FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Slatinash_7
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 dec 2012, 12:36

Sad dolaze na naplatu sav glupi i zatupljeni narod,zatupljen historijskim knjigama,veliko Jugoslavijom,Titom i ostalom kompanijom..Sad dolazi na naplatu ne citanje knjiga,raspravljanje u prazno,galama i nekultura....Sve to drugovi moji dolazi na naplatu u vidu umiranja Slobode...Hocemo neke historije,neke titule turnira kojeg ni sami vise nismo u mogucnosti organizovati,jer samo tu titulu i imamo,hocemo neke zajebancije,postavljamo uslove covjeku koji je dosao da nas spasi..Citamo malo po Hrvatskim portalima kako su utakmice Dinama slabo posjecene jer ga Mamic drzi pod svome pa necemo da tako isto radi i Gracic..Ovdje ili na facebooku nas/vas je makar 300 izjavilo da ce ici na utakmice do groba,po svim nedodjijama i kuci protiv svih ekipa a prosjek na stadionu je 250 od cega je 50 Fukara i 100-tinjak roditelja i uze rodbine igraca te 100 ljudi sa rakijama u dzepu..Pojeli smo g.o.v.n.o ako se Olimpic ne spoji sa makar jednom Slobodom,bilo kojom!I ja sam malo za tu historiju al poBogu brate jel se covjek od 40 godina treba ubiti kad mu padne na pamet sta je radio sa 18 a sada to vise ne moze,e tako mi razmisljamo,hocemo historije,KOJE HISTORIJE ?! Ovaj ce post izgledati smuseno,ruzno napisano ili sta vec al ne mogu bolje,od bjesa,od realnosti koja stize sve pametne navijace koji hoce historiju a ti su isti gledali kako Dita propada...FUJ !
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 10 dec 2012, 13:10

covjek zivi siromasno 50 godina i onda se obogati dobije na lotu i sve to pokloni nekom jer j.ebajiga historija je bitna :lol:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 10 dec 2012, 13:25

Slatinash_7 je napisao/la:Sad dolaze na naplatu sav glupi i zatupljeni narod,zatupljen historijskim knjigama,veliko Jugoslavijom,Titom i ostalom kompanijom..Sad dolazi na naplatu ne citanje knjiga,raspravljanje u prazno,galama i nekultura....Sve to drugovi moji dolazi na naplatu u vidu umiranja Slobode...Hocemo neke historije,neke titule turnira kojeg ni sami vise nismo u mogucnosti organizovati,jer samo tu titulu i imamo,hocemo neke zajebancije,postavljamo uslove covjeku koji je dosao da nas spasi..Citamo malo po Hrvatskim portalima kako su utakmice Dinama slabo posjecene jer ga Mamic drzi pod svome pa necemo da tako isto radi i Gracic..Ovdje ili na facebooku nas/vas je makar 300 izjavilo da ce ici na utakmice do groba,po svim nedodjijama i kuci protiv svih ekipa a prosjek na stadionu je 250 od cega je 50 Fukara i 100-tinjak roditelja i uze rodbine igraca te 100 ljudi sa rakijama u dzepu..Pojeli smo g.o.v.n.o ako se Olimpic ne spoji sa makar jednom Slobodom,bilo kojom!I ja sam malo za tu historiju al poBogu brate jel se covjek od 40 godina treba ubiti kad mu padne na pamet sta je radio sa 18 a sada to vise ne moze,e tako mi razmisljamo,hocemo historije,KOJE HISTORIJE ?! Ovaj ce post izgledati smuseno,ruzno napisano ili sta vec al ne mogu bolje,od bjesa,od realnosti koja stize sve pametne navijace koji hoce historiju a ti su isti gledali kako Dita propada...FUJ !
+1
al ne kontaju to ovce.Sad kad se gracic povuce iz ove price a narednu utakmicu slobodu nabiju u nekoj vukojebini u drugoj ligi,kad pocne prica o dugovanjima,o neisplacenim placama,o babinim sinovima koji igraju,onda ce opet pocet da dolaze ovi isti sto se sad kunu u slobodu i zalit ce sto je gracic otisao. Par dana je bila idila,osjecalo se konacno da je sve krenulo sa mrtve tacke,pocelo se pricati o premijer ligi,izlasku u evropu,brzom zavrsavanju tusnja,jakom i uredno isplacenom igrackom kadru,ulaganju u omladinske pogone i sposobnom menadzeru nijazu gracicu.Ako se Olimpik povuce sto se da naslutiti,vratit ce se sloboda starom dobrom bastovanju tradicije sa enormnim dugom i milion drugih sranja al neka tako nam i treba.Sad bi iskreno volio da se gracic povuce i neka se ovi tradicionalisti tuse u **** zajedno sa upravom koja ce vec naci nacin da od ovaca izvuce pare i nekako zivotari po 4-5 kupus ligama.
Probisvjet je napisao/la:Sada je na onima koji su tvrdili da ce sacuvati istoriju, FK Slobodu i sve ostale utopijske zamisli da to urade.
Poslije toliko godina navijanja, preko hiljadu odgledanih utakmica Slobode, poslije tolikih putovanja za Slobodom, poslije pritvora u Beogradu, Sibenika, Ljubljane, Tetova...
Tuznim i zalosnim srcem, zamrzavam svoje navijacko mjesto na Tusnju, na ovom forumu i bilo cemu sto se odnosi na klub kojem upravljaju lopovi.
Imali su ruku spasa, nisu prihvatili i nema se tu sta reci. Sto se tice gospodina Gracic Nijaza, ima veliki naklon od mene i zelim mu da ostvari sve svoje zamisli, da napravi jedan mocan fudbalski kolektiv, ma gdje bio.
Zahvaljujem se Jasminu Imamovicu i on se potrudio da spasi ovo sto se spasiti moze. Bar na kraju.
Probisvjet ide u zasluzenu penziju.
Pozdrav svim forumasima.
P.S. Poseban pozdrav za "ekran"!
Gasim!!!!!!!!
Ti si jedini koji je donosio tacne i provjerene vijesti na ovoj temi i vjerovatno jedan od najupuceni oko desavanja u slobodi s toga mislim da se nebi trebao odjavljivati jer ces uveliko svojim odlaskom osiromasiti ovu temu i ostaviti prostora za padobrance i ostale provokatore pa se nece imati bog zna sta ni citati.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 10 dec 2012, 14:41

