Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Bosco
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 13:48

Arogantni je napisao/la: Ibra je bolji...i kompletniji i sta vec....
Ibra je sam prakticno nakon 5-6 god donio Milanu titulu u Ligi, a sta RVP donio Arsenalu.... Nista...
Znači po tvom mišljenju bolji igrač je onaj koji iza sebe ima više osvojenih trofeja, tako je recimo Evans bolji od Kompanya, Ji Sung Park bolji od Mate itd itd. Ograničeno mišljenje.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 17 feb 2012, 13:52

Bosco je napisao/la:
Arogantni je napisao/la: Ibra je bolji...i kompletniji i sta vec....
Ibra je sam prakticno nakon 5-6 god donio Milanu titulu u Ligi, a sta RVP donio Arsenalu.... Nista...
Znači po tvom mišljenju bolji igrač je onaj koji iza sebe ima više osvojenih trofeja, tako je recimo Evans bolji od Kompanya, Ji Sung Park bolji od Mate itd itd. Ograničeno mišljenje.
Al' sta su ti donijeli Unitedu.... Nista... Donijeli su Rooney i sl. igraci trofeje... Ovi koji su bitniji...
A prakticno je Ibra sam donio sa svojim kvalitetom Milanu trofej iako naravno nije igrao sam.... Do njegovog dolaska bili su obicna kanta za napucavanje cak i Juventusu...
Dobar je Persi al' on svojim kvalitetom ne moze donijeti nista Arsenalu.... A Ibra svojim moze i to je razlika....
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 13:55

De pogledaj igrače i trenera kojeg ima Ibra i kojeg ima van Persie. Ibra ima i boljeg trenera i igra u slabijoj ligi i ima bolje saigrače i opet ne vidim da je u 42 nastupa dao 42 gola.

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 17 feb 2012, 13:56

Kako vam se vise da. :roll:
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 13:58

Henry je napisao/la:Kako vam se vise da. :roll:
Ma dat će mi se do Sudnjeg dana kad lupaju gluposti.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 17 feb 2012, 14:00

Bosco je napisao/la:De pogledaj igrače i trenera kojeg ima Ibra i kojeg ima van Persie. Ibra ima i boljeg trenera i igra u slabijoj ligi i ima bolje saigrače i opet ne vidim da je u 42 nastupa dao 42 gola.
Kako onda Milan nije mogao nista osvojiti do dolaska Ibre jedno 4-5 god sa prakticno istim sastavom...
Po golovima se ne porede igraca... Po cemu ces onda porediti vezne igrace...Po procentu dodavanja...
Persi nije domintan citave svoje karijere a Ibra jest bez obzira gdje igrao...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 14:03

Arogantni je napisao/la: Kako onda Milan nije mogao nista osvojiti do dolaska Ibre jedno 4-5 god sa prakticno istim sastavom...
Po golovima se ne porede igraca... Po cemu ces onda porediti vezne igrace...Po procentu dodavanja...
Persi nije domintan citave svoje karijere a Ibra jest bez obzira gdje igrao...
Pa ja sam rekao da je Ibra generalno bolji napadač od Persieja ali jesam li ti ja kriv što ne znaš čitat. Isto tako sam rekao da Persi od januara 2011 godine svojim igrama jede sve i jednog napadača na svijetu. 42 gola u 42 nastupa uz 15 asistencija? Momak jel ti sjvataš koliko je to postignuće, kolika je to forma? Zadnju godinu dana napadač svijeta bez premca, bez premca. Izdominiro sve ostale napadače. Kontaš?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 feb 2012, 14:06

nedim1993 je napisao/la:ako češ Ado i tom logikom , RVP je ove godine rame uz rame sa mesijem i ronaldom, sa, opet ponavaljam, razlikom u jačini liga. A što se tiče globalno gledajući, sa Ronaldom i Messijem niko nije rame uz rame. TU gdje su oni, tu je prazno, samo su njih 2 , iako ih baš i ne simpatišem, al to je realnost
Kvalitet Engleske lige se ocituje iz dana u dan , kada vodeci klubovi padaju protiv smjesnih timova poput Basela,Benfice , "Napolija" itd.

