Nije sramota naravno al eto ja sam opet misljenja da oni mogu igrat ovu ligu prvenstveno fizicki, a i po kvalitetu. Istina imaju mana al smatram da to mogu popraviti kvalitetnim radom. Sad ce im kraj sezone, imaju vremena nek se analiziraju gdje nije bilo dobro i nek rade na svojim nedostacima, naravno ako momci misle da se bave ozbiljnim fudbalom. Mislim da se trebaju dobro pripremit prije svega mentalno.Truhlo je napisao/la: ↑19 maj 2024, 13:03Oni ako hoće da postanu solidni igrači za prve federalne, neka pogledaju put Sivca, McGregora, Varde, itd. I oni su se u tim godinama spustili u treći rang pa su se razvili u solidne prvoligaške igrače.NekiForumas je napisao/la: ↑19 maj 2024, 12:30Slazem se,mislim da im je bolje da potraze drugu sredinu ili drugi klub pa nek se dokazuju. Ja mislim da mogu bolje dosta i da ih je pritisak navijaca i roditelja poljuljao al eto vidjet cemo sad na kraju da li Olimpijakos iz Viteza il nesto drugo.Truhlo je napisao/la: ↑19 maj 2024, 11:32Ne treba pljuvati, slažem se, prvi ja pretjeram i to nije uredu. Kakvi god da su, trenutno su igrači Čelika i hvala im što u ovim teškim vremenima za klub nose naš dres.
Da im je svijetla budućnost u dresu Čelika, nije iskreno. Ovo pišem samo na osnovu partija na terenu. Karalić, Arnautović 22 godine pune, a nisu uspjeli da se nametnu u prvoj ligi federacije, bez ikakve konkurencije na svojim pozicijama. Durmiš isto tako, samo što je godinu mlađi pa se kao nešto bori, ali tanko je to sve.
Pošto trenutno nemaju kvalitet za ove lige, ni olimpijakos iz Viteza ne zvuči loše, nije sramota napraviti korak nazad, da bi napredovao dugoročno. Sivac je došao iz Rudara, Vardo iz Travnika, McGregor iz Baua, pa evo ih solidni prvoligaški igrači. Od grijanja klupe nema nikakvog hljeba dugoročno.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
-
- Kontakt:
Ima vala i drugih klubova gdje mogu igrati za ove koji su podbacili i nisu se dokazali, a prostora su imali na pretek, kao niko nikad. Nek se idu kaliti i uciti u manje klubove pa kad i ako nauce neka se vrate nazad. Posteno.
Zaslužuju i novi kvalitetniji juniori i mladi igrači šansu bar približnu kakvu su ovi imali, pa budemo vidjeli.
Zaslužuju i novi kvalitetniji juniori i mladi igrači šansu bar približnu kakvu su ovi imali, pa budemo vidjeli.
- BatistutA19
- Kontakt:
Eto Amidza si od sad nisi forumasNekiForumas je napisao/la: ↑19 maj 2024, 23:15Ma moze zovite me amidza, a i to za nick nije losa ideja.BatistutA19 je napisao/la: ↑19 maj 2024, 14:56Neki Forumas ma cemo tebe Amidza zvat i mozda nik promijeni u amidza ako je moguce to ti je najbolje
I meni jucer nisu toliko losi bili ni Durmis ni Karalic kako znaju bit bas kriminalni i trosili su se ali moraju oni puno bolje ako misle da budu u timu kad se bude ganjo ulazak za god dvije tri nebitno kad.
Tacno Karalic je los u zavrsnici on probije ali posle ili sut 2 na sat ili preko gola ili pogresno doda ,tu mu fali tog napretka.
Durmisu treba i brzni i snage a zna predriblat.
Jucer je meni Damjanovic sa taktikom odlicno odradio a na terenu Talha najbolji bio a Durmi kapa do poda pogotovo onaj zicer i onaj slobodnjak kad je izvadi i par finih istrcavanja na centarsut.
