BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Signore
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 01:00

ultra gitano je napisao/la:Ne znam kako to ide za izvlačenje za 2QLP, ali naši predstavnici su u proteklih šest godina izvlačili sljedeće protivnike: :geek:
FKS-LechP/ Poljska
HŠKZ - Maribor /Slovenija
FKŽ - Viktora P/ Češka
FKŽ - Maribor /Slovenija
FKB - MaccabiH /Izrael
FKŽ - HapoelTA /Izrael
Sad je pitanje možemo li mi ikako zapast neke tzv. lakše jer oni to rade po nekom regionalnom principu :idea:
Moguci protivnici Sarajevu 15/16:
APOEL FC (CYP)
NK Maribor (SVN)
Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)
KKS Lech Poznań (POL)
Qarabağ FK (AZE)

Moguci protivnici Zrinjskom 14/15:
BATE Borisov (BLR)
FC Sheriff (MDA)
NK Maribor (SVN)
FK Aktobe (KAZ)

Moguci protivnici Zelje 13/14:
Steaua
Plzen
Maribor
Sheriff
Nefchi

Jasno se vidi da nas ne mogu zapasti velsani, skandinavci i sl. Istok i gotovo
marconato je napisao/la:
Neko pomenu Dinamo Tbilisi, 2009. smo cini mi se igrali s njima. Tamo izduvamo 2-0, na Marakani gubimo 2-1 i za prolaz nam treba 5-2. Idemo na 2-2, pa 3-2, 4-2 i u 90-oj Lekić daje za 5-2. Na tribinama opste ludilo, show k'o da smo prosli Napoli, a ne Tbilisi :mrgreen: :lol:
2009.?? Ti mene zezas?? :shock: :shock: Sjecam se te utakmice kao da je jucer igrano. Da me netko pitao kad su igrali rekao bih prije 2, maksimalno 3 sezone :silent: :silent:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 01:06

Al mi smo dobri kakvu reputaciju ima CZ pa se polomi da dođe do neke grupe :P :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2016, 01:13

ultra gitano je napisao/la: Koliko je godina bio kapetan u vas Marinović :?: došo 95 otišo 99 jel tako
Da, u tom periodu je igrao! Sad nisam siguran koliko je bio kapiten, ali znam da je recimo 96/97 Zvonko Milojević bio C, a posle Deki Stanković promovisan u najmladjeg kapitena u istoriji kluba. To je bas bila jaka generacija, gore sam zaboravio i jednog Đorovića, dugogodisnjeg reprezentativca, zatim Bratislava Živkovića, tako da nisam bas siguran da li je i koje sezone Vinko nosio kapitensku!
Signore je napisao/la: 2009.?? Ti mene zezas?? :shock: :shock: Sjecam se te utakmice kao da je jucer igrano. Da me netko pitao kad su igrali rekao bih prije 2, maksimalno 3 sezone :silent: :silent:
Da da, kao da je juce bilo... :crazy:
Besic je napisao/la:Al mi smo dobri kakvu reputaciju ima CZ pa se polomi da dođe do neke grupe :P :mrgreen:
Nama je sad' il' nikad' :mrgreen: Bice ono: il' pukovnik il' pokojnik :lol:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

toni1996
Kontakt:

Post Postao/la toni1996 » 03 maj 2016, 01:13

Signore je napisao/la:
ultra gitano je napisao/la:Ne znam kako to ide za izvlačenje za 2QLP, ali naši predstavnici su u proteklih šest godina izvlačili sljedeće protivnike: :geek:
FKS-LechP/ Poljska
HŠKZ - Maribor /Slovenija
FKŽ - Viktora P/ Češka
FKŽ - Maribor /Slovenija
FKB - MaccabiH /Izrael
FKŽ - HapoelTA /Izrael
Sad je pitanje možemo li mi ikako zapast neke tzv. lakše jer oni to rade po nekom regionalnom principu :idea:
Moguci protivnici Sarajevu 15/16:
APOEL FC (CYP)
NK Maribor (SVN)
KKS Lech Poznań (POL)
Qarabağ FK (AZE)