A protiv jacih klubova bijahu ponizeni.

Ibrahimovic je najbolji napadac na Svijetu dugi niz godina.Uvjek su tu pored njega bili Villa,Drogba,Eto'o itd ali Zlatan je zvjer.Za razliku od RVP on igru Milana dize na veci level.On mnogo ucestvuje u akcijama i otvara slobodan prostor ostalim igracima.
RvP je fantastican igrac ali Ibrakadabra je jednostavno klasa.
Njega bi svrstao u kvalitet odma iza Messija i Ronalda a uz bok sa Iniestom,Xavijem,Ozilom , Ronneyem ;)

Trenutno je Persie u zivotnoj formi ali ta forma je proizvod ocajnog Arsenala koji jedini put prema golu moze naci u Perise-u.
Sve lopte su prakticno njemu servrirane jer nemaju drugu opciju.U iole kvalitetnijoj momcani on do izrazaja ne bi dosao ni u promilima ovoliko.Lahko je biti gazda u ekipi poput Arsenala , drugo je doci u Milan i "šefovati" Seedorfu,Silvi i ostalim mega zvjezdama ;)
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 17 feb 2012, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 feb 2012, 14:14

Bosco je napisao/la:De pogledaj igrače i trenera kojeg ima Ibra i kojeg ima van Persie. Ibra ima i boljeg trenera i igra u slabijoj ligi i ima bolje saigrače i opet ne vidim da je u 42 nastupa dao 42 gola.
Zar je Allegri vec sada bolji trener od Wengera?
Zar su "matorci" bolji igraci od igraca "dominantnog" kluba?
Mnogo brzo se menjaju stavovi ovde. :roll:
Od svega sto si rekao, jedino je tacno da Ibrahimovic nema 42/42 i da je EPL>Serie A u ovom trenutku. Inace Ibrahimovic je bolji, kompletniji i ostvareniji od RvPa, i sad i uvek i u vekove vekova. Amin. Ovo ti prica neko ko je i jednog i drugog pratio jos iz vremena kad su igrali u Eredivisie, a ne tek od pre neku godinu.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 14:23

MaGiCa je napisao/la:Zar je Allegri vec sada bolji trener od Wengera?
Ja već godinu dana i više govorim da je Wenger trener za penzije, da je njegovo vrijeme prošlo.
MaGiCa je napisao/la:Zar su "matorci" bolji igraci od igraca "dominantnog" kluba?
Jesu. Milan ima bolji tim od Arsenala. Nikad nisam ni rekao drugačije.
MaGiCa je napisao/la:Mnogo brzo se menjaju stavovi ovde. :roll:
Nadam se da ne misliš na mene, ja jasan stav o Arsenalu imam već duže vrijeme. To će ti potvrditi svi koji prate ovu temu duže vrijeme, a ne od prije 5 dana.
MaGiCa je napisao/la:Od svega sto si rekao, jedino je tacno da Ibrahimovic nema 42/42 i da je EPL>Serie A u ovom trenutku.
Nije tačno jel da je RvP zadnju godinu dana najbolji napadač na svijetu? zašto nije tačno. Gol po susretu četrdeset utakmica zaredom nije dovolajn da ga se za jednu godinu proglasi najboljim napadačem te godine je li?
MaGiCa je napisao/la:Inace Ibrahimovic je bolji, kompletniji i ostvareniji od RvPa, i sad i uvek i u vekove vekova. Amin. Ovo ti prica neko ko je i jednog i drugog pratio jos iz vremena kad su igrali u Eredivisie, a ne tek od pre neku godinu.
Kad sam ja rekao da je drugačije? Rekao sam samo da zadnju godinu RvP "pere" sve i jednog napadača Lige Petice. statistika mu ide u prilog, a ako se kod napadača ne gleda statistika zašto onda Lazar Popović ne igra za Manchester City ili obrnuto? Zašto onda Chamakh sjedi prikovan za klupu?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 feb 2012, 14:24

