FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
14
8%
Drugi
11
6%
Treći
42
25%
Četvrti
53
31%
Peti
14
8%
Šesti
13
8%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
6%
Ispadamo iz lige
10
6%

Ukupno glasova: 171

Maroon1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Maroon1946 » 29 okt 2025, 10:53

maroon46 je napisao/la:
29 okt 2025, 09:49
Maroon1946 je napisao/la:
29 okt 2025, 07:45
slika

Povedi nas Ismaile
Kapacitet 60.000, ne mogu ga Papa i Merlin zajedno napuniti.
Ma ovo ti je Koševo sa natkrivenim zapadom, bar sam to tražio od chatgpta da napravi. Ne znam sto je dodao ove spratove. Ali baš moćno izgleda. :mrgreen:

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 29 okt 2025, 11:11

Isto sam pomislio,malo nam je na dvije etaze.

Ostace vjecna misterija zasto se bukvalno nakon evrope i 60 minuta protiv Radnika,a nakon toga i odlaskom Zekica cijeli tim pretvorio u skupinu krampi?

Pored toga pitanje koje isto tako izazive mnoge intrige u kojem paralelizmu i stanju je tim nakon 12 odigranih kola?

Nesto poput zaledjene slike na tv-u.

Jos jedna stvar koja je jako simptomaticna,pojedine krampe tada nisu izgledale uopste kao sad sto izgledaju,vjerovatno dobra igra tima je maskirala pojedine,ili su pojedinci krpili sve te propuste koje sad nema ko zakrpiti.

Ovaj slucaj s timom je za laboratorije.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 29 okt 2025, 11:23

Pitanje raja.
Da li je neko uzimao iz fan shopa mistery box koji duks dode?

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 29 okt 2025, 11:26

jel istina za ovog sto je jucer debitovao da su ga otpustili iz bivseg kluba zbog kradje ?

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 okt 2025, 11:33

TrofejiSuTu je napisao/la:
29 okt 2025, 11:11

Ostace vjecna misterija zasto se bukvalno nakon evrope i 60 minuta protiv Radnika,a nakon toga i odlaskom Zekica cijeli tim pretvorio u skupinu krampi?

Pored toga pitanje koje isto tako izazive mnoge intrige u kojem paralelizmu i stanju je tim nakon 12 odigranih kola?

Jos jedna stvar koja je jako simptomaticna,pojedine krampe tada nisu izgledale uopste kao sad sto izgledaju,vjerovatno dobra igra tima je maskirala pojedine,ili su pojedinci krpili sve te propuste koje sad nema ko zakrpiti.

Zato sto je vecina igraca ili dosla za vrijeme Zekica ili ih je on gurnuo u vatru, napravio ih igracima u svom sistemu. Jovic i Paskalev su izgledali odlicno, Mujkica je on promovisao, Kupresak i Beganovic izgledali kao Dimarco i Dumfries, Guliashvili postao najbolji igrac lige na mjestu spica itd itd. I pridoslice ove sezone su dovedene u taj njegov sistem i dobili su neke zadatke i zaduzenja u tom sistemu. I onda mjesec dana kasnije raspad, trener odlazi, dolazi drugi koji mijenja sve, pa onda i treci koji opet uvodi nesta svoje. Vecina igraca van svoje pozicije, igraju nesta sto nikad nisu. Al svi vide da nema organizacije, sistema, niceg. Mi kad smo pisali da ce dolazak Ljajica razbit svlacionicu, pitari pisu "pa nek ostali odu u Romu i nek slobodno traze milion po sezoni". A nije sve u toj plati, covjek jednostavno ima privilegije koje drugi nemaju. Doveden kao najveca zvijezda, licno ga vlasnik doveo. Poslije dodje i Cimirot i onda vidimo na onom spisku soba da njih dvojica plus Ristovski imaju ekskluzivu, jednokrevetne sobe. Mislis da ostalim to ne smeta, makar malo?

