FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HARIS XXL
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HARIS XXL » 17 jun 2009, 10:07

Ljudi nije u novinama pisalo koji su to igraci...samo je pisalo (to sam jucer ili prekjucer procitao) da Amar vec ima neku svoju viziju sta i kako da radi i da je listu sa eventualnim pojacanjima dao Brkovicu koji bi valjda trebao sa tim igracima popricati...
ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 17 jun 2009, 10:10

HARIS XXL je napisao/la:Ljudi nije u novinama pisalo koji su to igraci...samo je pisalo (to sam jucer ili prekjucer procitao) da Amar vec ima neku svoju viziju sta i kako da radi i da je listu sa eventualnim pojacanjima dao Brkovicu koji bi valjda trebao sa tim igracima popricati...
Tacno, nisu navedena imena igraca, vec samo da postoji lista igraca za koje je Amar zainteresovan...
Samo se nadam da to opet nece biti "suplja" i da ce konacno pustiti covjeka da radi svoj posao, ali svakako
uz podrsku uprave, i naravno, nas, navijaca.
Sve sto je Zeljo uradio nakon rata - odgovornost je Amara Osima, i hajdemo ga podrzati, pa sta god da uradi
biti ce bolje od onih "strucnjaka".... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 17 jun 2009, 10:27

ostaviti bekrica i bucana obavezno ostali alahimanet :!:
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 17 jun 2009, 12:18

bistrikboy je napisao/la:Nadam se da camac zna i da ce nam ponesto napisati o ovom danu i onome sta su igraci Torpeda radili taj dan ;)
Nisam trenutno pri šutu, ali ono što se zna zasigurno je da su puštali ciganiju na Koševu. Čim Željo da go u Beogradu, ciganija ga da na Koševu. Obje su utakmice završile 4:0 za goste. Ništa neočekivano od udbaša. Sretna okolnost je samo što ni Partizan ne može Zvezde i što su vazda išli na to da kad ne mogu oni biti prvaci onda se barem bori da ne bude ciganija. Udba je vazda bila Zvezdina filijala. Je.b.at ih i jedne i druge vazda su smradovi bili.

Pade mi napamet jedna anegdota, istinita naravno, kad je Musemić glavonja preš'o u Zvijezdu. Kaže mu trener: "Husrefe igraj glavom" (misleći da malo više razmišlja). Kaže glavonja: "bi ja treneru, ali neće niko da nabaci".
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

LAVOV4Lfc
Kontakt:

Post Postao/la LAVOV4Lfc » 17 jun 2009, 12:22

čamac je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Nadam se da camac zna i da ce nam ponesto napisati o ovom danu i onome sta su igraci Torpeda radili taj dan ;)
Nisam trenutno pri šutu, ali ono što se zna zasigurno je da su puštali ciganiju na Koševu. Čim Željo da go u Beogradu, ciganija ga da na Koševu. Obje su utakmice završile 4:0 za goste. Ništa neočekivano od udbaša. Sretna okolnost je samo što ni Partizan ne može Zvezde i što su vazda išli na to da kad ne mogu oni biti prvaci onda se barem bori da ne bude ciganija. Udba je vazda bila Zvezdina filijala. Je.b.at ih i jedne i druge vazda su smradovi bili.

Pade mi napamet jedna anegdota, istinita naravno, kad je Musemić glavonja preš'o u Zvijezdu. Kaže mu trener: "Husrefe igraj glavom" (misleći da malo više razmišlja). Kaže glavonja: "bi ja treneru, ali neće niko da nabaci".
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Steven GERRARD

dolina cupova
Kontakt:

Post Postao/la dolina cupova » 17 jun 2009, 12:29

samo mi nije jasno kako siroki uvijek one argentince dovodi i brazilce...a ljudi rovcanin nije ni za orasja nek ide daj Boze da ode...polahko vidjecemo sve...samo me zanima nesto ogradnji stadiona jer mi se cini da su potrebni papiri zavrseni e sad da li konzum to gradili ili ne :(

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 17 jun 2009, 12:29

LAVOV4Lfc je napisao/la:
čamac je napisao/la:

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
hahahhhhahahahahahhahahahahahahhahahahahahah :D :D :D :D
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

HARIS XXL
Kontakt:

Post Postao/la HARIS XXL » 17 jun 2009, 13:39

drama :lol: :lol: :lol:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 jun 2009, 13:45

Moramo vratiti navijače i sponzore
Već u prvoj sezoni želimo izboriti izlazak u Evropu...

