FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Pravi put je da odigra dvije sezone za seniore Sarajeva osvoji titulu zabije 20 golova pa onda Benfica,real,barca.bezz mi je ovo sto rasprodaju djecu od 17 godina .
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Uprava radi odlican posao. 
Slazem se ne svidja se to ni meni .... al mi smo takva sredina gdje fudbal nije na zavidnom nivou ... ovdje dolaze igraci koji su u problemima ... propali ... ili u drasticnom padu forme ... tj dolauzi ko MORA ko NEMA GDJE DRUGO .... i da si ti talenat ili dijete tvoje sutra i da ti zakucaju na vrata Benfica ili West ... sta bi ti buraz ... ostao ??? ma daaaajbordobijeli je napisao/la:Pravi put je da odigra dvije sezone za seniore Sarajeva osvoji titulu zabije 20 golova pa onda Benfica,real,barca.bezz mi je ovo sto rasprodaju djecu od 17 godina .
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Hajmo mi forumaši Obija otkupit 
Jedino ga mozes u Modrac utopitiSiouxLukavac je napisao/la:Hajmo mi forumaši Obija otkupit
Nije problem sto talenti idu, jer svako bi zelio. Problem je sumnja da ce lova uzeta na igracima biti potrosena na plate zaposlenima, Majklu i ostalim parazitima a ne na unapredjenje kluba.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Bolje i da su za Radovca uzeli ista od Zenita, nego sto imamo sad ovakvu situaciju sa njim.
Samo neka talentovani idu odavde. Kad naidje vrijeme, igrace i za prvi tim, trenutno ne mogu. I ne dati ih u bescijenje, nego sto vise uzeti..
A vidim da neki ocekuju da vlasnik i dalje daje velike cifre, da se mogu kur*iti u Klubu. Nista od toga. Samoodrziv Klub znaci i prodavanje igraca, makar oni ne odigrali ni minutu za 1. tim. Nije svako Cimirot pa da ispostuje i sebe (da ne propadne) i Klub (slucaj 'Duljevic' i ostavljanje Kluba na cjedilu).
Ako ne ide kad su stariji, valjda krene kad su jos mladi...vidjecemo.
Samo neka talentovani idu odavde. Kad naidje vrijeme, igrace i za prvi tim, trenutno ne mogu. I ne dati ih u bescijenje, nego sto vise uzeti..
A vidim da neki ocekuju da vlasnik i dalje daje velike cifre, da se mogu kur*iti u Klubu. Nista od toga. Samoodrziv Klub znaci i prodavanje igraca, makar oni ne odigrali ni minutu za 1. tim. Nije svako Cimirot pa da ispostuje i sebe (da ne propadne) i Klub (slucaj 'Duljevic' i ostavljanje Kluba na cjedilu).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
kengur je napisao/la:Nije problem sto talenti idu, jer svako bi zelio. Problem je sumnja da ce lova uzeta na igracima biti potrosena na plate zaposlenima, Majklu i ostalim parazitima a ne na unapredjenje kluba.
ZZ
-
bordobijeli
- Kontakt:
Prodajemo Sadikua,Catakovica,Hadzica i ulozemo u Lelica,Estoncamuhamedhulk je napisao/la:Bolje i da su za Radovca uzeli ista od Zenita, nego sto imamo sad ovakvu situaciju sa njim.
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Niko ovdje nema ništa protiv prodavanja mladih igrača bez obzira što nisu upisala ni minut za prvi tim i bez obzira što nama na toj poziciji je neophodan igrač. Što se mene tiče, neka sve prodaju, ako će se dio tih para uložiti u prvi tim. Ovdje se samo komentariše situacija oko Hadžića i njegovog transfera. Momak je talenat, išao u Benfiku i zadovoljio, kad god se pita za njegovu situaciju, uvijek priča da je gotovo pa završen transfer i da će se znati za koji dan, kao i za situaciju sa Duljevićem...i na kraju ništa, dani prolaze, ništa se ne dešava. Sad se pojavila informacija da Hadžić ide na probu u West Ham, nemam ništa protiv ali može se zaključiti da se pod svaku cijenu želi prodati momak kako bi se pare od njegovog transfera mogle iskoristiti za normalno funkcionisanje kluba, a ne eventualno da neki dio para od prodaje nekog omladinca uložimo za neko pojačanje prve ekipe.muhamedhulk je napisao/la:A vidim da neki ocekuju da vlasnik i dalje daje velike cifre, da se mogu kur*iti u Klubu. Nista od toga. Samoodrziv Klub znaci i prodavanje igraca, makar oni ne odigrali ni minutu za 1. tim. Ako ne ide kad su stariji, valjda krene kad su jos mladi...vidjecemo.
