Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Nisu dovoljni samo dobri nastupi u domaćem prvenstvu to isto se mora pokazati i na Euro sceni a tu je Ibra veoma tanak, tako da se ne može nazvati najboljim napadačem svijeta kako veli drug @Arogantni.
10 najboljih strijelaca CL all time :
1 – Raul – 71 Goals
2 – Ruud van Nistelrooy – 56 Goals
3 – Thierry Henry – 50 Goals
4 – Andriy Shevchenko – 48 Goals
5 – Filippo Inzaghi – 46 Goals
6 – Lionel Messi, 44 Goals
7 – Alessandro Del Piero – 41 Goals
8 – Didier Drogba – 36 Goals
9 – Fernando Morientes – 33 Goals
10 – Cristiano Ronaldo – 32 Goals
Ne vidim Ibru.
10 najboljih strijelaca CL all time :
1 – Raul – 71 Goals
2 – Ruud van Nistelrooy – 56 Goals
3 – Thierry Henry – 50 Goals
4 – Andriy Shevchenko – 48 Goals
5 – Filippo Inzaghi – 46 Goals
6 – Lionel Messi, 44 Goals
7 – Alessandro Del Piero – 41 Goals
8 – Didier Drogba – 36 Goals
9 – Fernando Morientes – 33 Goals
10 – Cristiano Ronaldo – 32 Goals
Ne vidim Ibru.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 16 feb 2012, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Druze ja se uistinu trudim biti sto vise realan i ne volim gurati politiku "hvaljenja svog konja" al ja sam misljenja da Ibra moze rame uz rame sa Messijem i Ronaldom, a ne da ga porede sa ostalim napadacima. Robinu svaka cast stvarno cijenim momka, al za mene je Ibra pa eto usudicu se reci najsavrseniji centarfor od kada pratim fudbal. Nije golgeter kao RvP ali ima mnogo vise "ostalog" nego RvP. Covjek dodje na centar i razigrava ekipu sa svojih 2 metra visine, predribla u 10 metara 6 igraca i golmana, podvali loptu, odvali slobodnjak sa 35 metara, petom zabije golcinu...... Jednostavno savrsenstvo sa moje tacke gledista. Ima blokadu velikih utakmica al eto i to prolazi.Bosco je napisao/la:Mnogo je napadača koji su zadnjih godina bili dominantni, stvarno jeste, ali treba bit realan i reći da se od januara 2011 nijedan igrač ne može poredit Sa Robinom. Pogledajte golove i statistiku od januara 2011 i sve će vam biti jasno, brojevi će vam sve reći.
Ja ne poričem da je kroz karijeru Ibra veći i bolji od Robina, ja govorim na period od januara 2011 ko je najbolji. A tu brojke govore iduće:
Games: 42
Goals: 42
Assists: 15
Ko u zadnju godinu dana i mjesec iz liga petice ima bolju statistiku?
svako na svoju stranu vuče. Ronaldo statistički dao više golova od mesija i efikasniji je od njega, plus sve je to radio u Engleskoj, al ništa od najbolje igrača. Messi osvaja sa svojim timom i eto ti, bolji igrač iako je nešto slabiji u gore navedenim segmentima.
Robin daje golove asistira, čovjek ima najbolji osjećaj za postavljanje na svijetu, zna jednostavno gdje treba biti. Al Ibra osvaja lige i kupove sa svojim timom, i bolji je, tako se vaša logika svodi
Robin daje golove asistira, čovjek ima najbolji osjećaj za postavljanje na svijetu, zna jednostavno gdje treba biti. Al Ibra osvaja lige i kupove sa svojim timom, i bolji je, tako se vaša logika svodi
Vođa zna.