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Smijesni ste. Taj vas veliki Milan nije uspio dobiti Barcelonu, ekipu koju je Arsenal prosle godine dobio. Znaci nije uopste tolika razlika izmedju Milana i Arsenala, ona utakmica je sve zavarala. Fino je @Ado rekao Milan se mucio protiv Novare,Cezene i odere Arsenal jel to u pitanju isti Milan ili gori Arsenal??? Cinjenica je da Milan svoju pobjedu moze zahvaliti Wengeru i onom finom sudiji. Prvo Wengeru naravno pa onda sudiji. Wenger zato sto je ucinio tako da jedna od najpokretnijih ekipa EPL-a igra na nivou Celika, a sudiji(ama) sto su dopustili 2 gol i svirali penal. Da je zasluzena pobjeda naravno da jeste, i ne zelim je umanjivati ali cinjenice su da je Wenger totalno profulao formaciju, od svih mogucih izabrao je najgoru i najgore igrace. Htio usporiti igru i time ostati na nuli iz Milana i onda rijesiti u Londonu sto nije uspjelo i desila se ta katastrofa.
Sto se tice Ibra vs Robin, pricate o nekakvim kreacijama akcija, a opet Robin ima vise asistencija :lol: :lol: Pricate o slobodnjacima a Robin ih je vise dao. Pricate o lijevoj i desnoj nozi a Robin dao isto golova i jednom i drugom. Inace ovaj uvod sam napravio radi @Johny koji rece kako je teze biti sef u Milanu, mozda je i istina, ali ako su bolji igraci u Milanu zar onda Ibrahimovic ne bi trebao imati vise golova vise asistencija???? Ne vidim kakve veze ima poredjenje sta je jedan postigao u svojoj karijeri sa tim sta je drugi kad govorimo o trenutnoj situaciji..
I da ovo nije forma karijere Robina ovo je jednostavno zdrav Robin Van Persie, i ako ovako nastavi nekoliko sezona u Arsenalu moci ce se racunati medju najboljim spicevima svih vremena..
@Magica Po cemu je kompletniji???? Ima bolju igru glavom i tehnicki je jaci, a Robin ima bolje postavljanje, davanje golova, slobodnjake?? Recimo da Ibrahimovic ima strasan sut opet tri na ovog tri na Robina, Robin ima vise asistencija znaci da ima i pas bolji.. Vidim poredis ih kad su igrali u Erdevise, a koliko je tvoje znanje da ne znas daj e Robin igrao krilo a ne spica :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 feb 2012, 14:26

Neko reče da ja Allegri bolji trener od Wengera... :!: :?:
Ne bih rekao kada uporedimo šta je potonji sve uradio za Gunnerse godinama.
Možda je došlo do određenog zasićenja kod Arsenea ali reći da je slabiji trener od Massimiliana... mislim...
Niđe veze
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 14:30

ramiral je napisao/la:Neko reče da ja Allegri bolji trener od Wengera... :!: :?:
Ne bih rekao kada uporedimo šta je potonji sve uradio za Gunnerse godinama.
Možda je došlo do određenog zasićenja kod Arsenea ali reći da je slabiji trener od Massimiliana... mislim...
Niđe veze
Allegri jeste bolji trener od Wenger, evo ima već treća godina da je Wenger prolupao skroz na skroz. Zadnje 3 godina Allegri da vodi Arsenal imao bi više uspjeha nego Wenger.

Gledajući čitave karijere Wenger je za njega Ferguson, ali Wengerovo je prošlo. To je kao da porediš Rivalda na zalasku karijere i Hulka recimo. Rivaldo će vjerovatno otići zapamćen kao bolji igrač od Hulka, ali trenutno on ne može ni izbliza parirat Hulku. Banalan primjer.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 17 feb 2012, 14:36

Banalan ne banalan ima Allegri još pojesti pure i čimbura da stigne Wengera i po rezultatima a i po poslovanju godinama. Nije baš lako svake godine štedjeti, ulagati u novi stadion, izbacivati vanserijske talente, boriti se sa oligarskim petrolejskim novcima + šeikovskim nenormalnim trošenjima, boriti se protiv starog velikog vuka Fergija, donijeti pokoji trofej vrijedan i prodavati svoje najboplje igrače da bi to sve održao.
''Žabar'' sam ali ima još Massimilianu da stigne Arsenea.
Kad se sjetim one od Gunnersa ''Emmanuel, who'' a malo-malo od plavušana Wenger izbrusi vanserijskog igrača sredine terena onomad.
Banalan primjer
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 feb 2012, 14:41

Ubiste temu s tom usporedbom Ibrahimovića i RVP-a,.