Skupština FK Željezničar izglasala je povratak Sabahudina Žuje na funkciju predsjednika Upravnog odbora, a novi prvi čovjek kluba već od prvog dana morat će dobro zasukati ruke.

Rezultatska i finansijska dubioza dovela su Želju u izueztno tešku situaciju, pa Žuju čeka izuzetno neugodna uloga.

- Nemamo puno vremena, sve se desilo prilično brzo, moramo brzo oformiti kvalitetan Upravni odbor i Predsjedništvo, imenovati šefa struke, te glavne operativce. I sa igračima se mora požuriti, razgovarati sa prvotimcima, krenuti u potragu za pojačanjima - rekao je Sabahudin Žujo.

Iako kaže kako zna već neka imena koja će ući u novi sastav rukovodstva kluba, Žujo će konačan spisak objaviti u petak. Kako je rekao na Skupštini, prioritet će biti rezultat.

- Samo borba za titule vratit će navijače i sponzore. Pokušat ćemo se što prije konsolidirati, u jesenjem dijelu biti bar među prvih pet, onda imamo zimski prelazni rok, te drugi dio prvenstva. Sigurno je da neće biti lako, ali moramo učiniti sve da izborimo plasman u Evropu - govori Žujo.

Navijačima je svakako najinteresantnija priča o povratku Amara Osima na klupu Želje. Kao i obično, nekadašnji trener Željezničara i japanskog Džef junajteda, nije bio previše rječit.

- Pa, trebamo se dogovoriti. Ima dosta stvari koje se trebaju napraviti. Ne znam, vidjet ćemo - kaže Osim.

a.vaz.ba
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 17 jun 2009, 15:55

dolina cupova je napisao/la:samo mi nije jasno kako siroki uvijek one argentince dovodi i brazilce...a ljudi rovcanin nije ni za orasja nek ide daj Boze da ode...polahko vidjecemo sve...samo me zanima nesto ogradnji stadiona jer mi se cini da su potrebni papiri zavrseni e sad da li konzum to gradili ili ne :(
Novi predsjednik je rekao da ga infrastruktura uopste ne zanima u ovom momentu,i da je fokus samo na ekipi i rezultatima,sa ciljem izlaska u Europu;i u pravu je,yebo stolice kad od nervoze i lose igre,ali i prljavstine nisi mogo sjesti na njih,i reflektore protiv laktasa i posusja,koji ce nam racku....

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 17 jun 2009, 16:02

Joj kad se sjetim šampionske ekipe od prije nekoliko godina,kada je Amar vodio ekipu, imam taj poster iz avaza i dan danas, prejaki smo bili, valjda će mo opet, živim za te dane.
SAMO ŽELJO

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 17 jun 2009, 23:30

Izgleda i Kozaric se vraca u upravu, hoce li napokon sunce obasjati dolinu cupova?
Treba uloziti novac u igracka pojacanja, praviti plan za slijedece 4 godine, osnaziti klub sa jakim sponzorima kao i clanovima u upravi. Ne treba izostaviti ni infrastrukturu, nesto se pod hitno treba uraditi da se zaustavi propadanje stadiona.
Jos jedna vrlo vazna stvar za nas klub je da obrati paznju na omladisnke pogone, obezbjediti neophodne uslove za rad, obezbjediti strucna lica za rad s istim. Odabrati strucne ljude koji ce vrsiti selektiranje mladih igraca u nasoj drzavi, pod hitno da se zaustavi odliv nasih talenata "za saku dolara", obezbjediti istim egzistenciju za normalan zivot.