Opet ti kazem i priznajem Ibra nije golgeter ko Persie. Momak u zadnji godinu ima strasnu statistiku, al kada pogledas sve segmente igre uvidis da je Ibra bolji od njega i od ostalih igraca upravo iz onih razloga sto sam naveo iznad. Jednostavno ima sve, donosi bodove ekipi i najjaci je individualac. Opet kazem, cast RvP al za mene Ibra najbolji i gotovo.Bosco je napisao/la:Ja ne poričem da je kroz karijeru Ibra veći i bolji od Robina, ja govorim na period od januara 2011 ko je najbolji. A tu brojke govore iduće:
Pa i za mene je Ibra bolji generalno, to sam napisao i u prethodnom postu, ali isto tako tvrdim da od januara 2011 nema napadača koji je bolji od robina. Da je Robin imao sreću da veći dio karijere bude zdrav, a ne po bolnicama mislim da bi mogao da bude rame uz rame sa Messijem, Ibrom, Ronaldom, ovako ipak nije ali je ipak najjači napadač zadnjih godinu dana.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Cekaj jel mi pricamo o playmakerima ili o spicevima??? Nema tu puno price sto se tice spiceva, golovi golovi i samo golovi.. Pa jedan Dennis Bergkamp koji je za Arsenal imao preko 160 asistencija, je dao 120 golova za isti.. Spic treba davati golove, po tome cemo suditi spicu, a Robin ima 7 golova vise, u ekipi slabijoj od Milanove, u ligi jacoj od Milanove.. Uostalom niko od nas ne govori da je Robin najbolji napadac svih vremena, neka ovako odigra 5 sezona i onda se tu moze racunati, mi samo hocemo reci da je Robin Van Persie TRENUTNO najbolji spic na svijetu(tu spada i Ibra, ali ne Ronaldo i Messi) tako da sta je Ibra osvajao i sta je znacio ekipama nije uopste bitno, bitno je sta sad radi i kakav je sad sa golovima..Ibrahimovic ima 15 golova i 4 asistencije i 74 suta, dok Van Persie ima 22 gola, 7 asistencija i 111 suteva, kao sto vec rekoh kod spiceva se komotno moze gledati statistika tj. golovi jer njima je i posao da to rade.. Sad ko je atraktivniji, tehnicki jaci, to su druge stvari, po tome su nekada veliki asovi Holandskog fudbala proglasili Dennisa za najboljeg Holandskog igraca svih vremena, zbog tehnike, ali samo zato sto oni cijene tehniku ne znaci da je Dennis najveci, najveci igrac treba biti onaj koji najvise pridonese ekipi, odnosno reprezentaciji, i to ne mislim trofejima jer ipak jedan igrac sam nista i ne moze, vec golovima i asistencijama..
Celik!3,2,2.
e moj @AllGunsBlazing da mi imamo Ibru a neko drugi RVP-a, bilo bi RVP je bolji jer on daje golove, džaba što je Ibra bolje tehnički potkovan, bolje skače šta već ne, jer on igra u Arsenalu. trebamo se pomirit sa tim jednostavno, sve što je u Arsenalu ne može bit najbolje 
PS : http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Ar ... 66290.html" onclick="window.open(this.href);return false;
TO SE TRAŽI ; SAD SI SE SJETIO!

PS : http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Ar ... 66290.html" onclick="window.open(this.href);return false;
TO SE TRAŽI ; SAD SI SE SJETIO!
Vođa zna.
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
- frankqqqqq
- Kontakt:
http://www1.skysports.com/football/news ... -clear-out" onclick="window.open(this.href);return false;
Čovjek je ovim sve objasnio. Ne znam koji đavo Wenger čeka
Walcott, somehow he's going to have to reach the next stage. It's been years that he's been at the same level.
Experience
"Ramsey, against Milan, I got the impression it was his twin brother on the pitch. In the way they behave, in their body language, we see they're not there anymore."
The France international believes now is the time for Wenger to look to the future and insists his compatriot must be firm if he is going to get the message across.
"You have to send out a strong signal. You have to say to Arshavin, and to Rosicky: 'Gentlemen, thank you, but goodbye'. And so
Čovjek je ovim sve objasnio. Ne znam koji đavo Wenger čeka

Walcott, somehow he's going to have to reach the next stage. It's been years that he's been at the same level.
Experience
"Ramsey, against Milan, I got the impression it was his twin brother on the pitch. In the way they behave, in their body language, we see they're not there anymore."
The France international believes now is the time for Wenger to look to the future and insists his compatriot must be firm if he is going to get the message across.
"You have to send out a strong signal. You have to say to Arshavin, and to Rosicky: 'Gentlemen, thank you, but goodbye'. And so
Zadnja izmjena: frankqqqqq, dana/u 17 feb 2012, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
@saurman stvarno ne volim vrijedjati al si ti ogranicen ko balkon, ne moze tebi niko objasniti neke stvari pa se necu ni ja truditi.