U Arsenalu će najvjerovatnije doći do rezova na kraju sezone,imena koja se spominju kao višak su :

Theo Walcott, Tomas Rosicky, Andrei Arshavin, Marouane Chamakh, Sébastien Squillaci, Nicklas Bendtner, Carlos Vela, Denilson and Manuel Almunia..

Da se ja pitam tu bi još definitivno dodao i Djuru al jbg,ne pitam se..

Neke od reakcija nakon blamaže u Milanu :

Emmanuel Petit has branded Arsenal's performance against AC Milan a 'disgrace'.

Wenger was furious and vented his anger directly at the players for a performance that he regards as the worst in Europe during his entire 15 years as Arsenal manager

Dennis Bergkamp - “You look at the midfield and compare it with ours. "We had Freddie Ljungberg, Robert Pires, Ray Parlour – when it wasn’t working for one of the big names, one of these could step up.

"You can’t only depend on one or two players. When they’re having an off day, you need someone else."
You also need a few players who can make a difference in terms of scoring goals. I don’t feel there are enough of them.

Vermaelen - ‘We have to give the fans something back"

Szczesny - It's not impossible to come back :lol:

Dennis Bergkamp: 'Arsenal are predictable, weak and lacking a winning mentality' Dennis baš ne bira rijeći :mrgreen:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 feb 2012, 14:41

@AllGunsBlazzing.

Plitko gledas i subjektivno.

Vidi sljedecu situaciju.Di Natale daje po sezoni minimum 20 golova vec duzi niz godina.Ja kucu mkogu staviti da u Barceloni,Milanu,Realu etc.ne bi dao za 2 sezone 20 golova.Zasto ?
Tu nemas target-mana , nemas preveliku individu-u na koju se prakticno svaki napad osloni.
Ista je stvar sa Milanom.U Milanu imas previse kvalitetnih napadaca da bi Ibra bio prakticno uvjek prioritet.Cesto su tu Pato,Boateng,Robinho,Casano...

Ko je u Arsenalnu ? Persie i ?
To je razlika druze.U ekipi sa mnogo imena teze je doci do izrazaja i pokazati kvalitet.

Jedna gol masina poput Davida Ville je u Valenciji a prije toga u Zaragozi u pola sezone bez problemaq davao 15 golova, kakva je situacija u Barceloni ?

Ti si misljenja da bi Perise u Milanu,Barceloni,Realu dao jos vise golova ? Mislim da je to totalno pogresno.Ubjedzen sam da polovinu golova ne bi dao.

Tamo neki Demba Ba daje golove iz kola u kolo a u Hoffenhajmu igrao na kasiku.Zasto je tako ? Zato sto nije bio prvi izbor.
Neosporan je kvalitet Perisija ali kvalitet Ibre je zagarantovan nakon sto pogledas jednu utakmicu.
Taj covjek sa 2 metra ima u nogama ono sto Iniesta ima sa 1,70.

Ibra je covjek koji se treba porediti sa Van Bastenom a ne sa Persijom ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 feb 2012, 14:46

chily-rz je napisao/la:Ubiste temu s tom usporedbom Ibrahimovića i RVP-a,.

U Arsenalu će najvjerovatnije doći do rezova na kraju sezone,imena koja se spominju kao višak su :

Theo Walcott, Tomas Rosicky, Andrei Arshavin, Marouane Chamakh, Sébastien Squillaci, Nicklas Bendtner, Carlos Vela, Denilson and Manuel Almunia..

Da se ja pitam tu bi još definitivno dodao i Djuru al jbg,ne pitam se..

