Meni je najvise smetalo na FM Bosnia to sto igracima mijenjate potencijale, pa mi nakon 5 godina pola Premier Lige zavrsi u Ligama petice. Nekako ja tu bazu podataka o igracima ne bi dirao, svaka cast za trud, jer znam i sam da stvarno nije lahko srediti 1 igraca ili 1 cijelu ekipu, a kamol' 20 liga i 400 klubova. Onda finansijski podaci su isto nestvarni, jednostavno mi glupo kad kroz par godina mozes sa bilo kojom BH ekipom komotno osvojiti Ligu sampiona (Treba malo otezati to, na nacin da nije lahko dovesti dobre strance u ligu, i smanjivanjem ili ostavljanjem istih ocjena igracima, kakve im je FM random dao)
Sjecam se ja mislim, prosle godine, uglavnom uzeo Zepce iz zezancije, igrao Premier Ligu, ali i dalje sam ucestvovao u nekakvim kupovima kantonalnim, regionalnim, ne znam jel i u pravom zivotu tako, ili ulaskom u veci rang to prestaje, jer npr bio je Zenicko Dobojski kup, ali Celik nije igrao i sl.
Ja volim da to ostavim jednostavno, zato vecinom izdvojim jedan dan cisto sitnice da sredim i napravim sebi Premier Ligu u Editoru, poslije ako nadjem vremena ubacim i Prve Lige i tjt. Smatram kad manager random generira stvari, da ce biti realnije za igranje, jer neke izmjene koje na FM Bosnia rade, mislim da izravno utjecu na buduce ishode na igrici.
U sustini, nikakvo prozivanje ili nesto, samo male zamjerke koje se licno meni ne svidjaju, ostalo sve pet i svaka cast ekipi na trudu i istrazivackom radu, ako kako mogu pomoci tu sam
Sto se tice igrice kao takve, ne budite cigani, cenera potrosite na razne gluposti, izdvojite ga i kupite kod @Jope offline verziju, koja super radi i toplo preporucujem tog covjeka svima!
Jos nesto, bilo bi lijepo kada bi ovde mi koji igramo malo iznosili svoja iskustva i pokusali pomagati jedni drugima, jer odavno nije bilo teze napraviti dobitnu taktiku na FM-u, a ja tvrdoglav nikad nisam volio skidati sa FM-Scout ili FM-Base, jer smatram da su vecinom precijenjene te online taktike.
Ja krenuo sa Fiorentinom, i trpili su me stvarno dugo, ocajan sam bio, na kraju mi dadose otkaz, predjem u HSV i oni kao klub bez nekih ambicija su mi super odgovarali za pocetak. Evo kroz par sezona sam napokon skinuo Bayern sa trona i odma na kraju te sezone me Bayern zvao na interview, ali sam ih odbio, hocu i Ligu Prvaka da osvojim. Ono sto me nervira jeste da imam formaciju sa kojom pobjedjujem sve u ligi, dodje Bayern i utrpa mi 5, u Ligi prvaka me Anderleht pobjedjuje. Napravim maksuz taktiku novu, pobjedim Bayerna, ponizujem ekipe u Ligi Prvaka po 5:0 6:0, a od ovih ostalih ekipa u Bundesligi s tom formacijom, iako statisticki ih ubijem, gubim po 2:0 3:0, gdje bukvalno protivnik ima 2 suta po golu i da 2 gola. Na kraju sam to iskombinovao da koristim te 2 formacije, ovisno od protivnika, jos jednu trecu sam napravio za specijalne prilike, sto je urodilo plodom i ide dobro sad za sad.
Tople preporuke ostalim igracima da sami vode treninge, da ne mijenjaju puno prvih 11 i da uigravaju najmanje 2 formacije, a vremenom da i trecu imaju, ovaj manager je stvarno ljestvica iznad svih prijasnjih verzija