I oni su ljudi, ovo im je posao. Zamisli sebe da dolazis u novu firmu, koja je prosle godine napravila fin poslovni rezultat. Obavis razgovore s menadzerom, imas svoj ofis, racunar, zadatke, sve. Par sedmica kasnije taj menadzer vise nije u firmi, na tvoje mjesto dosao neki babin sin za 5 puta vecu platu, ti gurnut iz ofisa na teren ili u proizvodnju, da se mrznes u mantilu medju masinama... da ti je plata ne znam kakva, to nije firma u koju si dosao nit je to ono sto ti je obecano.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 okt 2025, 11:46

Otisao SOLDO-Dosao RISTOVSKI, nazalost povrijedio se Mujkic jovic al bio je PASKALEV koji je tako reci polustandardan u predhodnoj olusezoni, od ranije povrijedjen Gojkovic. Prije toga otisao Nidal koji je dobar igrac al nista manje gresaka nije pravio nego recimo bralic.

Otisao Roguc dosao Banic i opet povreda, SIGURNO BOLJI GOLMAN OD ROGICA.

Za dobru odbranu (zadnju liniju) MORAS imat dobrog golmana.

Nadjite mi ijednu ekipu koja ima dobru zadnju liniju a da je golman necu reci los al SLABI. Ja tu ekipu neznam, al dosta ekipa imaju slabiju zadnju liniju al DOBAR GOLMAN od tih slabi igraca napravi bolji odbranu.

Evo Muftic prosle godine je sigurno 2 mjesta na tabeli zelji doni, naravno zeljo prosipa suplju sa Sosicem 10 golova 9 asistencija a covjek 50% golova dao varesu i krusevu i to kupu bh..

SAMO STO OVDE NESMIJES NAPISAT RECIMO DA MUSIJA SA TRENUTNIM KVALITETOM NIJE NA NIVOU DA BUDE DRUGI GOLMAN, isto tacno je da je ROCKOV JOS LOSIJA OPCIJA.

Sto se tice Adema Elezija cimirota, i izjave trenera ja to svatam ko god nije tu na treningu nebitan je i poslata je poruka ostalim ko hoce i MOZE da se bori bojrum kome mrsko trenirat povrijdjen zato postoje drugi ljudi koji otom trebaju pricat i vodit racuna.. JEDINO STO SE ZNA JESTE DA SE NECE PLAKAT ZANJIMA NITI CE SE MOLIT DA IGRAJU

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 29 okt 2025, 12:06

jurisicduska je napisao/la:
29 okt 2025, 07:33
adoado je napisao/la:
29 okt 2025, 06:56
Maroodza prvu stvar koju mora da ispravi jeste da ne zabija glavu u pod kod prodora, isto ko Dedić i to me strašno nervira.
Svakako ne bi trebalo cesto da dolazi u situaciju da ima prodor. Štoper.
Meni se činilo više kao da je igrao lijevog beka, svidjelo mi se što ulazi u sredinu traži prostor, takav igrač nam i treba.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 okt 2025, 12:09

napoleon72 je napisao/la:
29 okt 2025, 11:33
29 okt 2025, 11:11

Zato sto je vecina igraca ili dosla za vrijeme Zekica ili ih je on gurnuo u vatru, napravio ih igracima u svom sistemu. Jovic i Paskalev su izgledali odlicno, Mujkica je on promovisao, Kupresak i Beganovic izgledali kao Dimarco i Dumfries, Guliashvili postao najbolji igrac lige na mjestu spica itd itd. I pridoslice ove sezone su dovedene u taj njegov sistem i dobili su neke zadatke i zaduzenja u tom sistemu. I onda mjesec dana kasnije raspad, trener odlazi, dolazi drugi koji mijenja sve, pa onda i treci koji opet uvodi nesta svoje. Vecina igraca van svoje pozicije, igraju nesta sto nikad nisu. Al svi vide da nema organizacije, sistema, niceg. Mi kad smo pisali da ce dolazak Ljajica razbit svlacionicu, pitari pisu "pa nek ostali odu u Romu i nek slobodno traze milion po sezoni". A nije sve u toj plati, covjek jednostavno ima privilegije koje drugi nemaju. Doveden kao najveca zvijezda, licno ga vlasnik doveo. Poslije dodje i Cimirot i onda vidimo na onom spisku soba da njih dvojica plus Ristovski imaju ekskluzivu, jednokrevetne sobe. Mislis da ostalim to ne smeta, makar malo?