Inače, igrači Slobode 1919 Olimpic, ukoliko na proljeće zaigraju na Tušnju na grudima će nositi stari grb s petokrakom, dok će igrači FK Sloboda u Prvoj ligi F BiH igrati sa sadašnjim grbom.
Nisam Slobodin navijač,ali će mi biti veoma drago zobg ove sitnice na dresu!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 dec 2012, 16:42

Nemojte bezveze lupati po dugmetu za prijave postova za svaki post sa kojim se ne slažete.
Post mora zaista kršiti pravila foruma da bi bio uklonjen, a ne da prijavljujete sve ono što mislite da je netačno, glupo ili nepravedno ka klubu za koji navijate.

Samo mi otežavate posao i sad ću lijepo da pobrišem ovih 25 prijava bez da i pregledam šta je u njima.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 dec 2012, 17:33

samoposteno je napisao/la:covjek zivi siromasno 50 godina i onda se obogati dobije na lotu i sve to pokloni nekom jer j.ebajiga historija je bitna :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 10 dec 2012, 17:35

Ako se ovo izjalovi onda i definitivno nismo sredina za nesto vece.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 10 dec 2012, 17:46

harry_90 je napisao/la:Znaci nista od ovog,klosari su usrali citavu situacija u vezi sa fuzijom,za mene sasvim ocekivano gledaju svoj interes,a ne da klubu pomognu..znaci od marta se fudbal u Tuzli nece vise igrati !! Aferim ;)
Polako komšija,nemože prije zore svanuti! Ozbiljna je ovo stvar,puna tih nekih pravnih zavrzlama. Nemože to biti gotovo nakon 2-3 sastanka,treba vremena. Ja sam još uvjeren da će ovaj plan proći!

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 10 dec 2012, 17:51

Danas kupio kapu od Kačara, kaže momak da su imali sastanak s Nijazom juče, pa čekaju sad da vide šta će bit. Kaže da je bagra protiv, znate na koga mislim, i da oni se.ru jer neće imati apsolutno nikakve šanse da hapaju u novom klubu, jer će Nijaz tu da dovede svoje ljude.

