FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Jaozinho22
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Bureković nije još dogovoren,kad i ako potpiše pričat ćemo o njemu 

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- kenan_tm87
- Kontakt:
Na osnovu cega toliko para?FKZ1921 je napisao/la:Za Behrama dolazi malo više od 90 000 eura!

FORZA ZELJO
Neki su znali i svoje najbolje igrace, odnosno kapitene prodavati za istu cifru...
Steta sto je otisao tako rano, nadam se da ce uspjeti vise uraditi do svoje 22-23 nego sto je Cerimagic. Ali et..

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
- Kontakt:
FKZ1921 je napisao/la:Za Behrama dolazi malo više od 90 000 eura!

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- jaludovolimte
- Kontakt:
Ukoliko je imao bilo kakav ugovor potpisan Reading mora platiti kompenzacijukenan_tm87 je napisao/la:Na osnovu cega toliko para?FKZ1921 je napisao/la:Za Behrama dolazi malo više od 90 000 eura!
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Ma jasno je da bi B tim bio veliki dobitak kako za klub, tako i za igrace koji trebaju svojim radom da se nametnu. Ne bih rekao da su to neki veliki troskovi, ne znam sto bi bili, igraci su svakako pod ugovorom, samo ti neki ostali troskovi koji ne bi trebalo biti nesto aman zaman veliki. Svi ti igraci bi bili okupljeni zajedno, ne bi se odvajali u neke sredine koje im mozda ne bi ni odgovarale, igraci bi bili pod budnim okom struke u zajednickim treninzima i nastupima, imali bi takmicarsku sezonu, ne bi samo onako trenirali i tu bi se svakako dokazivali i pokazivali napredak ili nazadak u svom razvoju.
To bi vjerovatno bila sansa za mlade igrace koji su u tom nekom prelaznom periodu prilagodjavanja na seniorski fudbal, pa bi to bila dobra stepenica za ulazak u pravi seniorski tim. Znaci dobila bi se samo stepenica izmedju velikog skoka u prelazu iz juniorskog u seniorski tim, gdje zaista postoji velika razlika, narocito u psihickom smislu, gdje bi se igraci polako navikavali i sazrijevali psihicki, fizicki i takticki. Bolje nego trening u prazno, i po meni svakako bolje nego sama posudba u neku nepoznatu i manju sredinu, gdje ne znas kako ce igrac reagovati na takvu vrstu promjene.
Svakako bi se tu nadodali i igraci koji u datom trenutku nisu u prvom planu, kao sto je to bio npr. Uzelac recimo, koji je bio senior, ali nije imao neku minutazu,te je bio pod ugovorom, a dobro je bilo da nema samo suhe treninge vec da ima taj takmicarski osjecaj kroz takve utakmice. Ili kaznjeni igraci poput npr Djelmica, koji u slucaju ostanka ima crveni karton, ili neki slican igrac tog ranga a da je kaznjen, ne bi gubio kroz suhe treninge, nego bi taj period odigravao kroz takve utakmice. Povrijedjeni igraci u svom oporavku, tipa Bogdanovica, koji bi kroz nekoliko takvih utakmica dobijao na rutini ponovo i vracao se u pravi intenzitet. A sve bi to mladim igracima godilo, jer bi u svakom slucaju ostali u Zelji, dokazivali se i pored sebe u takvim utakmicama imali nekoliko igraca iz prvog ili "A" tima iz navedenih slucajeva, sto bi im pomoglo u sticanju iskustva i vecim motivom igrajuci uz takve igrace. Ovo ja tako vidim. Za mene bi ovo bio veliki plus i nadam se da je istina da se nesto takvo sprema.
To bi vjerovatno bila sansa za mlade igrace koji su u tom nekom prelaznom periodu prilagodjavanja na seniorski fudbal, pa bi to bila dobra stepenica za ulazak u pravi seniorski tim. Znaci dobila bi se samo stepenica izmedju velikog skoka u prelazu iz juniorskog u seniorski tim, gdje zaista postoji velika razlika, narocito u psihickom smislu, gdje bi se igraci polako navikavali i sazrijevali psihicki, fizicki i takticki. Bolje nego trening u prazno, i po meni svakako bolje nego sama posudba u neku nepoznatu i manju sredinu, gdje ne znas kako ce igrac reagovati na takvu vrstu promjene.
Svakako bi se tu nadodali i igraci koji u datom trenutku nisu u prvom planu, kao sto je to bio npr. Uzelac recimo, koji je bio senior, ali nije imao neku minutazu,te je bio pod ugovorom, a dobro je bilo da nema samo suhe treninge vec da ima taj takmicarski osjecaj kroz takve utakmice. Ili kaznjeni igraci poput npr Djelmica, koji u slucaju ostanka ima crveni karton, ili neki slican igrac tog ranga a da je kaznjen, ne bi gubio kroz suhe treninge, nego bi taj period odigravao kroz takve utakmice. Povrijedjeni igraci u svom oporavku, tipa Bogdanovica, koji bi kroz nekoliko takvih utakmica dobijao na rutini ponovo i vracao se u pravi intenzitet. A sve bi to mladim igracima godilo, jer bi u svakom slucaju ostali u Zelji, dokazivali se i pored sebe u takvim utakmicama imali nekoliko igraca iz prvog ili "A" tima iz navedenih slucajeva, sto bi im pomoglo u sticanju iskustva i vecim motivom igrajuci uz takve igrace. Ovo ja tako vidim. Za mene bi ovo bio veliki plus i nadam se da je istina da se nesto takvo sprema.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- jaludovolimte
- Kontakt:
A da li bi igrači mogli nastupati i za prvi tim i za B tim? Npr. nešto kao u Španiji da Halilović može igrati u B ekipi, a po potrebi može biti pozvan i u prvi tim?boccaccio je napisao/la:Ma jasno je da bi B tim bio veliki dobitak kako za klub, tako i za igrace koji trebaju svojim radom da se nametnu. Ne bih rekao da su to neki veliki troskovi, ne znam sto bi bili, igraci su svakako pod ugovorom, samo ti neki ostali troskovi koji ne bi trebalo biti nesto aman zaman veliki. Svi ti igraci bi bili okupljeni zajedno, ne bi se odvajali u neke sredine koje im mozda ne bi ni odgovarale, igraci bi bili pod budnim okom struke u zajednickim treninzima i nastupima, imali bi takmicarsku sezonu, ne bi samo onako trenirali i tu bi se svakako dokazivali i pokazivali napredak ili nazadak u svom razvoju.
evo s treninga trcali vjezbe radili na kraju se podijelili narandasti zeleni bilo je 2:1 za zelene ,ali ja sam otisao malo prije kraja tako da ne znam jel tako zavrsilo
strijelci Lendric za narandaste ,,,,Mujagic 2 za zelene...
Minjore moze biti da si bio a moze biti da nisi
,,al prije da jesi

