Nažalost mi kao društvo smo propali, samo nam to još uvijek nisu javili.
U BiH nema ni D od demokratije ili pak demokracije (ovisno kako kome koji termin odgovara). Jedina stvar koju nam je naša borba "za demokratiju" dala da imamo situaciju da svaka budala ima pravo da piše i kaže šta hoće (bez obzira bilo to smisleno ili ne), a da ne odgovara.
Demokratija je sama po sebi "volja većine naroda", odnosno trebala bi biti. Postavlja se pitanje, ko su te većine ? Ljudi okupljeni "ideološki" oko partija/stranki, a ne naroda ? Kakav je njihov intelekt i dostojanstvo ?
Nema se moralnih standarda i načela, stida, časti, obraza i odgovornosti od strane političara (od najnižeg nivoa pa do vrha države), pa tako i kod ljudi koji rukovode sportskim savezima i klubovima. Nemaš više ni džentlmena, kako u politici, tako i u sportu. I o čemu onda da pričamo...
Mene su učili "šupak je šupak bez obzira koje vjere, narodnosti i rase bio" (pod ovim "šupak" ne mislim na anus, već na karakternu osobinu živog ljudskog bića).
Veliko razočarenje od Štimca i njemu sličnih (bez obzira koje vjere i nacije bili), sasvim bespotrebno... Ne razumijem potrebu za dodatnim doljevanjem benzina na već postojeću vatru.
Sportista si, nemoj biti šupak, mani se politike i populizma. Bavi se fudbalom/nogometom. Za to su te valjda doveli i za to te plaćaju.
Traži tačke spajanja u životu, a ne razdvajanja...
Zadnja izmjena:
Samba71, dana/u 02 okt 2025, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.