Lillard je napisao/la:Norvežane smo dobili na lanjskom EPu u utakmici za broncu 31-24. Razbijanje bilo. Al u grupi smo izgubili 34-31. Isto tako u kvalifikacijama u Danskoj nedavno smo iz razbili također.
Tako da , mlada, poletna momčad, ali naši imaju više iskustva. U drugom polufinalu ne vidim kako Slovenci mogu naškodit domaćinu.
Znam da jeste, mada fali vam puno igrača poput Čupića, Marića, Brozovića, Kopljara, Karačića (možda još neko gore dole, ne pratim puno ovo prvenstvo, nemam vremena toliko) od kojih su se neki i oprostili ali nebitno, znaš na šta mislim. Dule isto nije na svom nivou, da li je to zbog one povrede, da li se čuva za kraj prvenstva, da li je nešto treće razlog zaista ne znam, al' činjenica je da on mora povući ukoliko želite finale. Dok kod Norvežana koliko sam upratio fali samo desni bek Reinkind, ali zamjene su mu i više nego dostojne.
Uglavnom, Norvežane sam gledao više nego Hrvatsku na ovom SP-u i mogu reći da mi djeluju nekako zrelije i spremnije u odnosnu na prije godinu dana. Realno, melju protivnike tempom i sjajnim napadačkim arsenalom (samo u prvoj utakmici su postigli 22 gola Poljacima, u svih ostalih šest minimalno po 28 golova) a i odbrana im je na niovu. Iskreno, oduševljen sam njihovim rukometom, melem za oči.
Ko god da prođe biće mi drago, za Hrvatsku ne moram spominjati zašto, a zbog Norvežana kao što sam i rekao, jednostavno igraju brz i moderan rukomet koji je prava uživancija za gledanje.
@Virtu
De nam pošteno reci, jesi li na aparatima? Zap.Hercegovina slavi

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"