BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jacky09
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la jacky09 » 20 nov 2010, 20:47

Željovac je napisao/la:Može Slišković pričati šta hoće. Možda fakat jeste najponosniji Hrvat na svijetu, a možda je apsolutni Nijemac koji smatra da nema šanse da će zaigrati za Elf i koji jednostavno nalazi korist u igranju za Hrvatsku. Ta korist je Markovićev "gepek". ;)
Izbjegavaš odgovoriti na pitanje..

A što se tiče Sliškovića teško da će tek tako upasti i u hrvatsku reprezentaciju.. nismo ni mi zadnja rupa na svirali.. naprotiv, u top 10 smo. A kako se on osjeća on je izjavio.. i vjerujem mu kao što vjerujem Šimuniću koji ako ćemo tako gledati nema nikakve koristi od igre za Hrvatsku.. karijera mu je na zalasku.. ali on i dalje krvav izlazi sa terena. To je ponos i hrvatsko srce. Isto tako i mnogi drugi.
Slišković treba još doosta proći da Bilić ozbiljno računa na njega.. čak ni Ladiću nije u prvih 11 i tako da ne stoji to "idem u Hrvatsku tamo ću biti glavni a u Njemačkoj nemam šanse". ;)
...što je više lome to je volim jače...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 20 nov 2010, 20:58

Dva demanta. Niti mislim a niti sam igdje rekao da Slišković igra za Hrvatsku iz interesa, a ni da je nju odabrao jer će tamo lako do prvih 11. Imaš više šanse tamo gdje te žele. To je činjenica. A da će lako, to nisam rekao.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 20 nov 2010, 21:49

Sliskovic, nek igra za Hrvatsku kad se vec osjeca Hrvatom.
Citao sam na nekom hrvatskom forumu kako Corluka, bosanski maneken samo hoda po terenu.
Moze se on osjecati kako hoce, al dosta Hrvata iz Hrvatkse gleda njih kao Bosance.
Mozes ti jacky trubiti koliko hoces.
Samo ostavljas komentare, kad imaju neke diskusije o Hrvatskoj.

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 20 nov 2010, 23:24

Jel tema BiH talenti u Evropi il' BiH otpatci u Evropi ... jbli vas oni vidite Dzeke , Vedada dominiraju ljudi ajde vi se nakih levata dofatili, pa pola politickog vrha su im BOSANCI a kamo li ostalo ajmo ohladite od tog :)
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 20 nov 2010, 23:32

SemPer_fi je napisao/la:Jel tema BiH talenti u Evropi il' BiH otpatci u Evropi ... jbli vas oni vidite Dzeke , Vedada dominiraju ljudi ajde vi se nakih levata dofatili, pa pola politickog vrha su im BOSANCI a kamo li ostalo ajmo ohladite od tog :)
AKO JE ZIVIO GOVORNIK...BRAVO..TEMA JE BIH TALENTI U EVROPI A NE IZDAJICE BIH I U EVROPI...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

joko
Kontakt:

Post Postao/la joko » 20 nov 2010, 23:38

soko je napisao/la:Sliskovic, nek igra za Hrvatsku kad se vec osjeca Hrvatom.
Citao sam na nekom hrvatskom forumu kako Corluka, bosanski maneken samo hoda po terenu.
Moze se on osjecati kako hoce, al dosta Hrvata iz Hrvatkse gleda njih kao Bosance.
bosance kao regionalno obilježje niko njima ne osporava da su hrvati, ja bi volio da bosanski hrvati igraju za bosnu ali kao bosanski hrvati a ne da im se izmišlja nešto da e ekstremisti bošnjački ne bi uvrijedili, 1991 jna u bosni je prvo napala "bosansko katolička" mjesta, tada je alija na tv-u rekao"to nije naš rat" u prijevodu-to su hrvati ko ih je..
sad dečki koji su izbjegli iz tih mjesta su izdajnici jer ne žele igrat za bosnu,jako licemjerno,bosanski hrvati su prvi bili za samostalnost bosne,a sad su oni kao protivbosne....ovo je malo offtopic al to su činjenice, reprezentaciji bosne je pobjeglo jednako bošnjačkih kvalitetnih igrača kao i ostalih....problemi su i do ovih koji vode savez

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 20 nov 2010, 23:41

jacky09 je napisao/la:Jedini igrač koji igra za Hrvatsku a nije etnički Hrvat je Eduardo. Ja nemam problema ni sa jednim Hrvatom bio on iz Njemačke, Hrvatske ili Australije. Ako je on rodom Hrvat i osjeća se Hrvatom onda je dobrodošao.
Isto tako ti nemaš problema sa "Hrvatima" Spahićem i Mujdžom, "Njemcima" Bešićem i Misimovićem ili "Francuzom" Jahićem..
momak nemoj se pravit pametan! u hrvatskoj reprezentaciji igraju hrvati koji su porijeklom iz bosne (rodjeni u BiH), do ta ti bude jasno!
Zadnja izmjena: DaRtAnJaN, dana/u 20 nov 2010, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 20 nov 2010, 23:45