Moguci protivnici Zrinjskom 14/15:
BATE Borisov (BLR)
FC Sheriff (MDA)
NK Maribor (SVN)
FK Aktobe (KAZ)

Moguci protivnici Zelje 13/14:
Steaua
Plzen
Maribor
Sheriff
Nefchi

Jasno se vidi da nas ne mogu zapasti velsani, skandinavci i sl. Istok i gotovo
marconato je napisao/la:
Neko pomenu Dinamo Tbilisi, 2009. smo cini mi se igrali s njima. Tamo izduvamo 2-0, na Marakani gubimo 2-1 i za prolaz nam treba 5-2. Idemo na 2-2, pa 3-2, 4-2 i u 90-oj Lekić daje za 5-2. Na tribinama opste ludilo, show k'o da smo prosli Napoli, a ne Tbilisi :mrgreen: :lol:
2009.?? Ti mene zezas?? :shock: :shock: Sjecam se te utakmice kao da je jucer igrano. Da me netko pitao kad su igrali rekao bih prije 2, maksimalno 3 sezone :silent: :silent:
Ako bi se Široki plasir
ao u Europu protiv koga bi mogli zapast?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 01:17

marconato je napisao/la:Nama je sad' il' nikad' :mrgreen: Bice ono: il' pukovnik il' pokojnik :lol:
Pa reko sam ti već Sikimić i Hugo dovoljno za LP :mrgreen: al i vi puno euforište oko toga gledam na yt ona pitanja svako drugo " da li bi prije sa Zvezdom u LP ili pa sad nabraja u repku Argentine, osvojio SP sa Srbijom... " strava :lol: .Ugl zaboli vas vi ste nosioci , mi se patimo kako god okreneš .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 01:23

toni1996 je napisao/la: Ako bi se Široki plasir
ao u Europu protiv koga bi mogli zapast?
Cuj ako, ja siguran u Siroki da ne mogu biti sigurniji :mrgreen:

Prvo pretkolo gdje ste 65% nositelji
CS Fola Esch Lux2
Cliftonville Nir4
HB Far4
Rudar Mne3
Chikhura Sachkere Geo4
ND Gorica Slo4
Shirak Gyumri Arm2
Budocnost Podgorica Mne2
Zire FK Aze2
Käpäz Gäncä Aze3
Birkirkara Mal3
Shkendija 79 Mac2
FK Radnicki Niš Srb4
Víkingur Far3
Slavia Sofia Bul4
MTK Hun4
Hibernians Mal2
Spartak Myjava Svk3
Suduva Marijampole Lit4
Jeunesse Esch Lux4
RoPS Fin2
MIKA Ashtarak Arm6
FK Jelgava Lat4
Teuta Durrës Alb4
Dinamo-Auto Mol4
Valur Isl5
IFK Mariehamn Fin6
FC Lusitans And2
Atlantas Klaipeda Lit3
FC Samtredia Geo2
FK Spartaks Jurmala Lat5
Partizani Alb2
NSÍ Runavík Far2
Trakai Lit2
Sloboda Tuzla Bos2
Glenavon Nir3
Cork City Irl2
La Fiorita Sma
Bala Town Wal2
Sileks Kratovo Mac3
FK Shkupi Mac4
UE Sant Julià And3
Bokelj Mne4
Balzan FC Mal4
FC Infonet Est4
Folgore/Falciano Sma
Europa FC Gib2
Gap Connah's Quay Wal4
Llandudno FC Wal3

Drugo pretkolo gdje ne mozete biti nositelj ni da Harry Potter izvlaci kuglice iz plamenog pehara

