Što se tiče Hummelsa on je prodat, jer se nije slagao sa Kovačem i tako se pokušao riješiti problem. Vaša uprava je imala zamisao da on bude lider, da dobijete stabilnost i nije vas sigurno oslabio, nego se pokazao kao dobro pojačanje. Pod Flickom bi Hummels čak vrlo moguće bio standardan i ne bi bilo potrebe otkrivati Alabu na stoperu. I tu je bio džentlmenski dogovor. Bayern ga nije morao pustiti u BVB, ali čovjek osim BVB nigdje nije drugo iz Bayerna htio, jer kod njega i jeste ta specifična povezanost za ta dva kluba. Znači otkud ovakvi dogovori, ako dva kluba žele samo zlo jedni drugima..kraljttbvb je napisao/la: ↑20 jun 2020, 17:57
Humels ne može biti nikakav primjer, da je valjao, ne bi ga Bajern prodao

Bayern jeste u slučaju Goetzea mudro, namazano odigrao, neki bi rekli podlo (pogotovo vi navijači BVB-a, zato što taj transfer jeste bio bolan za vas). Watzkea je ovaj transfer zabolio, kod Lewe je on to mogao očekivati, ali u slučaju Goetzea se nije baš nadao. Tu je naravno i Goetzeov menadžer bio namazan. Samo taj slučaj se mora posmatrati drugačije, pa koliko god se govorilo o otimačini (a niko vam nije kriv za klauzulu), opet je jedna ključna činjenica, u datom trenutku je Goetze bio velika njemačka zvijezda, mlad igrač i bio je za Bayern pod muss (ako se ikako može dobiti). I nekako Pepu najviše i zamjeram, što tako tehnički potkovanog igrača nije znao bolje iskoristiti. Kod Juppa bi Goetze bolje prošao. Meni je drago da je momak postao svjetski prvak, ali mogao je više napraviti. Mislim da nije propao, imao je i kod vas svjetlih trenutaka, možda bi baš kod Brune u Berlinu mogao oživjeti karijeru. Problem igrača ala Goetze je taj, što igrači takvog tipa, koji malo više vuku loptu, sve se teže uklapaju u današnje sisteme igre.kraljttbvb je napisao/la: ↑20 jun 2020, 17:57Borusija kad je bila finansijski moćnija od Bajerna, nije dosla po Elbera, Kahna ili Jankera i uzela ih, nego su uglavnom vraćali igrače koji su bili vani. Plus što su kupovali kvalitet i dovodili u BL (Marcio Amoroso). Znači nisu supacki slabili konkurenciju.
Bajern je Gotzea uzeo Borusiji iako im nije trebao i iako nije bio Gvardiolina želja, nego su ga uzeli da pokažu mišiće i ko je jači![]()
Ne znam sjećaš li se naše rasprave od prije nekih 7-8 godina, kad sam ja rekao da mi isto dodje ispao u kvalifikacijama za LP ili polufinalu, na kraju na usatom peharu piše samo ime šampona. Pa mi ti teoriju ismijavao. I dalje tako mislim. Ne gledam sad finansijski i svaki drugi aspekt,ali samo se pobjednici pamte

Ma sve zavisi kako ko gleda. A eto i vi se ponosite na finale 2013. godine, a onda kao mezite Bayern za polufinala i finala (mislim kada se ona spomenu uz titule).kraljttbvb je napisao/la: ↑20 jun 2020, 17:57Niko ne osporava uspjehe Bajerna, samo što bajernovci kad pišu, rekao bi čovjek da su u zadnjih 10 godina osvojili bar 4-5 puta LP, a ne jednom.
Ne bi bilo loše da i oni malo realnosti ubace u svoje postove.

A mogao bi šta i oko ovih trenera i ja napisati, ali možda ili poslije ili drugi dan, pa i generalno o ovoj sezoni. Imalo bi se šta tu reći.
A ovo tvoje za Flicka baš me nasmija....