RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

loptica
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la loptica » 13 sep 2009, 15:27

Najači smo MOSTAR u Srcu...
Idemoo,Velež No1!
svaka čast polako, startali smo super! ;)
Uvijek wolimo svoj klub,pozz Mostarcima i našoj čaršiji,gdje god bili :P
Fi hajati.
GO Bosno.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 13 sep 2009, 15:28

The_Target je napisao/la:Nisam znao da Velez ima ovoliko prijatelja, navijaca i simpatizera pa su svi pohrlili na ovu temu da bi ostavili komentar.
ima jarane i te kako svima je taj klub drag al samo sto navijaci veleza neznaju da uzvrate i nije im drag ni jedan drugi klub i zato dodze malo do svadze al hajd nece valjda na tom zamjerit

hara17
Kontakt:

Post Postao/la hara17 » 13 sep 2009, 15:32

mrzim_ulizice je napisao/la:
Stone Island je napisao/la:Neću reći da je naštimana ali mi smo ko dužni njima bili za Čolića koji se vratio u Velež iako ga je vezao ugovor za Čelik i za poštenu igru protiv Orašja u Zenici prošle sezone.O štimanju,pa Uprava nam je uvijek ista.Samo se ponekad jedan do dva čovjeka ubace ono da malo raju ohlade.A uvijek se isti pitaju...to i ćorav vidi !

@mrzim_ulizice:Mogao si na utakmicu doći,ako ništa,pa da vidiš utakmicu i da prokomentarišeš.Vidim da si veliki Robijaš...

Malo je neobično da igrač koji je dao 5 golova u 4 utakmice odjednom ne zna lopte zaštopati,gubi se u šesnaestercu kao da mu kompas treba,ne zna uposliti igrača a dotad iz nemogućih pozicija stvarao prilike i davao golove.
Penal je bio,i to nekoliko puta je ista scena bila s tom rukom,i tek nakon tih nekoliko puta sviran je penal.

Ali eto,ako je iko zaslužio taj poklon iz Vrapčića onda je to Čelik.
Mi se okrećemo sljedećem meču,poraza još nema i druga pozicija je tu.Idemo dalje !
vi niste duzni nama za colica nista vi ste duzni skoro svima sto niste prosle godine ispali iz lige sto su vam se poklanjali pred kraj bodovi tu ste ostali dosta duzni i sad sutite i vracajte
de mi samo navedi ko je to nama poklonio bodove

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 13 sep 2009, 15:54

lešinar je napisao/la:dočete i vi na red samo polako :mrgreen:

ma kakvi vi , progutat ćemo vas u zalogaju :D
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 13 sep 2009, 16:08

sad se trebamo kao što Ćiro kaže mobilizirati za Široki , ...ušli su u opasnu formu ali vjerujem da uz našu podršku na tribinama Velež i poslije subote može ostati neporažen u prvenstvu !

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 13 sep 2009, 16:25

Eho utakmice s Čelikom
Ibraković: Pojedincima smetaju uspjesi, pa podmeću klipove

Fudbaleri Veleža ispustili su juče očekivanu pobjedu, a više od neriješenog rezultata, stratega tima Abdulaha Ibrakovića brine odnos pojedinaca, koji su lične interese stavili iznad klupskih.

