FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
- Armageddon2012
- Kontakt:
- SarajlijaTM
Re: FK Borac - Banja Luka
Sto nisu odgodili kolo kad je bilo metar snjega na grbavici, pa nije teren dosao sebi do iduce sezone, kad spominjes te 2 pahulje?
Stvarno gdje nestade romantika?
- Armageddon2012
- Kontakt:
igra željo fino,ozb..
nemam nijednu zamjerku zasad na vas..moji senzori mi nisu još detektovali neki lopovluk
...možda oni rekreativni nastupi rudara i zvijezde na grbavici,ali niste vi krivi što ljudi vole da se šlihtaju...rudar došao kao na termin,a zvijezda u drugom poluvremenu igra kao da ona vodi 1-0
...
ali dobro..nećemo sad tražiti dlaku u jajetu....realno,najbolji ste ove jeseni,kad se sve sagleda....a do kraja će vam najveći konkurenti biti široki brijeg i fk sarajevo.
mi ćemo opet sa zrinjskim,olimpicom za evropu..mada i to je pitanje koliko ima smisla,s obzirom da nas očekuje ono yebeno licenciranje.
AGAINST MODERN FOOTBAL!!!!
nemam nijednu zamjerku zasad na vas..moji senzori mi nisu još detektovali neki lopovluk

ali dobro..nećemo sad tražiti dlaku u jajetu....realno,najbolji ste ove jeseni,kad se sve sagleda....a do kraja će vam najveći konkurenti biti široki brijeg i fk sarajevo.
mi ćemo opet sa zrinjskim,olimpicom za evropu..mada i to je pitanje koliko ima smisla,s obzirom da nas očekuje ono yebeno licenciranje.
AGAINST MODERN FOOTBAL!!!!

sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
- SarajlijaTM
Vidjet će mo u subotu, jakupovic tradicionalno osteti zelju, pa mozda budes ganjao pravdu pljujuci po svom klubu. Ko zna...
Pozz
Pozz
@armaSarajlijaTM je napisao/la:Sto nisu odgodili kolo kad je bilo metar snjega na grbavici, pa nije teren dosao sebi do iduce sezone, kad spominjes te 2 pahulje?
zna arma stvarno pogoditi i reci dosta toga sto jeste, ali uglavnom on to preuvelica, i gleda kroz prizmu "odanog forumasa Borca"... bar kada se raspravlja sa Zeljinim forumasima da ne kazem navijac/navijacima
tako da
sve lose vezano za Zelju preuvelica (pogotovo sve oko Amara i politike), i sve nepobitno-dobro za Zelju umanji okolnostima, srecom ili istinom, zavisi sta bolje pristaje datom trenutku...
sve lose vezano za Borac umanji ili ne vidi (politika NS pod ucjednom FSRS i sl. kad je Borac bio povlasten)
i sve dobro vezano za Borac stavi u kontekst drame, bajke... cak se usudio napisati da je Borac najposteniji klub u BiH,

inace ko zna da oduzme dramu koju Arma napise za Borac, i srdzbu koju napise za Zelju, ostalo sve pise kako jeste