I oni su ljudi, ovo im je posao. Zamisli sebe da dolazis u novu firmu, koja je prosle godine napravila fin poslovni rezultat. Obavis razgovore s menadzerom, imas svoj ofis, racunar, zadatke, sve. Par sedmica kasnije taj menadzer vise nije u firmi, na tvoje mjesto dosao neki babin sin za 5 puta vecu platu, ti gurnut iz ofisa na teren ili u proizvodnju, da se mrznes u mantilu medju masinama... da ti je plata ne znam kakva, to nije firma u koju si dosao nit je to ono sto ti je obecano.
Ovo moze bit problem samo ako je tom igracu/igracima obecano nesto tako kad je podpisivao ugovor. Zasebna soba itd itd itd, pa to klub njemu uzo i da Adem cimirotu ristovskom itd itd itd.

ZASTO BI IGRAC IMAO PRAVO U POLA SVOG UGOVORA TRAZITI DA ON DOBIJE VECU PLATU JER NEKO IMA VECU PLATU. Druga je prica ako klub odluci da mu produzi ugovor naravno da u tom kontekstu moze trazit vecu lovu individualnu sobu za spavanje i sta mu naum padne al ako klub to ne prihvati ti si duzan da odradis svoj ugovor, naravno ako ces ti ostatak ugovora da se ne zalazes zato ima trener koji ce te prvo klupirat pa i poslat u hadzice na dvojno i tako ces cekat kraj ugovora ili ces past klubu na koljena date pusti da ides ili da te vrati u prvi tim.

IMAS SANSU DA PREGOVARAS SVOJ UGOVOR NISI NASILNO DOVEDEN, I KAD PRISTANES DOGOVORIS STA TEBE BOLI BRIGA KOLIKO KO ZARADJUJE DALI IMA SOBU DALI MU AJLA DAJE PICKE ITD ITD ITD..

Adem i cimirot nisu bili dosli dok je ZEKIC bio tu. Nevjerujem da je RISTOVSKI TURDA MAMAS ELEZI nakon evrope (dobre igre) bojkotovali ZEKICA i pustili 4 gola radniku.. ZEKIC JE SAM GOVORIO DA JE SVAKI DAN SA MIRVICEM NA TELEFONU I DA JE ODKUCIO PREKO KURCA DA OSTANE A TAKO JE IZGLEDALO I KAD JE TEK DOSAO. Nemam energije mene interesuje samo teren ja dam profil igraca bla bla bla.. igraci fizicki u ovih 12 kola izgledaju veoma slabo ZEKIC JE SVE IGRACE DOBIO NA VRIJEME I PROSAO JE CITAVE PRIPREME SA 95% igraca

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 29 okt 2025, 12:14

napoleon72 je napisao/la:
29 okt 2025, 09:12
Ma i dalje je najjaci onaj sto rece da je Zekic unistio akademiju :rol:
Oporavak od Zekića i onoga što nam je uradio će trajati do 2030. godine, svježa informacija. :urnebes:
Nikad poraz, samo lekcija.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 29 okt 2025, 12:18

robertkosar je napisao/la:
29 okt 2025, 09:56
Jet2Holiday je napisao/la:
28 okt 2025, 18:52
boki86 je napisao/la:
28 okt 2025, 17:58

:thumbup:
Ja se nadam da vi shvatate da smo danas igrali protiv Radnika iz Hadzica, a ne Radnika iz Bijeljine.
Da upravu si ali ako imas mogucnosti pogledaj prvo poluvrijeme odbranu sa paskalevim i drugo sa Maroodzom. Ogromna razlika u tempu i kvalitetu u odbrani
Shvatam ja sve, evo i naslovna clanak za njega na klixu.

