FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

ledar
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ledar » 26 dec 2024, 14:50

Pa zašto ne, dajte mu izlaznu klauzulu - 800 milki, pa ko plati nek nosi. Embabac npr. ima izlaznu klauzulu 1 milijardu ojra.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 26 dec 2024, 15:02

Al stvarno samo jedno pitanje za sve ove ukljucene u ovu raspravu, KOJI IGRAC IKAD AL IKAD KOJI JE IGRO JE IMO KONTINUITET U SVAKOJ UTAKMICI???

Sad kad covjek cita ove vase komentare ispade da su roberi svaku utakmicu imali 2 3 gola i toliko asistencija i svaku utakmicu pravili razliku ogromnu, dajte ljudi nemojmo pretjerivat o momku koji ima 21 godinu i ima bolju statistiku od pojedinih sezona i robena i riberija.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 dec 2024, 15:34

Iskreno ove gluposti oko Musiale ne treba ni razmatrati, niti ulaziti u bilo kakvu raspravu. Tamo neki Yamal da je bolji od njega, i kao Musiala precijenjen lol. Ništa protiv forumaša, samo su mi ovo teške gluposti koje su napisane.

I da, da se jednom složim sa hardenom. Williams jeste prosjek, ne treba nam još jedan krilni igrač koji statistčki ne pravi nikakvu razliku. Opet realno, danas je većina krilnih igrača prosjek. Prošlo je vrijeme Riberya i Robbena i pitanje je da li će se ikada vratiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 dec 2024, 16:15

Bundesliga je napisao/la:
26 dec 2024, 15:34
Iskreno ove gluposti oko Musiale ne treba ni razmatrati, niti ulaziti u bilo kakvu raspravu. Tamo neki Yamal da je bolji od njega, i kao Musiala precijenjen lol. Ništa protiv forumaša, samo su mi ovo teške gluposti koje su napisane.
Lik sasvim slucajno sa 20 godina donio titulu Bayernu direktnim golom, jedan od glavnih igraca ekipe i buduci nosioc... ali ne, on je Chupo Moting 2 :urnebes: on da sada nije tesko podplacen ne bi mu morao dati 25mil odmah, ali godinama igra za kikiriki i naravno sad to moras nadoknaditi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 dec 2024, 17:10

Lik garant pise iz frustracije, valjda je sebi zacrto da ekipa samara sve po 3, 4 razlike i da osvaja sve hladno pa sad kad to nije uvijek se mora naci neki krivac, neki razlog, bilo trener, bilo igrac, bilo Alaba, ko god. O platama i ugovorima je smijesno govoriti kad je platni rang narusen davno, da sam igrac bilo kojeg kluba ne da bih trazio maksimum maksimuma vec bih i trazio pokvarene rekvizite da nosim kuci. Ko him hebe ma.ter, i upravi i klubu, kad isti i gori pokvarenjaci i vode i barataju sa parama.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 26 dec 2024, 17:24

bavaracmujo je napisao/la:
26 dec 2024, 15:02
Al stvarno samo jedno pitanje za sve ove ukljucene u ovu raspravu, KOJI IGRAC IKAD AL IKAD KOJI JE IGRO JE IMO KONTINUITET U SVAKOJ UTAKMICI???

Sad kad covjek cita ove vase komentare ispade da su roberi svaku utakmicu imali 2 3 gola i toliko asistencija i svaku utakmicu pravili razliku ogromnu, dajte ljudi nemojmo pretjerivat o momku koji ima 21 godinu i ima bolju statistiku od pojedinih sezona i robena i riberija.
A koji igrac je u 21 godini trazio 25 milliona i jos klauzulu da moze otici (AKO JE TRAZIO)???? Ovde se o Musiali prica kao da je Messi u najboljim danima PD za njega. U kojem segmentu fudbalske igre je Musiala medju prvih 10 u Evropi?? Golovi, assistencije??? Koliko godina je Kane morao guliti i koliko golova zabijati, da bi dobio blizu tih para? Musiala je veliki potencijal, ali jos uvijek upitnik u smislu koliko moze napredovati, nadam se da ce bas ono stasati u vodju i igraca koji odlucuje, pravi prevagu u najvecim utakmicama. DO SADA sa onim sto je pokazao cak i prema ludom svjetskom trzistu NIJE zasluzio to sto trazi, cak ni blizu. Ali sto neko rece na kraju krajeva nisu moje pare, neka mu daju, samo ne znam onda hoce li moci druge podmiriti.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 26 dec 2024, 17:24

