hendo Kloppova standardna sigurica.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 15 sep 2020, 02:13

Ma jašta, sve isto samo zamjena Fabinho - Keita.
I šteta što su propustili Wernera, iako je prva utakmica svidjelo mi se kako igra. Agilan, brz, dobre kretnje, nije panj s loptom u nogama i može igrati više pozicija...
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 15 sep 2020, 08:54

Mislim da ce takodjer i Matip poceti.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

Scouser
Kontakt:

Post Postao/la Scouser » 15 sep 2020, 14:14

Harry Wilson je bolja opcija od Shaqirija. Trebao se staviti na transfer listu. Svakako je tu i Minamino, te Ox koji mogu igrati kao RM/RW.

Brewster na novu posudbu je dobra opcija. U Swanseau je blistao prethodnu sezonu.

Origija bih ostavio jos ovu sezonu, taman dok Brewster nadodje. Tih 15m za tog igraca mozes dobiti i iduce godine.

Gini-Fab-Hendo, to ce biti veza. Keita i Jones s klupe :kafa:

- Predstojeca sezona ce biti paklena, u to smo se uvjerili vec za vikend kontra Leedsa. Mada El Loco je specifican, niti jednoj ekipi u PL nece biti lahko s Leedsom.

City i ManU jos nismo imali priliku vidjeti, ali su bili aktivni na trzistu, te su stigli izvanredni igraci (Ake, Torres/ vd Beek).

Carlo je u Evertonu odradio nevjerovatan posao, impresionirali su me s igrom kontra Spursa. Takticki i igracki je nadigrao Josea. Nimalo lagan protivnik u najavi. Derbiji ce biti izvanredni, mozda budemo gledali i neke krucijalne :?:

Chelsea s(p)retno do punog plijena u Brightonu (aludirajuci na nesretni 11erac Ryana, i autogol Webstera!?)
Novopridoslice nista posebno, pogotovo Havertz, dok je Werner na par trenutaka zasijao, te pokazao svoje pace sposobnosti. RLC je bio totalna komedija :mrgreen:

Trebati ce proci period dok se ova ekipa Chelsea uigra, a nasa sreca je sto vec u iducem kolu putujemo na SB, i sa nasim uigranim igrackim kadrom bi trebali iskoristiti neuigranost Bluesa. Svakako bi to bio slag na tortu, vezano za ova prepucavanja Jürgena i Lampsa :mrgreen:

- Fudbalski NBA je poceo, a pred nama je mozda i najujednacenija sezona ikada :?: Pocevsi od dna tablice, pa do borbe za Europu i titulu. Navijacki LFC, ali realno biti ce show u najavi.

PS. Iskreno se nadam kako ce na Anfield do 6.10. sletjeti neko novo ime. U kadru je potrebna sirina, pogotovo koju smo izgubili u vidu iskusnih igraca kao sto su Lovren i Lallana. Nisu bili od krucijalne vaznosti, ali su za svlacionicu dosta znacili.

Sef je svjestan te situacije, zbog toga je i javno prozivao "arape" i "oligarhe" :mrgreen:

Gomez je dobar prosperitet za buducnost, tu je i Matip koji moze odgovoriti zadacima, ali je potreban jos jedan defanzivno orijentisan profil igraca. Prerano je jos za Hoevera i van den Berga, dok msm da Phillips nije materijal za prvi tim, jer sam ga pratio u Stuttgartu.

Grujica bih zadrzao u timu, pratio sam ga u Herthi, posjeduje kvalitet da pomogne s klupe. Steta bi bilo prodati ga, bez pruzene sanse u klubu. Moderni veznjak.
Thiago se bas oduzi, vec 2 mjeseca se pominje :?: Razumijem to razmisljanje, posto blizenjem kraja roka i cijena igraca varira, ne? Pribojavam se ManU, jer vidjeh da su i oni usli u razgovore s igracem? Mada doveli su vd Beeka, hm :?:

White iz Brightona je vrlo dobra opcija, pratio sam ga prosle sezone u Leedsu, bio je neizostavan clan postave. Msm da je glasio i za najboljeg branica u C'shipu? Bio bi upgrade naspram Lovrena, cak i u rangu Gomeza i Matipa?
Vidjeh da je i Tarkowski zatrazio transfer request, zasto ne pokusati? Iskustvo igranja u najvisem rangu, mnogo utakmica u nogama, i na kraju krajeva, ko bi propustio priliku igranja za LFC!? Bio bi cheap opcija.

Na pocetku posta napisah da favoriziram odlazak Shaqa, na njegovom mjestu bih volio vidjeti Rashicu iz Bremena. CAM/CF/RM, uklopio bi se perfektno u filozofiju kluba. Pomenuo bih jos i Benrahmu, koji me fascinirao u Brentfordu prethodnu sezonu. Salah i Mane bi mu bili odlicni mentori :thumbup:

Kako god, cuvajte zivce, i bodrite klub u dobru i zlu :!:
This Klopp fella, he's not bad is he?

"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."