Minjore moze biti da si bio a moze biti da nisi

Lendric svaki trening daje golove 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
fino
Halvadžić iza sebe ima fenomenalne nastupe za mlađe selekcije Švedske. Za U-17 selekciju je odigrao 31 utakmicu i postigao četiri gola, te je na Svjetskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina sa svojom reprezentacijom osvojio treće mjesto. Za U-19 selekciju je nastupao 12 puta, a postigao je tri gola. Mirza igra na obje krilne pozicije, a potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Plavima, te će nositi dres sa brojem 17. Halvadžić se ekipi priključuje u subotu.

Halvadžić iza sebe ima fenomenalne nastupe za mlađe selekcije Švedske. Za U-17 selekciju je odigrao 31 utakmicu i postigao četiri gola, te je na Svjetskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina sa svojom reprezentacijom osvojio treće mjesto. Za U-19 selekciju je nastupao 12 puta, a postigao je tri gola. Mirza igra na obje krilne pozicije, a potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Plavima, te će nositi dres sa brojem 17. Halvadžić se ekipi priključuje u subotu.

Željeznicar za život cijeli !
- jaludovolimte
- Kontakt:
Tako je svetinjo!DR.HOUSE je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/mirza-halvadzic ... vih/17971/
Mirza halvadzic novi igrac Želje 

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
- kenan_tm87
- Kontakt:
Đelmić može ićiBLU SKY je napisao/la:Mirza halvadzic novi igrac Želje

Gdje nam je Sajo "šved" da proslavimo 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Bogi 2 godine, Mirza 2.5 godina - ugovori !

Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 13 jan 2016, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Kako mi je drago sto je dosao ovaj mladi šved, a Bogi kad prodje pripreme bice taman da mijenja ovaj trojac Hodzurda, Aleksandar, Bogdanović, a bitan je da da i poneki savjet mladjim igracima kao Osmankovicu..