Čovjek stvarno ima ozbiljne planove s klubom. Šteta bi bilo da ovo propadne. :?

I da, ako dođe do nastanka 2 kluba, navija se za našu Slobodu. Od ljeta navijamo za taj jedan klub koji nastaje.
Rekao je da Nijaz uopšte nije to planirao, ali da to hoće yebeni lopovi! Legende :lol: Legende qrca mog, samo svoj interes gledaju zaboli njih za klub :|
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 dec 2012, 18:01

arhimed89 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Sad dolaze na naplatu sav glupi i zatupljeni narod,zatupljen historijskim knjigama,veliko Jugoslavijom,Titom i ostalom kompanijom..Sad dolazi na naplatu ne citanje knjiga,raspravljanje u prazno,galama i nekultura....Sve to drugovi moji dolazi na naplatu u vidu umiranja Slobode...Hocemo neke historije,neke titule turnira kojeg ni sami vise nismo u mogucnosti organizovati,jer samo tu titulu i imamo,hocemo neke zajebancije,postavljamo uslove covjeku koji je dosao da nas spasi..Citamo malo po Hrvatskim portalima kako su utakmice Dinama slabo posjecene jer ga Mamic drzi pod svome pa necemo da tako isto radi i Gracic..Ovdje ili na facebooku nas/vas je makar 300 izjavilo da ce ici na utakmice do groba,po svim nedodjijama i kuci protiv svih ekipa a prosjek na stadionu je 250 od cega je 50 Fukara i 100-tinjak roditelja i uze rodbine igraca te 100 ljudi sa rakijama u dzepu..Pojeli smo g.o.v.n.o ako se Olimpic ne spoji sa makar jednom Slobodom,bilo kojom!I ja sam malo za tu historiju al poBogu brate jel se covjek od 40 godina treba ubiti kad mu padne na pamet sta je radio sa 18 a sada to vise ne moze,e tako mi razmisljamo,hocemo historije,KOJE HISTORIJE ?! Ovaj ce post izgledati smuseno,ruzno napisano ili sta vec al ne mogu bolje,od bjesa,od realnosti koja stize sve pametne navijace koji hoce historiju a ti su isti gledali kako Dita propada...FUJ !
+1
al ne kontaju to ovce.Sad kad se gracic povuce iz ove price a narednu utakmicu slobodu nabiju u nekoj vukojebini u drugoj ligi,kad pocne prica o dugovanjima,o neisplacenim placama,o babinim sinovima koji igraju,onda ce opet pocet da dolaze ovi isti sto se sad kunu u slobodu i zalit ce sto je gracic otisao. Par dana je bila idila,osjecalo se konacno da je sve krenulo sa mrtve tacke,pocelo se pricati o premijer ligi,izlasku u evropu,brzom zavrsavanju tusnja,jakom i uredno isplacenom igrackom kadru,ulaganju u omladinske pogone i sposobnom menadzeru nijazu gracicu.Ako se Olimpik povuce sto se da naslutiti,vratit ce se sloboda starom dobrom bastovanju tradicije sa enormnim dugom i milion drugih sranja al neka tako nam i treba.Sad bi iskreno volio da se gracic povuce i neka se ovi tradicionalisti tuse u **** zajedno sa upravom koja ce vec naci nacin da od ovaca izvuce pare i nekako zivotari po 4-5 kupus ligama.
Probisvjet je napisao/la:Sada je na onima koji su tvrdili da ce sacuvati istoriju, FK Slobodu i sve ostale utopijske zamisli da to urade.
Poslije toliko godina navijanja, preko hiljadu odgledanih utakmica Slobode, poslije tolikih putovanja za Slobodom, poslije pritvora u Beogradu, Sibenika, Ljubljane, Tetova...
Tuznim i zalosnim srcem, zamrzavam svoje navijacko mjesto na Tusnju, na ovom forumu i bilo cemu sto se odnosi na klub kojem upravljaju lopovi.
Imali su ruku spasa, nisu prihvatili i nema se tu sta reci. Sto se tice gospodina Gracic Nijaza, ima veliki naklon od mene i zelim mu da ostvari sve svoje zamisli, da napravi jedan mocan fudbalski kolektiv, ma gdje bio.
Zahvaljujem se Jasminu Imamovicu i on se potrudio da spasi ovo sto se spasiti moze. Bar na kraju.
Probisvjet ide u zasluzenu penziju.
Pozdrav svim forumasima.
P.S. Poseban pozdrav za "ekran"!
Gasim!!!!!!!!
Ti si jedini koji je donosio tacne i provjerene vijesti na ovoj temi i vjerovatno jedan od najupuceni oko desavanja u slobodi s toga mislim da se nebi trebao odjavljivati jer ces uveliko svojim odlaskom osiromasiti ovu temu i ostaviti prostora za padobrance i ostale provokatore pa se nece imati bog zna sta ni citati.
Ma u pravu si. Nek ovi lopovi u Slobodi idu u penziju. Ja imam jos snage da se borim ne samo za Slobodu nego za komplet bolje stanje sporta u Tuzli.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 10 dec 2012, 18:18