Očito je da su dosadašnji uspjesi Veleža, pod dirigentskom palicom sjajnog mladog fudbalskog stručnjaka, počeli smetati pojedincima, koji su umislili da su „zvijezde“, da su toliko dali za klub, da se bez njih ne može i da moraju imati stalno mjesto u timu.
Odlična atmosfera u ekipi narušena je juče ujutro, kada je Ibraković saopštio 18 igrača za utakmicu s Čelikom. U njoj nije bilo Adnana Kadrića, koji je odavno izgubio mjesto u startnoj postavi, pa je on svoj gnjev htio, zajedno s još nekim igračima, potražiti u razgovoru sa Ibrakovićem.
Nakon što mu je rečeno da je šef stručnog štaba taj koji odlučuje ko će igrati, iskre nezadovoljstva, pa i bunta, prenijele su se i u ekipu, koja je nervozno, pa čak i prepotentno ušla u meč sa Čelikom. Pomislili su igrači Veleža da će pobjeda doći sama od sebe i da će lako slomiti bunker Zeničana.
„Iskren da budem, a i radi navijača, moram reći da je juče iskazan neshvatljiv egoizam i prepotencija pojedinaca, koji su svoje lične stavili iznad interesa kluba. Oni nikako neće da shvate da je Velež svetinja, da je to institucija sa slavnom tradicijom i da se ne mogu tako ponašati“, pun gnjeva je Ibraković.
Svjestan da su i porazi i remiji sastavni dio igre i da Velež polako, ali sigurno, pravi tim za budućnost, Ibrakovića posebno brine što je protiv Čelika, izostala brza igra, koja je krasila ekipu u prvih pet kola.
Uz sve to, Ibrakoviću nije jasno zašto je, umjesto Džafića, penal izveo povratnik Adis Obad.
„Džafić je u ekipi zadužen za izvođenje penala. Vidio sam da se on i Obad nešto dogovaraju i stekao sam utisak da je Džafić umoran i da nije u stanju izvesti najstrožu kaznu. Kasnije mi je Adin priznao da je on, i da se igralo 120 minuta, bio spreman za izvođenje penala. To se više neće desiti, igrači će se morati držati dogovora“, jasan je Ibraković, koga mnogi smatraju trenutno najboljim stručnjakom u BiH.
Čaša žuči puna je do vrha, pa Ibraković najavljuje korjenite promjene.
„Nije sramota igrati neriješeno na svom terenu, ali je nedopustiv odnos pojedinaca i to je ono što me ljuti. Od danas, zavodim pravi vojnički red u ekipi, koga će se svi morati pridržavati. Ovo juče je prelilo čašu i više neću tolerisati nedisiciplinu, bez obzira o kome se radilo. Onaj koji dobije moje povjerenje, moraće do posljednjug daha izgarati za slavno Veležovo ime, a ja neću dozvoliti da neko ruši sve ono što radim i što želim postići s klubom. Podsjećam još jednom, da sam puno dao klubu, nisam prihvatio povoljne ponude da ljetos odem, zanemario sam porodicu i postdiplomski studij u Sarajevu. Sav sam se predao radu u Veležu. Ostao sam zbog želje navijača, koji su me molili da ostanem, doveo sam nekoliko odličnih igrača, koji su u Mostar došli samo zbog mene. Imam osjećaj kao da nekome smetaju Veležovi uspjesi, pa se sa strane počinju podmetati klipovi. Navijači su se vratili Veležu, stalno nam pušu u leđa, tribine su pune, podržavaju mene i moj rad. Iskren da budem, prekipjelo mi je i već sutra sješću s odgovornim ljudima u klubu i vidjeti šta i kako dalje. Uz to, pod hitno ću zatražiti potpisivanje ugovora, jer ja, do sada, radim na riječ“, priča Ibraković.
A da sve ovo nije bezazleno, govore i brojne prijeteće poruke, koje je na svoj mobitel sinoć primio Ibraković, a od čijeg sadržaja, boli glava i tjera na zabrinutost.

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 13 sep 2009, 16:37

Molim nekoga da otvori temu o prenosu utakmica premijer lige na BHT!Sad je konacno prilika da vidimo velez na tv, siroki-velez je pravi i jedini derbi slijedeceg kola
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 13 sep 2009, 18:04

slika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 14 sep 2009, 01:00

direktan video prenos domacih utakmica fk velez samo na http://www.****

VFC1922MOSTAR
Kontakt:

Post Postao/la VFC1922MOSTAR » 14 sep 2009, 11:04

Eho utakmice s Čelikom
Ibraković: Pojedincima smetaju uspjesi, pa podmeću klipove
Fudbaleri Veleža ispustili su juče očekivanu pobjedu, a više od neriješenog rezultata, stratega tima Abdulaha Ibrakovića brine odnos pojedinaca, koji su lične interese stavili iznad klupskih.
Foto: ****.baOčito je da su dosadašnji uspjesi Veleža, pod dirigentskom palicom sjajnog mladog fudbalskog stručnjaka, počeli smetati pojedincima, koji su umislili da su „zvijezde“, da su toliko dali za klub, da se bez njih ne može i da moraju imati stalno mjesto u timu.

Odlična atmosfera u ekipi narušena je juče ujutro, kada je Ibraković saopštio 18 igrača za utakmicu s Čelikom. U njoj nije bilo Adnana Kadrića, koji je odavno izgubio mjesto u startnoj postavi, pa je on svoj gnjev htio, zajedno s još nekim igračima, potražiti u razgovoru sa Ibrakovićem.