Željovac je napisao/la:Ma pusti to kako se ko osjeća. Baš ti znaš kako se osjeća Slišković. Osjeća da mu je od koristi igrati za Hrvate i to je to. I nisu Hrvati crna ovca, ali oni mi najviše upadaju u oči, jer pouzimaše sve živo iz BiH. :mrgreen:
A ovo za Marina je stvarno smiješno. Pa on je iz Bosanske Gradiške i prema nekoj toj narodnosti je valjda Srbin ili šta već. Što se tiče ovih nekih naših "stranaca", teško je reći kako se neko osjeća. Naravno, svi u reprezentaciji BiH beskrajno vole svoju zemlju i sanjaju je, Hrvati također i svi diljem planete Zemlje, što naravno nije realnost. Profesionalizam i to je to. Moram priznati da još nisam osmislio mehanizam za borbu protiv ove pošasti :mrgreen:
Možda jednostavno ne furati se da su reprezentacije pune nekih patriota, već shvatiti da je sve to samo posao. A ako se ko nekim ludim djelima istakne, svaka mu čast.
Ta neka etnička pripadnost je neopipljiva kategorija i prvi sam protiv Turaka i Srbijanaca u reprezentaciji BiH, ma kakav im raspored slova bio u imenu i ma kakvog Boga štovali.
ovako nisi bas naklonjen hrvatskoj, ali ti pricas perfektno hrvatski jezik! a pretpostavljam da zivis u sarajevu :)
we love United, we do!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 nov 2010, 23:49

Tema je BIH Talenti u Evropi.A ne BIH izdajice i stranci u Evropi.
Kratko i jasno.Off topic bas nije previse preporucljiv.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 21 nov 2010, 00:08

ma ja,stara prica kako pravi hrvati ne vole bh katolike...cuj ti citao na forumu?hahahaha sta bi ti sad to trebao biti neki argument?neki dan sam procitao na ovo forumu kako jedan diskusant ne zeli srbe u reprezentaciji BIH.znaci,tvojom logikom, mogu se pravoslavci osjecati kao bosanci,ali njih dosta bosnjaka smatra srbima i kao takvim nepozeljnim u reprezentaciji bih.sokole moj,veze ti nemas...
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 21 nov 2010, 00:40

crnaguja je napisao/la:
ma ja,stara prica kako pravi hrvati ne vole bh katolike...cuj ti citao na forumu?hahahaha sta bi ti sad to trebao biti neki argument?neki dan sam procitao na ovo forumu kako jedan diskusant ne zeli srbe u reprezentaciji BIH.znaci,tvojom logikom, mogu se pravoslavci osjecati kao bosanci,ali njih dosta bosnjaka smatra srbima i kao takvim nepozeljnim u reprezentaciji bih.sokole moj,veze ti nemas...
Levat, posto ti imas pojma procitaj ponovo i onda mozda skontas da ja nisam napisao da Hrvati iz Hrvatske ne vole bosanske Hrvate ili katolike nego smatraju ih Bosancima. I otidji malo u Zagreb pa vidi sta se prica o Hercegovcima. Vecina kaze to su Hercegovici il ti Bosanci. Ovo je tema o BiH talentima.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 nov 2010, 01:08

crnaguja je napisao/la:koga boli ona stvar ko za koga navija.ako igrac ima kvalitetu za reprezentaciju i ako ce se bih uz njegovu pomoc plasirati na SP ili EP,boli me klinac sto je taj igrac navijao za srbiju 2005.pa i misimovic je igrao za mladu repku srbije,pa nas je svojim asistencijama i golovima odvukao do baraza(gdje nikad prije nismo stigli).eno ti primjer eduarda da silve koji je hrvatsku skoro sam odveo na ep 2008.i sta se to danas hrvatom zove,a sta bosnjakom?nisu se ni muslimani izjasnjavali kao bosnjaci prije 150 godina,pa se ipak 90% muslimana danas u bih tako izjasnjava(sto je njihovo osnovno ljudsko pravo koje niko ne smije da im oduzme,kao i srbima i hrvatima).a ti sam kazes da je bosnjaka otkad je svijeta i vijeka. mislim de objasni malo sta je pisac htio da kaze...i ne lupaj mi o korijenima,genima i ostalim glupostima kojima se sluze nacionalisti...a ti si vec pokazao da pripadas takvoj vrsti ljudi
Bravo crnaguja, citiram ovaj post al' se slazem u potpunosti sa svim tvojim postovima na ovoj temi. Kakve nacionalnosti, ljubavi, ponosi tamo-'vamo. Ugledajmo se na velike, kao sto vam lijepo rece covjek fudbalske sile, velike nacije poput Spanije, Francuske, Italije, Njemacke uzimaju "strance", trebamo i mi istu stvar ciniti u jos vecoj mjeri nego sto smo do sad radili (citaj: Besic, Miske, Spahic, Jahic, Hrgovic, Milenkovic)