@ arsenalovci napadac-samo se golovi pikaju? Jeste da je ovo 1970 gdje je napadac igrao samo u 16 metara lijevo krilo samo po lijevoj strani i sl. Ovo je tzv. moderni fudbal i tu vise haman da nema klasicne podjele, lijevo krilo mora igrat ponekad i desno ( recimo Di Maria je ljevak al igra desno) jer je to moderni fudbal. Ako se vodimo politikom napadac-samo golovi onda je Gerd Muller najbolji napadac svih vremena. Svi nesto spominju Ronalda starog,Batistutu,van Bastena i ostale al po vasoj logici Muller je najjaci. Ja u svojoj glavi nemam podjelu kao vi, i za mene je Ibra bolji igrac od RvP a samim tim i bolji napadac. Covjek je rame uz rame sa Messijem i Ronaldom i tu je za mene kraj price. Persie jeste zabio 45 golova od januara prosle godine, al ja kad bi birao igraca u ekipu izmedju ova 2 uvijek bi to bio Ibra jer je jednostavni bolji i kompletniji igrac (napadac).
@ arsenalovci napadac-samo se golovi pikaju? Jeste da je ovo 1970 gdje je napadac igrao samo u 16 metara lijevo krilo samo po lijevoj strani i sl. Ovo je tzv. moderni fudbal i tu vise haman da nema klasicne podjele, lijevo krilo mora igrat ponekad i desno ( recimo Di Maria je ljevak al igra desno) jer je to moderni fudbal. Ako se vodimo politikom napadac-samo golovi onda je Gerd Muller najbolji napadac svih vremena. Svi nesto spominju Ronalda starog,Batistutu,van Bastena i ostale al po vasoj logici Muller je najjaci. Ja u svojoj glavi nemam podjelu kao vi, i za mene je Ibra bolji igrac od RvP a samim tim i bolji napadac. Covjek je rame uz rame sa Messijem i Ronaldom i tu je za mene kraj price. Persie jeste zabio 45 golova od januara prosle godine, al ja kad bi birao igraca u ekipu izmedju ova 2 uvijek bi to bio Ibra jer je jednostavni bolji i kompletniji igrac (napadac).
- frankqqqqq
- Kontakt:
Ado, shvatili smo. Pun nam je ku.rac Ibre tako da se vrati u temu Milana i veličaj ga, svako će ti ovdje na Arsenalovoj temi reći da je Robin bolji i tako ćemo ići u nedogled. Bolje otvorite temu za raspravu, ovo je tema Arsenala i nemoj sad da raspravljamo o tome 

Sta cu kad sam tvrdoglav.frankqqqqq je napisao/la:Ado, shvatili smo. Pun nam je ku.rac Ibre tako da se vrati u temu Milana i veličaj ga, svako će ti ovdje na Arsenalovoj temi reći da je Robin bolji i tako ćemo ići u nedogled. Bolje otvorite temu za raspravu, ovo je tema Arsenala i nemoj sad da raspravljamo o tome

Botu, nije ni među 10 strijelaca CL a po tebi je najbolji napadač.A_d_0 je napisao/la:@saurman stvarno ne volim vrijedjati al si ti ogranicen ko balkon, ne moze tebi niko objasniti neke stvari pa se necu ni ja truditi.

Ova glupost je večine glečera na Miljacki, i def je kraj priče.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Hoces da kazes da Ibra nije medju najboljim napadacima svijeta top3 sigurno ?Saurman je napisao/la:Botu, nije ni među 10 strijelaca CL a po tebi je najbolji napadač.A_d_0 je napisao/la:@saurman stvarno ne volim vrijedjati al si ti ogranicen ko balkon, ne moze tebi niko objasniti neke stvari pa se necu ni ja truditi.