"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 15 sep 2020, 20:52

Lijep post. @Scouser
:ljepota:
tz tz tz tz tz tz

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 16 sep 2020, 01:19

Cak se i tot dobro pojacao, pa sta ovi nasi planiraju :puke: :puke:

Zar nemg dovesti igraca na posudbu dovesti uz obavezan otkup(thiago,sarr). Za thiaga hajd kontam teze jer mu istice ugovor iduce sezone ali vjerujem da bi im bayerm izasao u susret,jer bit opet dobili tih 30m nego 0 da ode dzaba iduce ljeto

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 17 sep 2020, 08:05

Woodburn began well enough at the Kassam Stadium. He started games, scored his first senior league goal away at Bristol Rovers and, by October, was starting to influence the play with his touch, awareness and decision-making. He had settled, on and off the pitch.
A tackle from Callum Johnson, the Accrington Stanley defender who has since joined Portsmouth, left Woodburn with a broken bone in his foot. He would be out for up to 12 weeks, his momentum checked at the worst possible time.

He returned to Liverpool for treatment, and was ahead of schedule in his recovery when he participated in a training match at Melwood in December and suffered an almost-identical injury, this time to his other foot.

Sad mi je jasnije gdje nesta Woodburn. Imao je veliki potencijal al povreda za povredom. Kakvu je ovo kost slomio prvo na jednoj nozi a kad se vratio onda i na drugoj.
Mozda konacno zaigra kako zna bez povreda ako ode u Spartu.

He is expected to go out on loan this week. Sparta Rotterdam are favourites to sign him, but Goal understands that Hull City have shown strong interest too. Liverpool, privately, would prefer him to go to the Eredivisie than to League One. They believe he is better suited to the league.

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 17 sep 2020, 10:42

Kako stvari stoje, poslana ponuda za Thiaga. 27mil funti, koliko vec Bayern trazi.

Spamm

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 sep 2020, 10:48

E vala cu sad uzet Athletic daju ponudu na 6 mjeseci po 1$ mjesecno cisto zbog ovakvih ekskluziva :mrgreen:

Koga li smo prodali da se ovo plati, Brewster u Sheffield za 25m funti ili Gini u Barcu :hmmmmm:

Jedino me brine kako ce se Thiagova plata odraziri na strukturu plate ostalih igraca jer navodno hoce 200 000 funti sedmicno.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 sep 2020, 10:50

Izgleda da je gotovo oko Thiaga,u sustini vama vise niko i ne treba,jedan ovakav top igrac uz postojeci roster dovoljno da opet odigrate fantasticnu sezonu

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 17 sep 2020, 10:50

StevieG8 je napisao/la:
17 sep 2020, 10:48
E vala cu sad uzet Athletic daju ponudu na 6 mjeseci po 1$ mjesecno cisto zbog ovakvih ekskluziva :mrgreen:

Koga li smo prodali da se ovo plati, Brewster u Sheffield za 25m funti ili Gini u Barcu :hmmmmm:

Jedino me brine kako ce se Thiagova plata odraziri na strukturu plate ostalih igraca jer navodno hoce 200 000 funti sedmicno.
Mislim da imamo dosta igrača u blizini te plate. Po platama smo među najvećim potrošačima.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 17 sep 2020, 10:50

Liverpool have agreed deal to sign Thiago Alcantara from Bayern Munich for a fee of around €30m. Talks have accelerated since Monday after Bayern officials made clear they wanted it done before the Bundesliga starts. (
@David_Ornstein
)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 17 sep 2020, 10:52

StevieG8 je napisao/la:
17 sep 2020, 10:48

To prvo, Brewster u Sheffield. Nadam se da ce biti neka buy-back klauzula.
Gini koliko znam ne zeli u Barcu, promijenio je misljenje nakon razgovora sa Kloppom.

Naravno, ovo je sve na osnovu rekla-kazala.
ronaldo99 je napisao/la:
17 sep 2020, 10:50
Izgleda da je gotovo oko Thiaga,u sustini vama vise niko i ne treba,jedan ovakav top igrac uz postojeci roster dovoljno da opet odigrate fantasticnu sezonu
Ne bi bilo lose ni Sarra na posudbu uz otkup recimo. Kako sam upratio, on je bas zagrijan za Liverpool bez obzira sto ce biti u drugom planu.
nerkolfc je napisao/la:
17 sep 2020, 10:50
Mislim da imamo dosta igrača u blizini te plate. Po platama smo među najvećim potrošačima.
Kada su u pitanju plate, od igraca se jedino Salah, Dijk i Firmino motaju oko te cifre 200k sedmicno. Najveci potrosaci jer Liverpool kao klub ima najvise zaposlenih. Inace plate igraca nisu nista specijalno.
Zadnja izmjena: mirgerr, dana/u 17 sep 2020, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.

Spamm

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 sep 2020, 10:53

Sve je to ekstra al mi imamo 3 štopera i nikakvu alternativu za Salaha i Manea :rol:

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 17 sep 2020, 11:00

Stoper se nece traziti uopste. Sad kad pogledas, pa bolje da je Dejo ostao. Imao bi sigurno mjesta pored ovakvog Gomeza.

Spamm

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: JayCatwright, Venom i 20 gostiju.