Racing Genk Bel4
Legia Warszawa Pol2
NK Maribor Slo2
Maccabi Tel Aviv Isr2
Austria Wien Aut3
Malmö FF Swe5
Partizan Beograd Srb3
FC Sion Sui4
FC Midtjylland Den4
HJK Fin3
Hajduk Split Cro3
Sheriff Tiraspol Mol2
Apollon Limassol Cyp4
AaB Den3
Dinamo Minsk Blr2
Omonia Nicosia Cyp3
AEK Larnaca Cyp2
AIK Swe3
Slovan Bratislava Svk2
Videoton FC Hun2
FK Aktobe Kaz3
Strømsgodset IF Nor2
Shakhter Soligorsk Blr3
Spartak Trnava Svk4
Osmanlispor Tur5
Slavia Praha Cze5
Debreceni VSC Hun3
IFK Göteborg Swe2
Hearts Sco3
FK Sarajevo Bos3
FK Ventspils Lat3
FC Admira Wacker Mödling Aut4
Panionios Gre5

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 03 maj 2016, 01:25

marconato je napisao/la:
ultra gitano je napisao/la: Koliko je godina bio kapetan u vas Marinović :?: došo 95 otišo 99 jel tako
Da, u tom periodu je igrao! Sad nisam siguran koliko je bio kapiten, ali znam da je recimo 96/97 Zvonko Milojević bio C, a posle Deki Stanković promovisan u najmladjeg kapitena u istoriji kluba. To je bas bila jaka generacija, gore sam zaboravio i jednog Đorovića, dugogodisnjeg reprezentativca, zatim Bratislava Živkovića, tako da nisam bas siguran da li je i koje sezone Vinko nosio kapitensku!
Signore je napisao/la: 2009.?? Ti mene zezas?? :shock: :shock: Sjecam se te utakmice kao da je jucer igrano. Da me netko pitao kad su igrali rekao bih prije 2, maksimalno 3 sezone :silent: :silent:
Da da, kao da je juce bilo... :crazy:
Besic je napisao/la:Al mi smo dobri kakvu reputaciju ima CZ pa se polomi da dođe do neke grupe :P :mrgreen:
Negdje sam čitao da je bio, ali možda drugi kapiten :?: i da mu je naj draža utakmica u životu protiv Barcelone za CZV

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2016, 01:32

Besic je napisao/la:
marconato je napisao/la:Nama je sad' il' nikad' :mrgreen: Bice ono: il' pukovnik il' pokojnik :lol:
Pa reko sam ti već Sikimić i Hugo dovoljno za LP :mrgreen: al i vi puno euforište oko toga gledam na yt ona pitanja svako drugo " da li bi prije sa Zvezdom u LP ili pa sad nabraja u repku Argentine, osvojio SP sa Srbijom... " strava :lol: .Ugl zaboli vas vi ste nosioci , mi se patimo kako god okreneš .
Dajem 10 Sikimića za Andriju Pavlovića iz Čukaričkog :kafa: :)

Pa kad je to tako, zaboli prosjecnog Zvezdasa za reprezentaciju! Vise ljudi na Zvezda-Javor nego kad igra reprezentacija :mrgreen:
Ja ne znam sta ce to biti ako se plasiramo i LŠ, mislim da nam ni stadion od 500 000 ne bi bio dovoljan! Sjecam se kad smo igrali s Milanom 2006, ljudi 10 dana pred mec u 2 ujutru bili pred blagajnom :crazy: :mrgreen:
ultra gitano je napisao/la: Negdje sam čitao da je bio, ali možda drugi kapiten :?: i da mu je naj draža utakmica u životu protiv Barcelone na nou campu 1-1 on je bio tada strijelac
Mozda...Nije on dao gol, na Nou Kampu smo izgubili 3-1 (Živković) , a kuci je bilo 1-1 (Jovičić). Na toj sam bio, Ronaldo zuber igrao :ljepota:
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 03 maj 2016, 01:45, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 03 maj 2016, 01:37

