FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

farinelli123
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la farinelli123 » 20 feb 2012, 21:14

Da, setio sam se jos jedne cinjenice. To ste verovatno svi primetili. U situacijama, kada gubimo, ili cak imamo igraca manje, odjednom ljudi igraju, kao da su drogirani. Neverovatno. Neki presing, covek stekne utisak da imamo 3 igraca vise. Ne moze protivnik da izadje iz svoj sesnaesterca. Jure, gaze, kidisu, ujedaju.
E, to meni nije jasno. Zasto nema tog pristupa uvek?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 feb 2012, 21:29

Omerbavarac je napisao/la:
dr.adnan je napisao/la:
I treba naći dozu optizima: Omer reče da nismo 2 tekme zaredom gola primili :twisted:
Tri. 8-)

A sto se i vi hvatate za slamku. Igrali u Bundeski sa Kaiserslauternom i Freiburgom i tjesite se da vam ti mrtvaci nisu dali gola. A ovi prvi 16., a ovi drugi 18. na tabeli...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 feb 2012, 21:32

secer je napisao/la:sta da ti pricam kad i sam znas. cak i u samom dortmundu ima insana koji nisu culi za borusiju. ako mi ne vjerujes, slobodno mozes otici i provjeriti. eto, toliko o tvom klubu.
Sad si stvarno smiješan, ali ako nastaviš ovako pomislit ću da si dumm. Uspio si u tome da nasmiješ neke, ali nemoj dalje pokvarit ćeš sve. ;)

Druže bio sam već u Dortmundu na utakmici 2003.g. protiv Freiburga (Bajramović). Ono što sam doživio tamo to se nigdje drugo ne može doživit, ni na jednom stadionu. Vjeruj mi. ;)
Za BvB u Dortmundu možda ne zna samo neko ko je i gluh i slijep i nijem ili novorođena beba.

Shvatit ću tvoj komentar kao neku neuspjelu provokaciju, jer ako pratiš Bundesligu i uopšte fudbal ne bi pisao ovakve nebuloze - zato ovo gore ću prihvatit kao neslanu šalu ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 feb 2012, 21:35

kraljttbvb je napisao/la:
A sto se i vi hvatate za slamku. Igrali u Bundeski sa Kaiserslauternom i Freiburgom i tjesite se da vam ti mrtvaci nisu dali gola. A ovi prvi 16., a ovi drugi 18. na tabeli...
Prije toga je bio i Stuttgart (Kup), a nisu ni vaši protivnici bili Bog zna kakvi u zadnja 3 kola, Leverkusen hajd ok, ali bar po stanju na tabeli ovi ostali nisu bili top.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 20 feb 2012, 22:05

Izgleda da je Rumeni malo glasnije pricao sa igracima nezadovoljan rezultatima
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 feb 2012, 22:11

don_burza je napisao/la:Izgleda da je Rumeni malo glasnije pricao sa igracima nezadovoljan rezultatima
I Rumeni i Nerlinger i Hopfner (finansijski direktor) i održali su im finu lekciju pred utakmicu s Baselom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 20 feb 2012, 22:16

sve je to meni mlako dok Uli suti :D

Uli je Bog
Thomas Müller - Fußballgott

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 21 feb 2012, 01:57

Kolko se covjek moze nacitati gluposti ovdje, nevjerovatno. :lol:

Ovaj put se moram, bar djelomicno, sloziti sa secerom.
Jupp definitivno zasluzuje karitike za neke svoje poteze. Ono sto me najvise iznerviralo je izmena Gomez - Olic. :o
Vidim zagrijava se Ola, ajd' rekoh dobro je, al' racku. :evil:
On vadi glavnog napadaca, prvog strijelca lige, a i jedinog koji od ofanzivaca moze nesto napraviti u igri glavom.
Eh sta je jos zanimljivo, tek onda krecu intenzivno upucivati centarsuteve. :x
Pa ko da skoci? Olic, Ribery? :evil:
Tu sam se prestao nadati da ce tri boda stici u Minken.

A valja mi se vala slozit i KlareTom. :lol:
Meni je po prvi put u zivotu naumpao Buyten kao dobro rjesenje. :) Upravo u toj skakackoj igri u ofanzivi, mogao je puno pomoci. Al' nema njega kad treba. :?

