06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

edoo3
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la edoo3 » 26 avg 2016, 13:06

edinjo-bih je napisao/la:
edoo3 je napisao/la:Begovic
Zukanovic Spahic Kolasinac
Visca Cimirot Lulic
Pjanic Medo
Dzeko Ibisevic

looks good!

Po meni nekako realna formacija , sa momcima koji su standardni u svojim klubovima(osim Begovica) ,uigrani ...Meni licno je apsurd stavljati novalije da debituju u kvalifikacionim utakmicama.S obzirom da se radi o Estoniji mislim da sebi možemo priuštiti luksuz da igramo sa trojicom pozadi , sa pojacanom vezom i napadom.Vranjesa sam izostavio jer ne igra u zadnje vrijeme a msm da ni sa Zukom ne bi pogrijesiliT, vezni red Pjanic i Hare kao kombinacija osmice i desetke (k'o se sjeca Izraela tako su igrali ) sa jednim klasicnim destruktivcem u vidu Cimirota,također, Pjanic ne mora uopste da iskljucuje Medunjanina ili obratno, u ovakvim utakmicama njih dvojica savrseno funkcioniraju, i sam Pjanic je par puta izjavljivao da mu je lakse igrati sa Medom nego sa neiskusnim veznim igracima.U napadu Vedo i Dzeko, svaka cast Milanu ali Vedi bih dao prednost, jer taj momak i ako ne zabije dosta "prljavog posla" obavi , rasterecujuci i samog Edina.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 avg 2016, 13:49

edoo3 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:
edoo3 je napisao/la:Begovic
Zukanovic Spahic Kolasinac
Visca Cimirot Lulic
Pjanic Medo
Dzeko Ibisevic

looks good!

Po meni nekako realna formacija , sa momcima koji su standardni u svojim klubovima(osim Begovica) ,uigrani ...Meni licno je apsurd stavljati novalije da debituju u kvalifikacionim utakmicama.S obzirom da se radi o Estoniji mislim da sebi možemo priuštiti luksuz da igramo sa trojicom pozadi , sa pojacanom vezom i napadom.Vranjesa sam izostavio jer ne igra u zadnje vrijeme a msm da ni sa Zukom ne bi pogrijesiliT, vezni red Pjanic i Hare kao kombinacija osmice i desetke (k'o se sjeca Izraela tako su igrali ) sa jednim klasicnim destruktivcem u vidu Cimirota,također, Pjanic ne mora uopste da iskljucuje Medunjanina ili obratno, u ovakvim utakmicama njih dvojica savrseno funkcioniraju, i sam Pjanic je par puta izjavljivao da mu je lakse igrati sa Medom nego sa neiskusnim veznim igracima.U napadu Vedo i Dzeko, svaka cast Milanu ali Vedi bih dao prednost, jer taj momak i ako ne zabije dosta "prljavog posla" obavi , rasterecujuci i samog Edina.
Da li je ovo sastav i za Belgiju? Ako nije tko ce debitirati u toj utakmici? Da li si gledao sinoc Medunjanina? Mislis li da igrac tog tipa moze igrati protiv Belgije. Sa ova 3 u obrani bi nam Hazard i De Bryne djecu pravili sa ovako sporom sredinom. Ne ulazim u ruzne polemike nego me interesira tvoje misljenje. Medunjanin i Pjnic ce ostaviti 30 metara praznine izmedju njih i te trojice u nominalnoj obrani a i dvojice staticnih u napadu. Tvrdim i uvjeren sam da je ovo formula za debakl u Belgiji iako bi ovakav sastav mogao proci protiv Estonaca. Milicevic mora krenuti cak i u ovom tvom sastavu umjesto jednog od napadaca da bi vidjeli sta i koliko moze. On je igrac slicnih tehnickih karakteristika kao i Medunjanin ali je duplo brzi.
Valjda sam ja iskljuciv po nekim pitanjima i sa tim se mogu sloziti ali mi nije jasno da nakon sinocnje prezentacije neko moze sredinu sastaviti od onako sporog Meda i tek oporavljenog Pjanica. Ili zamisljati da sporog Zuku suprostavi Hazardu. Nisam strucnjak ali cini mi se da ti puno manje znas od mene. Volio bi da neko tko ima makar nekakvo poluprofesionalno znanje analizira ovaj tvoj sastav. Meni boga mi zvuci i vise nego avantura. Da ne bi sta neprimjerenije rekao.
Pozz i ne ljuti se ovo je samo moje misljenje.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 26 avg 2016, 14:09