Da ti pravo kažem, trenutno niko od navijača ne očekuje od vlasnika velike pare jer su svi gotovo pa svjesni da od toga nema ništa i navijači su maximalno spustili kriterije, naglo i s razlogom.
Sada se svi smijemo i šprdamo kada se spomene grupna faza.
Sada se svi smijemo i šprdamo kada se sjetimo izjava da smo jači od Partizana, Rijeke.
Ko još danas osim d.ebila Majkla može ozbiljno i sa sigurnošću reći nekom "najjači smo i najkvalitetniji, titula je sigurno naša!"
Prije smo kad smo bili "kokuzi" (mada ne vidim razliku toga i trenutnog stanja) vjerovali i imali jasan cilj - titula, a sada je to evropa.
Priče o tome da mi navijači tražimo puno, priče o tome da kvalitet ne želi igrati ovu ligu i slično, okačite mačku o rep.
Jel puno što smo mi navijači željeli 2 igrača (veznog i napadača)? Jesmol mi to htjeli najboljeg igrača Željezničara ili Zrinjskog? Ordagić i Obradović nam bili skupi, nema veze, mogli smo se okrenuti nekim drugim igračima (polovnjacima) i mi navijači bi bili zadovoljni, mada smo i ovako jednim djelom zadovoljni jer smo uspjeli zadržati ekipu, istina, u trenutku kada je ta ekipa jedna od najtanjih unazad nekoliko godina. MISLIM DA TO NIJE PUNO DA BI MI NAVIJAČI BILI PREZADOVOLJNI.
Dalje, priča o tome kako imamo velika očekivanja i kako niko kvalitetan ne želi igrati ovu ligu. VARATE SE. Prije svega, ne treba tebi 10 vrhunskih igrača da bi bio najjači u ovoj ligi, konkurenti nam nisu Dinamo, Rijeka, Zvezda ili Partizan već Željezničar i Zrinjski.
Da smo iole imali "malo više" para još bi mi gledali majstora Leona Benku a on je prekvalitet. Da smo imali iole više, mogli smo dovesti Ordagića ili Obradovića.. Ako je to velik zalogaj za FK Sarajevo, nikad napredovat nećemo.
Za budućnost kluba nisam optimističan. Nadam se samo da više nećemo spuštati kriterij ciljeva i ambicija kluba jer je i ovo ponižavajuće. Nadam se nekim drastičnim promjenama pa da i u budućnosti budemo konkurentni za najveće ciljeve U OVOJ LIGI!
- TobeYarabi
- Kontakt:
kad je uzimo kartu, greskom je umjesto lisabon, reko londonMortemHz je napisao/la:Sto je Hadžić u Londonu?
Joj kad procitam "cilj je Europa", sam bih sebi samar opalio. Pa koliko nisko mozemo onda spustiti kriterije?
Nekog stvarno zadovoljava da budemo treci u ligi, da odigramo jedno, dva pretkola protiv ŽNJ ekipa u Europi i to je to?
Takvo Sarajevo je vama OK?
ZA STA SMO SE ONDA PRODALI?
Nekog stvarno zadovoljava da budemo treci u ligi, da odigramo jedno, dva pretkola protiv ŽNJ ekipa u Europi i to je to?
Takvo Sarajevo je vama OK?
ZA STA SMO SE ONDA PRODALI?
Vincent Tan je rak rana za buducnost FK Sarajevo!
Protiv Radnika u nedelju u pola 5. Inace Radnik igrao protiv Partizana u Beogradu izgubio 2-0.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Kao i ostalih klubova koji su u njegovom vlasnistvu.zagorski je napisao/la:Vincent Tan je rak rana za buducnost FK Sarajevo!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ja znam da gore nego prije ne moze i aBda nece biti! Ugasiti se necemo, titule cemo osvajati kad to zasluzimo, niko nam nije ni prije skidao gace, ne skida ni danas, niti ce u buducnosti.
Glupo je ulagati u Klub a ne mozemo igrati grupnu fazu zbog infrastrukture, i zato ne ocekujte upumpavanje para.