Rumeni sad najavljuje da bi Ola mogao ostati. Sad samo ocekujem da objave da je on ta napadacka bomba, ta on bi mogao igrati gdje god pozeli. Vrbanjusa, Klokotnica, Brgule... Spisak timova je beskonacan. :lol:

@ultras Jel' ovo bilo kad im je Robben uvalio onu golcinu? 8-)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 feb 2012, 09:12

ultrasdortmund je napisao/la:seceru papcino brdjanska ;)
ooooo, pa nek si mi se nagovorio, svaka cast. tek registrovan(koji li je nik po redu) i vec na putu za banovice :) :)
trebam li uopste napominjati da vec zurim da te prijavim?!
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 feb 2012, 09:40

secer je napisao/la:
ultrasdortmund je napisao/la:seceru papcino brdjanska ;)
ooooo, pa nek si mi se nagovorio, svaka cast. tek registrovan(koji li je nik po redu) i vec na putu za banovice :) :)
trebam li uopste napominjati da vec zurim da te prijavim?!
sta ostali misle o tebi i tvojim postovima,ovaj momak te jos i pohvalio ziv ti bio.. ;) ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 feb 2012, 11:25

secer je napisao/la:dakle, bayern se mora rijesiti hejnkesa i to sto prije. sto se tice eventualnih pojacanja, misljenja sam da nam ne treba niko osim dobre desetke - genijalca koji je u stanju povezati bayernova krila i spicu i jednog stopera koji ce biti rezerva badsuberu i boatengu.
A sta ce biti sa Milerom?

Valjda se slazes da je Miler na krilu uglavnom losa imporvizacija.

Desetku je najteze naci u danasnjem fudbalu. Nakon duzeg razmisljanja ne pada mi na pamet nijedan igrac koji bi mogao znacajno unaprjediti igru Bajerna. Ne vjerujem da ce Dortmund pustiti Gecea u Bajern. Sve su prilike da ce jedne godine preci u EPL i Primeru.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 21 feb 2012, 15:54

mma_hz je napisao/la:sta ostali misle o tebi i tvojim postovima,ovaj momak te jos i pohvalio ziv ti bio..
pa recite sta mislite, iznesite to da vas dunjaluk procita 8-)
jesam li ja kriv sto nekulturna balavurdija misli da je forum njihova prcija koju mogu krcmiti kako im je cejf?
ja samo kliknem trokutic u gornjem uglu i ljudi kojima je stalo da im forum funkcionise kako treba odrade ostatak posla. sad, na njima je koliko ce to sve trajati. cim prestanu upucivati uvrede drugim forumasima, i ja cu prestati sa klikanjem malog trokutica u gornjem desnom uglu 8-)

valencija, moglo bi se s tobom diskutovati, bez daljnjeg. ali, zar ocekujes da cu se dopisivati s nekim ko je pisao lazi o meni i vrijedjao me na najpodmukliji nacin?
ne, mi smo davno zavrsili. jedino da se izvinis i da ja u tom izvinjenju prepoznam iskrenost; onda mozemo pricati o fudbalu.

farinelli123, sve je tako kako si napisao.
titule mogu biti samo san, barem dok je hejnkes na klupi bayerna. jedino ako se igraci trznu pa pocnu ignorisati hejnkesove ´takticke zamisli´ i naredbe. sad, moram priznati da je covjek uradio i dobroga - ustabilio je klimavu odbranu kakvu je ostavio gaal. ja vjerujem da bi bayern izgledao bolje protiv jedne barcelone, ali i svih ekipa koje grade napade ispred svog gola, nego protiv ove sitne boranije koja igra na kontru pokusavajuci doci do protivnickog gola nakon sto presjeku napad. jednostavno, treneri koje je pregazilo vrijeme nemaju odgovora za takvu igru. doslo je dotle da se ne mogu sjetiti utakmice u kojoj su bayernovi igraci uvezali 2 dupla pasa.
zalosno, jadno i blijedo.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 feb 2012, 20:05

secer je napisao/la:valencija, moglo bi se s tobom diskutovati, bez daljnjeg. ali, zar ocekujes da cu se dopisivati s nekim ko je pisao lazi o meni i vrijedjao me na najpodmukliji nacin?
ne, mi smo davno zavrsili. jedino da se izvinis i da ja u tom izvinjenju prepoznam iskrenost; onda mozemo pricati o fudbalu.
Izvinio sam se i izbrisao komentar nakon nekoliko informacija koje je napisao cini mi se JetSet.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 21 feb 2012, 20:23