Procitaj ponovo moj post,jesam li bilo gdje spomenuo Belgiju?
Iznio sam svoje vidjenje formacije protiv Estonije i stojim iza njega, kad dodje vrijeme za Belgiju izjasnit cu se.
Normalno je da se ne mozes suprostaviti jednoj Belgiji i jednoj Estoniji sa istom taktikom i formacijom.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 avg 2016, 14:26

Pa ako sam dobro procitao spominjes apsurd isprobavanja novih igraca u kvalifikacionim utakmicama.
Ako ja razumijem raspored nasih utakmica u ovim kvalifikacijama morat cemo onda isprobavati novajlije protiv Belgije. Po mom misljenju mi bi Estonce trebali pobjediti i sa rezervnim timom ali nista ne bi uigrali ni isprovali niti bi znali kako ce se momcad ponasati protiv Belgije. Zasto usporavati igru i omogucavati nekom pa bio to i moj brat nastup protiv Estonije a kriti ga protiv Belgije.
Zar te na SP ceka Estonija? Nemoj misliti da sa ovim mislim samo na Medunjanina. Ovdje mislim na 3 igraca u tvojoj formaciji koja bi protiv Belgije dozivjela potop. To su Ibisevic, Medunjanin i Zukanovic. Ti igraci su u tvojoj formaciji izlozeni tako da ispadnu losiji nego sto jesu. Upravo si izlozio njihove najlosije osobine kao na pladnju sto nikako ne bi smio raditi. Ako vec zelis 2 napadaca drugi mora biti Hodzic. Ne zato sto je bolji od Ibisevica vec sto je formacijski jedino to normalno. Ali ajde da ne elaboriram sve jer ni ja nisam nesto bog zna potkovan.
Ipak, ja bi prvenstveno utakmicu sa Estoncima gledao kao pripreme za Belgiju i volio bi da i Bazdarevic to tako gleda.
Cekanje Belgijanaca sa frazom onda cemo o tom misliti je teska greska koja nas godinama drzi daleko od velikih takmicenja.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 26 avg 2016, 15:18

Goalgetter je napisao/la:Dje Dumic? Dje Krunic? Dje Memisevic? Dje Kozulj? Dje Ordagic?
Odlazi Mesa ovo ti ne mogu oprostit.
no Dumic, yes party :clap: :clap: :clap: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :tokralju:

Mesa majstore :bih: :bih: :bih: :bih:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 26 avg 2016, 15:35

Mislim da bi protiv Estonije trebali početi ipak sa 4-4-2: Begović-Vranješ, Šunjić, Spahić, Kolašinac-Višća, Pjanić, Zukanović, Lulić-Ibišević, Džeko. Onda u drugom poluvremenu preći na 4-5-1 i uraditi upravo ovo što dubrovnik predlaže, tj pripremati tim za Belgiju, te ubaciti u te svrhe Cimirota i Miličevića. Ipak ih se nije probalo (Miličević) ili dovoljno probalo (Cimirot) da bi mogli odmah u prvih 11.
Sve je ok u ovoj formaciji 4-5-1 kod dubrovnika s tim da meni ipak Šunjić treba biti tu protiv Belgije (zbog Lukakua).
Glory Glory Man United