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 21 nov 2010, 01:24

Mi tesko mozemo pokupiti i nase a kamoli strance.Lako je velikim drzavama,ti stranci igraju godinama u njihovim zemljama(ligama)i dobiju drzavljanstvo.(Amauri,Kamoranezi,Senna,Liedson,....)a kako ce zaigrat Francuz za BiH???!!!
Zbog specificne situacije u BiH,odnosno ex Yu Hrvatska i Srbija pokupise igrace iz BiH.Da je sve normala k**** neko od njih igrao za susjede jer nebi mogao nebi imao pravo ili bi igrao za nas ili nebi uopste igrao.Mozes se ti izjasnit kako hoces ali to FIFA-u i UEFA-u nezanima. Mi ne uzimamo "njihove" zato sto ljudi koji su rodjeni u Srbiji npr. i ciji su roditelji iz Srbije itamo zive,rade ,igraju....igraju za reprezentaciju Srbije sto je i normalno i logicno bez obzira sto se zove Muhamed ili Davor.Samo u BiH je drugacije.Haman da nismo IN :D

Ma jbt ih trebamo mi pokupit ovo sto nam se "nudi" Avdic,Bicakcic,Hajrovic brothers,Seferovic,Sudic,Bukva,Mahmutovic.......
RIP SALE VILENJAK

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 nov 2010, 01:43

RKO je napisao/la:Mi tesko mozemo pokupiti i nase a kamoli strance.Lako je velikim drzavama,ti stranci igraju godinama u njihovim zemljama(ligama)i dobiju drzavljanstvo.(Amauri,Kamoranezi,Senna,Liedson,....)a kako ce zaigrat Francuz za BiH???!!!
Zbog specificne situacije u BiH,odnosno ex Yu Hrvatska i Srbija pokupise igrace iz BiH.Da je sve normala k**** neko od njih igrao za susjede jer nebi mogao nebi imao pravo ili bi igrao za nas ili nebi uopste igrao.Mozes se ti izjasnit kako hoces ali to FIFA-u i UEFA-u nezanima. Mi ne uzimamo "njihove" zato sto ljudi koji su rodjeni u Srbiji npr. i ciji su roditelji iz Srbije itamo zive,rade ,igraju....igraju za reprezentaciju Srbije sto je i normalno i logicno bez obzira sto se zove Muhamed ili Davor.Samo u BiH je drugacije.Haman da nismo IN :D

Ma jbt ih trebamo mi pokupit ovo sto nam se "nudi" Avdic,Bicakcic,Hajrovic brothers,Seferovic,Sudic,Bukva,Mahmutovic.......
Zaigrao je Francuz za BiH, Sanel Jahic :D
Salu na stranu, dobar post, kao sto si rekao, trebamo kupiti sve sto je "nase", ne boli glava od viska....

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 nov 2010, 02:11

ljudi vecina vas veze nema sta prica...onaj gore napisa nezeli srbijance i turke u repci?alooooooo u turskoj ima na stotine hiljada bosnjaka neki su 4 i 5ta generacija,i dosta njih govori bosanski jezik...sandzak je bio dio bih do 1846 godine i tada je berlinskim kongresom dat srbiji...u njemu su ostali da zive bosnjaci...nisu ti ljudi jucer bosnjaci postali a bosna je matica svih bosnjaka prema tome svi bosnjaci treba da igraju za bosnu...koje licemjerstvo,srbi i hrvati iz bih mogu kad hoce uzet pasose susjednih zemalja a bosnjaci iz turske kosova sandzaka itd nemogu uzimat pasose bih...a vi koji bi radije u nasoj repci iomali igrace iz rs koji jedva cekaju poziv iz srbije i kada ga nedobiju eto ih nama nego bosnjake koji silom prilika zive u drugim zemljama ,sta drugo reci nego zalim vas...nadam se da jos jedna srebrenica nece biti potrebna da pojedini dodzu sebi,,,

crnaguja,ja nezelim srbe u bh repci sta sad...jednostavno povraca mi se kad igraci iz rs igraju za moju zemlju zato sto znam da oni u bl preziru bih..imao sam priliku razgovarat s tim ljudima i to mnogo i znam sta misle...nesmetaju mi kako ti kazes bosanci pravoslavne vjere nego mi smetaju srbi...kod mene postoji itekakva razlika...vjeruj mi imam [ar drugova koji su bosanci (jedan se cak i bosnjakom izjasnjava)pravoslavne vjere i znam sta pricam...navedi mi ijednog srbina iz rs koji je odbio srbiju da bi igrao za nas...svakom ko se ukazala prilika da igra za njih poletio je ko muha na **** a kad vide da tamo nbemaju sanse eto ih vamo da nama lizu dupe...