marconato je napisao/la:
Besic je napisao/la:
Pa kad je to tako, zaboli prosjecnog Zvezdasa za reprezentaciju! Vise ljudi na Zvezda-Javor nego kad igra reprezentacija :mrgreen:
Ja ne znam sta ce to biti ako se plasiramo i LŠ, mislim da nam ni stadion od 500 000 ne bi bio dovoljan! Sjecam se kad smo igrali s Milanom 2006, ljudi 10 dana pred mec u 2 ujutru bili pred blagajnom :crazy: :mrgreen:
ultra gitano je napisao/la: Negdje sam čitao da je bio, ali možda drugi kapiten :?: i da mu je naj draža utakmica u životu protiv Barcelone na nou campu 1-1 on je bio tada strijelac
Mozda...Nije on dao gol, na Nou Kampu smo izgubili 3-1 (Živković) , a kuci je bilo 1-1 (Jovičić). Na toj sam bio, Ronaldo zuber igrao :ljepota:
Da :mrgreen: uprato sam sad ugl. nije loš trener samo što više voli defanzivu 1:0 i čuvaj rezultat ,ali mu za sad dobro ide :thumbup:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2016, 01:40

ultra gitano je napisao/la: Da :mrgreen: uprato sam sad ugl. nije loš trener samo što više voli defanzivu 1:0 i čuvaj rezultat ,ali mu za sad dobro ide :thumbup:
Ko predje centar da mu umre majka :mrgreen: Ajde valjda napravi sta i u evropi :)

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 03 maj 2016, 01:47

Signore brajto pa sto i za Slobodu ne stavi :cry:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 03 maj 2016, 01:56

marconato je napisao/la:
ultra gitano je napisao/la: Da :mrgreen: uprato sam sad ugl. nije loš trener samo što više voli defanzivu 1:0 i čuvaj rezultat ,ali mu za sad dobro ide :thumbup:
Ko predje centar da mu umre majka :mrgreen: Ajde valjda napravi sta i u evropi :)
:thumbup: ako bog da :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 maj 2016, 04:03

Sto se tice ovoga oko nemogucnosti igranja BiH-HR ili BiH-SRB to nigdje nije zapisano pravilo (sto znaci da formalnu jesu moguce, ali ih UEFA maksimalno izbjegava) vec cisto mehanizam koji ima UEFA prilikom formiranja podgrupa u prvom i drugom pretkolu LE i LP, u trecem pretkolu i play-off LE i LP su te grupe mnogo vise izmjesane i od tih pretkola vjerovatnoca za tim utakmicama mnogo raste. Taj mehanizam odredjuje ove podgrupe u smislu sto vece ustede i atraktivnosti za klubove ali i ravnomjernosti u vidu prosjecnog koeficijenta u toj podgrupi kako medju nosiocima tako i nenosiocima. Upravo zbog toga su najcesci protivnici u prvom i drugom pretkolu klubovi koji su iz neke uze ili sire regije (Kazakstan, drzave sa Kavkaza i Izrael su anomalije koje nikome nisu blizu, ali su opet najblize nama). I upravo radi te ustede su utakmice izmedju BiH klubova sa nekima iz Hrvatske odnosno Srbije rijetke odnosno nepostojece jer osigurati sigurnosni aspekt na tim utakmicama bio kostao malo bogatstvo i UEFA smatra da je bolje omoguciti ljudima manje troskove nego atraktivnost u tim ranim fazama kvalifikacija (vrlo vjerovatno misle da i nismo u mogucnosti da obezbjedimo adekvatnu sigurnost na tim utakmicama). Ima tu jos drzava gdje se obraca paznja da se izbjegnu odredjeni susreti. Da nema tog mehanizma mnogo cesce bi se susretali ekipe iz BiH-HR-SRB nego sto je do sada slucaj, pa cak i HR-SRB kojih je do sada bilo ali opet malo kada shvatis na regionalizaciju u ranim pretkolima koju provodi UEFA :)

Sto se tice nase lige i prosjecno golova u njoj, ovo su lige u Evropi sa manje prosjecnih golova u sezoni do sada. Moguce je tek da 2-3 lige imaju takodjer manje od nas ali oni igraju play-off i play-out sistem pa nisam siguran (Srbija i Izrael):

BiH 2,25
Hrvatska 2,25
Albanija 2,18
Bugarska 2,14
Azerbejdzan 2,07

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 03 maj 2016, 07:16

marconato je napisao/la:

Marinović je četiri i po sezone bio stub odbrane Crvene zvezde. Nije zaboravio dane s „Marakane”.