:arrow: Željo ispred svih!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 jun 2009, 23:33

Gdje si procitao o povratku Keme,sto bi bio dokaz da se nece moci "kao nekada" :!:
Dini Djurbuzovicu ponudjeno mjesti pomocnog(Amarovog)trenera,on odbio,postoji mogucnost da preuzme funkciju sport.direktora...
NIJE TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,NIJE TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

lenovo
Kontakt:

Post Postao/la lenovo » 18 jun 2009, 00:04

Pa sta bi sa Hadisom na mjestu sportskog dir ima li kakva info koji bi igraci mogli doci to mi je mnogo bitnije nego ko ce Amaru biti pomocni???
Promijeni potpis ili ces biti sankcionisan.Hvala

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 18 jun 2009, 09:33

bistrik, sta ti ba znaci ovo nije too nije toooo ??
010 ISN'T JUST A CODE

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 jun 2009, 09:40

RK Gradacac je napisao/la:bistrik, sta ti ba znaci ovo nije too nije toooo ??
To ti je iz pjesme "Cuva bog Želju svog" ;) ,posto vidim mnogi misle da cemo se uskoro ugasiti :roll:

HARIS XXL
Kontakt:

Post Postao/la HARIS XXL » 18 jun 2009, 10:28

Baždarević, Žujo, Sipović, Osim, Jurišić razgovarali o Želji

Mehmed Baždarević i Slobodan Janjuš dijelili su svlačionicu u "dolini ćupova", bili su svaki u svojoj generaciji ponajbolji igrači. Janjuš je sa Željom bio prvak bivše Jugoslavije, a Baždarević je igrao polufinale Kupa UEFA. Posljednji put vidjeli su se 30. oktobra 2001. godine. Dakle, prije osam godina. Bilo je to na utakmici Željezničar - Šturm koja je odigrana na Grbavici povodom 80 godina kluba. Tada su se oprostili, između ostalih, i Škoro, Odović, Šabanadžović, naravno i Baždarević i Janjuš. Sreli su se ovih dana Meša i Čobo u kafiću "Tuborg" u Hrasnom koji drže Amar Osim i Rus Dervišević. Stari prijatelji krenuli su jedan drugom u zagrljaj... Vremena se mijenjaju, ali Čobo i Meša čini se nikako. Društvo se postepeno širilo, Mirsad Sipović, Ramiz Dervišević, kasnije stižu Sabahudin Žujo i Amar Osim. Željina familija na jednom mjestu. Odabrano društvo imalo je samo jednu temu - Željo.- Sretan sam kad vidim da su se naše legende zainteresovale šta se dešava u klubu - rekao je ugledni advokat Mirsad Sipović, inače član Upravog odbora kluba, koji je jedini otvoreno kritizirao sad već bivšeg predsjednika Telibećirevića i njegovu "vladu".Slobodan Janjuš sretan je što se u klub vratio Sabahudin Žujo.- Najbolja poslijeratna vremena za Želju bila su dok je Žujo bio na čelu kluba. Sada se ponovo okuplja stara ekipa i mislim da je to prava stvar za Želju - kaže Janjuš i nastavlja: - Mogu biti bilo gdje na svijetu, ali Željo mi je u srcu. Slobodana Janjuša nikada ne bi bilo da nije bilo Želje. I to je jedina istina - govori legendarni golman "plavih".Meša Baždarević je već ranije razgovarao sa Žujom. Bili su na večeri, razgovarali o Želji. - Žujo zna šta treba da uradi kako bi se Željo vratio gdje mu je i mjesto. Klub mora svake godine igrati u Evropi, kako bi bio uspješan i rentabilan. Bez Evrope nema ništa, nema novca, nema sponzora, nema gledatelja. Jednostavno!Legendarni kapiten "plavih" iz osamdesetih godina nije nezainteresiran da se jednog dana vrati u klub.- Mene zanima samo zdrav projekat. U klubu nikad nisu imali nešto što bi ponudili meni ili bilo kojem drugom bivšem igraču. Bilo je samo potražnje, ali o tome ne želim govoriti. Baždarević će, kako stvari stoje, ostati u Grenoblu i u narednoj sezoni.- Imam ugovor. Klub je napravio puno, ali mora još više. Spremam ekipu da i naredne sezone odigramo dobro. Bilo bi loše ako bi se opet borili za opstanak.Na Grbavici u narednim danima očekuju veliki posao. Sabahudin Žujo mora formirati Upravni odbor. Mnogi je kandidata, konačan spisak objavit će u petak. Nijaz Brković i dr. Josip Braco Jurišić mogli bi biti potpredsjednici, a Amar Osim šef struke. Traži se direktor. Kandidata je više, a na Grbavici ne žele licitirati imenima... Ipak, spominju imena Almira Gredića, Džeme Bisića, Hadisa Zubanovića...