primjer drame, bajke i sl:
kada arma kaze....
da Borac bez plata,priprema i bez novca igra bolje nego Zeljo sa pripremama od 100 000KM i 5 pojacanja, zato sto je to Borac, i u skladu sa Borcevim imenom, da se bori i kada je najteze da je najjaci, i zato je prvi.
(nisam citirao vec nekoliko njegovih postova sveo na jednu misao)
ti moras prethodnu misao u sebi pravesti kao...
...iako bez novca, nekoliko provjerenih igraca i par dobrih mladjih skupilo se oko kluba koji ipak nesto znaci u BiH i u kojem su vidjeli mogucnost da kasnije nadju angazman u inozemstvu bez problema oko papirologije i odstete, s tom idejom igraci su dobili motiv vise,
plata svakako nema i jedino sto ostaje im je da se izbore sami sebi za "hljeb", s obzirom da liga odavno nije bila slabija njihova borba "za goli zivot" nekima je djelovala kao "borba za prvaka BiH", neupuceni posmatraci su se mogli prevariti da jaci od sampiona drzave, iako niko ozbiljan nikada nije (Borac stavio kao konkorenta za titulu)., jer ustvari samo se ceka prelazni rok da se sve rastopi.(sto ne znaci da opet se nece neka grupa solidnih igraca okupiti oko Borca da proba do europe).
eto arma nemoj se ti na mene ljutiti, s obzirom da ja ovako citam tvoje postove, i za mene si jedan od najboljih forumasa sa PLBiH(kada prevedem sve sto imas reci), volim citati tvoje postove iako se ne volim s tobom upustati u diskusije jer bih onda morao prevoditi sa "tvog jezika" na "moj jezik" i mi se kao "nebi razumili".
a ustvari mislim da znamo obojica.
pozdrav,
ako te put navede do Sarajeva u subotu, imas pice i ulaznicu od mene, moze i na zapad u lozu da nebude da te zezam.
- Armageddon2012
- Kontakt:
hvala drugar,ali valjda je ocito da sam ja od onih kojih ne idu toliko na gostovanja,jer taj koji ide sigurno ne pise po internet forumima ove nebuloze o "bacanju sa tribine"...
gledao sam dosta puta puta borac i na grbavici,a pogotovo na kosevu dok smo bili bratska grupa sa njima,ali sad sam vec porodicni covjek i u subotu cu uz bht navlaciti da dodjemo bar do boda,,,
a tebi HVALA,kao da sam dosao..bice prilike...a i ti ako budes nekad htio doc na zeljino gostovanje u banjaluci,javi se,oticemo na pice,i zajedno na utakmicu...pozz
gledao sam dosta puta puta borac i na grbavici,a pogotovo na kosevu dok smo bili bratska grupa sa njima,ali sad sam vec porodicni covjek i u subotu cu uz bht navlaciti da dodjemo bar do boda,,,
a tebi HVALA,kao da sam dosao..bice prilike...a i ti ako budes nekad htio doc na zeljino gostovanje u banjaluci,javi se,oticemo na pice,i zajedno na utakmicu...pozz
Normala je da Armageddon voli svoj klub. I da nije ovih politickih prepucavanja banjaluckih i sarajevskih politicara Banjaluka bi mi bi uz Sarajevo bilo najdrazi grad. Ipak zena i zenini su iz BL. Ali problem je politika. Navijacka "mrznja" je normalna. Mrze se Horde i Manijaci ali zato sto su rivali. Dok je mrznja Lesinara i Manijaka izazvana sad politicki. Eh zato rijetko ovdje komentarisem da nebi dolazilo do politike i politickog prepucavanja.
Ali da nije politike sad bih pohvalio Borac
jer su cudo izveli bez para. I uvijek je sa njima patnja i u subotu ce biti patnja. Izrodio se neki novi derbi. Ja sam se nadao da ce to biti sa Celikom jer je Celik dobro gurao one jedne sezone pa su nabrijali atmosferu u kupu ali nekako se to stisalo. Sad pored Sarajeva derbi nam je sa Borcem. Sa Olimpikom se uvijek teske tekme igraju, sa Sirokim najbolje jer nas najbolje i ugoste ako ne racunamo Leotar sa kojim Zeljo ima super odnose. I jos Zrinjski je zajebana ekipa ali njih smo znali cesto bas lako dobiti.
Tako da mi se tabela sada svidja poprilicno. Ne bih se bunio da ovako ostane na kraju.
Ali da nije politike sad bih pohvalio Borac

Tako da mi se tabela sada svidja poprilicno. Ne bih se bunio da ovako ostane na kraju.
-
- Kontakt:
dugovanja postoje, ali iz ove sezone ona su cak zanemariva...
"JOŠ OD 1926"
Banjalučani, jel Jevrejska ulica tamo negdje kod crkve Svete Trojice ?
-
- Kontakt:
Jevreska ti ide pored Boske kraj Trga Krajine, a Hram Svete Trojice je kraj Aleje Svetog Save bivsi trg palih boraca. Ali sve je to u pet minuta setnje. Inace Google maps isto pomaze.
Hvala.samoposmatram je napisao/la:Jevreska ti ide pored Boske kraj Trga Krajine, a Hram Svete Trojice je kraj Aleje Svetog Save bivsi trg palih boraca. Ali sve je to u pet minuta setnje. Inace Google maps isto pomaze.
- Armageddon2012
- Kontakt:

Cestitke Zeljeznicaru na zasluzenoj pobjedi.
Bio je pravi derbi.
Nismo ni mi bili losi,ali yebo to kad nismo pobjedili.
Rezultat se pise,a sve ostalo ce do sutra biti zaboravljeno.
Ovim rezultatom,Zeljeznicar je bolji i u medjusobnom duelu,tako da nam fakticki ne bjezi 4,nego 5 bodova,a to je jedino bitno sa danasnje utakmice.
šteta, šteta, šteta, bila je ovo idealna šansa da se uzme bar bod,al eto nije se uspjelo, igra se zaboravlja pamti se konačan ishod...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Kao da ce te biti i blizu Zelje na kraju sezone, pa da je to vazno...Armageddon2012 je napisao/la:
Ovim rezultatom,Zeljeznicar je bolji i u medjusobnom duelu,tako da nam fakticki ne bjezi 4,nego 5 bodova,a to je jedino bitno sa danasnje utakmice.