FUZIJA NIJE REALNA, ALI… SLOBODA SE GASI, A OLIMPIC SELI NA TUŠANJ I MIJENJA IME

Preseljenje Olimpica iz Sarajeva u Tuzlu i fuzija sa Slobodom dobiva sve ozbiljnije obrise, ali u čitavoj priči ima jedan veliki ALI…
Priča se zakotrljala prije desetak dana, kada je prvi čovjek trećeplasiranog kluba Premier lige najavio mogućnost fuzije, nakon čega je održano niz sastanaka koji bi na kraju mogli rezultirati da se na Tušnju u proljetnom dijelu sezone opet igra Premier liga. No, opet ponavljamo da u ovoj priči ima jedan veliki ALI, budući da je svima jasno da u toj priči nešto ne štima. Jednostavno, dovoljno je samo pogledati pravilnik NS-a BiH i to će odmah postati kristalno jasno.

- Novoosnovani klub, nastao spajanjem klubova, preuzima sva prava i obveze spojenih klubova, stoji između ostalog u članku 78. pravilnika o natjecanju.
U prijevodu, Olimpic bi fuzijom sa Slobodom naslijedio i milijunske dugove ovog kluba, tako da je svima jasno da od toga nema ništa. Idemo dalje…

- Spajanje klubova vrši se prije početka natjecateljske godine, a najkasnije trideset dana prije početka jesenskog dijela prvenstva, također stoji u istom članku spomenutog pravilnika.
U prijevodu, čak i da je Olimpic spreman preuzeti milijunske dugove Slobode, a u što, opet ponavljamo, nitko ne vjeruje, eventualna fuzija ne bi se mogla dogoditi prije ljeta. No, usprkos svemu tome, priča se svejedno zakotrljala i dobila ozbiljne obrise, no ne iz razloga što je NS BiH odlučio zatvoriti oči i zanemariti propise, nego iz razloga što se ne radi o fuziji Slobode i Olimpica, nego o “fuziji” FK Slobode 1919 i FK Olimpica. Zašto smo fuziju stavili pod navodnike? Zato što FK Sloboda 1919 nije klub, nego, namjerno ili slučajno, nedavno osnovani pravni subjekt mlađih selekcija Slobode, tako da se zapravo ne bi radilo o fuziji, nego bi Olimpic iz Sarajeva prešao u Tuzlu i svoje ime promijenio u FK Sloboda 1919 Olimpic, što je pravno moguće.

- Promjena imena kluba može se izvršiti najkasnije trideset dana prije početka jesenskog ili proljetnog dijela prvenstva, također stoji u članku 78. pravilnika o natjecanju.

Jasno, automatski se postavlja pitanje što bi se dogodilo s pravom Slobodom, odnosno klubom koji je prošle sezone izgubio status premierligaša? Podsjetimo, Sloboda je prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH završila s malim izgledima izboriti ekspresan povratak u Premier ligu, budući da je prvoplasirani Vitez osvojio deset bodova više, tako da su u ovom slučaju moguća dva scenarija.
Prvi je da u Tuzli nastave egzistirati dvije Slobode – prava koja je trenutačno prvoligaš i nova, odnosno Sloboda 1919, a koja bi nastala preseljenjem Olimpica na Tušanj. I jedna i druga bi igrale na Tušnju, imale bi isti boje dresova, no – različitu povijest. Drugi je, pak, a što je puno realnije, da se FK Sloboda jednostavno ugasi, što također poznaje iznad spomenuti pravilnik od natjecanju,