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 avg 2016, 15:59

Daduli je napisao/la:Mislim da bi protiv Estonije trebali početi ipak sa 4-4-2: Begović-Vranješ, Šunjić, Spahić, Kolašinac-Višća, Pjanić, Zukanović, Lulić-Ibišević, Džeko. Onda u drugom poluvremenu preći na 4-5-1 i uraditi upravo ovo što dubrovnik predlaže, tj pripremati tim za Belgiju, te ubaciti u te svrhe Cimirota i Miličevića. Ipak ih se nije probalo (Miličević) ili dovoljno probalo (Cimirot) da bi mogli odmah u prvih 11.
Sve je ok u ovoj formaciji 4-5-1 kod dubrovnika s tim da meni ipak Šunjić treba biti tu protiv Belgije (zbog Lukakua).
Evo jos jedna moja polureakcija.
Sunjica ja ne zalost uopce ne cjenim kao stopera i da se pitam ne bi ni bio u sastavu. Sto se tice tvog zapazanja u vezi Sunjic- Lukaku kombinacije ja to gledam ovako.
Nasi dupli bokovi Vranjes- Visca i Kolasinac-Lulic su stvarno defanzivno jaki i ne bojim se strasnih proboja i centarsuteva na napadaca koji got on bio. Ali ce ti onda prvi Hazard uci u sredinu pa ce ti tu Sunjic onako smotan biti dodatni problem. Ja sam cak mislio da ne bi bilo lose razmisljati o stoperskom paru Bicakcic-Spahic za utakmicu u Belgiji ali znam da to kod Mese nema sanse.
Nismo mi losi i uvjeren sam da imamo dobrog trenera mogli bi mi i Belgiji prisoliti po repu. Ali.......
Ne znam samo zasto ljudi robuju nekim starim stereotipima da se moze igrati ozbilja nogomet bez trke.
Nema toga vise brate....... Proslost.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 avg 2016, 16:21

dubrovnik je napisao/la:....,................Begovic............................
Vranjes, Spahic, Zukanovic, Kolasinac
...............Pjanic, Cimirot.......................
Visca..........Milicevic.....................Lulic
........................Dzeko..,..........................
Ja bi ovako. Moramo isprobati igru sa AM jer je to vaznije nego nabijati gol razliku sa 2 napadaca. Ovaj sistem igre ce se morati igrati protiv Belgije a nema se kad probati nego sad protiv Estonaca. Jos jednom cu napisati da je steta sto nema Tinkija jer je on defanzivno bas puno napredovao i u utakmici sa Belgijancima bi mogao poluvrijeme zaigrati i zamjeniti Milicevica koji vec neko vrijeme ne igra 90 minuta za Gent. Koliko sam vidio Vrancic nije defanzivno jak igrac. Medunjanin i Pjanic u paru su formula za propast i ne bih zelio slusati objasnjenja tipa Belgijanci su druga dimenzija. Priznajem da su bolji ali to ne znaci da nas moraju nadtrcati i pregaziti sto bi nam se sa parom Pjana-Medunjanin moglo dogoditi. Haris moze igrati samo umjesto Pjanica i to je to. Protiv Belgije kopirati igru Walesa i molit se bogu da Begovic ne primi koji kroz usi.
Slazem se sa ovom formacijom. Moze Vrancic isto umjesto Milicevica.
Samo Mesa treba da sjedne sa Spahicom i fino popricati, nema udaranja i ne potrebnih driblinga u nasem 16ercu ako si pod pritiskom.
Zamjene
Ibi-Dzeko
Duljevic-Lulic
Pjanic-Medo/Vrancic.
Zavise od rezultata svakako

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 avg 2016, 20:38

Zasto neki misle da bi i dalje trebali igrati sa 2 napadaca
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 avg 2016, 21:27

Sarmelino je napisao/la:Zasto neki misle da bi i dalje trebali igrati sa 2 napadaca
Zato sto nemamo krilne napadace za formaciju 4-5-1 koji mogu odgovoriti tom zadatku. Visca i Lulic imaju poteskoca sa tim.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 26 avg 2016, 22:07

Protiv svih takozvanih "manjih" repki treba igrati sa 2 napadača, ali s tim da nam sredinu ne čini Prcić,Pjana,Medunjanin pa da se ne zna ko gdje goni.Većina tih repki će se braniti i 2 napadača su logičan izbor i postavka.Ako se vidi da gubimo sredinu izvršiti korekcije ali one prave igračke a ne kozmetičke kao Pape protiv Cipra..Protiv Grčke i Belgije ćemo i te kako vidjeti šta znači izostanak Bešića,međutim treba sada naći neko najoptimalnije rješenje i trkačko i tehničko

