Uh jebte sta on ima pa placa toliko, u Texasu je sigurno drugacije, prvo osiguranje sam placo $15 jos zena trudna bila, bez papira bilo cega, porod izaso skoro 50k (carski rez), ja platio 2k (toliko bilo moje da platim). Sad imam United placam $30 za cijelu porodicu, skoro sve pokrivaju, $5 moje da platim po pregledu i zivotno osiguranje ukljuceno u to 100k ako se kome sta desi. Zavisno kako kome, kako se ko zna snaci, ja nisam imao lose iskustvo sa zdrastvom u usa.Slatinash_7 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 14:59Moj stari je u Americi, plaća 2500 dolara mjesečno za njega,ženu i dijete, pa ti vidi..E sad, u to, svake dvije godine dobijaš more nekih džabnih kontrola koje moraš ispuniti inače nema obnove osiguranja (on je recimo morao pregledati prostatu jer je u rizičnoj skupini zbog godina - znači da te i prate ljekarski) i tome slične stvari. Nisam siguran koliko bi platio nešto da je mali bolestan ali porod nije ništa platio a bio je baš težak i dugotrajan - ako je to neko mjerilo. U USA je onaj njihov sistem kao za sve,plati pa se klati. Nećeš da platiš i nemaš. Bolje i to nego ko kod nas,plati a dobiješ veliku K!soko je napisao/la: ↑21 nov 2022, 14:00Sistem je katastrofa.
Pogotovo cijene, neki dan kolegi sa posla sin dobio neki osip.Citav dan radili neke testove. Malom je 7 mjeseci.
Dobili racun 17 hiljada dolara a nije ni prenocio u bolnici. Imaju osiguranje preko posla pa moraju samo nesto manje od 500 da plate.
Mislim sve je dobro dok radis pa imas osiguranje kroz firmu, jako je skupo privatno osiguranje ako nemas posla. Meni se cini da je nekih 400 dolara da ista valja.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
mislim da je i u eu u fazonu koji paket imasSage je napisao/la: ↑21 nov 2022, 12:51Ne znam jel moguce da jedna onako razvijena drzava ima onako los zdravstveni sistem? Mislim ako je istina ono da porodjaj izadje onoliko para, npr? Mogu mislit operacije i sl.Marsal je napisao/la: ↑21 nov 2022, 12:27Moj stari morao uradit magnet glave i haj da mu zakažem, kaže za 8 mjeseci. Primoran si opet ići platiti 200 maraka privatno iako ti svaki mjesec odbije 200 maraka za zdravstvo. Zanima me kako je u drugim državama ovo regulisano jer nisam siguran da mi se sviđa i američki sistem.