- U slučajevima kada je klub rasformiran, kada prestane s radom ili odustane od natjecanja u tijeku jesenskog dijela prvenstva ili između jesenskog i proljetnog dijela prvenstva, bit će izbrisan iz natjecanja, kao i sve njegove dotad odigrane utakmice. U slučajevima kada je klub rasformiran, kada prestane s radom ili odustane od natjecanja u tijeku drugog dijela sezone, sve njegove dotad odigrane utakmice registrirat će se postignutim rezultatom, a sve sljedeće prema rasporedu registrirat će se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika, stoji u članku 64.
Dakle, sve je manje-više jasno, osim činjenice što je vrlo teško shvatiti da su u Tuzli ipak spremni klub iz Sarajeva prihvatiti kao – “svoj”.

Gracić želio fuziju sa Sarajevom

Čitavu priču oko fuzije Olimpica i Slobode pokrenuo je Nijac Gracić, alfa i omega Olimpica, koji je, zanimljivo, prije okruglo dvije godine predlagao “fuziju” Olimpica i – Sarajeva: Preciznije, njegov prijedlog je bio da Sarajevo ode u stečaj, a da Olimpic promijeni ime u FK Sarajevo 1946.

- FK Sarajevo mora u stečaj, jer zaista ne vidim niti jedno drugo rješenje koje može spasiti klub. Neka se rasformira i nastavi život pod imenom FK Sarajevo 1946, jer ne bi bilo moguće da se klub i dalje zove samo FK Sarajevo. Olimpic je, pak, zdrav, klub, koji bi bio spreman promijeniti ime u FK Sarajevo 1946, a jasno da bi i preuzeo sva poznata obilježja Sarajeva, govorio je tada Gracić.

Fuzije klubova

Fuzije klubova nisu ništa novo u svijetu nogometa, no uglavnom se radi o fuzijama klubova iz istog grada. Pozitivne strane u toj priči su koncentracija igračke, stručne i menadžerske kvalitete, širenje broja članova i baze kluba, smanjivanje troškova, veće marketinške mogućnosti, entuzijazam oko novozapočetog projekta, dok su negativne strane gubljenje identiteta klubova, kao i gubljenje dijela članova te potpore simpatizera.

Slobodi sudbina Sloboda Dite

Gašenje FK Sloboda malo koga bi iznenadilo u Tuzli, budući da se isto dogodilo i sa Sloboda Ditom i to na Skupštini održanoj 28. rujna 2011. godine. Nakon toga je osnovan novi klub OKK Sloboda koji je, jasno, krenuo iz najnižeg ranga. Kako je rečeno na Skupštini, Sloboda Dita je ugašena zbog enormnih dugova.

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... t&Itemid=9" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 dec 2012, 18:46

Treba dati podrsku Nijazu Gracicu i to bez ikakvog razmisljanja. Ono sto se obavezao je sasvim dovoljno, da ne nabrajam vise oko boje dresova i ostalih stvari.
Ovima nasim lihnjama koji to opstruiraju ne smijemo ni pedlja vise. Dovoljno su dokazali koliki su prijatelji Slobode!
Samo ce budale ovo prokockati.
U protivnom imacemo samo SLobodu1919 na celu sa lopovima i vjerovatno u zadnjoj ligi, ako kojim sluacjem ne naprave fuziju sa Mramorom. Za par godina i ovaj klub ce biti zatrpan visemilionskim dugovima.
Mislim da je realno razmisljati na ovaj nacin, jer druge kombinacije nisu nista drugo nego gubitne.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 dec 2012, 19:12

Legende (qrca mog) MARŠ iz kluba, go*na jedna, ništa dobro nam se nije desilo otkako ste stupili na funkcije. :evil:

Nemojte ljudi biti zaostali i zaokupljeni nekakvog historijom. Dovoljno je da pročitate @Probisvjetov potpis i skontate neke stvari. :roll: Slobode će uvijek biti dok je i nas, navijača i simpatizera, te fanova širom svijeta. Klub održavaju ljudi, zbog nas se igra fudbal yebem ga, kad nas ne bude - gasi se i Sloboda u potpunosti i odlazi u historiju.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 10 dec 2012, 19:23

