japa je napisao/la:Raonffa je napisao/la:japa je napisao/la:mire, to je bilo prije cetiri godine, to sto su zavrsile ne mora nista da znaci i mi smo zavrsili prvi u kvalama za svjetsko u braizlu pa nas je par mjeseci poslije sutao Kipar...
Raonfa
Niko iz treceg sesira nije osjetno slabiji od nas, igracki je dosta njih i bolje, pogledaj jos jednom sastav BiH po imenima veoma losa ekipa, doslovno imas dva ozbiljna igraca, dva solidna i ostalo debelo ispodprosjecno, pa u prvih 11 nam igraju dva igraca iz drugoligasa od kojih jedan ni u drugoj ligi ne igra.
Ma yebo igrački kadar, bitno je ono kako izgledamo na terenu, a trenutno djelujemo izuzetno kompaktno i po tome smo sigurno kvalitetniji od svih reprezentacija iz trećeg šešira, izuzev ove tri gore nabrojane + eto Škotska koja fura taj otočki fudbal koji je nezgodan za nas.
Da sutra igramo npr protiv Rumunije ili Norveške, hoćeš da kažeš da nismo favoriti?
50:50, protiv tih reprezentacija su favoriti ovi jaci mi sigurno nismo..da ih mozemo pobjediti mozemo, da smo favoriti? Nismo...
Pa vecinu tih reprezentacija nisi ni gledao ako cemo iskreni biti vec sudis po imenima a nas ne sudis po tome vec gledas neku igru i kompaktnost u kojoj smo bolji engo sto izgledamo na papiru.
Rumuniju i Norvešku sam baš gledao u ovoj Ligi Nacija, njih sam izdvojio kao nezgodne, i baš sam te namjenski pitao za njih. Nema parametra po kojem su oni kvalitetniji od nas, niti igrački niti samom igrom.
Jesu li ove reprezentacije kvalitetnije od S.Irske i Austrije? Teško, je l' tako? Jesmo li mi bili favoriti protiv Iraca i Austrijanaca? Isto tako teško, u najmanju ruku 50:50, protiv Austrije čak i ne, al' smo ih na kraju u 3 od 4 utakmice sasvim zasluženo pobjedili (ova druga protiv Austrije je remi, al' suštinski ima težinu kao i pobjeda).
Eh sad, isto tako Rumuni i Norvežani nas mogu dobiti kao što smo mi dobili S.Irsku i Austriju, sve je moguće, al' suština je da ja ne vjerujem da se to može desiti, isto kao što nisam pred početak LN vjerovao da su Austrija i Irska kvalitetnije od nas, postoje ti parametri po kojima ja to lično gledam i uzimam ih kao mjerodavne.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"