Dok djeca nasa ne mogu doci do b ekipe, salju se na pozajmice, nama nakon jedne utakmice protiv Rudara idu naslovnice i hvalisanje. Neko ko nije pratio rekao bi evo novi AKE.

MOzda i bude, aBD, svima dobro. Al ovo menadjerisanje mi ide na qurac
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 29 okt 2025, 12:30

Malo ga kaki ovaj Mario. Covjek te pita konkretno za stanje Adema i kad se moze ocekivati povratak,on ko pokvarena ploca.
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 29 okt 2025, 12:58

SHZ82 je napisao/la:
29 okt 2025, 09:20
neko je spominjao da je Silvio Cabraja bio kandidat za trenera, mogu reci steta.
covjek je od Vukovara u par utakmica napravio ozbiljnu ekipu koja ima sanse da ostane u HNL-u iako su im predvidjali ekspresno ispadanje.
Ništa to ne mora značiti. Čabraja je odličan trener za manje klubove, ali Silvio nikad nije vodio veći klub. Ne kažem da ne bi bio dobar, ali puno veći fakin Zekić nije se uspio sa bagrom izboriti. Za neku sredinu bez pritiska, Čabraja bi bio dobar.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 29 okt 2025, 13:36

29 okt 2025, 12:30
Malo ga kaki ovaj Mario. Covjek te pita konkretno za stanje Adema i kad se moze ocekivati povratak,on ko pokvarena ploca.
isti sindrom ko u Husrefa, šute i mule, izbjegavaju odgovore da se ne bi veliki predsjednik naljutio yebo ih on, reci šta je sa igračima makar zadnje bilo..zekic je tu dosta otvoreniji bio od ove dvojice mulaca

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 29 okt 2025, 13:48

KarloIvandic je napisao/la:
29 okt 2025, 11:26
jel istina za ovog sto je jucer debitovao da su ga otpustili iz bivseg kluba zbog kradje ?
Jes

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 okt 2025, 13:49

Rozman brzo pusiona u Osijeku.

KarloIvandic
Kontakt:

Post Postao/la KarloIvandic » 29 okt 2025, 13:53

bordobijeli je napisao/la:
29 okt 2025, 13:49
Rozman brzo pusiona u Osijeku.
teska ubleha

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 29 okt 2025, 14:55

adoado je napisao/la:
29 okt 2025, 12:06
jurisicduska je napisao/la:
29 okt 2025, 07:33
adoado je napisao/la:
29 okt 2025, 06:56
Maroodza prvu stvar koju mora da ispravi jeste da ne zabija glavu u pod kod prodora, isto ko Dedić i to me strašno nervira.
Svakako ne bi trebalo cesto da dolazi u situaciju da ima prodor. Štoper.
Meni se činilo više kao da je igrao lijevog beka, svidjelo mi se što ulazi u sredinu traži prostor, takav igrač nam i treba.
On je stoper , lijevi, ima 191 visinu teško da može bit bek.
Opet je i on idealan u 3-5-2 lijevi stoper. :D ali mi tu formaciju očigledno nećemo vise nikad zaigrat.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 29 okt 2025, 15:40

Evo borac igra 2-2
Zrinjski pobjedio pale 0-2
Velez jedva

Meni je situacija sa Ademom mutna i nebi me cudilo da on neigra jer mu se neplaca a posteno receno nicim nije zasluzio 10 k km mjesecno a ne 50 k EURA

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 29 okt 2025, 15:47

Da li će Kruševo svima omogućiti šansu da neko drugi uzme ove godine trofej osim Borca. xD
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 29 okt 2025, 15:57

Ma ovo se borac namjerno oprostio od kupa,

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Jet2Holiday, ristagrad i 30 gostiju.