secer je napisao/la: farinelli123, sve je tako kako si napisao.
titule mogu biti samo san, barem dok je hejnkes na klupi bayerna. jedino ako se igraci trznu pa pocnu ignorisati hejnkesove ´takticke zamisli´ i naredbe. sad, moram priznati da je covjek uradio i dobroga - ustabilio je klimavu odbranu kakvu je ostavio gaal. ja vjerujem da bi bayern izgledao bolje protiv jedne barcelone, ali i svih ekipa koje grade napade ispred svog gola, nego protiv ove sitne boranije koja igra na kontru pokusavajuci doci do protivnickog gola nakon sto presjeku napad. jednostavno, treneri koje je pregazilo vrijeme nemaju odgovora za takvu igru. doslo je dotle da se ne mogu sjetiti utakmice u kojoj su bayernovi igraci uvezali 2 dupla pasa.
zalosno, jadno i blijedo.
jbg ovo je ja mislim jedini nacin na koji se Bayern moze pobijediti od strane tih nize razrednih ekipa (nemojte me odmah napadat al tu cu svrstat i BvB - zasto? zato sto nemate toliko hrabrosti i odvaznosti doci nebitno na AA ili kuci i zapocet utakmicu kao sto igrate protiv ostalih ekipa,znate da ukoliko nas napadnete da cete lagano primiti 2-3 komada) tako je to skoro sa svim ekipama izuzev Barca Reala i mozda cak Milan-a!!!
A mi jednostavno nezz odg na to tusenje igre nemamo one trke po terenu i konstantnog pritiska. Pa Bog te dragi mazo nas skoro 30min Freiburg napada u prvom poluvremenu ne izlaze ljudi kako treba sa nase polovine, da su nam Bogdom zabili go,ovi bi se nasi mozda i trznuli...
Sutra navijacki ocekujem dam cemo pobijediti i rijesiti stvari vec u prvoj utakmici,al nemojmo se zavaravati nije taj Basel slucajno pobijedio ManU i vratio se sa 0-2,tako da se ne bi ja nimalo iznenadio ukoliko Basel sutra pobijedi i nama zagorca zivot u daljnjem toku LP.
Lijep pozdrav
Stern des Südens

Klare

Post Postao/la Klare » 21 feb 2012, 21:06

secer je napisao/la:dakle, bayern se mora rijesiti hejnkesa i to sto prije.
:?
Da nije malo i prestrogo :? , ipak smo preplivali polovinu jezera, nemamo baš opcija, tog nekog spasioca baš i ne vidim, tako da nam valja potegnuti, pa nekako pokušati doći do obale, na obali je spas, a možda nas snaga izda, pa se i udavimo, svejedno:"Samo najjači ostaju". :D
seceru papcino brdjanska
Nastavljaju da oduševljavaju, iznova, iznova i jopet iznova. :lol:

@Valencia, na iznenađenje mnogih Muller se u ovom Hejnkesovom sistemu pokazao kao vrlo loše riješenje iza napadača, eto toliko da je puno bolji na krilu, a Muller je i najbolje partije pružao u samom špicu, samo eto valja nama igrati sa jednim napadačem. :|

Hantro jeste, zaslužuje karitike :lol: , ko ti je kriv kad u gluha doba pišeš. :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 feb 2012, 23:07

Sta reci, puno padobranaca ili bolje receno pametnjakovica sa razlicitim teorijama. Neki ih smatraju zavjerama neki ne, ali bome u nekim ima i istine. :D

Nama preostaje posljednji termin odigravanja osmine finala, dakle sutra idemo na megdan Baselu, kojeg kako vidim mnogi, mnogo respektuju. :D
Da li je to radi dobrih igara ili igraca ko ce znati, ali ono sto je najbitnije je da su oni nabrijani do maximuma, narocito navijaci od kojih vecina predvidja da ce se upravo njihov tim naci u cetvrtfinalu. :?
Halo bolan, pa ne mozes tako govoriti ( :twisted: ) kada igras sa cetverostrukim prvakom Europe, ekipom koja je skuplja za nekoliko puta i jos mnogo drugih stvari koji idu u prilog Njemackom rekordmeisteru.