E. Delić

Jurišićev prijedlogLegendarni Braco Jurišić je iznio zanimljiv prijedlog Sabahudinu Žuji.- Predsjedniče, prihvatite ono što je nudio Senad Zaimović iz agencije "Fabrika". Ima fantastičan projekat koji bi mogao donijeti puno toga dobrog za klub. On bi predložio Želji svog direktora i menadžera za marketing. Mislim da je to dobra stvar, ali eto, predsjedniče, vi odlučite šta je najbolje - kazao je Jurišić, dok je Žujo odgovorio:- Senad Zaimović je vrhunski stručnjak za marketing. Međutim, nama ne trebaju ničiji ljudi, nama treba čovjek, profesionalac u klubu, i to će biti najteži posao koji je pred nama, naći takvog čovjeka. Ipak, popričat ću sa Zaimovićem, da čujem njegove planove - rekao je

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 18 jun 2009, 11:46

Gerrard je napisao/la:
dolina cupova je napisao/la:samo mi nije jasno kako siroki uvijek one argentince dovodi i brazilce...a ljudi rovcanin nije ni za orasja nek ide daj Boze da ode...polahko vidjecemo sve...samo me zanima nesto ogradnji stadiona jer mi se cini da su potrebni papiri zavrseni e sad da li konzum to gradili ili ne :(
Ovako znaci ne volim Zelju ali pratim rezultate i gledao sam cesto utakmice , samo cu ti reci da je u zadnje dvije godine Rovcanin jedan od rijetkih igraca koji je ginuo za taj dres Zelje ... momak je toliko talentovan da mnogi nisu svjesni toga , znam da se jos dok je trenirao u Bubamari pricalo kako je frajer dobar igrac , sjecam se kada je u to vrijeme dva najbolja stopera Milenkovic- Milosevic , sam razvalio na Kosevu ko malu djecu ... Daka ima kvalitet jos mu treba jedan Stilic iza ledja i imate vrhunskog napadaca !
Daka jeste dobar igrac,mozda jedan od eksplozivnijih u ligi,ali u zadnjoj godina su ga zezale povrede i bio je vise van terena nego sto je igrao.Jos jedan njegov problem je taj,rijeci jednog igraca zelje:''zao mi je rovca,bas se bacio na alkohol,ako nastavi upropastit ce se''.
Nadam se da ce doci tobe i uspjeti nastaviti gdje je stao!
AMAR OSIM!!!

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 18 jun 2009, 13:10

jucer ujutro idem na prijemni ispit kad Stanic Rovcanin Redzepi i Softic trce vilsonovim
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 18 jun 2009, 13:49

Željoman je napisao/la:jucer ujutro idem na prijemni ispit kad Stanic Rovcanin Redzepi i Softic trce vilsonovim

Neka neka doslo iz guzice u glavu.jer kod Amara nema trte-mrte.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.