Aspilutno tacno, da ti elaboriram?let3 je napisao/la: ↑27 sep 2025, 13:48Evander je napisao/la: ↑27 sep 2025, 13:46Ali malo sutra.
Istina, Zeljeznicar ima viseo onih navijaca koji ce uvijek dolaziti, cca 4000. Sarajevo ima takvih 3000. Zeljeznicar ima vjerniju publiku medju ovim koji bi dosli i ne bi dosli. Realno, sami uslovi na stadionu doprinose tome. Grbavica je nekako na sredini grada, lako dostupna svima. Kosevo, onaj ko hoce sa Dobrinje doci, treba mu vise od sat, bez auta. Kosevo je ruglo i odbija mnoge koji bi eventualnodosli da gledaju utakmicu i ubiju vrijeme, a Grbavice je opet vise fudbalaki stadion i veci je naboj.
Ali broj simpatizera, oni kojima je neki od klubova drazi, daleko je na strani Sarajeva. Europske utakmicie su najbolji dokaz tome. Sarajevo bez problema skupi 20 000 navijaca, to je za Zeljeznicar naucna fantastika, sve da im stadiona i ima taj kapacitet.
Zakljucak, Zeljenicar ima vjerniju, a Sarajevo daleko vecu bazu navijaca.![]()
kakav zakljucak
![]()
Sto je najsmijensije, ni sam ne vjeruje u ovo sto pise![]()
Zeljecnicar kad je morao Europu na Kosevu igrati, uz sav hajp, mislim da je jednom dobacio brojku od 20 000 na utakmici. To Sarajevo ostvari u prvim pretkolima protiv neatraktivkih ekipa.
U ostalom, uzmi podatke pa se sam uvjeri.
Sezonu po sezonu. Ako ti je mrsko, da ja to uradim za tebe?
Usput, Sarajevo je titule slavilo pred vise od 20 000 navijaca, nekad davnooooo kad je Zeljecnicar uzimao titule, znalo im je biti jedva 5000 navijaca na tribinama.
Nije da smo svi to zaboravili.