I sta kaze Saciri, nazvao Juppa i pitao moze li postici gol? :lol:
Mozes ali tek od sljedece sezone. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 21 feb 2012, 23:57

Sutra Kroos na 6ici, Robben u prvoj postavi. Vidjecemo sta su im rekli i kako ce to izgledat na terenu. Al me nenormalno nervira sto Njemacki reprezentativci MORAJU igrati od pocetka nevazno u kakvoj su formi.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 feb 2012, 00:10

Klare je napisao/la:@Valencia, na iznenađenje mnogih Muller se u ovom Hejnkesovom sistemu pokazao kao vrlo loše riješenje iza napadača, eto toliko da je puno bolji na krilu, a Muller je i najbolje partije pružao u samom špicu, samo eto valja nama igrati sa jednim napadačem. :|
Miler je uvijek igrao poluspica, povuceno iza Gomeza. Igra i sada istu poziciju, samo daleko ispod svog nivoa. Nemam pojma sta je razlog za tako losu igru. Momak je dokazao da ima talenat,.. Vjerujem da njegove dobre igre nisu kratkoracan bljesak. Ima u njemu nesto sto ga cini posebnim i izuzetno korisnim igracem.

Al' ocigledno da su njegove lose igre jedan od glavnih razloga za lose rezultate u posljednje vrijeme. Izostale su konkretne akcije kroz sredinu. On bi trebao biti ta spona veze, krila i napada kao sto govori Secer. Tu ulogu je odigrao jako dobro u prosloj i pretprosloj sezoni. On nije suptilan tehnicar tipa Snajder, al' opet ima dovoljno znanja da poveze ekipu i napravi dosta toga dobrog u samom napadu. Stvarno nemam ideju sta se zbiva u njegovoj glavi, zbog cega ovako blijeda i rezervisana igra. Prije je vise grizao, konstantno se dokazivao. Mozda se upustio kada je shvatio ima zagarantovano mjesto u prvom timu!?? Desava se to mladim igracima.

Sta ti mislis o Secerovim ceznjama za pravom desetkom tipa Efenberg, Meler, ili Hesler!?? Ima li vise takvih igraca? Eto ima Ozil, mozda i Gece moze odigrati desetku :mrgreen: !? Ima Snajder. Ne znam kakav je Eriksen iz Ajaksa, vidim da ga puno hvale? Uglavnom, to je neki suzen izbor igraca koje je jako jako tesko dovesti.

Mislim da Bajern nece ugroziti poziciju Milera u ekipi. Mislim da za to nema prevelike potrebe. Bajern treba dovesti jednog igraca koji moze kombinovati sa Svajnom na sredini. Gustavo je samozatajan, Timoscuk komedija. Mozda Saciri moze odigrati centralnog veznog? Po njegovim predispozicijama rekao bih da je to njegova pozicija. Cini mi se da nema brzinu i prodornost da bi igra klasicno krilo. Mozda grijesim, nisam ga previse gledao. Ako Saciri moze na centralnog veznog, onda Bajernu treba jos jedno krilo. Ne smiju se osloniti na Riberija i Robena. Meni je Marin gotivan igrac, a nije ni puno skup. I Herman se dobro pokazao. Hazarda i ostale necu komentarisati, premalo sam ih gledao.

Uglavnom, pored Sacirija treba dovesti jos jednog igraca i obavezno jednog stopera. Znas i sam sta mislim o stoperima Bajerna, da se oko toga ne raspravljamo :mrgreen: .

Klare

Post Postao/la Klare » 22 feb 2012, 01:25

Ama u onoj prvoj sezoni je igrao čistog špica, kako se ne sjećaš, to je sezona u kojoj Ola ruši Manchu, pa valjda se sjećaš onog Robbenovog voleja... :mrgreen: , eh toga se sjećaš, a ne sjećaš se Mullera i njegove zadaće u vrhu napada. :D

Istina i tada je on bio malo povučeniji, ali ne možemo reći da je i tada bio polušpic, ipak je igrao puno bliže golu, nego li u ove dvije posljednje sezone.