Nakon što mu je rečeno da je šef stručnog štaba taj koji odlučuje ko će igrati, iskre nezadovoljstva, pa i bunta, prenijele su se i u ekipu, koja je nervozno, pa čak i prepotentno ušla u meč sa Čelikom. Pomislili su igrači Veleža da će pobjeda doći sama od sebe i da će lako slomiti bunker Zeničana.

„Iskren da budem, a i radi navijača, moram reći da je juče iskazan neshvatljiv egoizam i prepotencija pojedinaca, koji su svoje lične stavili iznad interesa kluba. Oni nikako neće da shvate da je Velež svetinja, da je to institucija sa slavnom tradicijom i da se ne mogu tako ponašati“, pun gnjeva je Ibraković.

Svjestan da su i porazi i remiji sastavni dio igre i da Velež polako, ali sigurno, pravi tim za budućnost, Ibrakovića posebno brine što je protiv Čelika, izostala brza igra, koja je krasila ekipu u prvih pet kola.

Uz sve to, Ibrakoviću nije jasno zašto je, umjesto Džafića, penal izveo povratnik Adis Obad.

„Džafić je u ekipi zadužen za izvođenje penala. Vidio sam da se on i Obad nešto dogovaraju i stekao sam utisak da je Džafić umoran i da nije u stanju izvesti najstrožu kaznu. Kasnije mi je Adin priznao da je on, i da se igralo 120 minuta, bio spreman za izvođenje penala. To se više neće desiti, igrači će se morati držati dogovora“, jasan je Ibraković, koga mnogi smatraju trenutno najboljim stručnjakom u BiH.

Čaša žuči puna je do vrha, pa Ibraković najavljuje korjenite promjene.

„Nije sramota igrati neriješeno na svom terenu, ali je nedopustiv odnos pojedinaca i to je ono što me ljuti. Od danas, zavodim pravi vojnički red u ekipi, koga će se svi morati pridržavati. Ovo juče je prelilo čašu i više neću tolerisati nedisiciplinu, bez obzira o kome se radilo. Onaj koji dobije moje povjerenje, moraće do posljednjug daha izgarati za slavno Veležovo ime, a ja neću dozvoliti da neko ruši sve ono što radim i što želim postići s klubom. Podsjećam još jednom, da sam puno dao klubu, nisam prihvatio povoljne ponude da ljetos odem, zanemario sam porodicu i postdiplomski studij u Sarajevu. Sav sam se predao radu u Veležu. Ostao sam zbog želje navijača, koji su me molili da ostanem, doveo sam nekoliko odličnih igrača, koji su u Mostar došli samo zbog mene. Imam osjećaj kao da nekome smetaju Veležovi uspjesi, pa se sa strane počinju podmetati klipovi. Navijači su se vratili Veležu, stalno nam pušu u leđa, tribine su pune, podržavaju mene i moj rad. Iskren da budem, prekipjelo mi je i već sutra sješću s odgovornim ljudima u klubu i vidjeti šta i kako dalje. Uz to, pod hitno ću zatražiti potpisivanje ugovora, jer ja, do sada, radim na riječ“, priča Ibraković.

A da sve ovo nije bezazleno, govore i brojne prijeteće poruke, koje je na svoj mobitel sinoć primio Ibraković, a od čijeg sadržaja, boli glava i tjera na zabrinutost.

VFC1922MOSTAR
Kontakt:

Post Postao/la VFC1922MOSTAR » 14 sep 2009, 11:09

Odlična atmosfera u ekipi narušena je juče ujutro, kada je Ibraković saopštio 18 igrača za utakmicu s Čelikom. U njoj nije bilo Adnana Kadrića, koji je odavno izgubio mjesto u startnoj postavi, pa je on svoj gnjev htio, zajedno s još nekim igračima, potražiti u razgovoru sa Ibrakovićem

KADRICA I OSTALE KOJE NARUSAVAJU RED KAZNITI ILI IZBACITI IZ KLUBA.....
RED ARMY STOJI IZA TOGA

VFC1922MOSTAR
Kontakt:

Post Postao/la VFC1922MOSTAR » 14 sep 2009, 11:13

majstore izadni na tv RECI JAVNO KO TI PRIJETI POKAZI SMS POLICIJI I AKO TREBA
UZ TEBE SMO MI NAVIJACI VELEZA RED ARMY....
AKO TREBA IMACEMO SASTANAK S TOBOM IBRAKA AL ZNAJ DA IMAS NASU PODRSKU!!!!!
I KRV ZA VELEZ

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 14 sep 2009, 12:02

koju maternu glumi ona romina od Kadrica , treba mu degenek dati ...klosar jedan ...on ce nekom prijetit ,jes vala igracina u p.m. ,
znao sam da će maze poput Kadrića počet srat i unijet nered u ekipu sto ne igraju , RA mora stati iza Ibrakovica ...uprotivnom ce nam igrati oni s kojima smo tavorili na dnu tabele ...

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 14 sep 2009, 16:04

Ne možemo mi s mirom.Džaba sve. :(

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 14 sep 2009, 16:50

Sramota ,ali toga u nasim klubovima ima na bacanje ,ej ali prijetit treneru koji je sam iskljucivo svojim znanjem doveo Veleza do 2. mjesta trenutno i koji radi volonterski ili po naski na crno,koji je ostavio Veleza u 1. ligi,koji je napunio stadione sirom bih svojim rezultatima,koji je nadasve gospodin covjek podmecu mu nasi balkanski primitivci klipove i ruse ga...majko mila pa do kad ce u nas sve biti naopako,treneru bi trebali dignit spomenik za ono sto dosad cini al eto uvjek ima neko zlo da se nađe!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 14 sep 2009, 17:04

antipolitikaa je napisao/la:Sramota ,ali toga u nasim klubovima ima na bacanje ,ej ali prijetit treneru koji je sam iskljucivo svojim znanjem doveo Veleza do 2. mjesta trenutno i koji radi volonterski ili po naski na crno,koji je ostavio Veleza u 1. ligi,koji je napunio stadione sirom bih svojim rezultatima,koji je nadasve gospodin covjek podmecu mu nasi balkanski primitivci klipove i ruse ga...majko mila pa do kad ce u nas sve biti naopako,treneru bi trebali dignit spomenik za ono sto dosad cini al eto uvjek ima neko zlo da se nađe!

tako je , svaka ti je na mjestu ! nadam se da nećemo dozvoliti primitivcima koji misle da klub postoji zbog ˝NJIH˝
da unište sve ono što je Ibraković uradio otkada je u Veležu !
Baš kao što kazes , covjek je pravi gospodin ...smiren ..blag ..skolovan , nije poput nekih seljacina koji su prije vodili Velez i nisu znali dvije rijeci sastaviti ..., nije da ti podilazim ali i vaš trener Jovic ima stvarno gospodske manire , dao Bog vise takvih ljudi na klupama nasih klubova !

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 14 sep 2009, 22:48

Tako je čovijek ima dobre živce ma da im Capello dođe ne valja ;) bar je nešto napravio uvest samo rad i red.Misle face uzdigli se , a nemaju kondicije 20 min trčat!
Tuga ,ne daj se mi smo uz tebe!
Seljakluk nam sve kvari! :evil:
Rođeni idemo!
Fi hajati.
GO Bosno.

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 14 sep 2009, 22:50

Kad je utakmica Siroki - Velez?jel Bajram u nedjelju pa su zbog toga sve utakmice u subotu?Nisam siguran al cini mi se da ce Zrinjski SLoboda biti u 16h u subotu?!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 15 sep 2009, 06:54

Ponosan sam na to da se napokon klub organizuje kako treba.. stadion se uredjuje, gleda se mogucnost za novi u Sjevernom, a vrijeme je da se i mladim Velezovcima obezbjede pravi radni uslovi. Radije bi da to budu glavni ciljevi za ovu sezonu pa i sljedecu. Naravno ako se prilika pokaze, iskoristit je, ali pusti titulu.. bar za sada. :!:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 15 sep 2009, 12:00

antipolitikaa je napisao/la:Kad je utakmica Siroki - Velez?jel Bajram u nedjelju pa su zbog toga sve utakmice u subotu?Nisam siguran al cini mi se da ce Zrinjski SLoboda biti u 16h u subotu?!

ne znam ni ja tačno satnicu kada se igra al igra se sigurno u subotu jer je Bajram sutra dan...

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.