FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
12
8%
Drugi
9
6%
Treći
39
25%
Četvrti
47
30%
Peti
13
8%
Šesti
12
8%
Sedmi
4
3%
Osmi
10
6%
Ispadamo iz lige
9
6%

Ukupno glasova: 155

bvsic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bvsic » 25 okt 2025, 14:12

Jet2Holiday je napisao/la:
25 okt 2025, 13:57
Zutti je napisao/la:
24 okt 2025, 22:29
MaroonWhite1946 je napisao/la:
24 okt 2025, 22:25

Pustaju Merlina, pripremaju mu koncert za iducu godinu da nam od terena naprave rovove ko na Zucu.
Ma dobro za Merlina je normala da ide. Ne znam jesam li ja poludio ili je Jala bio prije tekme?
I to Monster pjesma 😂😂

Dosao Halidov sin, bar da su mu pjesmu pustili jednu a hoces da nazoves zapadnu tribinu po Halidu.

Generalno, losi smo u svim segmentima kluba.
Pustali su i Halida, nema potrebe za dezinformacijama.

Sto se tice Jale uvijek se pustala ona jedna za Sarajevo, ovo ako je istina Monster otkaz odma ko god je

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 25 okt 2025, 14:18

mujkic kao drugi stoper nikako, kao treci da. tako da jedino igra lijevog beka. kupresak nek odmara pa unutra na krilo, sto se mene tice moze i u prvih 11 kao lijevo krilo a kapiten iza napadaca. mlinaric naravno SPIC!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 okt 2025, 14:23

muhamedhulk je napisao/la:
25 okt 2025, 14:18
mujkic kao drugi stoper nikako, kao treci da. tako da jedino igra lijevog beka. kupresak nek odmara pa unutra na krilo, sto se mene tice moze i u prvih 11 kao lijevo krilo a kapiten iza napadaca. mlinaric naravno SPIC!
To bi bilo bolje nego ovo sinoc. Zasto ne probati npr:
Banic
Ristovski-Turda-Bralic-Mujkic
Mamas-Djordjevic
Beganovic-Guli-Kupresak
Mlinaric
Imas sad Radnik H i posusje, komotno u kupu testirati

Began i Kupresak mogu gore dole milion puta tako da ne bi trebao biti propuh nazad, ovo su bukvalno igrali u 3-5-2, samo nek guraju na Mlinarica zabit ce svaku ovako

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 okt 2025, 14:25

Elezi cimirot mamas krdzalic djordjevic turda ADEM.

Od ovih 7 igraca imamo 3 igraca povrijedjena nadam se da ce se Adem cimirot i elezi vratit do posusja, KRDZALIC se teze ozlijedio, slomio kljucnu kost.

Banic je juce pokazao zasto je tu, i sta znaci kad imas dobrog golmana.

Gojkovic mujkic paskalev bralic ristovski, smatram da se ovde mora vrsit rotacija

Chidi ristic butic renan mlinaric BIRAM MLINARICA al tanki smo u ovom segmentu.

Po mom misljenju treba ispravit ono sto je najlakse ispravit, a to je nekontrolisano gubljenje lopti GULIJASHVILIJA 10-15 lopti po utakmici upropasti, smatram da se sa deckom mora popricat ili ga OSTAVIT NA KLUPI PA GA UBACIVAT POSLE 60 minute uigru.

Takodje zabranit vracanje lopte u rikverc po cjenu da istu izgubimo.

Banic
Paskalev ristovski mujkic
Mamas djordjevic cimirot beganovic
Gulisa mlinaric keremeh

Ovaj sastav plus ingantovski vrban kao u 21 u slucaju da Mujkic nemoze izdrzat svih 90 minuta

Plus ADEM ELEZI KOJI BI ULAZILI SA KLUPE umjesto djordjevica mamasa ili gulise. Smatram da bi tesko ko mogo pobjedit ovu ekipu sa regularnim sudjenjem

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 25 okt 2025, 14:32

bvsic je napisao/la:
25 okt 2025, 14:12
Jet2Holiday je napisao/la:
25 okt 2025, 13:57
Zutti je napisao/la:
24 okt 2025, 22:29

Ma dobro za Merlina je normala da ide. Ne znam jesam li ja poludio ili je Jala bio prije tekme?
I to Monster pjesma 😂😂

Dosao Halidov sin, bar da su mu pjesmu pustili jednu a hoces da nazoves zapadnu tribinu po Halidu.

Generalno, losi smo u svim segmentima kluba.
Pustali su i Halida, nema potrebe za dezinformacijama.

Sto se tice Jale uvijek se pustala ona jedna za Sarajevo, ovo ako je istina Monster otkaz odma ko god je
Pored Sarajevo grade moj oni pustili duet s Dinom Merlinom.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 25 okt 2025, 14:32

slika

Je l ovo tesko skontati strucnjaci? Uvjeren sam da bi vecina igraca bolje odigrala.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

maroon46
Kontakt:

Post Postao/la maroon46 » 25 okt 2025, 15:01

relativizam je napisao/la:
25 okt 2025, 00:41
Herson je napisao/la:
24 okt 2025, 21:55
Dobiti Posušje kako znamo i umijemo, a onda napraviti nezapamćen hajc za Borac.