Ja placam sam za sebe 70 dolara svake dvije sedmice, zena i djete su preko njezine firme. Kod mene nije premium, max out of pocket 5000 i deductible je 3000. Evo bas sam trebamo birati planove za slijedecu godinu. Odem doktoru na pregled jednom godisnje, to je uracunato.alemsa je napisao/la: ↑21 nov 2022, 17:19Uh jebte sta on ima pa placa toliko, u Texasu je sigurno drugacije, prvo osiguranje sam placo $15 jos zena trudna bila, bez papira bilo cega, porod izaso skoro 50k (carski rez), ja platio 2k (toliko bilo moje da platim). Sad imam United placam $30 za cijelu porodicu, skoro sve pokrivaju, $5 moje da platim po pregledu i zivotno osiguranje ukljuceno u to 100k ako se kome sta desi. Zavisno kako kome, kako se ko zna snaci, ja nisam imao lose iskustvo sa zdrastvom u usa.Slatinash_7 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 14:59Moj stari je u Americi, plaća 2500 dolara mjesečno za njega,ženu i dijete, pa ti vidi..E sad, u to, svake dvije godine dobijaš more nekih džabnih kontrola koje moraš ispuniti inače nema obnove osiguranja (on je recimo morao pregledati prostatu jer je u rizičnoj skupini zbog godina - znači da te i prate ljekarski) i tome slične stvari. Nisam siguran koliko bi platio nešto da je mali bolestan ali porod nije ništa platio a bio je baš težak i dugotrajan - ako je to neko mjerilo. U USA je onaj njihov sistem kao za sve,plati pa se klati. Nećeš da platiš i nemaš. Bolje i to nego ko kod nas,plati a dobiješ veliku K!soko je napisao/la: ↑21 nov 2022, 14:00
Sistem je katastrofa.
Pogotovo cijene, neki dan kolegi sa posla sin dobio neki osip.Citav dan radili neke testove. Malom je 7 mjeseci.
Dobili racun 17 hiljada dolara a nije ni prenocio u bolnici. Imaju osiguranje preko posla pa moraju samo nesto manje od 500 da plate.
Mislim sve je dobro dok radis pa imas osiguranje kroz firmu, jako je skupo privatno osiguranje ako nemas posla. Meni se cini da je nekih 400 dolara da ista valja.
Ja imam health savings account, to stavljam max, oko 3000 godisnje, to je tax free.
Kod zene je high premium, max out of pocket je 500. Da doda mene na svoj bilo bi puno vise.
Kod tebe 30 godisnje?
$30 mjesecnosoko je napisao/la: ↑21 nov 2022, 17:51Ja placam sam za sebe 70 dolara svake dvije sedmice, zena i djete su preko njezine firme. Kod mene nije premium, max out of pocket 5000 i deductible je 3000. Evo bas sam trebamo birati planove za slijedecu godinu. Odem doktoru na pregled jednom godisnje, to je uracunato.alemsa je napisao/la: ↑21 nov 2022, 17:19Uh jebte sta on ima pa placa toliko, u Texasu je sigurno drugacije, prvo osiguranje sam placo $15 jos zena trudna bila, bez papira bilo cega, porod izaso skoro 50k (carski rez), ja platio 2k (toliko bilo moje da platim). Sad imam United placam $30 za cijelu porodicu, skoro sve pokrivaju, $5 moje da platim po pregledu i zivotno osiguranje ukljuceno u to 100k ako se kome sta desi. Zavisno kako kome, kako se ko zna snaci, ja nisam imao lose iskustvo sa zdrastvom u usa.Slatinash_7 je napisao/la: ↑21 nov 2022, 14:59
Moj stari je u Americi, plaća 2500 dolara mjesečno za njega,ženu i dijete, pa ti vidi..E sad, u to, svake dvije godine dobijaš more nekih džabnih kontrola koje moraš ispuniti inače nema obnove osiguranja (on je recimo morao pregledati prostatu jer je u rizičnoj skupini zbog godina - znači da te i prate ljekarski) i tome slične stvari. Nisam siguran koliko bi platio nešto da je mali bolestan ali porod nije ništa platio a bio je baš težak i dugotrajan - ako je to neko mjerilo. U USA je onaj njihov sistem kao za sve,plati pa se klati. Nećeš da platiš i nemaš. Bolje i to nego ko kod nas,plati a dobiješ veliku K!
Ja imam health savings account, to stavljam max, oko 3000 godisnje, to je tax free.
Kod zene je high premium, max out of pocket je 500. Da doda mene na svoj bilo bi puno vise.
Kod tebe 30 godisnje?
pa i kod nas se ide na to , ne pravi beze asa onoliku bolnicu na otocibob je napisao/la: ↑21 nov 2022, 17:46mislim da je i u eu u fazonu koji paket imasSage je napisao/la: ↑21 nov 2022, 12:51Ne znam jel moguce da jedna onako razvijena drzava ima onako los zdravstveni sistem? Mislim ako je istina ono da porodjaj izadje onoliko para, npr? Mogu mislit operacije i sl.Marsal je napisao/la: ↑21 nov 2022, 12:27Moj stari morao uradit magnet glave i haj da mu zakažem, kaže za 8 mjeseci. Primoran si opet ići platiti 200 maraka privatno iako ti svaki mjesec odbije 200 maraka za zdravstvo. Zanima me kako je u drugim državama ovo regulisano jer nisam siguran da mi se sviđa i američki sistem.firme dobre, ako vise placaju imaju bolji paket osiguranja/ pokriva vise, firme onako il manje para tj. manji paket /pokriva basic dodje te skupo lijecenje mimo paketa
znam da mi se drug jednom zalio u amsterdamu jednom isao u hitnu izletio koju stoju eura njihovo drzavljanstvo
... i kod nas je skupo kad nemas osiguranje .. jedan period nisam bio osiguran i morao u bolnicu pregled me dosao oko 90 KM, 10 min. posla njihovog i jedan zavoj promjenili
![]()