Šakiri ti je kao metak, ozbiljno ti kažem. :D
Čisto krilo, nikakve, ama baš nikakve veze sa pozicijom u centralnom veznom redu nema, Bayern je doveo što je morao, ostalo je bonus.
Izgleda da će iskoristiti klauzulu u ugovoru Dantea, te po dobro niskoj cijeni dovesti ove sezone zaista dobrog igrača.
To mora značiti da nas neko i napušta, a kako stvari stoje spriječen povredama i još nečim :mrgreen: ,Breno na svu štetu mora dalje. :cry:
80% sam siguran da Buyten ostaje.
A ova vijest za ostanak Olića mi nije jasna, iako sam za produženje sa ivicom, ipak sve ukazuje da će sreću potražiti negdje drugo, tu sam 80% siguran da Ola ne ostaje...

PS:Bavarci željni transfera, izgleda da vam Uli pripremio jednu vrstu prevare, mada mislim da je to sve Nerlino maslo. :lol:
Klasa u odbrani je Dante za 4,5 mil., a Špek-bomba u napadu :arrow: ostanak Olića.
Nema šta, Nerla vas ponovo izlevatio :lol: , a pogle njegaslika
slikahahahaha, jest lud, jest legenda, šta je ovo braćo milaslika

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 feb 2012, 10:06

proFCB je napisao/la:jbg ovo je ja mislim jedini nacin na koji se Bayern moze pobijediti od strane tih nize razrednih ekipa...
druze, naravno da je jedini. zar mislis da ce se borusije, frajburzi ili hanofe nadigravati sa klubom koji vise vrijedi od svih tih ekipa zajedno?!
ono sto oni rade jes jedini nacin da se pobjedi bayern. nadaj se da su se dortmundjani osilili i pomislili da su bolji, pa da krenu otvoreno. bili bi razbijeni kao i svaki drugi bundesligas koji se otvorio.
nazalost, naseg trenera je pregazilo vrijeme(on nema kapaciteta da nauci nesto novo) i covjek jednostavno ne umije da odgovori na ovaj moderni stil koji furaju ovi mladji treneri i genijalni favre.

postoje samo dva nacina na koja bayern moze pobjediti borusiju u dortmundu:
da im ´da loptu´, pa da oni kreiraju napade a bayern vreba na kontru.
drugi nacin je da izbaci gomeza, gurne riberija na njegovo mjesto, umjesto gomeza ubaci jos jednog veznjaka koji bi olaksao ostalim veznjacima i oduzeo pritisak kojeg prave dortmundove sestice i krila i da se vrati na galovu igru tj. da igra na posjed i tzv. razvlacenje protivnika. gaal je udario dobre temelje(mislim da bi bayern osvojio lp da je riberi poslusao gaala i presao u sredinu) na kojim bi se mogla izgraditi yebeno dobra ekipa.
bez sumnje da bayern ima dovoljno tehnicki jakih igrca koji bi se idealno uklopili u tu formaciju.
Da nije malo i prestrogo :? , ipak smo preplivali polovinu jezera, nemamo baš opcija, tog nekog spasioca baš i ne vidim, tako da nam valja potegnuti, pa nekako pokušati doći do obale, na obali je spas, a možda nas snaga izda, pa se i udavimo, svejedno:"Samo najjači ostaju".
dobro, i to sto kazes. trenutno je nemoguce dovesti dobrog trenera. ali, na kraju sezone bi se trebali zahvaliti za sve sto je ucinio i okrenuti se nekom drugom.
cekaj, gaal je i dalje nas cova :mrgreen: sta ti mislis :lol:
il´ ako venger dobije pedalu od arsenala... 8-)
Valencia je napisao/la:Miler je uvijek igrao poluspica...
kod loewa igra krilo i mogu ti reci da nije los. muler je zahvalan igrac na kojeg se mogu osloniti, ali i on je zrtva hejnkesove katastrofalne taktike.
Valencia je napisao/la:Sta ti mislis o Secerovim ceznjama za pravom desetkom
samo goce, goce je nas 8-)
ps.
omere, zasto mislis da je sakiri dobro pojacanje?
predebeo(to mu je rekao i fink) da bi igrao na krilu, a prenizak da bi igrao u spicu i postao novi runi.
Bog zna da bi ja volio da on postane najbolji igrac na svijetu a samim tim i pravo pojacanje, ali sve su sanse da od njega nece biti hljeba. meni je najslicniji onom toreu iz hamburga.
ne znam, mozda ste vi vise upratili i vidjeli nesto sto ja ne vidim.
daj Boze da grijesim...

pps :D
gle klareta, puko ko balon :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.