Sa te dvije evetualne pobjede, vraćamo se u trku za apsolutno sve trofeje. Ne smijemo ispustiti priliku da na domaćem terenu pred minimalno 8 hiljada ljudi nagazimo Borac i okrenemo sezonu naopačke.
Blago tebi
:kralj: :kralj: Ide tripleta i grupna lp.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 25 okt 2025, 15:01

hordasDoboj je napisao/la:
25 okt 2025, 14:32
slika

Je l ovo tesko skontati strucnjaci? Uvjeren sam da bi vecina igraca bolje odigrala.
U ekipi koja ne trci nikako, kyeremeh ti mora startati i igrati minimalno 65 minuta, juce ti penal izbori, ona borba za loptu me podsjetila na ahmetovica na grbavici kad je asistirao velkoskom.
Cak smo najbolje partije imali s njim na jednom i gulijem na drugom krilu. Ali to je bilo sa drugim zadacima pod zekicem.
Dobro si stavio mlinarica, njega stavljati na bilo koju poziciju osim spica je kriminalno, treneri totalno retardirani.
Na kraju krajeva, s ovim sudjenjem i povredama nespremne ekipe, beskorisno je praviti neke formacije i zamisli. Svako kolo te jedan igrac napusti na 6 mjeseci.
Zekic i onaj njegov cesnjak mesnjak su unistili ovu ekipu za ovu godinu.
Bog da nam pomogne. Ovo je trenutno najjadnija igra Sarajeva jos od marinovica, gledat se ne moze.
Bravo horde
Zadnja izmjena: ErosViverosViv, dana/u 25 okt 2025, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 25 okt 2025, 15:03

slika

Cimirot je zadnji vezni on treba igrat gdje si Mamasa stavio ispred Elezi box to box pa Ljajic iza 2 napadaca.

Banic
Beganovic Ristovski Gojkovic Mujkic Kupresak
Cimirot Elezi
Ljajic
Mlinaric Guliasvili

Ovo je nasih najjacih 11.

I onda pružis priliku s klupe Mamasu, Kyremehu, Buticu, Đorđevica imas i stopera da odmoriš. Ali ovo nikad nećemo dočekati.

Navodno Ljajic i Elezi će bit u kadru slijedeću. Da je samo Gojkovica dočekati a da nam ne pobjegnu 40 bodova. Mislim da mozemo biti 3. o tituli je iluzorno govoriti, 3. I kup i superkup za mene ok.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 25 okt 2025, 15:28

ErosViverosViv je napisao/la:
25 okt 2025, 15:01
slika

U ekipi koja ne trci nikako, kyeremeh ti mora startati i igrati minimalno 65 minuta, juce ti penal izbori, ona borba za loptu me podsjetila na ahmetovica na grbavici kad je asistirao velkoskom.
Cak smo najbolje partije imali s njim na jednom i gulijem na drugom krilu. Ali to je bilo sa drugim zadacima pod zekicem.
Dobro si stavio mlinarica, njega stavljati na bilo koju poziciju osim spica je kriminalno, treneri totalno retardirani.
Na kraju krajeva, s ovim sudjenjem i povredama nespremne ekipe, beskorisno je praviti neke formacije i zamisli. Svako kolo te jedan igrac napusti na 6 mjeseci.
Zekic i onaj njegov cesnjak mesnjak su unistili ovu ekipu za ovu godinu.
Bog da nam pomogne. Ovo je trenutno najjadnija igra Sarajeva jos od marinovica, gledat se ne moze.
Bravo horde
Mislio sam vise na formaciju, tesko je praviti prvih 11 s ovoliko nespremnih igraca. Kyeremeh bi imao prednost nad Gulijem u ovoj formaciju da se mene pita ali znamo kako veliki mag i njegova zenska oyebina razmisljaju.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 25 okt 2025, 15:32

jurisicduska je napisao/la:
25 okt 2025, 15:03
slika

Cimirot je zadnji vezni on treba igrat gdje si Mamasa stavio ispred Elezi box to box pa Ljajic iza 2 napadaca.

Banic
Beganovic Ristovski Gojkovic Mujkic Kupresak
Cimirot Elezi
Ljajic
Mlinaric Guliasvili

Ovo je nasih najjacih 11.

I onda pružis priliku s klupe Mamasu, Kyremehu, Buticu, Đorđevica imas i stopera da odmoriš. Ali ovo nikad nećemo dočekati.

Navodno Ljajic i Elezi će bit u kadru slijedeću. Da je samo Gojkovica dočekati a da nam ne pobjegnu 40 bodova. Mislim da mozemo biti 3. o tituli je iluzorno govoriti, 3. I kup i superkup za mene ok.
Ovo je trebala biti 3-4-1-2 sa dvije sestice ali mi je mrsko bilo traziti konkretnu.

Nazalost i ja smatram da ovo necemo docekati, ocekuje nas u januaru 4-5 raskida, 5-6 dovodjenja i par posudbi ..