Jucer su su svi se borili ginuli na terenu za razliku recimo od Tesnja.Sto jucer Horica nije bilo ne znam ali dobro je pa je Isakovic bio.Samo da nam napad bio malo pametniji mi smo Slobodu u drugom trebali pobijedit ,onakvu ko juce Brastvo bi im 3 gola dalo ili cak Tomislav i on je dobar u gostima sa brzom tranzicijom i kontrama ali jbga mi nismo znali.
U Srijedu pokusat zavrsit sa opstankam dobit Jedinstvo i to je to.Ja jedva cekam sljedecu sezonu da vidim kome ce nas pojacati i kome cu sljedecem bit amidza kad bude zvono na njemu ukoliko neko od ovih trenutnih ode.
Ovim takodje saljem poruku potencijalnim pojacanjima nek se ne brinu amidza ce biti uz njih.
Ja im malo zamjerim i na sebicnosti. Sva trojica u napadu su imali vise prilika da dodaju, a sutali su. Igraju par godina zajedno vjerovatno su izgradili do sad neki zdrav odnos i na terenu i van terena. Ok razumijem zelju za golom posebno u derbiju, povuce lopta al daj da zabijemo pa onda da proba neko drugi al eto.
Slazem se s tim sto si rekao za Karalica ima tu neku kocnicu u zavrsnici na cemu bukvalno mora poradit ako misli igrat krilo u buducnosti. Ja sam iskreno gledao losije igrace od njega al su prema naprijed konkretniji i sa vise samopuzdanja napadaju protivnikov 16. Sve je stvar glave. To je na prvom mjestu.
Ja sam pisao prije da nisam bas bio zadovoljan Talhom, mozda sam i ja previse ocekivao jer je prosao pripreme s prvim timom Sarajeva pa se nama prikljucio u februraru al juce je razvalio kako je odigrao.
Ali ko god ode bitno je da ode dogovorom i ti igraci nisu otisli oni cim pokazu kvalitet mogu se vratit.
Za jucer ja nemam nikom sta zamjerit svi su se borili ali recimo utakmice u Tesnju je bilo bogu plakat ili u Gorazdu da sam ja tv ugasio u nakon 2-0.i kako onda mogu hodat u Tesnju ili Gorazdu a ginit u Tuzli za svaku loptu.
Trebat ce ovde nama puno sabura i dobrih zivaca i na terenu i van terena.
-
- Kontakt:
Lako je se bilo motivisat protiv Slobode uz onakvu brojku Robijasa i podrsku na Tusnju. Valja sad u srijedu dobiti Jedinstvo koji s ebori za opstanak
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
Rasut ćemo Jedinstvo. Vraćaju se Mašić, Bajramović, Horić? Jedino Arnautović kartone ima. Samopouzdanje je naraslo nakon osvojenog boda i dobre igre u Tuzli i ovo je prva utakmica kući ovog proljeća da nismo pod pritiskom pobjede i borbe za opstanak, tako da očekujem najbolju partiju ovog proljeća.dinodino2019 je napisao/la: ↑20 maj 2024, 07:21Lako je se bilo motivisat protiv Slobode uz onakvu brojku Robijasa i podrsku na Tusnju. Valja sad u srijedu dobiti Jedinstvo koji s ebori za opstanak
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
I kad su bili katastrofa i kad nisu šut prema golu na gostovanju uputili i kad se nisu trudili Robijaši su im davali podrsku nakon svakog takvog meča i podržavali ih dok su svi ostali im psovali i ponižavali. Zato imaju dužnost da im se oduže do kraja na svakoj utakmici i poginu za tri boda.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Tri situacije od nekoliko sličnih kada su bili sebični. Nijednom nije odigrana lopta na slobodnog igrača koji traži loptu nego se šutalo iz tri puta težih situacija dok ti suigrač maše rukama i traži loptu.
Razumijem želju za golom i da baš ti odlucis utakmicu ali tim i ekipa bi trebali biti ispred individualnog uspjeha.