- Zvezda je najveći klub s ovih prostora, tu nema nikakve dileme. Može Partizan uzeti i stotinu trofeja, Zvezda je uvek broj 1. Navijači su ti koji sve govore,....

Kada je stigao u Beograd, zajedno u paketu sa Darkom Ljubojevicćem, konkurencija za prvi tim bila je paklena. Ljupko Petrovicć ga je imao na oku, i probio se među prvih 16 već u novoj sezoni bio je standardan, i tako do odlaska iz Zvezde.

- U jesen 1995 godine prigrabio sam dres prvotimaca i nisam ga ispuštao do samog kraja. Sa „Marakane” imam statistiku koja kaže da sam odigrao 146 zvaničnih utakmica. Osvojio sam četiri Kupa i jedno prvenstvo. Igrao sam sa veličinama poput Dekija Stankovića, Perice Ognjenovića, Jovana Stankovića, Ramba Petkovića, Darka Kovačevića... Uvek se plašim da nekoga ne izostavim, jer veliki broj kvalitetnih igrača je igrao tada. Uostalom, Zvezdin dres nikada nije mogao da nosi svako - poručio je Marinović, koji je jedno vreme bio i kapiten kluba iz Ljutice Bogdana.

U sećanju su mu ostali i mečevi u Evropi.

- Utakmica u Edinburgu protiv Hartsa me je i gurnula u orbitu . Posle 0:0 na „Marakani”, u revanšu je bilo 1:1 i prošli smo dalje. Baš sam ja na asistenciju Perice Ognjenovića postigao pogodak. Potom su sledili čuveni mečevi sa Kajzerslauternom, a potom i Barselonom. Na nesreću u prvom meču na „Nou Kampu” zaradio sam dva žuta kartona, pa nisam igrao u revnašu. Iako svi misle da sam crveni dobio posle duela sa Huanom Antonijem Picijem, nije bilo tako. Brazilac Đovani me lišio časti da igram u revanšu. A Barsa je tada imala zaista drim tim. Predvodio ih je pokojni Bobi Robson, igrali su Ronaldo, Hristo Stoičkov, Pepe Gvardiola, Luis Enrike, Popesku, Figo, Loran Blan... Ne da se nismo osramotili, već smo bili i blizu prolaska dalje, a Barsa se posle toga prošetala do trofeja. Godinu kasnije postigao sam pogotak i protiv Meca, kojeg smo prošli na penale. Evropa na „Marakani” je uvek izazov - priseća se nekih detalja iz crveno–belog dresa Marinović...

Vinko :kralj:
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 12:56

DoeTz je napisao/la:Signore brajto pa sto i za Slobodu ne stavi :cry:
Ma sta cu stavljat, vi cete svakako past, necete uzet ni kup, kakvi vi i Europa :mrgreen: :mrgreen:

Salim se, sta te zanima?? Potencijalni protivnici?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 13:01

Kako ce past kad finalista Kupa sigurno ide u Europu :shifty:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 maj 2016, 13:03

marconato je napisao/la:
Lester je zadnju euro-tekmu igrao protiv Zvezde. Ko zna, mozda se opet sretnete :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 03 maj 2016, 13:15

Ljudi otkud vama te priče da je neko blokirao eventualne susrete SRB - BIh klubova u evro takmičenjima? Je li imate možda neki validan dokument? Nemojte takve priče pričati. Ok istina je da ima određenih zahtjeva da se ne sastaju klubovi iz Rusije i Gruzije, a sad vjerovatno i Ukrajine, ali i Jermenije i Turske, ali sve ostalo, koliko znam nigdje propisom nije zabranjeno. Štaviše.

Ajde da malo na običan nivo spustim, ovu svoju digresiju. Vi stvarno mislite da je UEFA briga za naše međusobne netrpeljivosti? Ili da je njima žao zbog eventualnog prekida, sukoba na tribinama? Nemojte biti smješni, oni jedva čekaju da se sukob desi kako bi napunili kasu, odredili visoke kazne i dočekali da proguraju neki slabiji tim iz EU za to jedno mjesto, a izbace klub odavde.

