FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
E cuj Bralic i Mlinaric u timu kola na Sofi.
Je li istina sto sam procitao da se gojkovic vraca nakon reprezentativne pauze??
Sad sam htio postaviti isto pitanje. Ako bi se vratio, bio bi ogromno pojačanje za super kup
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
Sto?
Sta ti je uradio brte?
-
jurisicduska
- Kontakt:
I da se oporavi ne treba ga dirati do iza priprema. Jer će obnoviti povredu.
Pisao sam vec nekoliko puta.
U Butmiru treniramo na prirodnoj travi i na vjestackoj travi a na Kosevu na hibridu gdje i igramo utakmice.
Povrede igraca kad igraju na 3 podloge razlicite i treniraju su neminovne pogotovo loze, ligamenti, koljena, zglobovi i tako dalje. Mislim poptuno je logicno da se povrjeđuju.
Prirodna trava – mekša je, ima prirodan “odskok” i manje opterećuje zglobove, koljena i tetive.
Vještačka trava (umjetna) – tvrđa je, ima veći otpor prilikom promjene pravca i trenja, što povećava rizik od povreda ligamenata (posebno koljena), Ahilove tetive i mišića zadnje lože.
Hibridna trava – kombinacija prirodne trave i sintetičkih vlakana, stabilnija je i tvrđa od prirodne, ali blaža od čiste umjetne.
Kada igrači treniraju na jednoj vrsti podloge, a utakmice igraju na drugoj:
tijelo se ne može potpuno adaptirati na različite opterećenja (posebno zglobovi, mišići i tetive),
dolazi do mikrotrauma zbog razlike u tvrdoći i trenju,
povećava se rizik od istegnuća, upala i hroničnih bolova.
Najčešće povede uslijed mijenjanja podloga su:
istegnuća zadnje lože i kvadricepsa,
upale koljena (patelarna tetiva),
bol u donjem dijelu leđa,
povrede skočnog zgloba,
povrede prednjih ukrštenih ligamenata (ACL) kod bržih promjena smjera.
Otprilike sve sto mi imamo. Pisao sam to i ovim debilima iz kluba ali očigledno ne mare za tim. Ništa na ovom svijetu nije slučajno.
Usput vam **** mrtve sto se pravite pametni.
- Maroon1946
- Kontakt:
Juce sam imao priliku uzivo gledati golmana Buducnosti, kojeg smo pominjali ovde. Malac je odbranio 6-7 zicera.
Primio je 4 gola, istina, ali mu je ekipa u rasulu i ta 4 gola nisu mjerilo.
Ja bi ga doveo odma na zimu, nek prodje pripreme, i ako zadovolji neka ostane odma, ako jos uvijek nije za nas, posaljes ga na posudbu, u Prvu ligu, samo da brani konstantno...
Primio je 4 gola, istina, ali mu je ekipa u rasulu i ta 4 gola nisu mjerilo.
Ja bi ga doveo odma na zimu, nek prodje pripreme, i ako zadovolji neka ostane odma, ako jos uvijek nije za nas, posaljes ga na posudbu, u Prvu ligu, samo da brani konstantno...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Trenira normalno sa ekipom, samo ne zele da ga pozuruju da se ne bi opet nesto desilo
Za bordobijele boje
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Sad kad odgode kolo zbog Zizovica
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
-
ventilateur
- Kontakt:
Ne bi me iznenadilo ali ne bih ni imao nesto aman zaman protiv. Jedino koji datum staviti dal srijeda da se odigra ili tek u decembru ali mi imamo superkup. Opet mislim da bi Borca mlatnuli na kosevu
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nemoj majke ti to pisati, haram je. Nije se čovjek ni ohladio.
-
KosevoZove
- Kontakt:
I da odgode covjek je preminuo trebamo imati ljudskosti ono malo ako nista, ali nece bit ce ti minut sutnje i to je to nazalost.PeppermintSA je napisao/la: ↑03 nov 2025, 20:56Nemoj majke ti to pisati, haram je. Nije se čovjek ni ohladio.
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Minuta šutnje je sasvim dovoljna za sportskog radnika koji je zadnji angažman imao u ligi srbije. To oni neka odlučuju o odgodi kola.
Ovo su stvari koje se svakodnevno dešavaju oko nas, samo što se ne snima svaka smrt.
Ko je imao sličnu stvar u porodici zna kako to izgleda.
Uživajte dok možete, nikada ne znate kada je propisan zadnji dan.
Žižović neka počiva u miru, a odgoda kola je totalna glupost.
Ovo su stvari koje se svakodnevno dešavaju oko nas, samo što se ne snima svaka smrt.
Ko je imao sličnu stvar u porodici zna kako to izgleda.
Uživajte dok možete, nikada ne znate kada je propisan zadnji dan.
Žižović neka počiva u miru, a odgoda kola je totalna glupost.
-
ajdohordas
- Kontakt:
Ybt baš me potreslo ovo...
nisam ga nešto gotivio, ali je svakako ikona lige i naše države...
porodici saučešće...
nisam ga nešto gotivio, ali je svakako ikona lige i naše države...
porodici saučešće...
Umro je i Dzeno pa se nije odgadjalo.
I drugi su umirali i nije se odgađalo.
- MaroonWhite1946
- Kontakt:
Raja se cudi sto reprezentacija ima treninge na Kosevu, a Dzeko i kompanija izasli na teren u Butmiru pred prethodne utakmice i kad su osjetili teren samo se pokupili i rekli necemo ovdje trenirati, podloga je pretvrda i veliki je rizik od povreda, al yebo nas imamo mi sirok roster.jurisicduska je napisao/la: ↑03 nov 2025, 18:30I da se oporavi ne treba ga dirati do iza priprema. Jer će obnoviti povredu.
Pisao sam vec nekoliko puta.
U Butmiru treniramo na prirodnoj travi i na vjestackoj travi a na Kosevu na hibridu gdje i igramo utakmice.
Povrede igraca kad igraju na 3 podloge razlicite i treniraju su neminovne pogotovo loze, ligamenti, koljena, zglobovi i tako dalje. Mislim poptuno je logicno da se povrjeđuju.
Prirodna trava – mekša je, ima prirodan “odskok” i manje opterećuje zglobove, koljena i tetive.
Vještačka trava (umjetna) – tvrđa je, ima veći otpor prilikom promjene pravca i trenja, što povećava rizik od povreda ligamenata (posebno koljena), Ahilove tetive i mišića zadnje lože.
Hibridna trava – kombinacija prirodne trave i sintetičkih vlakana, stabilnija je i tvrđa od prirodne, ali blaža od čiste umjetne.
Kada igrači treniraju na jednoj vrsti podloge, a utakmice igraju na drugoj:
tijelo se ne može potpuno adaptirati na različite opterećenja (posebno zglobovi, mišići i tetive),
dolazi do mikrotrauma zbog razlike u tvrdoći i trenju,
povećava se rizik od istegnuća, upala i hroničnih bolova.
Najčešće povede uslijed mijenjanja podloga su:
istegnuća zadnje lože i kvadricepsa,
upale koljena (patelarna tetiva),
bol u donjem dijelu leđa,
povrede skočnog zgloba,
povrede prednjih ukrštenih ligamenata (ACL) kod bržih promjena smjera.
Otprilike sve sto mi imamo. Pisao sam to i ovim debilima iz kluba ali očigledno ne mare za tim. Ništa na ovom svijetu nije slučajno.
Usput vam **** mrtve sto se pravite pametni.
...sve drugo ce proci! 🇱🇻