-
- Kontakt:
Hajd sto niko nije dodao, al da niko nema dovoljno snažan i opasan udarac to je nevjerovatno. Sta ti momci treniraju i kako to mi je skroz nejasno. Pa nisu to vise djeca od 15-16 godina jbt.
Pored ove gore 3 šanse, bila je i ona kada je Ahmetspahić odigrao povratnu za Durmiša i od 4 šuta, ni jedan, apsolutno ni jedan nije išao u okvir gola.RubikovaKocka je napisao/la: ↑20 maj 2024, 11:02Hajd sto niko nije dodao, al da niko nema dovoljno snažan i opasan udarac to je nevjerovatno. Sta ti momci treniraju i kako to mi je skroz nejasno. Pa nisu to vise djeca od 15-16 godina jbt.
Baš kao što kažeš nisu to djeca, nego džuturumi od 21 i 22 godine, koji već 3 godine igraju za seniore i nisu u stanju uputiti šut u okvir gola.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ovdje Ahmetspahić odigrava odlicnu povratnu zato nisam stavio tu situaciju jer je izgradjena akcija i povratna za poželjeti. Ovo gore su situacije gdje se morao suigrač u izglednoj šansi uposliti. Zato su svi dojma da je bio Mašić da bi barem ako nista imao dvije asistencije.
Ma džabe i povratna, kad bi to završilo 20 metara od gola, kao ovaj šut Durmiša. Žalosno da ne mogu imati šut u okvir, na ovako dobrom terenu, hajd da je to u Tešnju pa te lopta prevari, odskoči, itd.
- sagitarius
- Kontakt:
Ko da kamen sutaju jbt…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Ovo se ne može opravdati ni umorom, ni nekvalitetom.avenija je napisao/la: ↑20 maj 2024, 10:53
Tri situacije od nekoliko sličnih kada su bili sebični. Nijednom nije odigrana lopta na slobodnog igrača koji traži loptu nego se šutalo iz tri puta težih situacija dok ti suigrač maše rukama i traži loptu.
Razumijem želju za golom i da baš ti odlucis utakmicu ali tim i ekipa bi trebali biti ispred individualnog uspjeha.
Ne trebaš bit Zvjezdan Misimović, ni Luka Modrić da bi ovdje uputio pas koji će rezultirat golom. Najbazičnije lagano dodavanje je dovoljno za 100% situaciju, ali ne...opali je jarane pa šta bude.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
Svaka cast @avenija na ovom postu. Ja sam bas pisao o tome da im zamjerim jedino na sebicnosti u napadu. Mislim da je bilo jos 2-3 situacije gdje se mogao uposlit saigrac al ove sto si ti izdvojio su glavne i ovdje se bukvalno moralo dodat.avenija je napisao/la: ↑20 maj 2024, 10:53
Ovo pokušavam objasniti amidži. Ovo je Karaliću četvrta seniorska sezona, četvrta. 20 nastupa za Rudar u prvoj ligi federacije, preko 20 nastupa za Čelik u ovoj ligi, sigurno preko 30, 40 nastupa u drugoj ligi centar.
Ako nisi u 70, 80 seniorskih nastupa pokazao kvalitet, onda nećeš ni u narednih 20. Isto važi i za Durmiša, koji ima 10ak, 20 manje seniorskih nastupa.
Da ne pričamo koliko treninga u tih 3, 4 godine, sigurno preko 1000 i ti nisi u stanju kao krilo da digneš glavu i uputiš asistenciju ili šutiraš u okvir gola.
Ako nisi u 70, 80 seniorskih nastupa pokazao kvalitet, onda nećeš ni u narednih 20. Isto važi i za Durmiša, koji ima 10ak, 20 manje seniorskih nastupa.
Da ne pričamo koliko treninga u tih 3, 4 godine, sigurno preko 1000 i ti nisi u stanju kao krilo da digneš glavu i uputiš asistenciju ili šutiraš u okvir gola.