Stvarno je podplacen?! Samo od naseg svijeta mozes procitati da je kikiriki 9mil€ godisnje..razumio bih povecanje na 15mil€ al na 25+ nikako..biti u istom rangu kao Kane? Ma dajte molim vas..neko napisa kao ne moze svaku tekmu imati kontinuitet..to je tacno..pogotov kad je mlad igrac u pitanju...ali das mu sad 25mil€ i dobijes igraca kao recimo Gnabry..stavi fudbal u drugi plan..jer sto ce on Boze moj vise trcati, kad zaradjuje dovoljno..ovo je potpuna pogresna politika Bayerna...kad mu das 15..svake godine mu mozes produzavati ugovor..ovako das mu 25 i lik podbaci i onda budes donji...ali nema veze..vrijeme ce pokazati u kojem smjeru sve ovo ide..i dalje tvrdim da ce sa 25mil€ biti mnogo pretplacen..

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 dec 2024, 18:15

Pitanje je jednostavno: jel vi hoćete da Musiala produži ili ne. Ispod 20 milki plaće i 20 milki handgelda igrač sa MV 140 milki produžit neće, to je for sure, a destinacija ima hvala bogu dovoljno. Ausstiegklause ovisi o plaći, sa 20 milki plaće AK 250 milki, sa 25 milki plaće AK 500 milki itd.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 dec 2024, 19:14

Sve to stoji al' većina nas se negdje u dubini boji da malac ne postane novi Gece. Još jedno takvo razočarenje ne bismo preživjeli.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 26 dec 2024, 19:40

Dilah je napisao/la:
26 dec 2024, 17:24
26 dec 2024, 15:02

A koji igrac je u 21 godini trazio 25 milliona i jos klauzulu da moze otici (AKO JE TRAZIO)???? Ovde se o Musiali prica kao da je Messi u najboljim danima PD za njega. U kojem segmentu fudbalske igre je Musiala medju prvih 10 u Evropi?? Golovi, assistencije??? Koliko godina je Kane morao guliti i koliko golova zabijati, da bi dobio blizu tih para? Musiala je veliki potencijal, ali jos uvijek upitnik u smislu koliko moze napredovati, nadam se da ce bas ono stasati u vodju i igraca koji odlucuje, pravi prevagu u najvecim utakmicama. DO SADA sa onim sto je pokazao cak i prema ludom svjetskom trzistu NIJE zasluzio to sto trazi, cak ni blizu. Ali sto neko rece na kraju krajeva nisu moje pare, neka mu daju, samo ne znam onda hoce li moci druge podmiriti.
Drug moj postavio sam jednostavno pitanje, nit sam spomeno platu ni golove ni asistencije nit bilo koji parametar njegove igre.
Pricamo normalno i ja razumijem da svak ima svoje misljenje, al nemoze neko imat misljenje na osnovu nekakvih oscilacija pa bilo kojeg ikad na planeti.
Il naravno mozemo bit politicari i srat naokolo svoja misljenje bez ikakvih cinjenica i argumenata.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 26 dec 2024, 19:40

reci da je magija cupo vol.2 je smijesno. on je top 3 igraca u njemackoj. kao i top 3 igraca u ekipi. vrijeme je pred njim i samo ce napredovati. prava desetka/poluspic koji ce kao i muller nositi ekipu.
nisu isti tip igraca, ali trka i "scoring" im je zajednicka imenica.

ovo oko kimmicha, jbt nisam znao da je na ljeto free. :crazy: obavezno ga produziti.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 26 dec 2024, 20:12

26 dec 2024, 19:40
Drug moj postavio sam jednostavno pitanje, nit sam spomeno platu ni golove ni asistencije nit bilo koji parametar njegove igre.
Pricamo normalno i ja razumijem da svak ima svoje misljenje, al nemoze neko imat misljenje na osnovu nekakvih oscilacija pa bilo kojeg ikad na planeti.
Il naravno mozemo bit politicari i srat naokolo svoja misljenje bez ikakvih cinjenica i argumenata.
Alo ba, jesili ti isao u BiH skolu, ono prvi-drugi-treci itd...Ne pitam da bi te ponizio nego vidim da ne kontas, naravno da oscilacije imaju veze sa platom a oboje je dio price i fine diskusije odnosno iznosenje svoga misljenja, tako da je odgovor koji sam ti dao potpun. Sta nas boli k za oscilacije drugih, ne zelimo da neko sa 25 milliona ima toliko oscilacija i da se izgubi u utakmicama CL, kada se odlucujue. U redu, mlad je nadoce i siguran sam da ce biti i takvih utakmica, ali ce mu onda i plata nadoci. A sto se izlazne klauzele tice, pao je u ocima svih pravih navijaca Bayerna, neka se ugleda na Wirtza.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 26 dec 2024, 20:18

