NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

Hare_BvB
Kontakt:

Re: NHL 2010/2011

Post Postao/la Hare_BvB » 18 maj 2011, 15:49

Moram priznati da odavno nisam gledao bolji meč. Moglo je komotno završiti i 15-15. :lol: Otvorena paljba s obe strane uz pregršt prilika i golova. Tampa povela u 13-oj sekundi, da bi poslije toga Bruinsi dominirali cijelim prvim periodom, ali su supjeli zabiti samo jedan gol i to nakon PP-a. Roloson je branio fenaomenalno u prvoj trećini i skinuo je 5-6 mrtvih šansi. Ipak Tampa je uspjela vratiti vodstvo samo 7 sekundi prije kraja perioda zahvaljujući velikoj dozi sreće, jer se pak odbio od defnazivca domaćih Boychuka i ušao u gol. U drugom periodu se igrao nevjerovatan hokej, samo što je sada Thomas na golu Bruinsa branio sve, a Roloson je prosto izbušen sa 5 komada u svojoj mreži. Tampa je promašila najmanje 5 situacija 1-1 s golmanom, dok su domaći pogađali iz skoro svakog napada. U posljednjem periodu je Tampa krenula na sve ili ništa i malo im je falilo da odvedu meč u OT. Roloson je nakon očajnog drugog perioda zamjenjen Smithom. Thomas je skinuo nekoliko zicera u posljednjim trenucima meča i time spasio domaće velike blamaže. Ovu seriju defintivno treba ispratiti do kraja, igra se maksimalno ofanzivno za gol više, bez ikakvih kalkulacija. Napad Tampe je nevjerovatan, koliko samo majstora tu ima. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2011, 22:29

dobra serija i sasvim zasluzeno te dvije ekipe su tu gdje su...kakvu tek treba ocekivati seriju izmedju Tampe i Vancouvera uhhhhhhhhh uhhhhhhh.. ako se sastanu u finalu bice odlicna serija
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 maj 2011, 17:54

Sinoćnjom pobjedom od 5-3, Boltsi su izjednačili na 2-2 u seriji protiv Bruinsa. Strašan meč i veliki preokret domaćih koji su gubili 0-3 nakon prvog perioda. Danas sam pregledao snimak i :shock: sam. Jednostavno, fenomenalna serija i bilo bi pravo čudo da ne ode u 7 mečeva.

Večeras igraju Sharksi i Canucksi, a trenutni rezultat u seriji je 2-1 za kanadsku ekipu. Nadam se da Sharksi mogu večeras do pobjede kojom bi i ova serija postala veoma neizvjesna. Tekma je 21:00 h po našem vremenu i biće prijenos na SK+.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2011, 06:55

reko sam ja da Vancouver je najavci ove sezone....sad se ispostavilo, koliko su ustvari Hawksi bolji od ostalih, bez obzira na plasman na kraju sezone...Hawksi da su prosli dalje,vjerujem da bi ponovo igrali u finalu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 24 maj 2011, 02:56

Hare_BvB je napisao/la:Sinoćnjom pobjedom od 5-3, Boltsi su izjednačili na 2-2 u seriji protiv Bruinsa. Strašan meč i veliki preokret domaćih koji su gubili 0-3 nakon prvog perioda. Danas sam pregledao snimak i :shock: sam. Jednostavno, fenomenalna serija i bilo bi pravo čudo da ne ode u 7 mečeva.
ja nisam gledal otpočetka, došel sam na početak 2/3. kad sam videl 3:0 za bruinse bil sam zaprepašten :o :shock: , inaće sam navijač Boltsa od kad znam za sebe. Bilo je teško očekivati da mogu to okrenuti, ali igrali su fenomenalno, i kad su poveli 4:3 napadali su,grizli...

evo sada je upravo gotova 1/3. Gagne zabio nakon 01:09 za vodstvo Boltsa 1:0 :)

Lets go BOLTS :arrow:
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

NBA menager
Kontakt:

Post Postao/la NBA menager » 24 maj 2011, 19:45

Nadam se da će danas San Jose pobjediti Vancouver i preokrenut seriju pošto su mi nekako drag tim go go Sharks 8-)