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 21 nov 2010, 02:25

bravo kralju!! a taj ti se jaran ispravno izjasnjava. do prije ne tolikoo godina narodi u bosni su se nazovali bosnjaci-muslimani, bosnjaci-katolici, bosnjaci-pravoslavci i bosnjaci-jevreji...znaci zvali su se svi bosnjaci. u svakoj internacionalnoj historijsoj knjizi to imas. ja imam medjuostalom poznatu novoizdanu austrijsku kjnigu "Des Kaisers Bosniaken", gdje se to naravno potvrdzuje.
selam!

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 21 nov 2010, 02:28

RKO je napisao/la:Mi tesko mozemo pokupiti i nase a kamoli strance.Lako je velikim drzavama,ti stranci igraju godinama u njihovim zemljama(ligama)i dobiju drzavljanstvo.(Amauri,Kamoranezi,Senna,Liedson,....)a kako ce zaigrat Francuz za BiH???!!!

a zbog cega ne bi imali pravo da nastupaju za komsije?FIFA-u zanima samo koje drzavljanstvo imas.situacija u bih jeste specificna,ali i da nije opet se ne bi moglo sprijeciti da bosanski srbi i hrvati igraju za srbiju i hrvatsku. eto u svicarskoj je sve,kako ti kazes normala,pa opet ne mogu sprijecit jednog rakitica da igra za hrvatsku.drzavljanstvo se vrlo lako dobije ako je u pitanju talentiran sportas.zato vise rada,manje kukanja
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 21 nov 2010, 02:43

edinjo-vg je napisao/la:bravo kralju!! a taj ti se jaran ispravno izjasnjava. do prije ne tolikoo godina narodi u bosni su se nazovali bosnjaci-muslimani, bosnjaci-katolici, bosnjaci-pravoslavci i bosnjaci-jevreji...znaci zvali su se svi bosnjaci. u svakoj internacionalnoj historijsoj knjizi to imas. ja imam medjuostalom poznatu novoizdanu austrijsku kjnigu "Des Kaisers Bosniaken", gdje se to naravno potvrdzuje.
selam!
Jesu,how yes no!Jel potvrdzuje ili potvrđuje? pa onda nazovali,medjuostalom,historijsoj :o ...prvo pravopis,pa onda istorija.imas na internetu i knjige Vojislava Šešelja u kojim se ,kako ti kazes POTVRDZUJE da ne postoje Bosnjaci i Hrvati,nego su to Srbi muslimani i Srbi katolici.Ovi su mi najbolji sto procitaju jednu knjigu,pa misle da su pokupili svu pamet svijeta.I šta znaci INTERNACIONALNA HISTORIJSKA KNJIGA? :D

1921 !
Kontakt:

Post Postao/la 1921 ! » 21 nov 2010, 10:10

crnaguja je napisao/la:
edinjo-vg je napisao/la:bravo kralju!! a taj ti se jaran ispravno izjasnjava. do prije ne tolikoo godina narodi u bosni su se nazovali bosnjaci-muslimani, bosnjaci-katolici, bosnjaci-pravoslavci i bosnjaci-jevreji...znaci zvali su se svi bosnjaci. u svakoj internacionalnoj historijsoj knjizi to imas. ja imam medjuostalom poznatu novoizdanu austrijsku kjnigu "Des Kaisers Bosniaken", gdje se to naravno potvrdzuje.
selam!
Jesu,how yes no!Jel potvrdzuje ili potvrđuje? pa onda nazovali,medjuostalom,historijsoj :o ...prvo pravopis,pa onda istorija.imas na internetu i knjige Vojislava Šešelja u kojim se ,kako ti kazes POTVRDZUJE da ne postoje Bosnjaci i Hrvati,nego su to Srbi muslimani i Srbi katolici.Ovi su mi najbolji sto procitaju jednu knjigu,pa misle da su pokupili svu pamet svijeta.I šta znaci INTERNACIONALNA HISTORIJSKA KNJIGA? :D
@crnaguja NE SERI !
Sve moje želje postigao sam s' tobom,pratio te i dao sve,tako male stvari ŽELJO čine život moj sve što trebam pogodak je tvoj...1921 !

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 21 nov 2010, 13:25

crnaguja je napisao/la:
selam!
haj lagano odstetaj sa foruma grujo :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
we love United, we do!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: FerdinandF, ovisnik, UtdBiH21, zikerrz21 i 53 gosta.