muhamedhulk je napisao/la:
26 dec 2024, 19:40
reci da je magija cupo vol.2 je smijesno. on je top 3 igraca u njemackoj. kao i top 3 igraca u ekipi. vrijeme je pred njim i samo ce napredovati. prava desetka/poluspic koji ce kao i muller nositi ekipu.
nisu isti tip igraca, ali trka i "scoring" im je zajednicka imenica.

ovo oko kimmicha, jbt nisam znao da je na ljeto free. :crazy: obavezno ga produziti.
Sa ovim bi se 90% mogao sloziti.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 26 dec 2024, 21:22

ledar je napisao/la:
26 dec 2024, 18:15
Pitanje je jednostavno: jel vi hoćete da Musiala produži ili ne.
Klub nema izbora ako želi biti prvenstveno poželjan za jaka imena poput Olisea ili Wirtza u budućnosti, odlaskom njega a produženjem Neuera, Kimmicha, Sanea, Mullera Bayern postaje neviđena toksična jama (sadašnja situacija sa Gnabrijem, Saneom i Comanom x10.)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 dec 2024, 22:13

Iskreno ove priče oko oscilacija su mi smiješne. Koji to igrač Bayerna ne oscilira i igra u konstanti dobro? Ajde koji, navedite jednog. Čak ni Kane ne igra bez "oscilacija" koje btw nemaju veze sa pojedincima već timom i sistemom. Gdje neće Musiala oscilirati kada se mora vraćati stalno na centar, biva udvojen-utrojen konstantno, nema pomoći krila, nema pomoći napadača kada nema Kanea. Produžavanje Goretzke, Comana, Gnabrya, Neuera, Mullera nema smisla za 20+ miliona. Jer nemaju ni blizu potencijal kao Musiala, koji može biti samo bolji i postati nosilac igre i kluba u budućnosti. Čak i da fejla (a neće), za njega se nema šta prigovarati i da produži za 25 miliona.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 26 dec 2024, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 dec 2024, 22:15

Većina stručnjaka kako u njemačkim medijima a i generalno je složno da Musiala i Kane čine razliku. Znači ako već neko ne gleda utakmice (a tako se kod nekih čini) onda se bar može pogledat neki stručni prilog ili pročitat stručni (pa taman i da je jezik problem ima mogućnosti da se prevede ;) ). Musiala mora još sazrijevati, ali doprinosi mnogo: zabija golove (čak nerijetko i glavom) i dosta toga režira.

A to što su se dale velike plate ovim drugim igračima pa i nije čudno, ne moẓ̌eš danas imalo dobrog igrača zadržat za kikiriki, a valjda je logično da ćeš produžiti i to dati dobre pare s onima s kojima si osvojio LP i druge titule.
Drugi je par cipela što se poslije treba i rješavati igrača pa možda i prodat jeftinije jer ćeš uštedit na platama.
Mi predugo čekamo na Sanea, a Gnabry (koji je nekad bio sjajan) predugo stagnira. Goretzka je onako ko isfuran model, iako se on ovde kritikuje i kad odigra dobru utakmicu. A Coman ima određene zasluge, ali njega su izgleda slomili s time što su ga stavljali na prodaju i najveća je ironija što Coman i nije bio na prodaju jer je loš nego što bi se opet najbolje unovčio za razliku od ove trojice pomenutih.