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- Armageddon2012
- Kontakt:
Ok.
Usput,cete-jedna rijec,akademski obrazovani gradjanine
Usput,cete-jedna rijec,akademski obrazovani gradjanine

- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
U pravu si, moja greška, ću, ćeš, će, ćemo, ćete, će, uvijek u brzini zaboravim na ovo pravilo... Grammar Nazi...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Opasni ste bili, priznajem da je srce tuklo brze u dosta navrata kod vasih sansi.
Fin derbi, belaj je preuvelican al` bas.
Jbte isto je bilo i u BL i sada na Grbi. Ono, sto bi se reklo, 1:1.
Sretno u nastavku sezone i, naravno, da na kraju budete ispod nas.
R.I.P
Slobodan Karalic
Fin derbi, belaj je preuvelican al` bas.

Sretno u nastavku sezone i, naravno, da na kraju budete ispod nas.

R.I.P
Slobodan Karalic
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Armageddon2012
- Kontakt:
yebes belaje,pricamo o fudbalu..kao sto sam nakon slicnih stvari kod nas govorio da to nije banjaluka,tako i sad kazem da ovo nije sarajevo...pa ni ono na kosevu,prije 2 mjeseca
to su neke navijacke stvari,u koje mi obicni gledaoci ne treba da se petljamo,mladi su,imaju svoju furku,i mi smo imali u njihovim godinama..uz to ih jos i mediji i politicari dodatno truju,i ja se ne ljutim na djecu uopste,ni nasu ni vasu.....a pogotovo ne treba da po tome etiketiramo citave gradove,a pogotovo narode nazivati kamenjarima,cobanima,balijama i sl.
to su neke navijacke stvari,u koje mi obicni gledaoci ne treba da se petljamo,mladi su,imaju svoju furku,i mi smo imali u njihovim godinama..uz to ih jos i mediji i politicari dodatno truju,i ja se ne ljutim na djecu uopste,ni nasu ni vasu.....a pogotovo ne treba da po tome etiketiramo citave gradove,a pogotovo narode nazivati kamenjarima,cobanima,balijama i sl.

- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma bola zakon o huliganstvu na sportskim terenima. Ja 87- me u Zagrebu udario prijeratnog drota i robijo dvi godine. Do 92-ge bjezo od njih ko dzavo od krsta kako su me slomili. Ustanove za maloljetnike,cim vidis karirano hapsiArmageddon2012 je napisao/la:yebes belaje,pricamo o fudbalu..kao sto sam nakon slicnih stvari kod nas govorio da to nije banjaluka,tako i sad kazem da ovo nije sarajevo...
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Armageddon2012 je napisao/la: to su neke navijacke stvari,u koje mi obicni gledaoci ne treba da se petljamo,mladi su,imaju svoju furku,i mi smo imali u njihovim godinama..uz to ih jos i mediji i politicari dodatno truju,i ja se ne ljutim na djecu uopste,ni nasu ni vasu.....a pogotovo ne treba da po tome etiketiramo citave gradove,a pogotovo narode nazivati kamenjarima,cobanima i sl.
A kako izvesti da se postupak pojedinca, manje grupe pojedinaca recimo, ne pripise cijelom gradu iz kojeg isti dolaze? Svaki kamen u medijima je prikazan kao stijena, baklja kao oganj a flasa je metak. Navijackih belaja ima svugdje, pocevsi od uredjenih zemalja tipa Svicarske do ove nase koja je sve samo ne normalna, nema potrebe paznju usmjeravati ka tome, kada sviju bude bolio qrc, tada ce, SIGURNO, sve i prestati.
Niko ne prica o Borcu u kojem je situacija uzasna a on drzi prikljucak i igrat` ce do kraja za titulu, niko ne govori o momcima tipa Grahovca ili Hodzica, niko ne prica o dobroj utakmici i dobrom derbiju nego svi bleje k`o telad u slike baklji kako lete sa jedne, ili druge, strane. Ne treba davati specialnu etiketu belajima, dese se i to je to, idemo dalje, samo nek` je ziva glava i nek` nisu epskih razmjera.

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.