Upravo ovo. Svi nesto plasiraju loptu, gadjaju suprotni ugao, umjesto da je punim opucaju (laicki receno). Kod nas samo Vardo cini mi se da ima snazniji sut da moze iz igre uputiti prema golu. Licno mi ne bi bilo krivo ni sto su u pojedinim situacijama sebicni (povuce lopta) ni sto su neprecizni, samo da imaju snazniji sut. Jbmu, ako sad nemas dovoljno snage sa 20tak godina za sut prema golu, kad ces je imati?RubikovaKocka je napisao/la: ↑20 maj 2024, 11:02Hajd sto niko nije dodao, al da niko nema dovoljno snažan i opasan udarac to je nevjerovatno. Sta ti momci treniraju i kako to mi je skroz nejasno. Pa nisu to vise djeca od 15-16 godina jbt.
- BatistutA19
- Kontakt:
Slazem se sa tobom u jednom dijelu da su imali motiv podrsku fenomenalnu ali oni na svakom gostovanju imaju podrsku dobru a negdje su bukvalno samo hodali nista nisacim.dinodino2019 je napisao/la: ↑20 maj 2024, 07:21Lako je se bilo motivisat protiv Slobode uz onakvu brojku Robijasa i podrsku na Tusnju. Valja sad u srijedu dobiti Jedinstvo koji s ebori za opstanak
U Srijedu pokusat pobijedit zavrsit pricu oko opstanka i to je to i sto vise bodova uzet do kraja i nije isto bit peti ili sesti i jedanaesti ko sto neko zna reci.
-
- Kontakt:
Ovo si ti kriv Truhlo. Prije utakmice si pisao da Karalic zabija za pobjedu momak vjerovatno i procito i htio da tako budeTruhlo je napisao/la: ↑20 maj 2024, 12:15Ovo pokušavam objasniti amidži. Ovo je Karaliću četvrta seniorska sezona, četvrta. 20 nastupa za Rudar u prvoj ligi federacije, preko 20 nastupa za Čelik u ovoj ligi, sigurno preko 30, 40 nastupa u drugoj ligi centar.
Salu na stranu. Sebicnost je nesto sto bas ne volim vidjet kod igraca. Za ovu sitauciju a Bgm i ostale ne moras imat neki kvalitet nit forumu da bi uputio lagani pas.
Posebno mi je krivo za njih trojicu sto su djeca iz Zenice, djeca Celika pa *ebemu valjda ste za godine igranja zajedno stvorili neki odnos u timu dovoljan da uputis loptu svom kolegi koji je u boljoj poziciji…
nemojte bas tako crnjacit karalica ,imo je on i jedan sut u okvir gola,doduse i moj unuk bi jace osuto s one distance
SAMO CELIK
SAMO CELIK
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
Svaka čast na boldanom.NekiForumas je napisao/la: ↑20 maj 2024, 13:28Ovo si ti kriv Truhlo. Prije utakmice si pisao da Karalic zabija za pobjedu momak vjerovatno i procito i htio da tako budeTruhlo je napisao/la: ↑20 maj 2024, 12:15Ovo pokušavam objasniti amidži. Ovo je Karaliću četvrta seniorska sezona, četvrta. 20 nastupa za Rudar u prvoj ligi federacije, preko 20 nastupa za Čelik u ovoj ligi, sigurno preko 30, 40 nastupa u drugoj ligi centar.
Da ne pričamo koliko treninga u tih 3, 4 godine, sigurno preko 1000 i ti nisi u stanju kao krilo da digneš glavu i uputiš asistenciju ili šutiraš u okvir gola..
Salu na stranu. Sebicnost je nesto sto bas ne volim vidjet kod igraca. Za ovu sitauciju a Bgm i ostale ne moras imat neki kvalitet nit forumu da bi uputio lagani pas.
Posebno mi je krivo za njih trojicu sto su djeca iz Zenice, djeca Celika pa *ebemu valjda ste za godine igranja zajedno stvorili neki odnos u timu dovoljan da uputis loptu svom kolegi koji je u boljoj poziciji…
Ovo isto je.bena enigma.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.