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 24 maj 2011, 21:41

NBA menager je napisao/la:Nadam se da će danas San Jose pobjediti Vancouver i preokrenut seriju pošto su mi nekako drag tim go go Sharks 8-)
nadam se finalu sharks-bolts

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 maj 2011, 21:52

ma kakvi Sharksi u finalu :shock: ..gotovi su oni nema sanse za povratak tesko je to ocekivati
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2011, 09:13

rekoh ja kakvi crni sharksi i playoffovaj Hockey mozes ti igrat regularni dio koliko hoces i kako hoces, ali u playoffu najbolji uvjek idu do kraja.
Volim sto je ovakav rapslet situacije, jer sad tek vidim koliko su Hawkse unistile one povrede tokom sezone koje su imali, pa cak i u playoffu na pocetku nisu bili kompletni, a zatim i poslije se jos Kopecky povrijedi.

Slijesdece sezone Hawksi ponovo u pohod na cup :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 26 maj 2011, 10:01

ide se u 7. utakmicu :)

Lightning 5 : 4 Bruins :)

a seljačine iz Bostona opet izazvale tuču poslije poraza :evil:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 maj 2011, 16:41

maminho je napisao/la:ide se u 7. utakmicu :)

Lightning 5 : 4 Bruins :)

a seljačine iz Bostona opet izazvale tuču poslije poraza :evil:
Najubitačniji napad lige je ponovo presudio. 8-) Odlična serija, možda i najbolja u posljednjih par sezona NHL-a. Nadam se da će Boltsi nekako dobiti ''Game 7'' i plasirati se u veliko finale. :D Bruinsi su krkanska ekipa, fizički su izuzetno dominantni, te kao takvi imali bi veće šanse u velikom finalu protiv Canucksa. Međutim, ako Boltsi prođu, nisu ni oni bez šansi jer onako kvalitetan napad može pomrsiti račune i najboljoj ekipi u NHL-u. :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 maj 2011, 22:35

Sto mi se nesvidjaju ove divlje NHL ekipe..pa u ligi danas nema 5 orginalnih ekipa... sve su nastale hajmo reci pa skoro... pogledaj samo Predatorse i Columbus....razlog tome je svakako sto te ekipe mozes kad god hoces iseliti iz grada, evo Atlanta Trashersi od slijedece sezone su u Canadi, odnosno u Winnipegu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 jun 2011, 14:22

Z kompanije True North Sports and Entertainment (TNSE) u utorak su potvrdili kupnju i preseljenje hokejaške momčadi Thrashersa iz Atlante u kanadski Winnipeg.

SAD je ostao bez jednog predstavnika u NHL-u, dok se novim, sedmim od ukupno 30 klubova, pojačala Kanada. Transfer je TNSE, nove vlasnike, koštao 170 milijuna dolara. Od te je svote TNSE 110 uplatio dosadašnjim vlasnicima u Atlanti, dok je 60 otišlo na račun NHL organizacije.

Thrashersi su već druga momčad kroz povijest NHL lige koju je izgubio najveći grad u Georgiji. Prije 31 godinu u Calgary su preselili Flamesi.

Winnipeg, najveći i glavni grad kanadske provincije Manitobe, dobiva pak NHL klub nakon što je bez istoga ostao 1996. godine, kada su tadašnji Jetsi preselili u Arizonu postavši Phoenix Coyotesi.

Kupoprodaju su iz TNSE-a u utorak službeno priopćili na konfrenciji za novinare održanoj u vinipeškom MTS Centreu, areni koja prima 15.015 posjetitelja, i u kojoj će kanadski klub igrati svoje domaće utakmice od iduće sezone.