@ arsenalovci napadac-samo se golovi pikaju? Jeste da je ovo 1970 gdje je napadac igrao samo u 16 metara lijevo krilo samo po lijevoj strani i sl. Ovo je tzv. moderni fudbal i tu vise haman da nema klasicne podjele, lijevo krilo mora igrat ponekad i desno ( recimo Di Maria je ljevak al igra desno) jer je to moderni fudbal. Ako se vodimo politikom napadac-samo golovi onda je Gerd Muller najbolji napadac svih vremena. Svi nesto spominju Ronalda starog,Batistutu,van Bastena i ostale al po vasoj logici Muller je najjaci. Ja u svojoj glavi nemam podjelu kao vi, i za mene je Ibra bolji igrac od RvP a samim tim i bolji napadac. Covjek je rame uz rame sa Messijem i Ronaldom i tu je za mene kraj price. Persie jeste zabio 45 golova od januara prosle godine, al ja kad bi birao igraca u ekipu izmedju ova 2 uvijek bi to bio Ibra jer je jednostavni bolji i kompletniji igrac (napadac).![]()
Ova glupost je večine glečera na Miljacki, i def je kraj priče.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD
- Centre forward
- Kontakt:
Kakva su ovo poredjenja btw
.Kako porediti Milan i Arsenal.Pa budimo realni.Klub koji je nebrojano puta bio prvak svoje zemlje,7 puta prvak Evrope,najbolji igraci svijeta igrali su i igraju u Milanu.Ovim podacima jasno vidimo da je Milan 2 klub na svijetu,odmah poslije Reala, onog iz Madrida(bar sto se tice trofefa a to je najrelevantiniji pokazatelj).Nisam ljubitelj Arsenala cisto zbog same politike kluba te ocigledne stagnacije uzrokovane bas tim problemom.Pa za Arsenal se moze reci da je finansijski dobrostojeca korporacija, vise nego fudbalski tim sto se za klubu takvog renomea nije smjelo desiti.Ibra i RvP;Licno meni je Holandez puno drazi, bar je ljepši od Ibre
.Ali porediti karijere i kvalitete ove dvojice nije u granicama realnosti.Ajax,Juve,Inter,Farsa i Milan djeluje zastrasujuce, na jednoj strani(dominira 10 godina).Jednostavno je Ibra gdje god je bio vodio glavnu rijec u ofanzivi, dok RvP dobija prostor odlaskom nekih igraca, smjenom generacija u Arsenalu itd.Simple, Ibra je taj nošarlantan,tipican Balkanac,kome je Svemoguci dao talenat ali ne i mozak(rijetkost su ta sva dobra).Da je spojio ova dva po meni bi bio najveci koji je igr'o loptu.Sto se tice RvP kvalitet postoji niko to ne osporava i topla preporuka za njega ako hoce da sta osvoji nek bježi.Dobar je, ali brat bratu nije Ibri ni do koljena.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ehhh da Ibra i van Persie znaju koliko se mi koljemo oko njih.
Ibra je bolji igrač, ali zadnju godinu van Persie je najbolji napadač na svijetu. $2 gola u 42 utakmice, 15 asistencija i njegov doprinos ekipi kroz utakmice sve govore. U najboljoj je formi. Kad se bira najbolji napadač ne bira se napadač desetljeća, napadač karijere ili nešto slično nego se bira najbolji napadač godine. A to je lako bilo izabrati za prošlu godinu. Robin van Persie.

Ibra je bolji igrač, ali zadnju godinu van Persie je najbolji napadač na svijetu. $2 gola u 42 utakmice, 15 asistencija i njegov doprinos ekipi kroz utakmice sve govore. U najboljoj je formi. Kad se bira najbolji napadač ne bira se napadač desetljeća, napadač karijere ili nešto slično nego se bira najbolji napadač godine. A to je lako bilo izabrati za prošlu godinu. Robin van Persie.
ako češ Ado i tom logikom , RVP je ove godine rame uz rame sa mesijem i ronaldom, sa, opet ponavaljam, razlikom u jačini liga. A što se tiče globalno gledajući, sa Ronaldom i Messijem niko nije rame uz rame. TU gdje su oni, tu je prazno, samo su njih 2 , iako ih baš i ne simpatišem, al to je realnost
Vođa zna.
Ja bi ih volio vidjeti obojicu u ovakvom Milanu. Al eto svako ima svoje, ja ostajem pri svome ti pri svome i sta da se radi. Ne moze se kriva Drina ispravljati.nedim1993 je napisao/la:ako češ Ado i tom logikom , RVP je ove godine rame uz rame sa mesijem i ronaldom, sa, opet ponavaljam, razlikom u jačini liga. A što se tiče globalno gledajući, sa Ronaldom i Messijem niko nije rame uz rame. TU gdje su oni, tu je prazno, samo su njih 2 , iako ih baš i ne simpatišem, al to je realnost
Ibra je bolji...i kompletniji i sta vec....A_d_0 je napisao/la:Ja bi ih volio vidjeti obojicu u ovakvom Milanu. Al eto svako ima svoje, ja ostajem pri svome ti pri svome i sta da se radi. Ne moze se kriva Drina ispravljati.nedim1993 je napisao/la:ako češ Ado i tom logikom , RVP je ove godine rame uz rame sa mesijem i ronaldom, sa, opet ponavaljam, razlikom u jačini liga. A što se tiče globalno gledajući, sa Ronaldom i Messijem niko nije rame uz rame. TU gdje su oni, tu je prazno, samo su njih 2 , iako ih baš i ne simpatišem, al to je realnost
Ibra je sam prakticno nakon 5-6 god donio Milanu titulu u Ligi, a sta RVP donio Arsenalu.... Nista...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.