Trenutno nismo prosjecan Klub, to se vidi na tabeli, borimo se i za Kup, sa, kako ovdje vole reci; nikad losijom ekipom.
Vidite da se moze i sa manje para igrati, i biti u vrhu. Imajmo na umu da nam je budzet sigurno u top tri lige, sto znaci da je sve do rukovodecih, kako ce upravljati sa parama.
Oko Nedima, pa sto ne bi burgijali da ga prodamo za sto vise? Sta je tu lose?
PS. Ovo oko postavljanja ciljeva mi je toliko isfurano..ono bas. Prosli ljudi imali cilj grupnu fazu, a svako normalan zna da to nije realno. Nije problem da se svake sezone kaze, cilj je dupla kruna, ali sta imamo od toga??? Cilj ne znaci i osvajanje trofeja. A mislim da svi u i oko Kluba svaku godinu 'napadaju' duplu, ali sta ces kad onda krenu komentari tipa 'nemamo mi ekipu za titulu', 'nemamo sirinu' i sl. Pa ko tu koga hebe???
Normalno da poslije pocetka sezone i fijaska, cilj je bio Evropa. I svi smo mislili da je to plafon. Normalno da se sad nadamo i tituli, ali min cilj je Evropa.
Glupo je ulagati u Klub a ne mozemo igrati grupnu fazu zbog infrastrukture, i zato ne ocekujte upumpavanje para.
Trenutno nismo prosjecan Klub, to se vidi na tabeli, borimo se i za Kup, sa, kako ovdje vole reci; nikad losijom ekipom.
Vidite da se moze i sa manje para igrati, i biti u vrhu. Imajmo na umu da nam je budzet sigurno u top tri lige, sto znaci da je sve do rukovodecih, kako ce upravljati sa parama.
Oko Nedima, pa sto ne bi burgijali da ga prodamo za sto vise? Sta je tu lose?
PS. Ovo oko postavljanja ciljeva mi je toliko isfurano..ono bas. Prosli ljudi imali cilj grupnu fazu, a svako normalan zna da to nije realno. Nije problem da se svake sezone kaze, cilj je dupla kruna, ali sta imamo od toga??? Cilj ne znaci i osvajanje trofeja. A mislim da svi u i oko Kluba svaku godinu 'napadaju' duplu, ali sta ces kad onda krenu komentari tipa 'nemamo mi ekipu za titulu', 'nemamo sirinu' i sl. Pa ko tu koga hebe???
Normalno da poslije pocetka sezone i fijaska, cilj je bio Evropa. I svi smo mislili da je to plafon. Normalno da se sad nadamo i tituli, ali min cilj je Evropa.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Nakon jesenjeg dijela gdje zaostajes 4 boda za vodecim, cilj ti je i dalje Europa?
Pa jesmo li mi Radnik, Sloboda, Krupa, da nam u takvoj situaciji cilj bude Europa?
Je li se moglo pojacati ekipu da imas realne osnove da se nadas tituli?
Jeste, ali da smo imali para.
Meni treba biti OK da Zeljeznicar i Zrinjski imaju para vise od nas, a mi se kao prodali, sponzori ovo ono?
Lazite sebe koliko god zelite. Mi smo krenuli stramputicom i ovo je samo pocetak. Para nema. Ambicija nema.
Vodeci ljudi oko toga se sikiraju? Niti sekunde.
Hoce li biti bolje? Nece.
Slijedece godine ce biti i gore.
Mislite da cemo preko ljeta se pojacati? Necemo.
Pa jesmo li mi Radnik, Sloboda, Krupa, da nam u takvoj situaciji cilj bude Europa?
Je li se moglo pojacati ekipu da imas realne osnove da se nadas tituli?
Jeste, ali da smo imali para.
Meni treba biti OK da Zeljeznicar i Zrinjski imaju para vise od nas, a mi se kao prodali, sponzori ovo ono?
Lazite sebe koliko god zelite. Mi smo krenuli stramputicom i ovo je samo pocetak. Para nema. Ambicija nema.
Vodeci ljudi oko toga se sikiraju? Niti sekunde.
Hoce li biti bolje? Nece.
Slijedece godine ce biti i gore.
Mislite da cemo preko ljeta se pojacati? Necemo.
Cimirot u pocetnom sastavu