Dennis Bergkamp: 'Arsenal are predictable, weak and lacking a winning mentality' Dennis baš ne bira rijeći :mrgreen:
Fabianski, Jenkinson, Gibbs, pa i Park, ma napravit čistku neviđenih razmjera i dovest kvalitetne igrače i novog trenera i popunit tim našim mladićima. Ima ih stvarno dosta koji zaslužuju priliku.

A Dennis ne bira riječi jer mu ovo vjerovatno vrlo teško pada. A kome ne pda, svako ko voli Arsenal je na kraju živaca...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 feb 2012, 14:50

@Bosco

Kao trener AW je uradio mnogo vise od MAa. Kao skaut, AW je najbolji ikada. Kao neko ko podize mlade igrace, najbolji je u poslednjih 15ak godina. Kao takticar, on je druga, a mozda i treca klasa. I to nema veze sa senilnoscu, vec sa jednostavnim manjkom znanja iz te oblasti fudbala. Allegri nije ni skaut, ne ume da "razigrava" mladje igrace (stagnacija Pata, nekoriscenje Merkela, De Vita ili Strassera, slaba upotreba ElShaarawya...), ali je prosao italijansku skolu taktike, tako da je znao da iskoristi ponudjeno. No, to ne menja cinjenicu da je on zelen da bi se smatrao WC trenerom, sto AW jeste, ma koliko ga neko ne smatrao takvim.

@AGB

Za taj Arsenal su igrali Fabregas i Nasri, a i citav tim je dobro stajao u ligi. Milan je izgubio od Barcelone, ali je bio u losijem polozaju nego sto je sada. Danas je to obratna situacija - Arsenal se bori za 4. mesto u EPL, a Milan za titulu i polako im se vracaju povredjeni igraci. A da ne govorimo koliko je danasnja Barcelona jaca za Sancheza i Fabregasa, nego proslogodisnja (doduse, Villa fali ovoj ekipi, ali sta da se radi).
Glede Zlatan vs RvP, pogledaj nacin i tajming golova jednog i drugog i videces ko od njih dvojice moze da se nazove difference makerom, a kome to ne pristaje.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 17 feb 2012, 15:29

Skontajte da ovi milanezi znaju da je RvP trenutno najbolji napadač svijeta..al da vam samo vuku živce
neko je rekao 42 gola u 42 utakmice..samo mentalno ograničeni i provokatori mogu drugacije tvrdit

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 17 feb 2012, 15:30

@Magic i ostali.

Zar vi ne vidite da Bosco govori zadnju godinu tana ko je bolji napadac? Kada to utvrdide, onda dodjite na temu i pricajte, poredite njih dvojicu.

@tema.

Ja bih prije svega ostavio Ros-u, a ove ostale dao prodat. Realno nama trebaju pojacanja na desnom beku, centralni vezni, ofanzivni vezni, krilo i spic. To je minimalno 5 igraca, ali znamo da nista od tog nece bit, kolko god igraca prodamo na kraju sezone. Igrac koji koji izgleda nezainteresovano, koji nece da doprinosi timu, mora bit odstranjen iz kluba pod hitno. Adriano, pravi primjer. Kakva je zvijer od igraca bio, ali visak kilograma, neozbiljnost, doveli su ga to toga gdje i jeste.

Zasto se vec jednom ne odrijesi kesa, ne dovede Hazard, bilo je price za Kaku (nije puno 30m za njega), zasto ne dovedemo desnog beka, da pokriva Sagnu u slucaju povrede, kartona, itd.. Zasto se ne dovede jedan play koji ce znat uputit pas prema nasim napadacima, a ne da Ox sa centra mora driblat igrace da bi dosao do gola. :lol: To sve mozemo zahvalit Wengeru. Naravno, ne pricam nista nepoznato, vec samo nabrajam cinjenice.

Valjda ce reakcije bivsih igraca Arsenala, navijaca, otvorit oci Wengeru pa ce odlucit da napravi vazan iskorak u buducnosti kluba. Dovest prava pojacanja, borit se za finale LP a ne za yebene kvalifikacije. Poraz od Utd-a mu ipak nije otvorio oci. Ostaje da se nadamo da ce ovaj najbolniji poraz u Europi otvorit oci AW-u i da ce nas obradovat na ljeto.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.