Što se bh klubova tiče, nisam nešto ubjeđen da će se proslaviti i ovog ljeta. Šta znam, jednostavno Evropa napreduje, a mi stagniramo. Desiće se neki dobar rezultat, pojaviti se euforija, ali još brže će splasnuti.

Što se tiče broja gostujućih navijača - to odrađuje domaćin susreta, odnosno UEFA je jasna u tim stvarim 5% ulaznica od ukupnog kapaciteta stdiona pripada gostima, OSIM, ako domaćin ne želi dati veći procenat ulaznica ili se procijeni da je utakmica visokog rizika pa uz saglasnost UEFA odluče da gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmici.

Mostar koga pomenuste se desio zbog očajne organizacije susreta. Takođe Grobarima je dato 9% kapaciteta, tj. stolica, iako je potražnja bila nekoliko puta veća. To Zrinjski tada nije trebao na takav način odraditi, smjestio je jednu pored druge grupe, pri tome dajući gostima daleko iznad tih 5% propisanih.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 13:36

UEFA-u je sve to itekako briga. Svaki nered u njihovim natjecanjima je samar i njima, jer su oni organizator natjecanja. Rusija i Gruzija su rijesile svoje probleme i vec nesto vise od dvije godine postoji mogucnost da se sastanu. Oba saveza su svojom voljom od UEFA-e trazili da se ne sastaju kao sto su i nedavno trazili da se mogu sastajati.

To da ce UEFA izbaciti nekog naseg i progurati veliki klub je glupost. Tu da ima istine izbacili bi i Zrinjski i Partizan, a ne samo Partizan ciji su navijaci izazvali nerede zahvaljujuci nesposobnim ljudima u Zrinjskom.

To da se ne mogu sastajati mozda nije nigdje upisano, ali se jasno vidi da se te utakmice izbjegavaju. Evo ti jedan argument. Zrinjski i Partizan su igrali 07/08 i oba su bili smjesteni u Southern-Mediterranean region kao sto su i dvije sezone prije zajedno bili smjestani BiH i Srb klubovi kada su se formirale te regionalne grupe. Sezonu kasnije u Southern-Mediterranean region se smjestaju Zrinjski i Siroki dok Borac Cacak i Vojvodina idu u Central-East region. Nakon toga je Kup UEFA ukinut, a podatke za EL mi mrsko traziti.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 03 maj 2016, 13:44

Signore je napisao/la:UEFA-u je sve to itekako briga. Svaki nered u njihovim natjecanjima je samar i njima, jer su oni organizator natjecanja. Rusija i Gruzija su rijesile svoje probleme i vec nesto vise od dvije godine postoji mogucnost da se sastanu. Oba saveza su svojom voljom od UEFA-e trazili da se ne sastaju kao sto su i nedavno trazili da se mogu sastajati.

To da ce UEFA izbaciti nekog naseg i progurati veliki klub je glupost. Tu da ima istine izbacili bi i Zrinjski i Partizan, a ne samo Partizan ciji su navijaci izazvali nerede zahvaljujuci nesposobnim ljudima u Zrinjskom.

To da se ne mogu sastajati mozda nije nigdje upisano, ali se jasno vidi da se te utakmice izbjegavaju. Evo ti jedan argument. Zrinjski i Partizan su igrali 07/08 i oba su bili smjesteni u Southern-Mediterranean region kao sto su i dvije sezone prije zajedno bili smjestani BiH i Srb klubovi kada su se formirale te regionalne grupe. Sezonu kasnije u Southern-Mediterranean region se smjestaju Zrinjski i Siroki dok Borac Cacak i Vojvodina idu u Central-East region. Nakon toga je Kup UEFA ukinut, a podatke za EL mi mrsko traziti.
Signore evo kosovo primljeno , sad mi reci hocel ove godine njihovi klubovi nastupiti i mijenjal to sta ?

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.