I treba uvijek znati da ima klubova koji masno plaćaju igrače a u rasulu su poput npr ManU. Što se onda čudit da su kod nas ko neki preplaćeni a od nas malo koji klub u nekom rasponu zadnjih 15-20 godina ima veće uspjehe...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 dec 2024, 22:18

Bundesliga je napisao/la:
26 dec 2024, 22:13
Iskreno ove priče oko oscilacija su mi smiješne. Koji to igrač Bayerna ne oscilira i igra u konstanti dobro? Ajde koji, navedite jednog. Čak ni Kane ne igra bez "oscilacija" koje btw nemaju veze sa pojedincima već timom i sistemom. Gdje neće Musiala oscilirati kada se mora vraćati stalno na centar, biva udvojen-utrojen konstantno, nema pomoći krila, nema pomoći napadača kada nema Kanea. Produžavanje Goretzke, Comana, Gnabrya, Neuera, Mullera nema smisla za 20+ miliona. Jer nemaju ni blizu potencijal kao Musiala, koji može biti samo bolji i postati nosilac igre i kluba u budućnosti. Čak i da fejla (a neće), za njega se nema šta prigovarati i da produži za 25 miliona.
Ima jos jedna stvar koja je bitna kod Musiale, nisi ga masno platio da ga dovedes. Njegovih 25mil nije isto kao da sad dovedes nekog za 60-70m koji ce imati u startu 15mil.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 dec 2024, 22:27

harden je napisao/la:
26 dec 2024, 22:18
Ima jos jedna stvar koja je bitna kod Musiale, nisi ga masno platio da ga dovedes. Njegovih 25mil nije isto kao da sad dovedes nekog za 60-70m koji ce imati u startu 15mil.
I to je tačno. Jedan od rijetkih igrača koji je iz omladinaca prešao u prvi tim i postao zvijezda. Doveli ga za siću iz Chelsea, a sada vrijedi 150 miliona. Loš rad u prošlosti sada dolazi na naplatu, pa bi trenirali strogoću na Musiali. Produživali Neuera i Mullera za 20+ miliona kada se trebalo raskrstiti s obojicom, pa sada bi da štede na Musiali. E ne može momčine. Sanea ne treba produživati po istoj tarifi ni u ludilu, Comana prodati, Goretzku, s Neuerom bi trebalo raskrstiti ali neće. Evo i ova kifla na golu ne brani uopšte loše, nije toliko loš ni s nogama. Daj mu sezonu, pa ako ne valja dovedi golmana. Taman bi i skupili novce za njega. Već krajem prošle sezone se trebalo oprostiti sa legendama Neuerom i Mullerom. Hvala im za sve, dali su dosta klubu ali je Bayern dao njima 5 puta više.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 26 dec 2024, 22:48

Ako nesto (osim para) treba da privuce igrace Bayernu to je odnos prema Milleru, Noyeru, Riberiju, Robenu...i ugovora kada bi im rijetko ko dao kao nagradu za vjernost uprkos nasrtaju velikih: Reala i MU najvise. Danas ovi ficvirici koji tek treba da se dokazu kao ova cetvorica hoce klauzulu o raskidu ugovora. Baska sto se nadamo da ce nam donijeti trofeje, no i pored toga za ovaj potez oko klauzule zasluzuju da ih covjek dobro popisa i to posle jedno 10-ak Corona. BTW gledam Liverpool i sjeta me neka obuzme kad vidim ovoga Gakpa jer sam mislio da ce Tell bas biti ono sto Nizozemac igra u Liverpoolu. Krilo, a napadac, asistant a strijelac, prvotimac a idealni beck up za napadaca. A siguran sam da se klempi i meteri mu dobro stucalao danas. Ryan ko masina!!

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 26 dec 2024, 23:02

harden je napisao/la:
26 dec 2024, 22:18
To se moglo pricati kada je Lewandowski bio u pitanju...nikako o igracu kojega Bayern uzme kao balonju i od njega napravi igraca od 150 mill. Je li sigurno da bi uopste bio profesionalni fudbaler da je ostao u Chelziju?? Znaci po tom pitanju je bare-bare, ko kome treba biti zahvalan. Musiala je jos nedokazan kao svjetska zvjezda, ali moze biti iako postoji bojazan da moze i na drugu stranu otici (Neko je spomenuo Getzea)...mora dosta stvari popraviti posebno napad na postavljenu odbranu u jakim utakmicama gdje pokusava na silu da se zabije u igrace i da dribla do iznemoglosti bez smisla sto cesto dovodi do opasnih kontri. Oscilira vise nego bilo koji veliki igrac, oscilira na jednoj utakmici od sjaja i svjetskog poteza, do idiota koji bez veze izgubi loptu. Naravno ako imaju para i ako je procjena da ce se isplatiti neka mu daju koliko hoce, po meni u ovom momentu ne zasluzuje vise od Olisea ni cent.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.