ma jasta kroz koju godinu bude tako ... negdje sam nacuo da i bicakcic pravi isto privatnu bolnicu tamo kod suda tj prekoputa ...Robust je napisao/la: ↑21 nov 2022, 18:40pa i kod nas se ide na to , ne pravi beze asa onoliku bolnicu na otocibob je napisao/la: ↑21 nov 2022, 17:46mislim da je i u eu u fazonu koji paket imasfirme dobre, ako vise placaju imaju bolji paket osiguranja/ pokriva vise, firme onako il manje para tj. manji paket /pokriva basic dodje te skupo lijecenje mimo paketa
znam da mi se drug jednom zalio u amsterdamu jednom isao u hitnu izletio koju stoju eura njihovo drzavljanstvo
... i kod nas je skupo kad nemas osiguranje .. jedan period nisam bio osiguran i morao u bolnicu pregled me dosao oko 90 KM, 10 min. posla njihovog i jedan zavoj promjenili
![]()
, vec sad ti kod privatnika mozes pokriti neke usluge za koje se ceka po nekoliko mjeseci u domovima zdravlja , da hoce doci dan da mogu ja odluciti gdje cu svoje pare za zzo uplaćivati, ovako kao srcani bolesnik koji uz to ima jos nekih komplikacija svaki pregled moram kod privatnika raditi jer lista cekanja za neke pretrage je i po pola godine a meni je to izmedju zivota i rake razlika
![]()
, a odbija se od plate svaki mjesec naravno
![]()
- Marsal
- Kontakt:
Realno, naše zdravstvo ima i nekih solidnih strana. Volio bih vidjeti kako je to bilo u onoj državi, je li bilo bolje i uređenije ili su to samo sjećanja naših roditelja...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- ASD
- Kontakt:
Vjerovatno je bilo bolje pokriveno. (više bolesti)
Ali je isto tako bilo nekonkuretno, tako da se bez konkurencije sigurno uzimala koverta i slične stvari kao danas.
Najveća prednost u onom sistemu sigurno bila što provjereno svi znamo, da doktori nisu mogli imati privatne ordinacije, biti u politici i još biti na funkcijama u državnim bolnicama.
Ali je isto tako bilo nekonkuretno, tako da se bez konkurencije sigurno uzimala koverta i slične stvari kao danas.
Najveća prednost u onom sistemu sigurno bila što provjereno svi znamo, da doktori nisu mogli imati privatne ordinacije, biti u politici i još biti na funkcijama u državnim bolnicama.
Jel istina da prosjecna plata doktora u Srbiji iznosi 820 eura? Pa nije ni cudno sto odlaze
Albin yebe i na vadi, za razliku od nasih hadalja (kroz noviju historiju).

@igrajlopte 🐦
- BosniaBoston
- Kontakt:
Vidi Lajčaka haha. Al ne dobar je on, ko i Schmidt 

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ima li u Motorexu akumulatora da se kupi?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Znas li jesu li dobri i posto su? Kontam isplatili se skoknut do Brckog uzetibombaysaphire je napisao/la: ↑22 nov 2022, 08:28Je li se zayebavaš ?
Evo čim otvoriš njihovu stranicu , bode ti oči .
![]()
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Da ideš maksuz , ne isplati se . Ma svaki akumulator bi trebao biti OK , dobiješ garanciju i to je to .Brokula je napisao/la: ↑22 nov 2022, 08:40Znas li jesu li dobri i posto su? Kontam isplatili se skoknut do Brckog uzetibombaysaphire je napisao/la: ↑22 nov 2022, 08:28Je li se zayebavaš ?
Evo čim otvoriš njihovu stranicu , bode ti oči .
![]()
Kod mene Varta godinama koristim , prezadovoljan sam .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Moze li se kod slanja OLX dostavom oznaciti da primalac moze otvoriti paket?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sta kazu, jedino pivo (beer) koje se moze koristiti trenutno u Kataru je "tek beer"

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Može naravno, navedi samo poštaru pri predavanju paketa.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
StrikeWarzone je napisao/la: ↑23 nov 2022, 12:39Može naravno, navedi samo poštaru pri predavanju paketa.

Zahvaljujem.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Jel neko zna sta bi mogao bit problem, 90% klipova na ytu mi ne ucitava vec javlja gresku, nekad uspije, vecinom ne. Na aplikaciji. Preko gugla sve fercera.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"