Zanima me kakav je sad stav i sta u stvari vi zelite??? Olimpic se spoji sa Slobodom 1919 i nastavlja premijer ligu a Sloboda Tuzla zavrsi sezonu u ligi federacije i ode pod stecaj! Novi klub Sloboda 1919 nastavlja i to je to...Koliko sam primjetio svi zelite ovakav scenario. U cemu je onda pravi problem i zasto se ne ide u realizaciju gore navedenog!?
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 10 dec 2012, 19:24

dovoljno mi da procitam njegov potpis i da se ibretim njemu ...

svako normalan zna da je ovo poraz i apsolutni krah slobode (koji slijedi u svakom slucaju)

ne krivim navijace - svako bi ovo prihvatio u vasem slucaju ali nazivati to "pobjedom" - bas slatko ;)
inace ?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 dec 2012, 19:56

ma jok ba pobjeda daleko od toga..dobro neznam malo je ko u nasoj situaciji..Svis u u tesoj situaicji, ali kazem evropa dobri rezultati koliko toliko izvuku Sarajevo ..mi smo jednom osteceni i od tada je otislo sve gore nego sto je bilo...da smo mozda izasli u evropu nesto zaradili bilo bi danas nesto povoljnija situacija za nas sigurno.

Samo kazem daj boze da drugi nedozive ovo sto mi dozivljavamo jer bogami neko bi morao naci lovu ili se hvatati za slamku spasa kao sto evo mi pokusavamo...ovo naravno nije idealna siuacija za nas nemoze to da bude nikako, ali mi moramo se pokrenuti moramo nesto uraditi da bi u buducnosti mogli nekad i vratiti nasu Slobodu..nasa Sloboda moze otici pod stecaj i moci ce se vratiti kad tad i ona ce sigurno da uleti u fuziju sa Olimpicom i Slobodom 1919...meni je ovo tesko svatiti da ali boze moj ako nam slijedi gasenje kluba onda nevidim drugi izlaz .meni ce biti tesko sigurno kad legne covjek spavat guta ce mu se stvorit jer nije to vise ono, ali to ce trajati par mjeseci i onda ce te opet ponjeti osjecat ces svoju Slobodu jer ce dolaziti ta nasa djeca iz nase skole , ljubit ce se grb, a mi onako puni ogrcine zbog svega tjerat ces sam sebe da svatis da je to ona tvoja Sloboda iz 1919 koju pamte nasi pradjedovi , djedovi, ocevi i za koju se nadam da ce nasa djeca ipak je zapamtiti kada se vrati iz stecaja kad se nekad nesto izmiri ili drzava oprosti dio dugova, pa da se ona ujedini novom Slobodom
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sloboda
Kontakt:

Post Postao/la sloboda » 10 dec 2012, 20:04

Borac duzan skoro 7 miliona idu kod ministrice za sport celik je takodje dosta duzan sarajevo isto itd.Mi da bi se rijesili dugova samo nas spasava gasenje ili da drzava otpise ove dugove kako ce siguran sam morati uraditi jer ove pare od nasih klubova nece nikad dobiti.To znaci da bi se svi klubovi sa imenom morali pogasiti a to se nece desiti.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 dec 2012, 21:47

nece ovo na dobro izac..al nikako
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 dec 2012, 22:15

JohnLowe je napisao/la:dovoljno mi da procitam njegov potpis i da se ibretim njemu ...

svako normalan zna da je ovo poraz i apsolutni krah slobode (koji slijedi u svakom slucaju)

ne krivim navijace - svako bi ovo prihvatio u vasem slucaju ali nazivati to "pobjedom" - bas slatko ;)
Hladno je danas.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 dec 2012, 22:18

Kada ce se defintivno znati stav navijaca i kad ce nas Gracic odhebati ?? AKo ovo propadne znamo kome se sjetit uze i sire familije ;)

Cuj ti levata hoce da spoje Olimpic sa 1919 iz licnih razloga,a ovoj Slobodi zele metak u celo...rinaka gospodo,nece biti po nasem,vala nece ni po vasem 8-)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.