Novo ime kluba zasad još nije poznato.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 jun 2011, 09:12

evo ko je ukro pack kojeg je Kane pospremio u gol prosle godine u finalu :)...Sudija mazno pack sad ce ga i naebat :)

http://www.chicagotribune.com/sports/ho ... 6395.story
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 12 jun 2011, 16:05

Canucksi vode 3-2 protiv Bruinsa u velikom Stanley Cup finalu. U prethodnih 5 mečeva domaćini su uvijek izlazili kao pobjedniici i za očekivati je se taj trend nastavi i sutra, tako da će Game 7 odlučivati o prvkau, što bi bilo i najrelanije s obzirom na prikazane igre. Iako gube u seriji, Bruinsi imaju mnogo bolju gol razliku u prethodnih 5 mečeva :arrow: 14 postignutih i samo 6 primljenih golova. :roll:

Inače, dosta prašine je podigla izjava golmana Canucksa - Lounga koji je rekao da on ne bi primo nikad takav gol kao Thomas (golman Bruinsa) u posljednjem meču koji je završio pobjedom Canucksa od 1-0. :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 jun 2011, 16:48

dobra serija..po meni Boston je vise zaluzio da osovji ovu seriju....igraju nekako puno bolje i pogledaj samo njihove pobjede u kakvom stilu su zabiljezene to je nevjerovatno....ebiga imaju kuci vise tekmu i Vancouver ce to vjerovatno iskoristiti...i Hawksi su imali tako bolju gol razliku od Vancouvera, ali djaba kad se nije mogla dobiti jos jedna utkamica na gostovanju
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 jun 2011, 02:50

Bruinsi vode 4-0 nakon 10-ak minuta igre. :lol: :lol: Luongo već na klupi!! :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jun 2011, 04:07

Bruinsi vode 3-0 u Vancouveru i dijeli ih samo 20 minuta od osvajanja kante...

EDIT:

Na kraju ubjedljivih 4-0 za Bruinse i prvi Stanley Cup nakon skoro 40 godina. Ponovo je briljirao fenomenalni Thomas na golu. primio je samo 8 golova u 7 mečeva velikog finala i zasluženo je dobio Conn Smythe Trophy za najboljeg igrača doigravanja.

http://www.sportsport.ba/zimski_sportov ... renu/58935

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 jun 2011, 14:38

Cestitke Bostonu na tituli koju su dugo,dugo cekali u ovome sportu.NHL je jos jednom pokazao ove sezone svu svoju draz i neizvesnost,jer je retko ko pred pocetak sezone davao sanse upravo Bruinsima da mogu doci do trofeja.Drago mi je da je Boston uzeo titulu zbog Lucica,naturalizovanog Srbina,kako mi je bilo drago kada je sinoc dizao pehar. :)
Sta reci o samoj finalnoj seriji osim da je Boston apsolutno zasluzeno pobedio,bez ijedne mrlje,u svakom segmentu su nadigrali Vancuover koji je bio zreo da se mozda i ranije oprosti od finala ali su nekako opstali,da bi se potpuno obrukali pred svojom publikom.
Thomas zasluzeno MVP,strasne partije,uz njega najvise me fascinirao Marchand strasna finale je odigrao.
Sa druge strane Luongo je potpuno ukenjao Vancouver sa svojim intervencijama,ocekivalo se mnogo vise od njega,ali je razocarao fanove.

p.s Nakon utakmice veliki neredi u Vancouveru izazvani nezadovoljstvom navijaca.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jun 2011, 18:34

Admir_Sa je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:gotovi su i Predatorsi gube vec 3;1 od umornog Vancouvera..ja sam rekao pobjednik serije Chicago-Vancouver osvaja cup, jer to su trenutno dvije najbolje ekipe
Kako je Cikago najbolja ekipa kada je odma ispala, a u reg sezoni bili osmi :roll: Mogu ja sada reci moj Montreal bi osvojio 100% da je prosao Bostona, al to je nerealno. Ko zna sta bi bilo do kraja, ovaj hokej je najludji sport
Izgleda da bi. :mrgreen: :lol:
Devil je napisao/la:p.s Nakon utakmice veliki neredi u Vancouveru izazvani nezadovoljstvom navijaca.
Sličan epilog desio se u Vancovueru i 1994. godine, kada su poraženi u sedmoj utakmici finala protiv Rangersa. Očito da floskula o mirnim i hladnim Kanađanima ne vrijedi za ovaj grad. :lol:

Zanimljivo da Bruisni imaju manje Amera i više Kanađana u ekipi nego Canucksi. :lol: Nastavlja se post kanadskih franšiza u NHL-u koji traje još od '93. (Canadiensi osvojili). :roll:

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.