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 26 avg 2016, 22:19

Sarmelino je napisao/la:Zasto neki misle da bi i dalje trebali igrati sa 2 napadaca
Protiv Estonije, Kipra i Gibraltara mislim da treba. Mozda ne u gostima protiv Estonije i Kipra, ali na svom apsolutno. Najbolje partije smo pruzili kad su Vedo i Dzeko igrali zajedno, mada jest rizicno i dosta zahtjeva od centralnih veznih.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 26 avg 2016, 22:36

Medikament je napisao/la:
Protiv Estonije, Kipra i Gibraltara mislim da treba. Mozda ne u gostima protiv Estonije i Kipra, ali na svom apsolutno. Najbolje partije smo pruzili kad su Vedo i Dzeko igrali zajedno, mada jest rizicno i dosta zahtjeva od centralnih veznih.
Apsolutno se slažem, čak mislim da Džeko generalno bolje partije pruža u sistemu sa dva špica.
Glory Glory Man United

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 avg 2016, 22:42

Igrali smo mi super i po meni najbolje, pripremne utakmice za SP i to sa jednim napadacem. Cak i ovaj turnir u Japanu kada smo nominalno igrali sa 2 losija napadaca gdje je Hodzic bio nesto kao ofanzivni vezni i puno pomagao obrani. Nije problem da imamo takva 2 napadaca ali ocekivati od Pjanica samoga da organizira nasu igru sa jednim DM je iluzorno. Nama je igra pocela biti losija fizickim gasenjem Zvijezdana Misimovica. Treba znati da Milicevic zabija 10-ak golova po sezoni i izuzetno je ofanzivno aktivan igrac. Vedad je tehnicki limitiran i imati ga negdje izmedju sredine i napada je meni nelogicno. Vjerujem da cemo tako dati koji gol vise Gibraltaru ali to nas nece odvesti na SP. Treba slagati momcad koja ce se moci suprostaviti i Grcima i Belgijancima a ne Safetovo grlom u jagode pa dok ide ide.
Zaboravite kvalifikacije u kojima su Grci bili najopasniji takmac i gdje ni sami ne znamo kako smo prezivjeli Grcku i Slovacku u gostima. To se dogadja jednom u povijesti. Treba pokusati uravnoteziti momcad sto je moguce vise.
Dosta je vise ludila sa puhanjima na sve strane. Ako Milicevic ne bude taj trazi dalje. Tko jos na svijetu igra sa dva ista napadaca u sastavu a da ne juri rezultat.
Mozda to Mesa i uradi ali vjerujem da ce mu to na kraju biti los potez.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 avg 2016, 22:53

Spisak igrača Estonije, ja mislim da su se oni već okupili pošto prvo igraju prijateljsku protiv Malte 31. avgusta.
Znači mogli bi imati malu prednost što se toga tiče, ne smijemo ih podcjeniti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Estonia_n ... am#Players

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 26 avg 2016, 23:10

Po imenima su strasno tanki. Eto osim ovog Klavana iz Liverpoola. Ali nismo u poziciji da glumimo neku silu. Maksimalno ozbiljno odigrat i uc u utakmicu. Zrno lezernosti i podcjenjivanja i ceka nas novi Kipar
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 avg 2016, 00:23

----------------Begovic
Vranjes---Spahic---Zukanovic---Kolasinac
----------------Cimirot
---------Visca------------Pjanic
----------------Milicevic
---------Ibisevic-----Dzeko
Bez previse propuha nazad, jaka sredina, jak napad. I da primimo koji gol u stanju smo duplo vise dati s ovom formacijom. Gledajući njihov spisak za očekivati je da zabijemo 2 gola uigranoj odbrani iz Flore, ipak sreća je da nisu iz Faune.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 avg 2016, 01:36

Ovaj Kavlan sa 30 godina ima 385 ligaskih utakmica bez kupa i Evrope.

I jos 120 za selekcije Estonije. Svaka cast, svake godine 40+ utakmica.

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 27 avg 2016, 01:49

Ljudi samo pozitivno ovo će biti najbolje kvalifikacije! ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 avg 2016, 01:50

Jedno znam, sedam im vise necemo uvaliti :mrgreen: Tvrd orah su, i oni su napredovali zadnjih godina, ali trebalo bi biti dosta za pobjedu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.