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 okt 2025, 16:34

Banic i mujkic su juce pokazali da su za prvih 11, Djordjevic je juce bas dobro, bez obzira na sve ako se cimirot vrati i bude mogo bar 65 minuta igrat ko protiv veleza. Mnoge se stvari mjenjaju.

Ubjedjen sam 100% dacemo bit brza ekipa drasticno i dacemo bit cvrsci u odbrani, jer jednostavno Banic mnogo bolje radi sve stvari od Musije; suteve iz daljine ugra nogom 1 na 1 hvatanje lopte izbacivanje lopte u kontra napad nogom/RUKOM.

Takodje mujkic mnogo vise brze moze da trci od jovica padskakeva, cimirot kakav god da je iskustvo koje ima poznavanje lige cvrstocu pas sve bolje ima od 90% nasih igraca plus sto ima za pl bh dupla pluca.. i sto je najvaznije nije od stakla i plus sto je poprilicno miran. Faulive koje pravi su faulovi na granici zutog al tako ih dozira da za 5 utakmica napravi 40 faula 0 zuti to je znanje. Nadam se da ga smrt majke nece poremetit.

Adem je igrac koji nesmije bit u prvih 11 non stop al igrac koji kad igra od prve minute mora bit mjenjan 55-60 min a kad nije starter da obavezno ulazi u 70 minuti

Elezi je staklen al kad je zdrav i kad je u konkurenci ovisno skim igramo kako bude radio tokom sedmice i sta treneru treba nek ga koristi

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 25 okt 2025, 16:53

Najveći naš problem je trenutno sporost Guli-a i špic koji svojom kretnjom ne pravi razliku.

Što se tiče sredine, nama ne smiju igrat sredinu 2 igrača i Mlinarić kao AMF, jednostavno nema efekat, gubimo uvijek tu. Formacijski bi trebalo biti više 433 nego 4231, nemamo mi špica za to trenutno.

Ristovski nije štoper, nek neko kaže napkon treneru to, jasno da nemamo izbora, ali neka spremaju još jednog štopera za prelazni rok.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 25 okt 2025, 16:58

Gledam Rudar - Zeljeznicar, ne treba biti nikakav skaut niti carobnjak da vidis kako su ovi spanci u Rudaru dobri igraci. Kaparisati ih vec na polusezoni.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 okt 2025, 17:01

2 spica i stopera sa povratkom Gojkovica to bi bilo to

Raskinut Renana i butica

Pomogucnosti prodat GULIJASHVILIJA- i dovest na njegovo mjesto adekvatnu zamjenu.

Nije lose dovest kojeg spanca holandjanina

Fouzi1
Kontakt:

Post Postao/la Fouzi1 » 25 okt 2025, 17:23

Takvi smo sa povredama isto ko da su nam svi iz medicinskog tima zavrsili za veterinara

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 25 okt 2025, 17:39

Svi pričamo kako je Butić krampa, a ne pamte ni stariji kad je vezni red gurnuo u 100% priliku bilo kojeg našeg napadača, a ne samo Butića.

Naši napadači su osuđeni na užasne centaršuteve naših bekova, nekad Gulli to odradi da valja i to vrlo rijetko. Dakle, da u špicu imamo Van Nistelroya iz prime - a ne bi se vidio na terenu.

Ne branim Butića ili nekog drugog, ali u haosu koji vlada rijetki mogu doći do bilo kakvog izražaja.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 25 okt 2025, 17:43

Djulboni je napisao/la:
25 okt 2025, 17:39
Svi pričamo kako je Butić krampa, a ne pamte ni stariji kad je vezni red gurnuo u 100% priliku bilo kojeg našeg napadača, a ne samo Butića.

Naši napadači su osuđeni na užasne centaršuteve naših bekova, nekad Gulli to odradi da valja i to vrlo rijetko. Dakle, da u špicu imamo Van Nistelroya iz prime - a ne bi se vidio na terenu.

Ne branim Butića ili nekog drugog, ali u haosu koji vlada rijetki mogu doći do bilo kakvog izražaja.
Zrinjski i sinoc, covjek kretnjom u prostor prima loptu ostavlja na povratnu i izlacimo 2 penala iz tih situacija.
Da je sinoc penal zabio bio bi majstor, najbolji spic u zadnje vrijeme, itd itd itd

Djulboni
Kontakt:

Post Postao/la Djulboni » 25 okt 2025, 17:44

Evo opet na temu podcjenjivanja drugih ekipa i klubova, gledajući tekmu u Prijedoru da se zaključiti da bi 3 ili 4 igrača iz prvih 11 Rudara u ovakvom FKS imala mjesta za prvi tim.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 25 okt 2025, 17:58

Djulboni je napisao/la:
25 okt 2025, 17:39

Ne moras ga braniti uopšte.Butic je krampa samo takva i rezultat lose transfer politike i nemanja kriterija kakvi igrači i sa kakvim kvalitetom mogu doci u Sarajevo.Imas ih bar 5 ili 6 koji ne bi ni u rudaru bili u prvih 11.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 26 gostiju.